Pilnowanie porządku na forum.

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.

Kto powinien pilnować dyskusji

1. Administrator
2
22%
2. Moderator.
0
Brak głosów
3. Obaj.
7
78%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Pilnowanie porządku na forum.

Post autor: ArCrack »

Myślę, że najlepiej podsumował to Atlantis w innym temacie:
Gdyby każdy dbał o swoje posty to już byłoby dobrze
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Pilnujmy ortografii, nie zakładajmy bezsensownych tematów, zwracajmy uwagę na to co piszemy w jakim temacie - to jest klucz do porządku, nie zmuszanie do tego ostrzeżeniami czy zamykaniem tematów.

Edycja 27 Lut 2009 21:11:
Dopiszę jeszcze dwie rzeczy - pierwsza jest taka że Pioetrek moderatorem został mianowany na specjalnych zasadach 3 lata temu, gdy przed moim wyjazdem na parę dni na forum zaczęły się dziać niezbyt ciekawe rzeczy. Zgodził się na to i wówczas uratowało to sytuacji, a w tej roli pozostał do dziś. Wiadomo jednak, że forum na liście priorytetów zawsze będzie przegrywało z poważniejszymi sprawami i to że obecnie nie ma go na forum wiele jest całkowicie zrozumiałe. Ja jestem wdzięczny za to, że przez pewien czas regularnie pomagał w utrzymaniu porządku, a i dziś gdy ma na to chwilę czasu przeniesie to i owo we właściwie miejsce.
Druga sprawa to przewodnik do forum, jaki zamieściłem dziś na stronie głównej. Do napisania go przymierzałem się od dawna i to właściwie zbieg okoliczności, że publikacja zbiegła się z podniesieniem tematów "porządkowych" na samym forum. Mimo że jest adresowany do osób początkujących, szczególnie kilka ostatnich akapitów jest dość uniwersalne. Dlatego też napiszę to również na forum - jako że są osoby, które treścią swoich postów niespecjalnie się przejmują, zmienimy nieco kurs pod tym względem. Za każdy post z pokaźną liczbą ortograficznych "kfjatkuf" , będzie przyznawane ostrzeżenie, a uzbieranie trzech aktywnych ostrzeżeń będzie równoznaczne z pięciodniowym zawieszeniem konta. Wiem że stoi to trochę w opozycji do tego co pisałem na początku tej wypowiedzi, ale ma służyć tylko zdopingowaniu do większej dbałości o to co się tutaj pisze.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ