Daniel Schuhmacher - The Album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Daniel Schuhmacher - The Album

Post autor: Pkmodern »

Oto demówki z Albumu Daniela:

http://www.4shared.com/file/110205697/3 ... Album.html

Jak dla mnie to klon Medlocka... :(
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Cóż za porażka, nic tam nie jest fajne, same nudne piosenki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Dieter zrobił znowu przegląd swojego archiwum - Emily ma styl Emmalene Errola Browna, gdzieś tam był aranż podobny do Sad Eyes DSDS, dwa covery Nathalie Tineo (przeciw temu akurat nic nie mam).
Nothings Gonna Change obiecujące, choć fragment strasznie zajechał przebojem Katy Perry niestety co psuje wrażenie :(
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Nothing's gonna change jest tu akurat najsłabsze, a najlepsze chyba Emily. ;)
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Jak mam byc szczery,to powiem że już mi się odbija utworami Dietera w tym stylu(Mark Medlock,DSDS teraz Daniel,już wolałbym instrumentalne).
Czasami wydaje mi się że lepiej byłoby chyba gdyby Dieter nie komponował nic nowego niż to co robi,w moim przypadku traci na tym.
I potem dziwić się że"ociekamy śliną"gdy na światło dzienne wyjdzie coś takiego jak"Lost Without Your Love".
My nie chcemy już takiego Bohlena jakim jest ostatnio,chcemy starego,dobrego Bohlena!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie chcemy... Ty nie chcesz, ja nie chcę, pewnie większość tego forum nie chce... Ale gdy zajrzysz na Bohlenworld wygląda to inaczej. Większość jest zadowolona, niektórzy twierdzą że współpraca z Medlockiem to projekt na miarę Modern Talking. Niemcy zdają się nie patrzyć na to tak jak my, a na pewno już Ci którym obecne produkcje Bohlena się podobają wyrażają to głośniej. I potem wygląda to tak, że na polskim forum mamy same marudzenie, a gdy wypłynie demo rzucamy się na nie. Co oni zrobili z tym demem? Zakopali je... ;) Przez pewien czas każdy post o nim był kasowany, podobnie jak kasowane były linki do wielu remixów tworzonych przez fanów. Zupełnie inne podejście niż u nas czy choćby w Rosji. To przecież niemiecki rynek jest tym, który Dietera interesuje, a tam wzajemnie utwierdzają się w przekonaniu że jest fajnie.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a jemu na krzesełku jurora wyjątkowo wygodnie - i mało kto próbuje go przekonać, że to wcale nie jest takie ciekawe! Nie wiem czy możemy w takiej sytuacji liczyć na cokolwiek. Chyba że te krzesełko w końcu mu zabiorą, bo kiedyś te castingi powinny się przecież znudzić.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Arek ma rację, w głosowaniach na najlepszego wokalistę Bohlena przygniatające zwyciestwo odnosi Medlock, piosenki Medlocka, są dla wielu lepsze niż Modern Talking. Schuhmacher moze jeszcze nie jest tak popularny, ale...na razie. ;) Te piosenki z nowego albumu sa jak dla mnie słabiutkie. ;)
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Nawet za darmo bym tej plyty nie chcial.............
Awatar użytkownika
Bohlenowicz

Post autor: Bohlenowicz »

A dla mnie są całkiem przyjemne i z miłą chęcią posłucham ich w dobrej jakości. Klimat lat 80 pewnie juz nie powróci, tutaj nic nie da się zrobić, lata lecą i wszystko się zmienia. Wiele bym dał by wróciła tamta muzyka, ale jest jak jest. Mamy XXI wiek i wszystko inne! Cieszę się, że współpraca Dietera z Markiem trwa i, że teraz pojawił się Daniel. Jakby na to nie spojrzeć, to czas leci, a na niemieckiej liście wciąż Dieter rozdaje karty i z tego jestem dumny!
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Bardzo mi się podoba "Take Me To The Clouds" - niewiele się różni od wersji z D:DF i bardzo dobrze!
"Emily" jest też świetne. Mam wrażenie, że po fillu (przejściu) słyszę linię melodyczną rodem z "Lost Without Your Love".
"Nothing's Gonna Change It" faktycznie ostro zaśmierdziało mi kawałkiem "Hot 'n Cold" Kate Perry (który mi się niezbyt podoba).
"I Love Your Smile" też mi się podoba - wreszcie Dieter znalazł sobie wokalistę, który potrafi tak świetnie i wysoko wyciągać głos, co w piosenkach RnB bardzo się przydaje.
Oprócz tego świetne jest również "Why" i "Cause It's Over", a reszta mi się nie przypodobała. "Ain't No Sunshine" i "Sweet Dreams" to w końcu nie są kompozycje Dietera Bohlena, a - odpowiednio - Billa Withersa i Dave'a Stewarta ;)
Awatar użytkownika
Peter

Nothing's gonna change it - porażka.
Emily - najlepsza piosenka na płycie ze swietnym aranzem.
Covery - bardzo udane.
Anything but love - dwa razy klasa.
Cause it's over - spokojny i nawet przyjemny utwór.
Take me to the clouds- jeden z najlepszych na płycie. Bardzo udany utwór.
How can I be sure - ma nowoczesny aranż i jest całkiem fajny.
I love your smile - tu Daniel popisuje się głosem i momentami jego głos przechodzi w falset. Nowoczesny aranż, ale czy to r'n'b? raczej w tym stylu jest How can I be sure. ;)
It's a lonelly night - trochę monotonna piosenka.
Pleaase stay tonight - śliczna spokojna piosenka.
Why - tu Daniel też się popisuje głosem i nawet ciekawie brzmi jego barwa głosu w tej piosence. ;)
Płyty raczej jednak nie kupię, bo do BS czy choćby Alexa jej bardzo duzo brakuje. ;)
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter pisze:I love your smile - tu Daniel popisuje się głosem i momentami jego głos przechodzi w falset. Nowoczesny aranż, ale czy to r'n'b? raczej w tym stylu jest How can I be sure. ;)
Dla mnie punktem odniesienia była piosenka "Perdono" Tiziano Ferro, klasyfikowana jako mieszanka R&B i popu :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Płyta niespecjalnie przypadła mi do gustu jedynie w miarę fajne są Emily, Sweet dreams i Please stay tonight, a Anything but love mogłoby być nagranę z Whitney albo Mariah, wtedy by płyta miała jakieś większe szanse na świecie, a tak tylko zyska rzogłos w 3 krajach. Całość od strony muzycznej przezentuje się dość ciekawie, gorzej z tym, że wokal Daniela jest po prostu nudnawy. :/ Chyba przeproszę się z Moving Heroes ;) Płyta na pewno nie warta kupienia bo jest taka bezbarwna. Chyba, ze ktoś jest fanem Daniela, ja raczej nim nie będę.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

It's A Lonely Night- dla mnie to czysta kopia I Will Follow You - żenada
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
jaras220917973

Post autor: jaras220917973 »

Jak zwykle płyta bez JAJ jak wszystkie w ostatnim czasie didi się stacza w swojej twórczości jak można tak to nazwać.Może w niemczech się to sprzedaje ale jak dla mnie to szajs przez duże SZ......Skończyć z MT dla takiej tworczości ŻENADA
Ostatnio zmieniony pt cze 19, 2009 21:55 przez jaras220917973, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Peter

Brakuje tam chociaż jednego takiego przebojowego utworu jak choćby "free like the wind" czy "Fur dich". :? Kolejne produkcje Bohlena są niestety coraaz słabsze. :/
ODPOWIEDZ