Ja potrafię najmocniejszy głos ma oczywiście Kohler, chociaż jak Kohler udziela wywiadu to nie jest on tak donośny. Głos Kohlera brzmi inaczej niż głos pozostałych systemsów jest trochę bardziej zachrypnięty. Słychać to w Try the impossible. Mocny głos trochę tubalny ma Michael Scholz wydaje się mocniejszy niż Kohlera al już nie taki "szorstki". Detlef Wiedecke ma nieco słabszy i delikatniejszy głos chociaż i on potrafi zaśpiewać bardzo doniosłym głosem.Pioetrek pisze:To może jeszcze inne pytanko:
Czy potraficie rozróżnić głosy Kohlera, Wiedeke'go i Scholza (no i Corleisa). Gdybyści mogli jakieś przykłady podać który śpiewa co, byłbym wdzięczny.
Systems In Blue
- Peter
Re: Systems In Blue
- Pioetrek
- Kontakt:
Moje gratulacje, ale chciałbym mieć jakąś fizyczną możliwość weryfikacji tej umiejętności. Otóż mamy tutaj Systemsów na basenie http://pl.youtube.com/watch?v=tDAzEL59dAA - gdybyś mógł wskazać ew. momenty gdzie otwierają usta a nie słychać ich na ścieżce dźwiękowej.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Chyba nie ma takiej możliwości
.A czy wiesz, że w chórkach najbardziej słyczać Scholza i Wiedeckego? Głos Scholza wydaje się być tu głosem wiodącym.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Pioetrek
- Kontakt:
SzkodaChyba nie ma takiej możliwości
Jeśli masz na myśli wysoki chórki to ja również uważam, że to przede wszystkim Scholz. Ale sądząc po zaangażowaniu Rolfa w wykonanie... Generalnie wg mnie te wysokie chórki BS-u, które były bardzo wysokie ale mocne w brzmieniu robił właśnie Michael.A czy wiesz, że w chórkach najbardziej słyczać Scholza i Wiedeckego? Głos Scholza wydaje się być tu głosem wiodącym.
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Tu masz Scholza i Kohlera porównaj sobie oba głosy
http://www.youtube.com/watch?v=JzPOo8Kt ... re=related
A tu masz Wiedeckego i Kohlera
http://www.youtube.com/watch?v=wbmbpt3r ... re=related
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=JzPOo8Kt ... re=related
A tu masz Wiedeckego i Kohlera
http://www.youtube.com/watch?v=wbmbpt3r ... re=related
Pozdrawiam
- Pioetrek
- Kontakt:
Głosy w mowie to ja ich znam ale mino to wokalnie ich nie kojarzę...
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
Znajomość głosów SIBów jest podstawą do odróżnienia ich w kawałkach grupy.Pioetrek pisze:Głosy w mowie to ja ich znam ale mino to wokalnie ich nie kojarzę...
Tu masz http://www.youtube.com/watch?v=bIVw63mOnf4 około 1:21 słychać głos Wiedecke 1: 16- 1:17 głos Scholza wyraźne wyróżnia się z głosów systemsów.
Pozdrawiam
- Peter
Bohlen też był zaangażowany w ich wykonanie a nie śpiewał ich.Pioetrek pisze:Jeśli masz na myśli wysoki chórki to ja również uważam, że to przede wszystkim Scholz. Ale sądząc po zaangażowaniu Rolfa w wykonanie...
- Pioetrek
- Kontakt:
Jeśli się nie mylę to Thomas Widrat opuścił skład Systemsów. Ktoś zna ewentualne powody takiej decyzji?
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
A to mnie zaskoczyłeś. Ale mam nadzieję, ze wyjdzie im to na dobre. Widrat nie był dobrym kompozytorem i tekściarzem, za bardzo zrzynał od Bohlena
Ja osobiście chciałbym, żeby współpracowali z jakimś wybitnym fachowcem w tej dziedzinie. Niezły byłby np: William Orbit albo Patrick Leonard.
- MichałT
Szczerze mówiąc nie przepadam za Systems In Blue...
Zdecydowanie brakuje im udanych aranżacji, które praktycznie zawsze występują w utworach Dietera. W żaden sposób nie da się porównać np utworu "Dr. No"
z "The Night Is Yours, The Night Is Mine" w wersji Ryana Simmonsa
Zbyt wielka monotonia, no i zawsze kiedy słucham ich utworów (okazyjnie), brakuję mi tam głosu Bohlena
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Zdecydowanie brakuje im udanych aranżacji, które praktycznie zawsze występują w utworach Dietera. W żaden sposób nie da się porównać np utworu "Dr. No"
Zbyt wielka monotonia, no i zawsze kiedy słucham ich utworów (okazyjnie), brakuję mi tam głosu Bohlena
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Varcetti
- Kontakt:
Widrat z tego co wiem opuścił SIB, ponieważ chciał zająć się innymi projektami.Pioetrek pisze:Jeśli się nie mylę to Thomas Widrat opuścił skład Systemsów. Ktoś zna ewentualne powody takiej decyzji?
Pozdrawiam, Varcetti
- Didi&Thomas
Witam !
Czy ktoś może ma, albo zna linki z których można ściągnąć muzykę "SiB" ? Próbowałem ich szukać przez Kaaze i emule, ale nie znalazłem tam nic. Link który ktoś podał powyżej nie jest już aktywny. Tzn. podana strona nie istnieje. A chętnie bym posłuchał jak brzmi ich muzyka, szczególnie w świetle tego co o nich piszecie.
Za pomoc z góry bardzo dziękuje
Czy ktoś może ma, albo zna linki z których można ściągnąć muzykę "SiB" ? Próbowałem ich szukać przez Kaaze i emule, ale nie znalazłem tam nic. Link który ktoś podał powyżej nie jest już aktywny. Tzn. podana strona nie istnieje. A chętnie bym posłuchał jak brzmi ich muzyka, szczególnie w świetle tego co o nich piszecie.
Za pomoc z góry bardzo dziękuje
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Peter
http://www.mp3s4u.biz/system_in_blue_-_ ... album.html
Nie jest to może wybitne dzieło ale można tak z ciekawości raz czy dwa posłuchać tego. Chociaż więcej nie ma sensu.Za mało tu Rolfa.
Nie jest to może wybitne dzieło ale można tak z ciekawości raz czy dwa posłuchać tego. Chociaż więcej nie ma sensu.Za mało tu Rolfa.
- FAN MT
- Użytkownik nieaktywny
SIB jest kiepskie
Witam,czy moglbys talking1 sie nie wypowiadac,podniecasz sie w kolko tym 1 utworem SIB,daj sobie spokoj,to jest takze zenada i porazka tego zespolu.Zawsze bedzie sie liczylo tylko MT i to co stworzył DIETER.Pozdrawiam wszystkich fanow MT
- Skyliner89MT
Re: SIB jest kiepskie
Zgadzam się z Tobą FAN MT w 100%. Dla mnie SIB to nie zespół. Słabiutkie mają piosenki. Już Bee Gees bije ich na głoweFAN MT pisze:Zawsze bedzie sie liczylo tylko MT i to co stworzył DIETER.
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING