Gangster Love

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
cryptom

Re: Gangster Love

Post autor: cryptom »

To jest jednen najlepszy kawałek BS !!!
Ja czekałem na ten koncert mając 15 lat była tam jeszcze C.C.C. !!!
Jest to dlatego super kawałek ponieważ refren śpiewa sam Diter a nie SiB!
Tylko że w Sopocie to nie było na żywo :( a sam Diter biega z gitarą i udawa że śpiewa.
Wielka szkoda! ale tak też było za czasów MT.
NIE DLA PiS-uaru
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Co tu dużo mówić. "Gangster Love" to bardzo dobry kawałek, chociaż nie najlepszy z tej płyty. Świetny dynamiczny refren, fajny wstęp i cóż jeszcze tu pisać; po prostu super :wink:

A odbiegając nieco od tematu:
art_system pisze:Własnie skończyłem ósmą klasę podstawówki kiedy ten koncert leciał w TV, wakacje, Blue System to były emocje:) Przypomniałem sobie,że nosiłem spodnie tzw. PODARCIUCHY na kolanach i nie tylko , sam też wyciarałem je pumeksem i nozyczkami rozszarpywalem, dodatkowo wszędzie zamięściłem tyluły nagrań z tego albumu a!!! i jeszcze buty wzorowane na bohlena takie z węzełkami i plecionka na przodzie oczywiście białe, czysty OBŁĘD. Zakładałem tez koszulke bez rękawków a na nim namalowane logo BS:) Łza sie kręci całe 20 lat temu...Uwielbiam ne kawałki zwłaszcza sluchając nocą Love me more i pierwsza szkolna miłość , czego trzeba więcej?
art_system nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę; dlaczego nie urodziłem się 20 lat wcześniej :!: Chciałbym to wszystko przeżyć na własnej skórze, to by było coś wspaniałego. Mieć 20 lat w tamtych czasach to moje wielkie marzenie :mrgreen: Przeżywał bym każdy nowo wydany album, każdy nowy hit. Nisetety w 1987r. dopiero co się urodziłem :cry: Gdybym mógł tak cofnąć czas...
Obrazek
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Utwór ma tylko jedną wadę, mianowicie taką że nie ukazał się singiel z tym nagraniem. Fajnie byłoby posłuchać wersji krótkiej lub instrumentalnej.
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

Piosenka jest doskonała. Również pamiętam ten koncert i faktycznie tego samego wieczoru oprócz Dietera występowała C.C.Catch. Mało w telewizor nie wlazłem :mrgreen:
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Marcin87 pisze: art_system nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę; dlaczego nie urodziłem się 20 lat wcześniej :!: Chciałbym to wszystko przeżyć na własnej skórze, to by było coś wspaniałego. Mieć 20 lat w tamtych czasach to moje wielkie marzenie :mrgreen: Przeżywał bym każdy nowo wydany album, każdy nowy hit. Nisetety w 1987r. dopiero co się urodziłem :cry: Gdybym mógł tak cofnąć czas...
Nie Ty jeden, znam pewną osobę, która uważa podobnie.

"Gangster Love" zaskoczyło mnie. Chociaż ten utwór pochodzi z pierwszego albumu Blue System, zdobyłam ten album wiele lat po premierze, gdy już zapoznałam się z późniejszymi, co nie zmienia faktu, że to było prawdziwe przeżycie.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

także pamiętam ten koncert w Sopocie i te wspaniałe występy - mam nagrane gdzieś na VHS-ie, był tam także krótki wywiad z Dieterem przeprowadzony przez prowadzących, pamiętam także, że kiedy zapowiadali występ C.C.Catch stwierdzili, że jej ostatnim albumem jest "Like A Hurricane", a to był przecież rok 1989 :lol:

a co do "Gangester Love" - świetny numer, intro pomyślane trochę jak w "Good Guys...", fajna aranżacja, niezły tekst - lubię bardzo ten utworek do dziś
ODPOWIEDZ