Naśladowcy MT
- art_system
Re: Naśladowcy MT
Zenek (Akcent) śpiewający Disco Polo też ma podobny żałosny głos do Ashleya, a więc podciągnijmy i Zenka i cały ten szajs razem z Ashleyem do nurtu Modernów. No i dzięki Zenkowi MT dalej zyje:) Mamy BACK For Good 2010-extra.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- tanathos
Zenek ma moim zdaniem lepszy i ciekawszy głos od Ashleya:-) podobno Zenek poprawiał go komputerowo co jest ciekawostką. a Ashley... zwraca uwagę tylko ze względu na chórki
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Peter
Ja głosuję na Moving heroes tym razem, w końcu Bohlen miał przy tym projekcie większy bądź mniejszy udział. 
- Joanna91
Może wstyd się przyznać, ale ja w ogólę nie kojarzę większości wyżej wymienionych zespołów/artystów. I raczej nie mam zamiaru ich poznawać... Modern Talking jest jedyny w swoim rodzaju, oryginalny i nie zamierzam porównywać, ani doszukiwać się cech tego zespołu u innych artystów, gdyż nie zależy mi na tym. Przecież nigdzie nie znajdę drugiego takiego Thomasa i Dietera 
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- art_system
Co do nasladowców, to przecież Bad Boys Blue nasladowało MT i to bardzo dobrze, może wokal był mniej słodki, ale głos wokalisty oryginalny zwłaszcza pierwsze 2 albumy. Najlepsze,że odeszli troche od MT i stworzyli bardzo przyzwoity projekt, niby modernowy , ale jednak odrębny. Świetnie przyjęty przez fanów Modernów w latach 80' i nawet dziś często wracam do ich piosenek. Czego nie mogę powiedzieć o ww. ARTYSTACH.
- Peter
Bad Boys Blue to już zupełnie inna bajka. To pełen profesjonalizmu zespół, gdzie to co łączy ich z MT to chórki i piękne melodie, nie kalkowali MT. idąc taką drogą można podciągnąć i London Boys pod MT. Taka była po prostu wtedy moda. Dobrze, że dostrzegasz odrębnośc tyuch dwóch projektów i ich oryginalnośc. BBB w moim odczuciu tworzyło na poczatku bardziej karaibskie rytmy, łącząc je z ed, a MT to klasyczne euro disco, a później BBB przeszli na HiNRG. 
- phantomas
- Kontakt:
A teraz poproszę na polski, bo ten "nowojorski" slang jest dla mnie niezrozumiały.BBB w moim odczuciu tworzyło na poczatku bardziej karaibskie rytmy, łącząc je z ed, a MT to klasyczne euro disco, a później BBB przeszli na HiNRG.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
No, że tworzyli karaibskie rytmy (słychać je w "You're a woman") łącząc je z euro disco, a później zmienili styl na Hi-NRG co tu można nie rozumieć?
- FMike
BBB naśladował MT...hahahart_system pisze:Co do nasladowców, to przecież Bad Boys Blue nasladowało MT i to bardzo dobrze,
"...I'm A Rough Boy..."
- MTalkingusia28
No właśnie; przecież Bad boys Blue i Modern Talking to dwa różne zespoły, a to że w BBB czasem słychac chórki nie oznacza od razu, że podrabiają styl MT.
Ja z powyższej listy słucham tylko Marka Ashleya. Lubię słuchac jego piosenek, ma taki miły głos. A Boulevard Of Broken Dreams to bardzo przyjemne klimaty.
A propos MT - z mojego punktu widzenia zespół ten jest generalnie nie do podrobienia. Bo nie można podrobic czegoś co jest tak fantastyczne, unikatowe i nie do pobicia. Ja rozumiem, że można podrobic wszystko co możliwe, ale żeby potem dało się tego słuchac. Modern Talking jest tylko jeden i według mnie żaden inny zespół nie jest w stanie im dorównac. Nienawidzę porównań kogoś z MT, bo moim zdaniem to bezsensowne. Jeśli ktoś uważa inaczej to bardzo dobrze; każdy ma miec swoje zdanie na dany temat. Byłoby nudno, gdyby wszyscy mieli jedno i to samo zdanie w jednej kwestii. Ja nienawidzę podróbek i porównań do MT, bo dla mnie MT jest tylko jeden. I nie słucham disco polo, a przecież New Collective to disco polo, no nie? Papa Dance też znam i to bardzo dobrze, ale czy oni są zaliczani do tego rodzaju muzyki to tego nie wiem. Czasami ich występy były emitowane w < Jaka to melodia? >. Z muzyką disco polo skończyłam z chwilą pokochania Modern Talking 11 lat temu.
I podobnie jak Joanna91 nie znam reszty zespołów z powyższej listy. W dodatku pierwszy raz widzę niektóre nazwy tych zespołów.
Pozdrawiam zwolenników Marka Ashleya.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Jasmine
Ja muzycznie nie znam żadnych z nich, oprócz Papa Dance których nawet lubię, 3/4 nazw widzę pierwszy raz. Zgadzam się z MTalkingusią, MT się nie da podrobić ani skopiować itd. BBB naśladuje MT? Pierwsze słyszę, ja nie zauważyłam żadnego podobieństwa. A że chórki są? I że to mężczyźni śpiewają?
A ja słucham disco polo, na tym się wychowałam i nigdy od tego nie odejdę
A ja słucham disco polo, na tym się wychowałam i nigdy od tego nie odejdę
- Peter
Mark Ashley dla mnie jest nudny jakbym słuchał wszystkich płyt to bym nie dał rady, nie bierze mnie to, bo to raczej klimaty zbliżone do późnego MT, podobają mi sie tylko nieliczne piosenki, najlepiej z jakieś składanki. Głos bardzo ładny, pasujący idealnie do takiej muzyki, bardzo podobny do Thomasa Andersa, ale niektore utwory są męczące. Polecam utwór wyprodukowany przez Luisa, to "Wheel of fortune" i to jest coś. Aranżacja była przeznaczona w końcu dla Modern Talking.
Wynalazki takie jak Fresh Fox czy TM Joy sa strasznie męczace i to już jest na siłę naśladowanie MT, oni zostali umieszczeni w tej liście dlatego, że sami sie tak określaja. Ja dostałem maila od Ronny'go Jentzscha, polecającego swój nowy album - cytuję: "utrzymany w stylu MT". Ja tego podobieństwa tam nie widzę.... Jeśli ktoś tu ma bliską MT muzykę to Ashley ale w wybranych utworach.
- tanathos
i tutaj znowu pojawia się pytanie kto robił aranżacje dla Modern Talking, i jaki w ich tworzeniu był udział Dietera?Peter pisze:Polecam utwór wyprodukowany przez Luisa, to "Wheel of fortune" i to jest coś. Aranżacja była przeznaczona w końcu dla Modern Talking
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Peter
No jeśli posłuchasz takiego "Cloud dancera' od Dietera bohlena czy "Mr Lonely" to odpowiesz sobie sam na to pytanie, nawet "Real love' z bogatym aranżem nie umywa się do maxi wersji CC Catch. Szkoda, że nie zrobili z tą piosenką tego co z końcówką maxi wersji "Strangers by night".... eh marzyłaby się taka wersja wydłużona. Ale wróćmy do naśladowców. Moving heroes strasznie razi np: tandetnymi okładkami, zobaczmy jak wygląda ich ostatnia okładka, a jak wygląda singiel YCGI albo albumiku Mehrzada. to przecież niebo a ziemia, straszna różnica... Podoba mi się za to okładka z "Heartbreak Boulevard", a znowu TMJoy i FF mają też kiepskie okładki, choć lepsze od MH. 
- art_system
Napisałem naśladują , nie KOPIUJĄ a to zupełnie dwie różne rzeczy. A po drugie gdybyś przeczytała uważnie mój post odczytałabyś, że chodzi mi o lata 80', których nie pamiętasz. Wtedy nie było tak szerokiego i szybkiego dostępu do muzyki , jedynie poprzez radio i pózniej pirackie kasety magnetofonoweMTalkingusia28 pisze:No właśnie; przecież Bad boys Blue i Modern Talking to dwa różne zespoły, a to że w BBB czasem słychac chórki nie oznacza od razu, że podrabiają styl MT
( teraz w dniu premiery lub szybciej, ściągasz i za 5 min. masz juz album na kompie)Nowe piosenki pojawiały sie zupełnie jak z kosmosu, ktos coś nagrał przypadkiem przyniósł na kasecie, albo czekało się tygodniami aż coś w radiu sie pojawi w jakieś audycji wieczornej zwłaszcza w piątki po 22. Kiedy słyszałem pierwsze piosenki Bad Boys Blue to zaprawdę można było się mocno pomylić w określeniu kto to spiewa, a zwłaszcza instrumentalne wersje. CIezko mi wyjaśnić komuś kogo na świecie nie było, osoby dojrzalsze wiedzą o czym piszę.Według mnie nikt nie zbizył się tak bardzo do Modernów jak Bad Boys Blue, ale zarazem zachowując swój wypracowany muzyczny styl.A właśnie cała reszta typy Ashley, FreshFox, rosyjskie Moving Heros itp. to jest kalka Modernów, której nie mogę zaakceptować.
-
jkris
dokładnie tak jak mowisz... BBB w latach '80 kopiowalo styl MT choc mimo wszystko cos ich tam odroznialo i mozna powiedziec, ze mieli w pewnym sensie swoj styl- byc moze poprzez zdecydowanie odmienny głowny wokal. niestety to co dzis serwuje aktualny sklad BBB przyprawic moze o bol zebow...art_system pisze:CIezko mi wyjaśnić komuś kogo na świecie nie było, osoby dojrzalsze wiedzą o czym piszę.Według mnie nikt nie zbizył się tak bardzo do Modernów jak Bad Boys Blue.