Finał Finałów gr.Finałowa

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!

Która piosenka jest najlepsza?

Czas głosowania minął pt kwie 03, 2009 21:13

You're My Heart,You're My Soul
4
25%
Cheri,Cheri Lady
6
38%
Atlantis Is Calling
6
38%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Daniel

Re: Finał Finałów gr.Finałowa

Post autor: Daniel »

phantomas pisze:Proponuję obligatoryjnie przy rejestracji, pod groźbą bana lub usunięcia konta, zastrzec, że użytkownik MUSI brać udział w bitwach, glosowaniach, łańcuszkach itp. bardzo poważnych wydarzeniach.
Przecież to wstyd i hańba, że w arcyważnym finale bierze udział tak mało osób!
Ja się pytam gdzie jest admin?
Zauważ, że wyświetleń strony jest 145, odpowiedzi 15, głosów 14...
Czyli wątek cieszy się popularnością - ale większość go tylko czyta i nic innego im się juz nie chce.
Zagłosować się nie chce, wziąć udziału w dyskusji się nie chce... tylko czytać bezmyślnie się jeszcze chce.
Oczywiście kilka osób weszło tutaj po kilka razy - ale na pewno nie tylko owa 14nastka po 15 razy.
Smutna prawda jest taka, że większość forumowiczów po prostu na forum nie robi nic...
No cóż - chyba nie ma sensu organizować bitew dla 14 osób.
Zresztą sam się przekonałeś jaka była frekwencja przy wyborach miss - żałosna.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Ja w tych bitwach nigdy udziału nie brałem, wiem jakie piosenki mi się podobają, mogę o tym napisać przy odpowiednich tematach i wystarczy w zupełności. Poza tym, tego jest o wiele za dużo i jak patrzę, że to już wreszcie "grupa finałowa finału finałów" to jest to jedynie zabawne. Czasem klikam w te bitwy, żeby nie wyświetlały mi się po prostu w nowych postach przy następnej wizycie i dobrze się stało, że wyleciało to ze strony głównej. Poza tym, przecież była kiedyś podobna zabawa, wybieraliśmy piosenkę wszechczasów, wygrało CCL, tu z tego co widzę jest podobnie....

Problemem tego forum jest coś innego. Otóż, jaka muzyka taki poziom dyskusji, Bohlen i Anders to dziś nic nie znaczące gwiazdy sprzed 20 lat i taka jest smutna prawda. Nie dostarczają nam nowej muzyk, stąd też rozmawiać za bardzo nie ma o czym. Ale najgorsze jest to, że istnieją przecież tematy do recenzji płyt i one też nie mają wzięcia, mam tu na myśli zwłaszcza tych użytkowników, którzy tak namiętnie dyskutują o tym, kto jeszcze może na co zagłosować, albo czy Thomas powinien mieć długie czy krótkie włosy — sporo z nich w wartościowych tematach się nie wypowiedziało.

I ostatnie — powstało też sporo ciekawych tematów o kultowych albumach, artystach, którzy zmienili muzykę, najlepszych piosenkach lat 90. słowem wspaniała okazja do poszerzenia muzycznej wiedzy. I co? też nic, bo większość ma to gdzieś, bo Blog 27 to syf, a Modern Talking jest cudowne, bo Thomas jest śliczny, a Bohlen cudowny, a jego melodie są cudowne, bo głos Thomasa jest cudowny i tak przez 18 stron. No ale ciesze się, że część użytkowników świetnie kojarzy, stąd też łańcuszek tych skojarzeń ma się świetnie, potrafi też precyzyjnie dokonywać słusznych wyborów, dlatego możemy radować oczy X czy Y.

Ot cała filozofia, wszystko sprowadza się w ostateczności do tego, że czyta się wycieczki osobiste pod tytułem, że ktoś sprzedaje płyty za drogo (tak jakby zmuszał jeszcze do ich kupowania), albo inne bzdury o dziewczynach Bohlena.
Niestety, ale poziom dyskusji z czasów kiedy byli tu Piotrek, Przemo, R.S raczej już nie wróci.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Atlantis pisze:Ja w tych bitwach nigdy udziału nie brałem, wiem jakie piosenki mi się podobają, mogę o tym napisać przy odpowiednich tematach i wystarczy w zupełności.
Ale są tacy, którzy nie potrafią powiedzieć co im się podoba, gdyż podoba im się wszystko na równi.
Wszystkie piosenki są cudowne w takim samym stopniu :D
Atlantis pisze: wreszcie "grupa finałowa finału finałów" to jest to jedynie zabawne.
Powinno się nazywać "Wielki finał", ale ktoś nie pomyślał zbyt długo nad dobrym tytułem :)
Atlantis pisze: I ostatnie — powstało też sporo ciekawych tematów o kultowych albumach, artystach, którzy zmienili muzykę, najlepszych piosenkach lat 90.
Ale to nie jest forum tamtych wykonawców, tylko forum Bohlena.
I o nim i jego projektach chce się tu dyskutować, a nie o Michaelu Jacksonie czy Madonnie.
Gdybym chciał se pogadać o nich, czytałbym fora poświęcone tym wykonawcom.
Zresztą całe dyskusje zazwyczaj sprowadzają się do zaprezentowania okładki jakiejś płyty :) haha
Atlantis pisze: bo Blog 27 to syf, a Modern Talking jest cudowne, bo Thomas jest śliczny, a Bohlen cudowny, a jego melodie są cudowne, bo głos Thomasa jest cudowny i tak przez 18 stron.
Zgadzam się z tym w 100% !
Ostatnimi czasy pojawiło się na forum kilka osób (po koncertach Thomasa), które miały coś ciekawego do powiedzenia, ale niestety już zniknęły. Teraz możemy sobie popisać o fryzurze Thomasa ewentualnie o laskach Bohlena, albo o tym czy Dieter był zakochany w CCCatch czy też nie był (a faktów potwierdzających lub zaprzeczających - brak).
A czasem nawet możemy sobie pogadać o niciach albo o sowach :) hehehe

Tylko że o czym tu gadać, skoro każdy album został już zrecenzowany, niemal każda piosenka opisana ?
Można nie pisać nic - tylko po co wtedy forum?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Atlantis - tak jak napisałeś - jaka muzyka taki poziom dyskusji.
Wchodzę na forum i codziennie widzę posty typu: "mnie się też podoba", "wybieram ...", "tytuł piosenki", upstrzone jeszcze wołami ortograficznymi.
To nie jest dyskusja. Dyskusja jest wtedy, jeśli ktoś na pisze DLACZEGO akurat to, a nie co innego, DLACZEGO zgadzasz się lub nie ze zdaniem przedmówcy. I jeszcze jeśli ten przedmówca ma szansę i chęć odpowiedzieć, nie będąc narażonym na zalew inwektyw.
Stworzenie kolejnego tematu z bzdurną ankietą typu "co wybierasz" mija się z celem, bo podobny poziom można spotkać w audiotele. Chyba, że userom odpowiada ten poziom.
Może trzeba stworzyć ankietę z tym pytaniem? :roll:
btw.
Nie czepiałbym się tematów o włosach Thomasa, dziewczyny też muszą mieć jakieś zajęcie ;)
Atlantis pisze:I ostatnie — powstało też sporo ciekawych tematów o kultowych albumach, artystach, którzy zmienili muzykę, najlepszych piosenkach lat 90. słowem wspaniała okazja do poszerzenia muzycznej wiedzy.
Po co? Przecież większość tych wykonawców to "wyjce", "żenada", "pseudo muzyka" i jeszcze mnóstwo "pseudo". MT forever!(?)
Dochodzi jeszcze niesamowita agresja na niemal każdy głos krytyczny wobec ulubieńców.Wystarczy zerknąć na temat o mediach i poczytać posty np. na temat dziennikarzy muzycznych.
Ale co tam, idę dopisać się do łańcuszka...
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Atlantis

Ale to nie jest forum tamtych wykonawców, tylko forum Bohlena
Wiesz, to, że jest to forum o Bohlenie, MT, Thomasie, czy jak tam kto jeszcze chce, o niczym nie przesądza. dobrze jest mieć jakieś zainteresowania muzyczne wykraczające poza dwóch starszych panów, z których jeden mimo, że ma już sześćdziesiątkę na karku dalej myśli, że ma dwadzieścia i katuje nas od kilku lat swoim pajacowaniem i plagiatami, drugiego nie chce wydać żadna szanująca się wytwórnia, a powód tego jest prosty — ich gwiazda już dawno spadła. Z osobami mającymi jakieś obycie muzyczne, filmowe, czytelnicze można porozmawiać na wiele ciekawych tematów, i nic nie stoi na przeszkodzie temu, żeby nas łączyło tu właśnie Modern Talking.
Pamiętam, że kiedyś na polskim forum Depeche Mode był temat poświęcony MT i nikt tam nie pisał, że to syf, wycie, nie umieją grać, kilka osób zwróciło jedynie uwagę na żenujące teksty. Nie było też postów w stylu "to forum DM a nie MT"

Sam piszesz, że pojawiło się parę ciekawych osób, ale co oni mają tu robić? Rozmawiać o niciach? Indykach? Włosach Thomasa? Popatrzyli i poszli i wcale im się nie dziwie. Nawiasem mówiąc były to osoby o dużo szerszych zainteresowaniach niż DB i TA.

Już zupełnie osobną kwestią jest to, że sporo osób tutaj nawet zdania porządnie zbudować nie potrafi, to jest ogromny problem, ale na to żaden administrator nie pomoże. Niektórzy powinni się cieszyć, że jest tak tolerancyjny, niemniej jednak podpis pod Jego postami mówi sam za siebie.

Niestety, mimo ciągłych próśb, nawet przygotowanego samouczka, na żadną poprawę się nie zanosi.
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 13:41 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Ninio

Post autor: Ninio »

"Bitwy piosenke" to zabawa ktora ma wylonic najlepsza piosenke i pokazac gusta sluchaczy znajdujacych sie na tym forum. Pewnie,ze mozna stworzc temat: "ktora piosenka jest najlepsza?" i kazdy sie wypowie ale czy bedzie to ciekawsze? Pozatym jezeli ktos wybiera rzetelnie,zastanowi sie chwile nad tym wyborem to tez cos wnosi. Mi przypomniało sie kilka ciekawych ale juz zapomnianych piosenek. Wiec uwazam,ze zabawa ta moze byc wartosciowa...ale tylko jezeli ktos tego chce bo jak ktos ma wszystko gdzies to w kazdy temat moze tu "rozlozyc".
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja bardzo lubię "Bitwy piosenek" i będę brać udział w głosowaniach. I mam nadzieje, że bitwy utworów z płyt po come back'u również się pojawią :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Ninio pisze:"Bitwy piosenke" to zabawa ktora ma wylonic najlepsza piosenke i pokazac gusta sluchaczy znajdujacych sie na tym forum. Pewnie,ze mozna stworzc temat: "ktora piosenka jest najlepsza?" i kazdy sie wypowie ale czy bedzie to ciekawsze?
Powtarzam, taka zabawa już była!! Wystarczy zajrzeć na stronę główną.
Poza tym oczywiście, że byłoby o wiele lepiej gdyby każdy napisał dlaczego mu się coś podoba bądź nie, tylko wtedy można dowiedzieć się o czyichś gustach. A tak mając taki post:
ja głosuje na Gangster love :P
co właściwie mamy? Jedno wielkie nic! Ja też Ci napisze, że wolę żurek od pomidorowej. Możemy z tydzień się nad tym pozastanawiać.
Piszesz, że dzięki bitwom przypomniałeś sobie o kilku nagraniach, o wiele prostszym sposobem na wspomnienia jest zdjęcie płyty ze stojaka i włożenie jej w odtwarzacz. Ja tak robie i sprawdza się świetnie za każdym razem.
Ja bardzo lubię "Bitwy piosenek" i będę brać udział w głosowaniach.

Proponuję Ci zajrzeć np. tu viewtopic.php?f=34&t=102&hilit=+talk+about+love
i się merytorycznie wypowiedzieć. Poznamy Twój gust, dowiemy się dlaczego, będzie o wiele ciekawiej.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Może byłoby ciekawiej, ale jeśli ktoś ma ochotę to wypowie się szerzej na dany temat, co i dlaczego mu się podoba lub czego i za co nie lubi. Głosownie daje natomiast bardziej wizualne wyobrażenie, która piosenka cieszy się powodzeniem. I nie wydaje mi się, żeby to było wielkie NIC. Każdy ma swoje zdanie i nie każdy lubi się tłumaczyć z tego, na co zagłosował bądź na co nigdy nie zagłosuje, a jeśli ma życzenie to w większym lub mniejszym stopniu się wypowie.
Kolejna rzecz to taka, że tytuł postu brzmi: "Która piosenka jest najlepsza?" i nie ma dodatku w stylu "dlaczego tak uważasz?".
W poście, do którego link podałeś wcześniej jest wyraźnie napisane, żeby wyrazić swoją opinię, tutaj nikt tego nie wymaga.
Kto nie ma życzenia nie głosuje. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. A są tacy, którzy chętnie uczestniczą w tego typu głosowaniach.
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 15:02 przez IndependentGirl, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

Tyle, że to jest forum dyskusyjne. A forum dyskusyjne służy dyskusjom. Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach żeby wyrazić swoje zdanie i napisać dlaczego uważa tak a nie inaczej to po co się w ogóle rejestruje? Żeby oddać głos?? Jeśli tak, to lepiej poszukać sobie w życiu innych ambicji.
No i co Twoim zdaniem znaczy, że na Atlantis is Calling zagłosowało 5 osób, a na Cheri Cheri Lady 6? To dobitnie dowodzi wyższości tej drugiej?? O tak, dało mi pełne wizualne wyobrażenie o jej powodzeniu. Chyba ją sobie włącze...
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Wcale nie dowodzi o wyższości. O takiej sytuacji moglibyśmy mówić gdyby na Atlantis Is Calling zagłosowały 2 osoby a na Cheri Cheri Lady 8. Wtedy można mówić o przewadze jednego utworu nad drugim. A różnica jednego głosu nie dowodzi o tym, że CCL to hit a AIC wielka klapa. Po prostu na forum zagłosowała o jedna osoba więcej, której do gustu bardziej przypadła CCL. Ale takie są zasady głosowania, i mimo, że obie piosenki są świetne to zwycięzca jest tylko jeden.
I nic nie zmienia faktu, że jest to forum dyskusyjne, bo nadal można się wypowiadać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Atlantis

No właśnie, a skoro to niczego nie dowodzi, to jak możesz mówić, że to nie jest jedno wielkie nic? Poza tym zauważyłaś tu coś niespodziewanego? W finale finałów grupy finałowej mamy trzy piosenki, które zdecydowana większość bardzo lubi. Nie ma tu Arabian Gold, With A little Love, Do You wanna. I co, to mają być wnioski po kilku tygodniach zabawy? Że Cheri Cheri Lady to bardzo dobra piosenka ciesząca się powodzeniem? To jest ta konkluzja?? Jestem oszołomiony jej głębią.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Nie dowodzi o wyższości wtedy, gdy różnica głosów między dwoma piosenkami wynosi 1. Natomiast jeśli na jeden utwór zagłosuje 7 osób a na drugi głos oddadzą zaledwie 2 osoby, to myślę, że jednak o czymś to świadczy.
Obrazek
Ninio

Post autor: Ninio »

Glosowanie w bitwach pokzauje ktora piosenka jest najlepsza zdaniem forumowiczow i jezeli Cheri cheri lady ma jeden glos wiecej od Atlantis is calling to oznacza ,ze zdaniem forumowiczow jest lepsza. Ot tyle. Prosta zabawa do ktorej nietrzeba dorabiac specjalnej ideologii. Dla jednych bedzie to zwykła zabawa dla innych sprawa powazna,wymagajaca zastanowienia i przemyslenia na co zaglosowac.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

No i mamy remis :P . Głosować bo za chwile koniec!
Obrazek
ODPOWIEDZ