Dieter Bohlen - czym mógłby zaskoczyć...

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

Dieter - mógłby mnie zaskoczyć...

1. Wydając nową, solową płytę
17
18%
2. Reaktywacją Blue System
15
16%
3. Reaktywacją Modern Talking
15
16%
4. Wznowieniem współpracy z Caro
15
16%
5. Nowym projektem muzycznym z nieznanym dotąd wykonawcą
7
8%
6. Gdyby został producentem i kompozytorem płyty Thomasa
16
17%
7. Gdyby zrezygnował z udziału w DSDS
4
4%
8. Niczym nie mógłby mnie już zaskoczyć
3
3%

Liczba głosów: 92

Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Dieter Bohlen - czym mógłby zaskoczyć...

Post autor: MODERN JEANNE »

łał co za profesjonalizm :!: Bardzo spodobały mi się te małe znaczki organ i gitary po bokach.
I ta kaseta na środku-bo wtedy Dieter na takiej właśnie nagrywał.Kolorystyka i podpis też jest spoko.
Myślę że lepszej sam Dieter by nie wymyślił. :!:
Fajnie by było jakby takie coś wyszło.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
voyteck73

Post autor: voyteck73 »

Te małe znaczki "organ" i gitary po bokach, to znak firmowy okładek MT z lat 80 :D
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Może jakby Dieter zobaczył okładkę zachęciło by go to do wydania zawartość. :lol: :lol:
Ale możemy sobie tylko pomarzyć.Chociaż kto wie ,może na stare lata gdy nie będzie już musiał lub chciał pisać piosenek dla wykonawców może pomyśli o swoich wiernych fanach którzy wiele by dali żeby te jego dema w całości usłyszeć.
I LOVE DB AND TA!
Tomaszek

Post autor: Tomaszek »

Przedstawiam drugą stronę okładki proponowanego wydania:

Obrazek
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 23:25 przez Tomaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Strasznie fajnie Ci wyszła ta okładka.Ta kolorystyka i dodatki (niebieski na skos przeplata się z czerwonym)Może jak byś to opublikował na Bohlenword to każdy kto by chciał takie demo mógłby składać podpisy.Może jakby Dieter który tam czasem zagląda to zobaczył to zlitował by się nad nami.
Tylko żeby się ktoś nie przyczepił o wykorzystanie znaków firmowych.Ale gdyby się napisało że to praca fana to może nie
Wczoraj ściągnęłam sobie z internetu kolejną porcję dem Depeche Mode(zespołu który od jakiegoś czasu też mnie interesuje)i tak strasznie ubolewałam nad tym ,że oni tyle tego opublikowali a my musimy się zadowalać zaledwie pojedynczymi utworami które gdzieś tam przeciekły .Fajnie by było jakby Dieter też opublikował swoje dema
I LOVE DB AND TA!
MT2010
Użytkownik nieaktywny

Post autor: MT2010 »

Tylko reaktywacja współpracy z CC Catch byłaby sensownym rozwiązaniem...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

MODERN JEANNE pisze:Tylko żeby się ktoś nie przyczepił o wykorzystanie znaków firmowych.Ale gdyby się napisało że to praca fana to może nie
Pamiętam jedną sprawę z niemieckiej tv i w jednym z programów interwencyjnych nastolatek wraz ze swoim ojcem skarżyli się na Dietera, że ciągał tego młodego chłopaka po sądach za to, że założył sobie stronkę o Dieterze (być może udostępniał na niej jakieś nagrania?). Ponoć Dieter zaprzeczał, że niby to nie było jego działanie tylko jego adwokata. Ponoć przepraszał za to chłopaka. Akurat Dieter nic o tym nie wiedział :?: :> Chyba, że rzeczywiście były to działania wytwórni bez wiedzy Dietera. Pamiętam tą sprawę. Nie wiem czy czasem nie z "24 Stunden" :?: :roll:
Ale okładeczka naprawdę fajna. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Tomaszek

Post autor: Tomaszek »

Dziękuję za miłe słowa :). Podmieniłem okładkę, aby nikt "z zewnątrz" nie przyczepił się, że wykorzystuje znaki firmowe.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

A szkoda bo z tymi znakami wyglądała naprawdę jak oryginał.Może i nikt by się nie przyczepił naprawdę nie wiem.Ale może lepiej nie ryzykować :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
secret_girl

Post autor: secret_girl »

Dieter! rusz swój dojczlandowski tyłek,zadzwoń do Thomasa i reaktywuj MT!!! :D :D :D
pozdrawiam wszystkich fanów MT;*
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Ja wybrałem punkt 4 , bo to nie możliwe.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Raczej Niczym nie mógłby mnie już zaskoczyć
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja tak samo wybrałem jak marian123. :) Nie możliwe, bo Dieter nie udzielił odpowiedzi właśnie w tej kwesti.... Na forum CC Catch też zero odpowiedzi ze strony Marco. Chciałoby się chciało oczywiście, ale nagrań w stylu lat 80 tych by nie było a raczej coś w stylu dzisiejszej Lian Ross plus może troszkę "plagiatów'.....
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Nie ma co ukrywać...Dieter się już chyba wypalił...
Jestem jego wielką fanką i może nie powinnam pisać tego no ale fakty są jakie są. Te całe DSDS już powoli zaczyna mi się przejadać. Dieterowi trzeba by dać porządnego kopniaka w tyłek i może by się opamiętał i przypomniał że to on stworzył wspaniałe hiciory w latach 80. i może by poszedł w tym kierunku...Retro jest w modzie :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Ja też, ale kiedyś było np: 3-4 dobre płyty w ciągu jednego roku, a teraz 3-4 piosenki... Bohlen zawsze pożyczał od siebie i nie tylko, ale teraz to robi nałogowo.... Zrobi po 3-4 razy tą piosenkę, ale po co miałby się męczyć, wyśilać, skoro jego interesuje głównie rynek niemiecki, a Niemcy powiedzą: "das ist geil" i motywacji nie ma już żadnej.... mało tego; Rosjanie tez go bezkrytycznie kochają i cieszą się z edycji u nich nudnych płyt w stylu "Clouddancera'. :evil: Myślę, że raczej Bohlen się nie prędko zmieni, jeśli wogóle wróci do dobrej muzyki.... Uwielbiam go i jestem jego fanem, ale podobnie jak Agata też umię na niego spojrzeć krytycznie.
Awatar użytkownika
Peter

Chyba już niczym. Wierzę, że jeszcze album na miarę "Alone" jest w stanie wykrzesać ale na pewno nie piosenek jak dla CC Cacch czy MT I.
ODPOWIEDZ