Najlepszy album Thomasa Andersa
-
pablo
Re: Najlepszy album Thomasa Andersa
Najlepszą płytą Thomasa Andersa pod względem muzycznym jest moim zdaniem Different. Same perełki - po prostu bardzo dobra płyta POP i szkoda, ze takie kawalki jak Close your eyes to heaven, Living on the edge, Turn on the light przepadly z kretesem. Mam do tego albumu sentyment, ale obiektywnie patrząc jest znakomity. Zaraz po nim Strong, który daje nam Thomasa jakiego lubimy z Modern Talking. Byłem bardzo pod wrażeniem słuchając piosenek z ostatniej płyty. Nie spodziewałem się tak dobrych piosenek. Interesuje mnie jednak czy ten album będzie jakos sensownie wypromowany w Europie. Szkoda, ze Thomas postawil tylko na Rosje, bo takie nagrania jak Suddenly, Make you powinny po prostu byc hitami w bezmiarze glupot, ktore obecnie musimy ogladac w muzycznych telewizjach.
-
Kyz2mso5@webnet24.pl
Ja oddałam mój głos na album strong ponieważ urzekł mnie w tej produkcji jego jeszcze bardziej niepowtarzalny i seksowny głos. 
- AT-omka
- Kontakt:
Zagłosowałam na Souled , uwielbiam ten album, choć może nie jest taki najlepszy 
- Peter
Emocje u mnie od wydania "Strong" już chyba powoli gasną, teraz mogę na to spojrzeć inaczej, bardziej obiektywnie i chyba dalej oddałbym głos na "Strong" z tym że doszedłem do wniosku, że albumy Thomasa przez i po drugim MT to zupełnie inna bajka, tak samo jak albumy MT z różnych okresów. Dlatego bardzo ciężko jest wybierać w takiej ankiecie. Z tych starych to wygrałby u mnie "Down on sunset".
- kmlyna
"Strong"-najbardziej radiowy,powinien pojawić się w mediach,myślę,że każda piosenka miałaby szansę zostać NR 1.na listach
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A w ogóle można gdzieś znaleźć dane odnośnie sprzedaży poszczególnych albumów Thomasa?
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jedynym wyznacznikiem wielkości sprzedaży do jakiego mamy swobodny dostęp są notowania oficjalnych list sprzedaży. Z okresu miedzy pierwszym a drugim wejściem Modern Talking żaden nie był jednak notowany w Niemczech, Austrii czy Szwajcarii. Co do najnowszej historii to This Time zagościł w Niemczech na 3 tygodnie w Top-100, a Songs Forever na dwa tygodnie, zatem sprzedaż wciąż była śladowa. O "Strong" jak sądzę wiemy wszystko.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Romantic Warrior
nie znam wszystkich albumów
znam 2 pierwsze i 2 ostatnie
i głosuję na "Different"
znam 2 pierwsze i 2 ostatnie
i głosuję na "Different"
- kmlyna
dlaczego muzyki Thomasa w ogóle nie ma w polskich mediach?przeciez bardziej ambitniejsze stacje radiowe mogłyby puszczać takie perełki Thomasowe...
- Dubler
Głosuję na Diferent, Świetne ballady, świetne szybsze utwory, w roku 1989 ten album był na czasie, jęsli chodzi o brzmienie płyty, typowy POP końcówki lat 80.
- Didi&Thomas
Wybrałem Strong. Dlaczego ? Bo ten album był najbardziej zbliżony do stylu MT. Od premiery minęło sporo czasu a wciąż mi się nie znudził. Słucham go w samochodzie w drodze do pracy i po prostu się odprężam. Oczywiście nie codziennie, ale dość często. Mam wrażenie że ta płyta otworzyła przed Thomasem nowe perspektywy. Wiadomo już, że pracuje w Niemczech nad nowymi narganiami, nowa płyta która wyjdzie, miejmy nadzieję, w lutym będzie jeszcze lepsza. Mam co do tego pewność, bo będzie to mieszanka nagrań ze "Stronga" z nowymi pomysłami. Poza tym chyba nigdy wcześniej w biografii Thomasa nie zdarzyło się aby tak szybko, jeden po drugim, wydawał nowe albumy. Oczywiście myślę tu o jego solowej karierze, bo z MT Dieter wiedział kiedy kuć żelazo.
Niech więc będzie, że wg. mnie "Strong" to wciąż gorące żelazo, kuj więc Thomas, kuj - bo ja nie mogę się już doczekać
Niech więc będzie, że wg. mnie "Strong" to wciąż gorące żelazo, kuj więc Thomas, kuj - bo ja nie mogę się już doczekać
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Fanka MT
No cóż, muszę przyznać, że ta ankieta stanowiła dla mnie nie lada wyzwanie. Jest wiele albumów Thomasa, które należą do moich ulubionych (np "Strong", "This time", czy też "Songs forever"), ale w ostateczności zagłosowałam na "Different"
Według mnie, piosenki znajdujące się na tym krążku mają niesamowitą magię
Np "Soldier", "One thing", "Love of my own", czy też "On my way" 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...