Kombii
- Peter
Re: Kombii
Ktoś powiedział w RMFie tak i coś w tym jest, bo muzyka nie należy do ambitnych, taka plastikowa łupanka jakich pełno, a pamiętajmy, że Kombii to nie tylko łupanki jak "Słodkiego miłego życia', "Black and white" ale ambitne utwory jak "Pokolenie".
- Jasmine
Na początku jak ją usłyszałam, to nie byłam zachwycona, ale jak posłuchałam więcej razy to w końcu polubiłam.
Tak, Pokolenie jest bardzo ambitne i świetne
Tak, Pokolenie jest bardzo ambitne i świetne
-
moonwalker
No ........... Kombi dobre jest - ale w tym składzie :
- Jasmine
Na Polonii leciało niedawno nagranie z ich koncertu.
Teraz do mnie dotarło, że jednak macie rację z klawiszowcem, jak słucham ich wcześniejszych piosenek i teraźniejszych to widać sporą różnicę.
Teraz do mnie dotarło, że jednak macie rację z klawiszowcem, jak słucham ich wcześniejszych piosenek i teraźniejszych to widać sporą różnicę.
-
moonwalker
No zbieg okoliczności - dziś właśnie był koncert Kombi na jednym z kanałów TVP - SOPOT 89' - no nie pamiętam tego koncertu , ale pamiętam za to kto grał w piątek i sobotę - 
- Karolek78
Ja też wolę Kombi od Kombii. Tak w ogóle to liderem starego Kombi był Łosowski i tak naprawdę cała reaktywacja Kombi pod nazwą KOMBII rozgrała się za plecami lidera. Najbardziej lubię oczywiście Słodkiego... ale i Teleniedzielę czy Jej wspomienie.
Karolek78
- Jasmine
Nowa piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=yyrbyqCyyrs
Co sądzicie? Mi się bardzo podoba, taka trochę do tańca
Co sądzicie? Mi się bardzo podoba, taka trochę do tańca
- Didi&Thomas
[quote="Jasmine"]Co sądzicie? Mi się bardzo podoba, taka trochę do tańca
Nowa piosenka:
Jasmine, jak dla mnie to jedno z najlepszych nagrań Kombii po powrocie na scenę
Moja 7-dmio letnia córka zapamiętała słowa refrenu po dwóch przesłuchaniach ! To taki idealny hit na lato, coś jak swego czasu "Latawce, dmuchawce, wiatr" Urszuli. Jeśli chodzi o polskie piosenki z ostatnich miesięcy - absolutna czołówka.
Pozdrawiam Ciebie serdecznie !
Nowa piosenka:
Jasmine, jak dla mnie to jedno z najlepszych nagrań Kombii po powrocie na scenę
Pozdrawiam Ciebie serdecznie !
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Jasmine
O, miło że się ze mną zgadzasz
Spodziewałam się bardziej komentarzy w stylu 'ale wiocha' czy 'Kombii się stacza' ale cieszę się, że jednak się mylę ^^ O proszę, Twoja córka ma świetną pamięć
Dziękuję i nawzajem :3
Dziękuję i nawzajem :3
- Peter
Świetna jest ta nowa piosenka, no nie jest to stare dobre Kombi, z Łosowskim, ale ujdzie, dobrze, że nie jest to żadna wiocha czy disco polo.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
A wiecie jak ostatnio w empiku kupiłam dwupłytową edycję specjalną najnowszego albumu pt:"O miłości" (CD+DVD) to codziennie ogląda te teledyski nagrane po dłuższej nieobecności.
Rozumiem, że to fajny zespół no ale bez przesady mam rację?
Rozumiem, że to fajny zespół no ale bez przesady mam rację?
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 7:28 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ale kto je ogląda, bo tego już nie napisałaś?
Powód: Ale kto je ogląda, bo tego już nie napisałaś?
- Karolek78
Po długiej i ciężkiej chorobie zmarł pierwszy perkusista zespołu Kombi Jan Pluta. W Kombi występował w latach 1976-1981 oraz na kilku koncertach w kolejnych latach np. na koncercie 10-lecia. Od 2003 do 2009 roku Jan grał w zespole KOMBII. We wrześniu skończyłby 60 lat.
Spoczywaj w pokoju...
Spoczywaj w pokoju...
Karolek78
- Karolek78
Kombii wydaje nową płytę pt. Wszystko jest jak pierwszy raz. Jej premiera jest zapowiedziana na 6 maja. Utwory zostały zarejestrowane na tzw. setkę, a teksty piosenek napisali między innymi Andrzej Piaseczny i Marek Kościkiewicz. Jakiś czas temu premierę miał najnowszy singiel "Jak pierwszy raz". Czy piosenka ma szanse powtórzyć sukcesy poprzednich utworów?
Karolek78
-
Jacek Z.
Ojejku!Karolek78 pisze:Kombii wydaje nową płytę pt. Wszystko jest jak pierwszy raz. Jej premiera jest zapowiedziana na 6 maja. Utwory zostały zarejestrowane na tzw. setkę, a teksty piosenek napisali między innymi Andrzej Piaseczny i Marek Kościkiewicz. Jakiś czas temu premierę miał najnowszy singiel "Jak pierwszy raz". Czy piosenka ma szanse powtórzyć sukcesy poprzednich utworów?
Kombi (jako Kombii) wróciło przebojem i niektóre kawałki z ich dwóch ostatnich płyt naprawdę mnie ruszały, a teraz... Miałkie i płaskie popowe brzmienie, w sam raz do zapełniania czasu między reklamami i wiadomościami w bezpłciowych mainstreamowych stacjach. Jak dla mnie, nic co lubię
- ewelajna
W te juwenalia goscili w czewie. szczezrze? myslalam ze wiecej z siebie dadza.. muzyke ich lubie ale koncert byl lipa...
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
- Karolek78
Akurat autorami utworu pilotującego są Skawiński i Tkaczyk (kolejno muzyka i słowa). Ktoś miał już okazję słuchać całości? Dla mnie najlepszymi piosenkami na albumie są "Za sobą", "Eldorado", "Bezchmurne niebo" oraz "Okruchy szkła".Jacek Z. pisze: Ojejku!To już wiem dlaczego ten nowy singiel tak koszmarnie mi się nie podoba. O ile Kościkiewicza czasem od biedy jeszcze strawię, o tyle Piaska już nie i wolę być z daleka od wszystkiego w czym ci dwaj panowie maczają palce.
Karolek78