Dieter w wersji koncertowej

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Pointrox

Re: Dieter w Moskwie - Diskoteka-80 2009

Post autor: Pointrox »

Na pierwszym ładnie go słychać - dobrze wyciąga nuty i w ogóle. A najlepiej pod koniec, gdy się filmik ścisza i słychać jak Dieter śpiewa "...stay with you together" :D
Koncert w Rostocku to było jedno wielkie wycie ze strony DB, który pewnie miał szczerze gdzieś to co robi. Czasami tak żartobliwie mówię, że Dieter robił Thomasowi na złość. Zresztą, przy drugim refrenie słychać cicho śmiechy publiczności :lol:
A wykonanie "I Will Follow You" to do dzisiaj jedna z moich ulubionych wersji live.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ale Dieter rzympoli miejscami przy tym "I will follow you" :mrgreen: Ale fakt, tutaj na 90 % chyba śpiewali "live". :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Skyliner89MT pisze:Tutaj słychać Dietera śpiewającego na żywo:
Co do tego, 100-procentowa zgoda: 8)
[/quote]
Awatar użytkownika
tanathos

Re: Dieter w wersji koncertowej

Post autor: tanathos »

wracając do tego koncertowego wykonania "geronimo's cadillac" z 1998 roku:
chórki brzmią w nim w taki sposób, że (nie twierdzę że brzmią jakby wykonywał je koniecznie Bohlen, chociaż....:)) można by pokusić się o tezę że są wykonywane na żywo. kto wie, czy nie wykonywali ich chórzyści ukryci pod sceną lub za jakąś kotarą
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Jeśli się chce zobaczyć tylko to co najgorsze to się zobaczy...
Fakt że Dieter nie zawsze śpiewa czyściutko ale już się z tym dawno oswoiłam.
Myślę że nie przygotowuje się do koncertów bo niema na to czasu z tond najczęściej śpiewa
z playbackiem ale jego głos bardzo często jest słyszany.
Nie ukrywa swojego głosu, gdyby nie śpiewał w chórkach i gdyby nie sądził że stać go na to
w ogóle by się z nim nie udzielał na koncertach tylko puścił sam playback
Są jego nagrania leprze i gorsze ,wy skupiacie się na tych najgorszych i przedstawiacie je jako jedyne i niepodważalne dowody.
Problem polega na tym że są też te dobre, szczególnie te które ja tu na początku przytoczyłam
Nadal sądzę że one były 100 %live ponieważ nie chce mi się wierzyć w jakieś dodatkowe nagrania studyjno-live zapracowanego Dietera ani w ludzi siedzących pod sceną i śpiewających
za niego :lol: śmieszni to brzmi :lol:
Ten nieszczęsny mikrofon o którym była mowa przy moich filmikach Dieter nie trzymał go dużo dalej niż ten drugi co z nim śpiewał a w dodatku nieraz było widać że wręcz się w niego darł więc ta wersja że go nie wychwytuje dla mnie odpada.
A jeśli chodzi o SIB to lepiej przy mnie o nich nie wspominać -to złodzieje ukradli mu nie tylko
całe brzmienie ale wręcz bezczelnie skopiowali całe piosenki.Jeszcze tak bezczelnego plagiatu to ja nie widziałam! J teraz co.. robią z siebie ofiary Dietera i przy okazji chcą mu ukraść też jego głos w chórkach?Nie no bez przesady....(a lubiłam sobie czasem posłuchać ich piosenek tylko strasznie nie podoba mi się postawa tego zespołu)
A poza tym to pierwszy raz się spotkałam z tym że SIBowie oficjalnie oświadczyli że Dieter nie śpiewał więc w to też nie całkiem wieżę.
Chyba że chodzi o taki stary proces gdy ktoś go oskarżył i Dieter musiał przed sądem śpiewać i sąd przyznał mu racje że mógł jednak śpiewać
Ten filmik z przytoczonych przez kogoś jest całkiem całkiem...
http://www.youtube.com/watch?v=dftt6KRQEyU
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

MODERN JEANNE pisze: A jeśli chodzi o SIB to lepiej przy mnie o nich nie wspominać -to złodzieje ukradli mu nie tylko
całe brzmienie
A poza tym to pierwszy raz się spotkałam z tym że SIBowie oficjalnie oświadczyli że Dieter nie śpiewał więc w to też nie całkiem wieżę.
Nie wiem czemu ich nazywasz złodziejami mają prawo śpiewać chórki i piosenki
A ja całkowicie wierze SIB że Dieter nie śpiewał w chórkach nawet nam Thomas tak powiedział z jednych wywiadzie w Rosji chyba w 2004.
jkris

Post autor: jkris »

temat mielony po raz kolejny- bo znowu znalazla sie osoba, ktora nie moze pogodzic sie z faktem, ze Bohlen od strony woklanej z MT nie ma w zasadzie nic wspolnego. bylem na ich koncercie w Poznaniu w '98 i Bohlen jedynie pojekiwal czasami do mikrofonu albo probowal spiewac falsetem chorki- probowal, bo w jego wykonaniu brzmi to fatalnie- bardziej jak parodia.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

jkris pisze:temat mielony po raz kolejny- bo znowu znalazla sie osoba, ktora nie moze pogodzic sie z faktem, ze Bohlen od strony woklanej z MT nie ma w zasadzie nic wspolnego.
Znaczy na pewno ma tyle wspólnego, że nadzorował ich tworzenie, czasem pokazywał jak wysoko należy zaśpiewać i nagrywał to a potem robili to SIB + Thomas + Birger Corleis podczas nagrania. Nie ma co się zżymać Modern Jeanne. Ja kiedyś z 10 lat temu też byłem zapatrzony w Dietera jak w obrazek :D ale spadły mi klapki z oczu. Po roku 2002 dużo zacząłem czytać i dowiadywać się z różnych artykułów, programów tv, potem z tego forum o tym, jak naprawdę wyglądały całe kulisy Hitfabrik Modern Talking. Być może rzeczywiście bez Dietera cały comeback by w ogóle nie wypalił, bądź co bądź on i Luis Rodriguez byli początkowo motorem napędowym zespołu. Więc Dieter talent i pomysły miał ale święty nie był. :wink: Chórki może i on wymyślił dla MT ale myślę tak jak jkris, że ich raczej nie śpiewał w studio, może czasem na koncertach pod playback? Ale to już mówiłem wcześniej. Tyle w temacie. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Oczywiście spodziewałam się takiej reakcji z waszej strony jakże by mogło być inaczej...
jkris pisze:temat mielony po raz kolejny- bo znowu znalazla sie osoba, ktora nie moze pogodzic sie z faktem, ze Bohlen od strony woklanej z MT nie ma w zasadzie nic wspolnego. bylem na ich koncercie w Poznaniu w '98 i Bohlen jedynie pojekiwal czasami do mikrofonu albo probowal spiewac falsetem chorki- probowal, bo w jego wykonaniu brzmi to fatalnie- bardziej jak parodia.
Wyobraź sobie,że ja też byłam i też słyszałam tylko zupełnie co innego niż ty
Bohlen śpiewał chórki czasem na pewno pod playback czasem zupełnie nie wiedziałam ale je śpiewał.
Fakt że czasem miał za blisko ust mikrofon i to brzmiało fatalnie gdy w tle leciał za cichy playback i zamiast chórku słyszeliśmy wyłącznie jego bardzo głośny głos(a powinnyśmy chórki) i gdy latał po scenie taki zmachany czasem jego wdechy i wydechy połączone z resztką dźwięku którego nie skończył śpiewać.
Ogólnie uważam że śpiewanie z playbackiem to najgłupsza rzecz jaką robi.Gdyby spróbował śpiewać z kimś naprawdę jak w filmikach które zamieściłam na początku tematu, brzmiało by to o wiele lepiej, nawet gdyby trochę pofałszował.Ale on niestety nie ma czasu na takie przygotowanie się do koncertu
Jaro25 pisze:MODERN JEANNE napisał(a):
A jeśli chodzi o SIB to lepiej przy mnie o nich nie wspominać -to złodzieje ukradli mu nie tylko
całe brzmienie

A ja całkowicie wierze SIB że Dieter nie śpiewał w chórkach nawet nam Thomas tak powiedział z jednych wywiadzie w Rosji chyba w 2004.
Czy ty żartujesz?
http://www.youtube.com/watch?v=aRNiPlnYT6Y
http://www.youtube.com/watch?v=9ov-tVuSYqw
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

MODERN JEANNE pisze:Oczywiście spodziewałam się takiej reakcji z waszej strony jakże by mogło być inaczej...
jkris pisze:temat mielony po raz kolejny- bo znowu znalazla sie osoba, ktora nie moze pogodzic sie z faktem, ze Bohlen od strony woklanej z MT nie ma w zasadzie nic wspolnego. bylem na ich koncercie w Poznaniu w '98 i Bohlen jedynie pojekiwal czasami do mikrofonu albo probowal spiewac falsetem chorki- probowal, bo w jego wykonaniu brzmi to fatalnie- bardziej jak parodia.
Wyobraź sobie,że ja też byłam i też słyszałam tylko zupełnie co innego niż ty
Bohlen śpiewał chórki czasem na pewno pod playback czasem zupełnie nie wiedziałam ale je śpiewał.
Fakt że czasem miał za blisko ust mikrofon i to brzmiało fatalnie gdy w tle leciał za cichy playback i zamiast chórku słyszeliśmy wyłącznie jego bardzo głośny głos(a powinnyśmy chórki) i gdy latał po scenie taki zmachany czasem jego wdechy i wydechy połączone z resztką dźwięku którego nie skończył śpiewać.
Ogólnie uważam że śpiewanie z playbackiem to najgłupsza rzecz jaką robi.Gdyby spróbował śpiewać z kimś naprawdę jak w filmikach które zamieściłam na początku tematu, brzmiało by to o wiele lepiej, nawet gdyby trochę pofałszował.Ale on niestety nie ma czasu na takie przygotowanie się do koncertu
Jaro25 pisze:MODERN JEANNE napisał(a):
całe brzmienie

Czy ty żartujesz?
http://www.youtube.com/watch?v=aRNiPlnYT6Y
http://www.youtube.com/watch?v=9ov-tVuSYqw
A ja nie wypowiadałem na temat Blue systemu tylko Modernu
a że zapożyczają z Blue systemu to nic złego
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

No zależy dla kogo
No przecież ci ludzie żywcem ograbili Dietera z jego największego dorobku z brzmienia nad którym pracował i za który go chwalą.Nie mieli nawet żadnych zahamowań żeby po chamsku całkiem zrzynać jego całe piosenki.I ciągle domagali się(może słusznie-tego nie wiem)kasy od Dietera za swoje partie.Pomimo całego chamstwa jakie w ten sposób wyrządzili Dieterowi ciągle robili z siebie sieroty wykorzystywane przez Dietera I co mam więcej napisać...
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Jednym się to podoba a drugim nie to jest po prostu zemsta na Dieterze
i postanowili stworzyć ich własnych kompozycjach zapożyczali brzmienie z blue systemu a nie jest to chamskie.
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

MODERN JEANNE, jeśli tak Ci zależy na usłyszeniu Bohlena na żywo, to tutaj jest najlepsza okazja. Na wykonywaniu takich przed-studyjnych "rybek", kończyła się jego producencka rola jako wokalisty w MT:

Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Jaro25 pisze:Jednym się to podoba a drugim nie to jest po prostu zemsta na Dieterze
i postanowili stworzyć ich własnych kompozycjach zapożyczali brzmienie z blue systemu a nie jest to chamskie.
Dla mnie jest to bardzo chamskie mając na uwadze to że śpiewali z nim w chórku,zerżnęli zupełnie jego brzmienie i piosenki przez co zyskali rozgłos a potem zrobiła się afera że Dieter niby nie śpiewał co im było zupełnie na rękę.A potem zaczęli zarabiać na nim - jego brzmieniu i piosenkach kasę i zaczęto im przypisywać jakieś niezasłużone wyłączne zasługi w chórkach MT podczas gdy kolejne płyty były już nagrywane bez ich udziału.
Chodzi o to że ta grupka wypromowała się wyłącznie dzięki Dieterowi bez niego nie była by niczym a zbiera za to laury tak wielkie że wygląda na to że to Dieter jest nikim.
Dzięki niemu zarobili mnóstwo kasy , dzięki kopiowaniu jego brzmienia.
Byli cwani i naprawdę nie uwierzyła bym w ani jedno ich słowo na temat śpiewania w chórkach
przez DB.Mam wrażenie że oni właśnie do tego dążą i głupka se z niego robią.
Prophet5 pisze:MODERN JEANNE, jeśli tak Ci zależy na usłyszeniu Bohlena na żywo, to tutaj jest najlepsza okazja. Na wykonywaniu takich przed-studyjnych "rybek", kończyła się jego producencka rola jako wokalisty w MT:
Dla mnie to jest rewelacja już dawno to oglądałam.To demo ,nie wersja studyjna i nie powinieneś oczekiwać od tego więcej!Jeśli ci się nie podoba to spróbuj sobie ściągnąć dema innych wykonawców na przykład Depeche Mode które lubię i słuchałam.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Pointrox

Post autor: Pointrox »

ODPOWIEDZ