Kombii

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kombii

Post autor: Peter »

Ktoś powiedział w RMFie tak i coś w tym jest, bo muzyka nie należy do ambitnych, taka plastikowa łupanka jakich pełno, a pamiętajmy, że Kombii to nie tylko łupanki jak "Słodkiego miłego życia', "Black and white" ale ambitne utwory jak "Pokolenie".
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Na początku jak ją usłyszałam, to nie byłam zachwycona, ale jak posłuchałam więcej razy to w końcu polubiłam.
Tak, Pokolenie jest bardzo ambitne i świetne :D
moonwalker

Post autor: moonwalker »

No ........... Kombi dobre jest - ale w tym składzie :

Awatar użytkownika
Jasmine

Na Polonii leciało niedawno nagranie z ich koncertu.

Teraz do mnie dotarło, że jednak macie rację z klawiszowcem, jak słucham ich wcześniejszych piosenek i teraźniejszych to widać sporą różnicę.
moonwalker

Post autor: moonwalker »

No zbieg okoliczności - dziś właśnie był koncert Kombi na jednym z kanałów TVP - SOPOT 89' - no nie pamiętam tego koncertu , ale pamiętam za to kto grał w piątek i sobotę - :D
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Ja też wolę Kombi od Kombii. Tak w ogóle to liderem starego Kombi był Łosowski i tak naprawdę cała reaktywacja Kombi pod nazwą KOMBII rozgrała się za plecami lidera. Najbardziej lubię oczywiście Słodkiego... ale i Teleniedzielę czy Jej wspomienie.
Karolek78
Awatar użytkownika
Jasmine

Nowa piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=yyrbyqCyyrs

Co sądzicie? Mi się bardzo podoba, taka trochę do tańca :D
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

[quote="Jasmine"]Co sądzicie? Mi się bardzo podoba, taka trochę do tańca
Nowa piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=yyrbyqCyyrs

Jasmine, jak dla mnie to jedno z najlepszych nagrań Kombii po powrocie na scenę :) Moja 7-dmio letnia córka zapamiętała słowa refrenu po dwóch przesłuchaniach ! To taki idealny hit na lato, coś jak swego czasu "Latawce, dmuchawce, wiatr" Urszuli. Jeśli chodzi o polskie piosenki z ostatnich miesięcy - absolutna czołówka.

Pozdrawiam Ciebie serdecznie !
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Jasmine

O, miło że się ze mną zgadzasz :D Spodziewałam się bardziej komentarzy w stylu 'ale wiocha' czy 'Kombii się stacza' ale cieszę się, że jednak się mylę ^^ O proszę, Twoja córka ma świetną pamięć :D

Dziękuję i nawzajem :3
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Świetna jest ta nowa piosenka, no nie jest to stare dobre Kombi, z Łosowskim, ale ujdzie, dobrze, że nie jest to żadna wiocha czy disco polo.
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

A wiecie jak ostatnio w empiku kupiłam dwupłytową edycję specjalną najnowszego albumu pt:"O miłości" (CD+DVD) to codziennie ogląda te teledyski nagrane po dłuższej nieobecności.
Rozumiem, że to fajny zespół no ale bez przesady mam rację?
Ostatnio zmieniony pt sie 26, 2011 7:28 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ale kto je ogląda, bo tego już nie napisałaś?
Awatar użytkownika
Karolek78

Po długiej i ciężkiej chorobie zmarł pierwszy perkusista zespołu Kombi Jan Pluta. W Kombi występował w latach 1976-1981 oraz na kilku koncertach w kolejnych latach np. na koncercie 10-lecia. Od 2003 do 2009 roku Jan grał w zespole KOMBII. We wrześniu skończyłby 60 lat.
Spoczywaj w pokoju...
Karolek78
Awatar użytkownika
Karolek78

Kombii wydaje nową płytę pt. Wszystko jest jak pierwszy raz. Jej premiera jest zapowiedziana na 6 maja. Utwory zostały zarejestrowane na tzw. setkę, a teksty piosenek napisali między innymi Andrzej Piaseczny i Marek Kościkiewicz. Jakiś czas temu premierę miał najnowszy singiel "Jak pierwszy raz". Czy piosenka ma szanse powtórzyć sukcesy poprzednich utworów?
Karolek78
Jacek Z.

Post autor: Jacek Z. »

Karolek78 pisze:Kombii wydaje nową płytę pt. Wszystko jest jak pierwszy raz. Jej premiera jest zapowiedziana na 6 maja. Utwory zostały zarejestrowane na tzw. setkę, a teksty piosenek napisali między innymi Andrzej Piaseczny i Marek Kościkiewicz. Jakiś czas temu premierę miał najnowszy singiel "Jak pierwszy raz". Czy piosenka ma szanse powtórzyć sukcesy poprzednich utworów?
Ojejku! :cry: To już wiem dlaczego ten nowy singiel tak koszmarnie mi się nie podoba. O ile Kościkiewicza czasem od biedy jeszcze strawię, o tyle Piaska już nie i wolę być z daleka od wszystkiego w czym ci dwaj panowie maczają palce.

Kombi (jako Kombii) wróciło przebojem i niektóre kawałki z ich dwóch ostatnich płyt naprawdę mnie ruszały, a teraz... Miałkie i płaskie popowe brzmienie, w sam raz do zapełniania czasu między reklamami i wiadomościami w bezpłciowych mainstreamowych stacjach. Jak dla mnie, nic co lubię :roll: Anorektyczne aranże. Najgorsze co nagrali. Strzał w stopę. Może też kwestia, że zabrakło elektronicznych Łosowskich (na okładce są tylko Skawiński i Tkaczyk).
Awatar użytkownika
ewelajna

Post autor: ewelajna »

W te juwenalia goscili w czewie. szczezrze? myslalam ze wiecej z siebie dadza.. muzyke ich lubie ale koncert byl lipa...
,,Traktuj innych tak, jak sam chcesz być przez nich traktowany..''
Awatar użytkownika
Karolek78

Jacek Z. pisze: Ojejku! :cry: To już wiem dlaczego ten nowy singiel tak koszmarnie mi się nie podoba. O ile Kościkiewicza czasem od biedy jeszcze strawię, o tyle Piaska już nie i wolę być z daleka od wszystkiego w czym ci dwaj panowie maczają palce.
Akurat autorami utworu pilotującego są Skawiński i Tkaczyk (kolejno muzyka i słowa). Ktoś miał już okazję słuchać całości? Dla mnie najlepszymi piosenkami na albumie są "Za sobą", "Eldorado", "Bezchmurne niebo" oraz "Okruchy szkła".
Karolek78
ODPOWIEDZ