Najlepszy album Thomasa Andersa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.

Najlepszy album Thomasa Andersa

Different (1989)
9
21%
Whispers (1991)
0
Brak głosów
Down On Sunset (1992)
5
12%
When Will I See You Again (1993)
1
2%
Barcos De Cristal (1994)
0
Brak głosów
Souled (1995)
1
2%
This Time (2004)
5
12%
Songs Forever (2006)
0
Brak głosów
Strong (2010)
21
50%

Liczba głosów: 42

pablo

Re: Najlepszy album Thomasa Andersa

Post autor: pablo »

Najlepszą płytą Thomasa Andersa pod względem muzycznym jest moim zdaniem Different. Same perełki - po prostu bardzo dobra płyta POP i szkoda, ze takie kawalki jak Close your eyes to heaven, Living on the edge, Turn on the light przepadly z kretesem. Mam do tego albumu sentyment, ale obiektywnie patrząc jest znakomity. Zaraz po nim Strong, który daje nam Thomasa jakiego lubimy z Modern Talking. Byłem bardzo pod wrażeniem słuchając piosenek z ostatniej płyty. Nie spodziewałem się tak dobrych piosenek. Interesuje mnie jednak czy ten album będzie jakos sensownie wypromowany w Europie. Szkoda, ze Thomas postawil tylko na Rosje, bo takie nagrania jak Suddenly, Make you powinny po prostu byc hitami w bezmiarze glupot, ktore obecnie musimy ogladac w muzycznych telewizjach.
Kyz2mso5@webnet24.pl

Post autor: Kyz2mso5@webnet24.pl »

Ja oddałam mój głos na album strong ponieważ urzekł mnie w tej produkcji jego jeszcze bardziej niepowtarzalny i seksowny głos. :wink:
Awatar użytkownika
AT-omka
Kontakt:

Post autor: AT-omka »

Zagłosowałam na Souled , uwielbiam ten album, choć może nie jest taki najlepszy :-)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Emocje u mnie od wydania "Strong" już chyba powoli gasną, teraz mogę na to spojrzeć inaczej, bardziej obiektywnie i chyba dalej oddałbym głos na "Strong" z tym że doszedłem do wniosku, że albumy Thomasa przez i po drugim MT to zupełnie inna bajka, tak samo jak albumy MT z różnych okresów. Dlatego bardzo ciężko jest wybierać w takiej ankiecie. Z tych starych to wygrałby u mnie "Down on sunset".
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

"Strong"-najbardziej radiowy,powinien pojawić się w mediach,myślę,że każda piosenka miałaby szansę zostać NR 1.na listach
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A w ogóle można gdzieś znaleźć dane odnośnie sprzedaży poszczególnych albumów Thomasa?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jedynym wyznacznikiem wielkości sprzedaży do jakiego mamy swobodny dostęp są notowania oficjalnych list sprzedaży. Z okresu miedzy pierwszym a drugim wejściem Modern Talking żaden nie był jednak notowany w Niemczech, Austrii czy Szwajcarii. Co do najnowszej historii to This Time zagościł w Niemczech na 3 tygodnie w Top-100, a Songs Forever na dwa tygodnie, zatem sprzedaż wciąż była śladowa. O "Strong" jak sądzę wiemy wszystko.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

nie znam wszystkich albumów
znam 2 pierwsze i 2 ostatnie
i głosuję na "Different" :)
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

dlaczego muzyki Thomasa w ogóle nie ma w polskich mediach?przeciez bardziej ambitniejsze stacje radiowe mogłyby puszczać takie perełki Thomasowe...
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Głosuję na Diferent, Świetne ballady, świetne szybsze utwory, w roku 1989 ten album był na czasie, jęsli chodzi o brzmienie płyty, typowy POP końcówki lat 80.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Wybrałem Strong. Dlaczego ? Bo ten album był najbardziej zbliżony do stylu MT. Od premiery minęło sporo czasu a wciąż mi się nie znudził. Słucham go w samochodzie w drodze do pracy i po prostu się odprężam. Oczywiście nie codziennie, ale dość często. Mam wrażenie że ta płyta otworzyła przed Thomasem nowe perspektywy. Wiadomo już, że pracuje w Niemczech nad nowymi narganiami, nowa płyta która wyjdzie, miejmy nadzieję, w lutym będzie jeszcze lepsza. Mam co do tego pewność, bo będzie to mieszanka nagrań ze "Stronga" z nowymi pomysłami. Poza tym chyba nigdy wcześniej w biografii Thomasa nie zdarzyło się aby tak szybko, jeden po drugim, wydawał nowe albumy. Oczywiście myślę tu o jego solowej karierze, bo z MT Dieter wiedział kiedy kuć żelazo.
Niech więc będzie, że wg. mnie "Strong" to wciąż gorące żelazo, kuj więc Thomas, kuj - bo ja nie mogę się już doczekać 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

No cóż, muszę przyznać, że ta ankieta stanowiła dla mnie nie lada wyzwanie. Jest wiele albumów Thomasa, które należą do moich ulubionych (np "Strong", "This time", czy też "Songs forever"), ale w ostateczności zagłosowałam na "Different" :) Według mnie, piosenki znajdujące się na tym krążku mają niesamowitą magię :) Np "Soldier", "One thing", "Love of my own", czy też "On my way" :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
ODPOWIEDZ