Gwiazdy jednego sezonu
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Gwiazdy jednego sezonu
Na pewno Michael Bolton.W polskich stacjach radiowych na okrągło słyszę jedną piosenkę "When A Man Love A Woman".
4Non Blonds "What's Up".Wiem,że nagrali mnóstwo piosenek i po kilka albo i kilkanaście albumów,ale wymieniłam te,które można było usłyszeć najczęściej w radio i nawet na MTV.
Glenn Medeiros "Nothing's Gonna Change My Love For You" a nawet ośmielę się dołączyć do tej listy Sabrinę.
A Teens,naśladowców Abby.
4Non Blonds "What's Up".Wiem,że nagrali mnóstwo piosenek i po kilka albo i kilkanaście albumów,ale wymieniłam te,które można było usłyszeć najczęściej w radio i nawet na MTV.
Glenn Medeiros "Nothing's Gonna Change My Love For You" a nawet ośmielę się dołączyć do tej listy Sabrinę.
A Teens,naśladowców Abby.
- Daniel
A czy znasz kogokolwiek, kto zna więcej piosenek pani Branigan?Peter pisze:branigan miała więcej hitów jak "Whatever i do" SAW czy "Gloria" i nie zalicza się w tej kategorii. A jako okres przyjmijmy od lat 80 tych do dzisiaj.Daniel pisze: Laura Branigan - Self Control
Ona nie miała żadnego innego przeboju. Owszem piosenki miała, które nie stały się przebojami.
Dla mnie to wykonawczyni sezonowa jednej piosenki i tyle.
- MichałT
Ja na przykład nie znam żadnego z w/w przez Ciebie utworów (oprócz oczywiście "Power of Love"), a to po części potwierdza, że nie były to wielkie hity w PolscePeter pisze:Jak wogóleśmiesz umieszczać tu Jenny Rush? ona działa do dzisiaj od lat 80 tych i nagrała mase hitów jak "Ring of ice", "Heart over mind", "Come undone", "25 lovers", "Destiny". Mam dalej wymieniać? To, ze Ty znasz tylko "Power of love" nie znaczy, ze to artystka jednego przeboju/sezonu.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Daniel
Bo Peter uznaje, że skoro jakaś piosenka się JEMU podoba, to od razu jest przebojem 
Hity o których nikt nie słyszał - nie są hitami! Pora to pojąć
Hity o których nikt nie słyszał - nie są hitami! Pora to pojąć
- Peter
No co niektórzy się by z tym nie zgodzili: nie słyszałaś nigdy "Bolero" czy "Lady of ice"? Napewnoi Daniel by się z tym stwierdzeniem nie zgodził.Jasmine pisze:E,e, Sugababes nie są gwiazdkami Disneya, przynajmniej ja o nic nie wiem. I nie są też gwiazdami jednego sezonu, bo większość zna tylko Push the button i żadnej innej po za tym.
A czy gwiazdą jednego sezonu można określić Fancy? Mi się wydaje że nie, ale większość zna tylko Flames of love, więc pytam czy można jego/ją (nie wiem czy to kobieta czy facet ^^") zaliczyć do takich gwiazd.
- Jasmine
Nie miałam okazji zagłębić się w twórczość Sugababes więc nie słyszałam innych, ale muszę się tym kiedyś zająć. A oprócz Push the button znana jest też Stronger (przynajmniej tak mi się wydaje) gdy pierwszy raz zobaczyłam teledysk to bardzo się zdziwiłam że to ich
Dla niektórych konkretny piosenkarz/ka lub zespół są jednego sezonu bo słyszeli tylko jedną piosenkę a niektórzy zagłębili się w twórczość (nawet nieświadomie np. słuchając radia) niektórzy faktycznie są gwiazdami jednego sezonu bo nagrali tylko jedną piosenkę (np. kiedyś taki zespół nagrał przeróbkę jakiejś piosenki Jacksona i tylko przez to był sławny, a ta przeróbka była jedyną piosenką i ich karierze) Dajmy na to twórczość MT- jedna osoba powie że zna tylko Cheri cheri lady a druga może wymienić Atlantis is Calling albo Brother Louie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Czyli jak kto pozna artystę, tak się o nim wyraża.
Dla niektórych konkretny piosenkarz/ka lub zespół są jednego sezonu bo słyszeli tylko jedną piosenkę a niektórzy zagłębili się w twórczość (nawet nieświadomie np. słuchając radia) niektórzy faktycznie są gwiazdami jednego sezonu bo nagrali tylko jedną piosenkę (np. kiedyś taki zespół nagrał przeróbkę jakiejś piosenki Jacksona i tylko przez to był sławny, a ta przeróbka była jedyną piosenką i ich karierze) Dajmy na to twórczość MT- jedna osoba powie że zna tylko Cheri cheri lady a druga może wymienić Atlantis is Calling albo Brother Louie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
-
jkris
a ja mysle ze raczej problem tkwi w Twoim wieku, bo nazwanie Jennifer Rush gwiazda jednego sezonu jest pomylka. poza tym, zanim napiszesz, ze czegos nie znasz proponuje posluchac najpierw.MichałT pisze:Ja na przykład nie znam żadnego z w/w przez Ciebie utworów (oprócz oczywiście "Power of Love"), a to po części potwierdza, że nie były to wielkie hity w Polsce![]()
inna sprawa, ze Polska nie jest tu zadnym wyznacznikiem jezeli chodzi o piosenkarzy zagranicznych. naszym krajem mozesz sugerowac sie w przypadku polskich wykonawcow, bo idac Twoim trybem myslenia MT to tez gwiazdy sezonowe z lat '80, bo ktora radiostacja nadaje ich piosenki? ktory nastolatek wie kim jest Bohlen czy Andres?
a tego nie znasz? to najnowsze dzieloJasmine pisze:Nie miałam okazji zagłębić się w twórczość Sugababes więc nie słyszałam innych, ale muszę się tym kiedyś zająć.
albo tego
- Peter
Nie można ją zaliczyć do tych gwiazd, bo to ON, ale to chyba oczywiste?Jasmine pisze: A czy gwiazdą jednego sezonu można określić Fancy? Mi się wydaje że nie, ale większość zna tylko Flames of love, więc pytam czy można jego/ją (nie wiem czy to kobieta czy facet ^^") zaliczyć do takich gwiazd.

- m.p
- Kontakt:
FMike pisze:Dużo jest przykładów np:
Beach Boys - Kokomo
Oczywiście zależy to też od gustu...bo jeśli ktoś zna dyskografie któregoś z wyżej wymienionych artystów/wykonawców i podoba mu się więcej ich/jego piosenek to nie powie że są królami jednego przeboju/sezonu.
No z Beach Boys kolego to chyba przesadziłeś, przy ich utworach bawili się jeszcze moi Rodzice...
- FMike
Może i przesadziłem, ale to moja(krótka, napisana szybko) lista...napisz swoją, to pewnie ja znajdę u Ciebie zespół który nie będzie tam pasował.
pozdro
pozdro
"...I'm A Rough Boy..."
- Jasmine
Oglądając teledysk do Flames of love nie mogłam się zorientować co do płci, więc stąd to pytanie
Jkris, faktycznie, Hole in the head jest super
A ten drugi jest wyłączony na żądanie
Ale dziękuję 
Jkris, faktycznie, Hole in the head jest super
- Peter
Przecież Manfred to jakby na to nie patrzeć imię męskie. No chyba, że czegoś nie wiem. http://pl.wikipedia.org/wiki/Fancy
Tu drugi teledysk, nie wiedziałem, że nędzne gwiazdeczki disneya nagrają tak fajny przebój. btw produkcja RedOne.
Tu drugi teledysk, nie wiedziałem, że nędzne gwiazdeczki disneya nagrają tak fajny przebój. btw produkcja RedOne.
- Jasmine
Manfred? ładne imię, nie wiedziałam że tak ma naprawdę Fancy
Od kiedy Sugababes mają coś wspólnego z Disneyem? Bo ja nic nie wiem na temat ich działu w tym syfie
Od kiedy Sugababes mają coś wspólnego z Disneyem? Bo ja nic nie wiem na temat ich działu w tym syfie
- Peter
W marcu 2009 roku utwór „Nothing's as Good as You” pochodzący z „Catfights and Spotlights” trafił do promocji disney’owskich produkcji.
http://www.rmf.fm/muzyka/biografia,253,Sugababes.html
http://www.rmf.fm/muzyka/biografia,253,Sugababes.html
- Jasmine
Ahaaaa, dzięki za info. No troszeczkę zmieniło mi punkt widzenia.
Ale z tego wynika że Us5 też są gwiazdami Disneya, bo nagrali piosenkę która promuje HSM. Kiedyś ich uwielbiałam
Ale teraz mają gorszy skład, jakieś dziwadła. Oryginalny był najlepszy
Ale z tego wynika że Us5 też są gwiazdami Disneya, bo nagrali piosenkę która promuje HSM. Kiedyś ich uwielbiałam
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Grupa osiągnęła trzy potrójne platynowe płyty ze sprzedaży w sumie z sześciu albumów w Wielkiej Brytanii. Ich sprzedaż na całym świecie przekroczyła 40 milionów" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Sugababes). Zatem te wszystkie komentarze o nędznych gwiazdeczkach Disneya czy uznawanie grupy za gwiazdkę jednego sezonu są nie na miejscu. Peterze, jak śmiesz? 
Jak piszesz tak cię widzą.