http://www.george-michael.nl/news/index ... -september
George Michael
- Peter
Re: George Michael
Premiera przełożona, bo Michael siedzi w więzieniu. A tracklista jest super, zobaczcie na to cudeńko. 

- Peter
Niedawno przeglądając YT natrafiłem na występ w X Factor, bardzo fajny występ, George został tym razem zapowiedziany jak niegdyś Elton przez niego:
Wszystkim, którzy mają dosyć już "Last christmass" polecam nowy grudniowy song tego pana:
Wszystkim, którzy mają dosyć już "Last christmass" polecam nowy grudniowy song tego pana:
- MODERN JEANNE
A wiadomo co się stało ze wylądował w wiezieniuPeter pisze:Premiera przełożona, bo Michael siedzi w więzieniu. A tracklista jest super, zobaczcie na to cudeńko.
I LOVE DB AND TA!
- Dami
Wszystko to jest w wikipedii pod hasłem George Michael.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Jasmine
Modern Jeanne- pod wpływem narkotyków wjechał w jakiś klub.
- Peter
Nie w klub a salon fotograficzny. Nowa stara płyta przełożona na styczeń... Podobno George po wyjściu z więzienia powiedział, że ma pomysły na nowe piosenki. 
- Jasmine
Mi siostra mówiła że w klub. No ale nie ważne, liczy się to żeby tworzył
i żeby skończył z narkotykami 
- MODERN JEANNE
No to musiało go tam nie źle natchnąć
.Wręcz wymarzone warunki na powstawanie nowych piosenek
.
Trochę strach pomyśleć co usłyszymy na jego nowym albumie ale bądźmy optymistami
Trochę strach pomyśleć co usłyszymy na jego nowym albumie ale bądźmy optymistami
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
Każda gwiazda chce mieć niezapomniane wejście
Trochę mi go szkoda, bo jest świetnym piosenkarzem, ale wpadł w narkotyki i ten wjazd nie jest chyba jego pierwszym....
Trochę mi go szkoda, bo jest świetnym piosenkarzem, ale wpadł w narkotyki i ten wjazd nie jest chyba jego pierwszym....
-
ttdziewiec
- Członek TAFC Polska
Uwielbiam George, ale zdecydowanie wolę jego solowe kawałki. Jest boski, mimo wszystko:):):)
- Jasmine
On mieszka gdzieś niedaleko mojej siostry, trochę jazdy autobusem by było i pewnie metrem ale co to jest w porównaniu z celem
Oglądałam w Londynie listę najbardziej denerwujących osób w 2010 i tam znalazł się George.
Oglądałam w Londynie listę najbardziej denerwujących osób w 2010 i tam znalazł się George.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
George Michael - rewelacyjny wokalista i kompozytor. Od wielu lat jestem wielbicielem jego talentu. Wedlug mnie George Michael to najlepszy obecnie meski glos w muzyce POP. Szkoda tylko, ze gosciu sie troche stoczyl: narkotyki, nieobyczajne zachowanie. Obawiam sie, ze jesli nadal bedzie tak postepowal (mam na mysli narkotyki) to pewnego dnia dowiemy sie, ze przedawkowal, czy w inny tragiczny sposob stracil zycie. Bylaby to wielka strata dla muzyki, bo to naprawde wielki talent.
Na gwiazdke dostalem w prezencie DVD z koncertem George Michaela "Live In London" - super koncercik. Goraco polecam!
Pozdrawiam
Na gwiazdke dostalem w prezencie DVD z koncertem George Michaela "Live In London" - super koncercik. Goraco polecam!
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
- Peter
Właśnie się ukazała zremasterowana wersja Faith, dla mnie nie jest to może za łakomy kąsek, bo mam tą płytę z wydania z 1987 a więc pierwsze wydanie, nie żadne wznowienie: tracklista wygląda tak:
Disc One
1. "Faith" – 3:16
2. "Father Figure" – 5:36
3. "I Want Your Sex (Parts I & II)" – 9:17
4. "One More Try" – 5:50
5. "Hard Day" – 4:48
6. "Hand to Mouth" – 4:36
7. "Look at Your Hands" (featuring David Austin) – 4:37
8. "Monkey" – 5:06
9. "Kissing a Fool" – 4:35
10. "A Last Request (I Want Your Sex Part III)" – 3:48
Disc Two
1. "Faith" (Instrumental) - 3:16
2. "Fantasy" - 5:02
3. "Hard Day (Shep Pettibone Mix)" - 9:04
4. "I Believe When I Fall in Love" - 7:03
5. "Kissing a Fool" (Instrumental) - 4:35
6. "Love's In Need of Love Today" (Live) - 4:43
7. "Monkey" (7" Edit Version) - 4:48
8. "Monkey" (A Capella & Beats) - 3:46
9. "Monkey (Jam & Lewis Remix)" - 8:10[3]
Ja czekam na reedycję LWP vol. 1, być może wtedy będzie druga płytka zawierające piosenki z niewydanego nigdy LWP vol. 2 Mam wiele z nich min "Disco" ale np: "Waiting" czy "Pieces" nie ma nikt....
Pamiętam jak wróżono wielką karierę Andrew, a o George nikt nie myślał, stało się odwrotnie, Andrew wydał tylko jeden album (wspomagany wokalnie przez GM) dość przeciętny. Ostatnio GM był gościem radia złote przeboje i mówi, że dzisiaj Andrew raczej gra w golfa, surfuje po wodach Kornwalii niż udziela się muzycznie, to dlatego nic nie wyszło z comebacku Wham!, bo Andrew ma dosyć mediów, juz miał z nimi na pieńku pod koniec lat 80 tych... wiem, że prowadzi swoją restaurację w Londynie.
Disc One
1. "Faith" – 3:16
2. "Father Figure" – 5:36
3. "I Want Your Sex (Parts I & II)" – 9:17
4. "One More Try" – 5:50
5. "Hard Day" – 4:48
6. "Hand to Mouth" – 4:36
7. "Look at Your Hands" (featuring David Austin) – 4:37
8. "Monkey" – 5:06
9. "Kissing a Fool" – 4:35
10. "A Last Request (I Want Your Sex Part III)" – 3:48
Disc Two
1. "Faith" (Instrumental) - 3:16
2. "Fantasy" - 5:02
3. "Hard Day (Shep Pettibone Mix)" - 9:04
4. "I Believe When I Fall in Love" - 7:03
5. "Kissing a Fool" (Instrumental) - 4:35
6. "Love's In Need of Love Today" (Live) - 4:43
7. "Monkey" (7" Edit Version) - 4:48
8. "Monkey" (A Capella & Beats) - 3:46
9. "Monkey (Jam & Lewis Remix)" - 8:10[3]
Ja czekam na reedycję LWP vol. 1, być może wtedy będzie druga płytka zawierające piosenki z niewydanego nigdy LWP vol. 2 Mam wiele z nich min "Disco" ale np: "Waiting" czy "Pieces" nie ma nikt....
Pamiętam jak wróżono wielką karierę Andrew, a o George nikt nie myślał, stało się odwrotnie, Andrew wydał tylko jeden album (wspomagany wokalnie przez GM) dość przeciętny. Ostatnio GM był gościem radia złote przeboje i mówi, że dzisiaj Andrew raczej gra w golfa, surfuje po wodach Kornwalii niż udziela się muzycznie, to dlatego nic nie wyszło z comebacku Wham!, bo Andrew ma dosyć mediów, juz miał z nimi na pieńku pod koniec lat 80 tych... wiem, że prowadzi swoją restaurację w Londynie.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Nie wiem, czy o tym samym mowimy wydawnictwie , ale dzis w MediaMarkt we Wroclawiu widzialem bardzo ciekawa (dla fanow) reedycje albumu "Faith". Edycja ta zawierala: album na winylu, 2CD, 1DVD i ksiazke/album. Rzecz bardzo fajna, ale cena dosc zaporowa a mianowicie te cacko kosztuje we wspomnianym sklepie 459 PLN. Gdyby byla to reedycja ktoregos z albumow Modern Talking to juz zaczalbym zbierac gotowkePeter pisze:Właśnie się ukazała zremasterowana wersja Faith,
Pozdrawiam!
- Peter
Tak, o tym samym mówimy, ale rarytasik. Ja go widziałem na OS i tam kosztuje 60 USD. W sumie nawet fajnie byłoby miec te dwie nie wydane piosenki jakie się na nim ukazały... ale ja sobie ostrzę zęby na ten drugi album w takiej wersji... A która z płyt jest Twoją ulubioną?
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Hmm, łatwiej wymienić albumy George Michaela, które mi się nie podobają niż te które lubię. Zdecydowanie nie podoba mi się album "Songs From The Last Century". Z tej płyty podoba mi się JEDYNIE utwór "Miss Sarajevo". Przykro mi to pisać, bo bardzo lubię muzykę tego artysty, ale ten album uważam za wyjątkowo nudny... JestPeter pisze:...A która z płyt jest Twoją ulubioną?
Które płyty lubię?? Bardzo cenię album "Listen Without Prejudice vol. 1". Jest to jego pierwszy album, który nabyłem na CD. Niektórym może się wydawać muza z tej płyty smętna, ale do mnie bardzo przemawia. A teksty niektórych kawałków są rewelacyjne (np. Mother's Pride). Lubię też album "Faith", który zawiera sporo szybkich energetyzujących utworów. "Older" również bardzo cenię. Nie można pominąć skłądankowgo albumu "Ladies & Gentleman", który jest kwintesencja tego wszystkiego, co prezentuje sobą George Michael. Oprócz tego zawiera kilka niedostępnych na albumach utworów.
Czyli lubię prawie całą solową twórczość George Michaela
Pozdrawiam