Kim Wilde nagrywa nową płytę!!!
- Romantic Warrior
Re: Kim Wilde nagrywa nową płytę!!!
w Niemczech singiel Lights Down Low w zeszłym tygodniu zadebiutował na 34 miejscu, ciekawe jak będzie w UK, miejmy nadzieję na tendencję wzrostową...
- Peter
Płyta w Niemczech osiągnęła sukces porównywalny do "Close" bo też 10 miejsce, lepiej chyba wypadły tylko dwa pierwsze albumy. Jako fan brytyjskiej muzyki elektronicznej postanowiłem coś nie co napisać o albumie. Ponieważ z zamiłowania uwielbiam słuchać płyt na moim Technicsie (chociaż za typowego audiofila się nie uznaję) te wrażenie mogą się jednak minimalnie zmienią jak odsłucham w HQ na razie z mp3 (kompresja dźwięku) muszę, ale pewne odczucia już mam co do tego albumu wyrobione. Podobają mi się nie wszystkie piosenki, z tych mocniejszych to na pewno "King of the world", gdzie Kim pokazuje jak dobra jest wokalistką, dokonując z głosem tego czego nie potrafi wiele gwiazd lat 80 tych na czele z Madonną. i kto powinien nosić koronę? Pytanie retoryczne. Melodia w porządku, wielki plus za popisy wokalne kochanej przez nas wokalistki. Dalej na pewno Real Life (O LDL pisałem więcej w innym temacie na forum Kim Wilde). Na początku ta piosenka wydawał mi się nijaka, niespecjalna, ale po paru odsłucha nawet mi się podoba, o wykonaniu technicznym napiszę jak odsłucham z wieży, ale poziom artystyczny nie najgorszy, podobnie jak "Backstreet Joe' czy "Kids in America" nie rozkręca się tak od razu, coś jeszcze więcej o niej napisze jak się bardziej osłucham. Na razie napisze, ze jest całkiem dobrze, jakieś 4 gwiazdki na 5. Dalej "Greatest Journey" mi tu brakuje jakiegoś chwytliwego refrenu, czegoś co Kim by mogła zaśpiewać by było porywające tak jak np "Just go for it" albo "Get out" z tej płyty, głosem jak żyleta by było porywające, tu tego nie ma i refren jest nudnawy ale piosenka oczywiście ujdzie, nie jest zła. Następna piosenka już takie coś ma i jest bardziej przebojowa od poprzedniej. "Love conquers all" tu brawa za tajemnicze i ciekawe brzmienie, ma w sobie coś ta piosenka, przede wszystkim ciekawy klimat, chociaż czasy "Just a feeling" niestety nie wrócą. Sad Troszeczkę klimat podobny, ale niestety nie tak magiczny jak wtedy. Wielu z was lubi piosenkę "Hey you" - ja tego zachwytu nie podzielam, ma potencjał, ale jak dla mnie za dużo tam hałasu. Podobnie z "Suicide', której nie lubię. Ciekawa rzecz z "This paranoia" bo to jest powrót Kim do samych korzeni, do pierwszej płyty, klimat jest tu ten sam, te chórki (background) niemal identyczne, pewnie stoi za nimi Ricky. Jedni to lubią a ja osobiście nie bardzo, ale fajnie, że Kim trzyma się mniej więcej jednego stylu, choć oczywiście nie wszystkie płyty były tak nagrywane. Get out - powiem tak, potencjał na przebój jest duży, ale ta piosenka mnie nic a nic nie bierze. Zwrotki super, budują fajne napięcie, ale już refren nie jest taki cacy. Za dużo gitary elektrycznej. My wish też mi się nie podoba.Jessica - akustyczna ballada, choć zaskakująco krótka. Aranż niemal w całości oparty na pianinie, ja jestem na tak, mimo, ze to piosenka chyba o psie Kim. No cóż teksty są różne, ja się z czymś takim nie spotkałem, ale piosenka jest w sumie fajna, choć nijak nie pasuje do reszty, chyba że to takie outro. Wink Na koniec prawdziwa perła: "Loving you more" - to piosenka cudowna, porywająca z mądrym tekstem. Brawa za nią, to musi być singiel, bo jeśliby porównać któryś z tych hitów do tych starych to w moim odczuciu tylko ta piosenka wychodzi z takiego porównania obronną ręką jeśliby porównywać ten album do któregoś z poprzednich to widzę tylko jedno sensowne porównanie: Another step, Mieszanka popowych wolniejszych kawałków z rockowo nastawionymi drapieżnymi utworami. Nie będę oceniał brzmienia, bo nie mam jeszcze tego albumu na półce, ale oceniając muzykę daję 6 gwiazdek na 10. Nie podoba mi się jakieś połowa utworów, ale trudno tym niektórym nie lubianym odmówić przebojowości, co składa się u mnie w sumie na pozytywną ocenę albumu
Drugim singlem z płyty będzie "Real life"
I tu jeszcze w pełnej wersji outtake z albumu "Carry me home"
Obie piosenki extra, jak dla mnie.
Na koniec mam pytanie do osób mieszkających na Wyspach, czy Kim jest tam grana w radio, stacjach telewizyjnych, czy album przeszedł bez echa?
Drugim singlem z płyty będzie "Real life"
I tu jeszcze w pełnej wersji outtake z albumu "Carry me home"
Obie piosenki extra, jak dla mnie.
Na koniec mam pytanie do osób mieszkających na Wyspach, czy Kim jest tam grana w radio, stacjach telewizyjnych, czy album przeszedł bez echa?
- Peter
Nowego singla jednak nie będzie a będzie nowy album!!!! Już na jesieni Kim nagrywa nowy album. Część materiału mają, pozostaje dograć kilka piosenek. Kim wytwittowała pytanie jaki cover by chcieli usłyszeć fani? Macie jakieś propozycje? przekaże je Kim od Was.
źródło: www.kimwilde.pl
źródło: www.kimwilde.pl
- Peter
26 sierpnia wychodzi album "Snapshots" będzie zbiorem coverów z różnych dekad, więcej mówi sama Kim. Będą to jej ulubione piosenki, bardzo bliskie sercu artystki.
www.kimwilde.pl
www.kimwilde.pl
- Peter
No i pierwszego singla już znamy. To będzie cover tej piosenki:
- phantomas
- Kontakt:
Odpowiedź mieszkających na Wyspach:a kto to jest Kim Wilde?
Nie widziałem jej płyt nawet na wyprzedażach w HMV, gdzie na co dzień można naprawdę kupić wiele albumów z lat 80tych. Następnym razem jak będę to poszperam po kątach i dam znać czy coś jest 
W radiu nie słyszałem, w tv nie widziałem. A dosyć często oglądam kanały muzyczne.
Oferta na Amazonie:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_nos ... de&x=0&y=0
Nie skusiłbym się na zakup jej płyty za 15 funtów, desperatem nie jestem.
Nowości największych gwiazd oscylują w granicach 10 funtów.
W radiu nie słyszałem, w tv nie widziałem. A dosyć często oglądam kanały muzyczne.
Oferta na Amazonie:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Emil45677
Informacje na temat nowej płyty Kim na Interii:
http://muzyka.interia.pl/artysci/artyst ... ia,1713172
A tutaj nowy teledysk do "Sleeping Satellite":
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... ite,307625
http://muzyka.interia.pl/artysci/artyst ... ia,1713172
A tutaj nowy teledysk do "Sleeping Satellite":
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... ite,307625
- Peter
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/new ... Id,2556313
Słuchałem póki co fragmentów myślałem, że będę już w piątek przed pracą czatował pod empikiem czekając na otwarcie a wyszło dość średniawo...
Sam singiel jest taki sobie.
Słuchałem póki co fragmentów myślałem, że będę już w piątek przed pracą czatował pod empikiem czekając na otwarcie a wyszło dość średniawo...
W Milton Keynes pewno nie, ale w październiku byłem w HMV na legendarnej Oxford Road w Londynie i było kilka albumów pod literką W a nie na żadnym bargainie. I były tanie około 10 funtów...phantomas pisze:Odpowiedź mieszkających na Wyspach:a kto to jest Kim Wilde?Nie widziałem jej płyt nawet na wyprzedażach w HMV, gdzie na co dzień można naprawdę kupić wiele albumów z lat 80tych. Następnym razem jak będę to poszperam po kątach i dam znać czy coś jest
Oferta na Amazonie:
- Peter
Kicha niestety...
-
HOLIDAYS
- Członek TAFC Polska
Nowa płyta Kim Wilde -'Here Come The Aliens' została wydana dzisiaj 16 marca b.r. i jest dostępna w Itunes!!!
Track Lista:
1. 1969
2.Pop Don,t Stop
3.Kandy Krush
4.Stereo Shot
5.Yours Till the End
6.Solstice
7.Addicted to You
8.Birthday
9.CyberNation War
10.Different Story
11.Rock the Paradiso
12.Rosetta(feat.Frida Sundemo)
2018Wildeflover Records Ltd.
Track Lista:
1. 1969
2.Pop Don,t Stop
3.Kandy Krush
4.Stereo Shot
5.Yours Till the End
6.Solstice
7.Addicted to You
8.Birthday
9.CyberNation War
10.Different Story
11.Rock the Paradiso
12.Rosetta(feat.Frida Sundemo)
2018Wildeflover Records Ltd.
- Peter
Od wczoraj mam płytę dość różni się wersja "Pop Don't Stop" na mocną korzyść wersji albumowej, a album na plus względem próbek. Nagrań dokonano w legendarnym RAK Studios tam gdzie nagrano 3 pierwsze albumy.... Fani w euforii uznają ten album za najlepszy od czasów "Close" ja już swoje pożyłem na tym świecie pamiętam podobne bicie piany przy premierze "Come Out And Play" w 2010, całkiem przyzwoity album ale ten go masakruje jednak. Lepsza produkcja pod każdym względem.