Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Blue System
22
50%
Modern Talking
22
50%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
m.p
Kontakt:

Re: reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Post autor: m.p »

Daniel pisze:A ja bym chciał, aby dowolny zespół został zreaktywowany - bo to czym obecnie karmi nas pan Bohlen, to jedno wielkie nieporozumienie. W jego solowa płytę jakoś nie wierzę - jak ona by brzmiała, pewnie 9 smutasów i jedna piosenka nieco szybsza?

Solówki Thomasa to też nie jest to.
Thomas sam nie moze sie zdecydowac, czy jest wykonawcą dance, popowym, klubowym, a może soulowym albo jazzowym?
Probuje wszystkiego i wszystko okazuje się klapą, łącznie z "rewelacyjnymi" duetami z Sandra i Kasią Novą. Te piosenki były by dużo lepsze,

Problem w tym że to fani Andersa się nie rozwijają, płyta "SONGS FOREVER" , to bardzo udany projekt. Dobrze przyjęty przez słuchaczy bardziej wytrawnych, czasem jako zaskoczenie. W radiu PiN to była wręcz sensacji a YMHYMS jest grany nieprzerwanie od paru laty. To że nie dobrze się sprzedała, nie znaczy że to shit!

Jak można porówna to co Anders zrobił na tej płycie z tym co zrobił z Sandrą czy o zgrozo Katarzyną Novą ...

Pozdrawiam,

Bruno
Awatar użytkownika
Adi

Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Post autor: Adi »

m.p pisze:Problem w tym że to fani Andersa się nie rozwijają, płyta "SONGS FOREVER" , to bardzo udany projekt.
Chciałbyś może powiedzieć, że to publiczność nie dorosła? :roll: Chyba dość ryzykowne stwierdzenie. Faktem jest, że nawet Dieter dawno temu podczas występu na Eurowizji z "Tv makes the superstar" zapytany o to dlaczego w latach 70, początkiem 80 -tych (o ile się nie mylę) nie odnosił sukcesów ze swoimi wykonawcami na Eurowizji to odpowiedział, że wtedy jeszcze publiczność nie była gotowa na te utwory. No ciekawe jak to rozumieć - NIE BYŁA GOTOWA :?: :lol: Dieter tak jakby kreował się na wizjonera, że wyprzedzał swój czas. :D Ty próbujesz nam sugerować coś podobnego? To znaczy, że nie dorośliśmy do takich kompozycji? Znaczy ja rozumiem, że muzyka idzie z duchem czasu i niech ci się nie wydaje, że np. mi nie podoba się piosenka "Songs that live forever" bo podoba mi się i to nawet bardzo. Jednak nie ma co ukrywać, że Thomas nie zawsze sprawdzał się w tych klimatach.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
m.p
Kontakt:

Post autor: m.p »

Album SONGS FOREVER" - to najlepszy album jaki nagrał Thomas i trzeba dodać że najlepiej oceniany.
Ninio

Post autor: Ninio »

najlepiej jakby reaktywowano oba zespoly (powaga!). Na zmiane wychodzily by plyty,jednego roku MT drugiego BS. Jest tylko warunek,ze Dieter wycofuje sie z innych projektow (DSDS,Medlock) i cala uwage skupia tylko na tworczosci w tych dwoch zespolach. Kiedys dawal rade z sukcesami prowadzac dwa projekty wiec jest szansa ,ze teraz tez by sie powiodla. Niechcialbym aby slawa Modern Talking zostala rozmieniona na dobra... ale bardziej od tego jestem jednak spragniony czegos nowego w starym stylu. Serce w tym wypadku bierze gore nad rozsadkiem....:)
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Po co tak nagle ukazało by się aż tyle składanek Blue System ?
Zdaje się że 4 czy nawet 5 wydawnictw !
Gdyby coś się nie kroiło...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Głosuję na Blue System, nie chciałbym już raczej reaktywacji MT - niech pozostanie na zawsze wielką legendą. A Dieter mógłby coś tam jeszcze zdziałać solo. Zresztą jego solowy projekt - jak kolwiek by się nazywał - jest bardziej prawdopodobny. ;) No i byłoby to coś ciekawszego od tego co nam obecnie dostarcza.
Ninio

Post autor: Ninio »

Reaktywacja Blue System bylaby ciekawa... pozatym tak jest juz niewiele do stracenia,ostatnie albumy byly coraz slabsze wiec teraz,przy swiezym spojrzeniu mogloby sie udac zrobic cos choc w polowie tak dobrego jak pierwsze albumy. Jestem jak najbardziej za!
Awatar użytkownika
Peter

Żeby to zrobić, Bohlen musiałby zrobić dwie rzeczy:
1) zrezygnować z programów, w które się angażuje i powrócić do tworzenia muzyki.
2) znaleźć następce dla Rolfa.
Obie możliwe oczywiście, ale na razie nie wchodzą w grę.....
Awatar użytkownika
Peter

No i raczej na pewno się nie doczekamy reaktywacji Blue System. :(

Bohlen powiedział w Rosji o BS mniej więcej frazę: "Das interessiert mich nicht mehr diese alte Scheiße" ( a więc w wolnym tłumaczeniu "nie bardzo mnie to stare g*wno interesuje") , powiem, że mi po tym spostrzeżeniu spadły klapki z oczu i nie jestem już tak zaślepiony Bohlenem, bo widać, że facet naprawdę olewa swoich fanów. Smutne. :(
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:No i raczej na pewno się nie doczekamy reaktywacji Blue System. :(
Bohlen powiedział w Rosji o BS mniej więcej frazę: "Das interessiert mich nicht mehr diese alte Scheiße" ( a więc w wolnym tłumaczeniu "nie bardzo mnie to stare g*wno interesuje") , powiem, że mi po tym spostrzeżeniu spadły klapki z oczu i nie jestem już tak zaślepiony Bohlenem, bo widać, że facet naprawdę olewa swoich fanów. Smutne. :(
Wiadomo nie od dziś, że DB to kawał chama - fanów ma głęboko gdzieś... dla niego liczy się tylko kasa i wyrywanie o 30 lat młodszych dup.
Jeśli ktoś tego nie widzi - niech się obudzi.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

wszyscy geniusze mają jakieś wady :wink:
nado

Post autor: nado »

Po pierwsze: Taki z Bohlena geniusz jak "z koziej dupy traba".
Po drugie: Bohlen zeby zyc musi tworzyc, a nie przetwarzac".
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

A ja sądze że geniuszem Bohlen jednak jest. Bardzo podobało mi się określenie na jednym z komentarzy na You Tube "Mozart lat '80-tych". To co osiągnął jest niepodważalne, bez względu na to jak teraz się zachowuje czy jakim jest człowiekiem w życiu prywatnym. Powiem więcej - wg. mnie, więcej w branży muzycznej od Niego osiągnęli chyba tylko ABBA i Beatlesi. Jeśli więc spojrzymy na Bohlena tylko przez pryzmat Jego osiągnięć w muzyce to musi być geniuszem inaczej by tego wszystkiego nie osiągnął. To że najwyraźniej odżegnuje się od swoich dawnych poczynań (Blue System - stare gówno ??) smuci mnie nie mniej niż innych, bo to wygląda tak, jakby i Fani z tamtych czasów byli dla Niego - przepraszam za to określenie - starym gównem. Z drugiej strony - nie warto brać wszystkiego co mówi tak na poważnie, wiek, woda sodowa i chyba trochę tęsknota za dawnymi czasami mogła odegrać przy tej wypowiedzi spora rolę. Człowiek się starzeje i trudno mu się z tym pogodzić, nie da się powrócić do 86 roku, a szkoda 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Didi&Thomas pisze:A ja sądze że geniuszem Bohlen jednak jest. Bardzo podobało mi się określenie na jednym z komentarzy na You Tube "Mozart lat '80-tych". To co osiągnął jest niepodważalne, bez względu na to jak teraz się zachowuje czy jakim jest człowiekiem w życiu prywatnym. Powiem więcej - wg. mnie, więcej w branży muzycznej od Niego osiągnęli chyba tylko ABBA i Beatlesi. Jeśli więc spojrzymy na Bohlena tylko przez pryzmat Jego osiągnięć w muzyce to musi być geniuszem inaczej by tego wszystkiego nie osiągnął. To że najwyraźniej odżegnuje się od swoich dawnych poczynań (Blue System - stare gówno ??) smuci mnie nie mniej niż innych, bo to wygląda tak, jakby i Fani z tamtych czasów byli dla Niego - przepraszam za to określenie - starym gównem. Z drugiej strony - nie warto brać wszystkiego co mówi tak na poważnie, wiek, woda sodowa i chyba trochę tęsknota za dawnymi czasami mogła odegrać przy tej wypowiedzi spora rolę. Człowiek się starzeje i trudno mu się z tym pogodzić, nie da się powrócić do 86 roku, a szkoda 8)
nic dodać, nic ująć - uważam dokładnie tak samo...
trzeba umieć rozgraniczyć jego geniusz muzyczny i niekwestionowany wkład w rozwój muzyki rozrywkowej od tego jaką ma osobowość (aktualnie, bo zdaje się nie zawsze był taki...)
Ostatnio zmieniony pn wrz 27, 2010 13:14 przez Romantic Warrior, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Peter

Ja bym nie przesadzał z takimi określeniami, Bohlen stworzył wiele doprawdy genialnych albumów (ale w naszym przekonaniu) - dla ludzi którzy nie są fanami Mt ( a zwłaszcza dla światowych krytyków muzycznych) to kicz, tandetna z infantylnymi tekstami, taka niestety jest prawda, a co do osiągnięć to bym ich nie przeceniał, więcej od niego zdziałali nie wymienieni przez Ciebie Michael Jackson, madonna czy choćby Michael Cretu, który stworzył rozpoznawalny na świecie projekt muzyczny, mający wielkie hity na całym świecie w tym także w USA. Bohlen jest zdolnym, sukcesywnym kompozytorem, znanym głównie w Niemczech i w starym bloku wschodnim, ale żadnym geniuszem. Drażni mnie taki a nie inny jego stosunek do BS, ale widocznie chce iść do przodu....
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

gusty krytyków zwykle nie pokrywają się z odbiorem tzw. mas :) a to masy decydują o sukcesie w kateriach obiektywnych, obiektywnie artysta, który znajduje się tutaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ic_artists
może w moim przekonaniu uważać się za ponadprzeciętnego, jest to najbadziej obiektywny miernik sukcesu jaki znam :wink:
ODPOWIEDZ