Mark Medlock - Club Tropicana
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Re: Mark Medlock - "Club Tropicana"
Granie sobie wzajemnie na nosie miało miejsce już kilkukrotnie, m.in. 3 lata temu gdy wypuścili solowe albumy dokładnie tego samego dnia. Tym razem Club Tropicana i The Night Is Still Young są różnymi typami wydawnictw, więc bezpośrednio na listach i tak się nie spotkają. Pewnie jakieś względy promocyjne zadecydowały o przesunięciu premiery, może coś sprawiło że album nie będzie jeszcze gotowy na 8 maja?
Jak piszesz tak cię widzą.
- bibigmbh
a oto tracklista Club Tropicana:
01 Mark Medlock: Mamacita (Album Mix) 04:12
02 Mark Medlock: Cobacabana 03:30
03 Mark Medlock: Que Sera 03:58
04 Mark Medlock: Second Chance 04:14
05 Mark Medlock: Reach For The Stars 03:54
06 Mark Medlock: Put A Smile On Your Face 03:59
07 Mark Medlock: Forever 03:51
08 Mark Medlock: Heart To Heart 04:00
09 Mark Medlock: Wild Wild World 03:45
10 Mark Medlock: Forgive Me 03:59
11 Mark Medlock: Why Can't We Live Together 04:07
12 Mark Medlock: Last Summer
01 Mark Medlock: Mamacita (Album Mix) 04:12
02 Mark Medlock: Cobacabana 03:30
03 Mark Medlock: Que Sera 03:58
04 Mark Medlock: Second Chance 04:14
05 Mark Medlock: Reach For The Stars 03:54
06 Mark Medlock: Put A Smile On Your Face 03:59
07 Mark Medlock: Forever 03:51
08 Mark Medlock: Heart To Heart 04:00
09 Mark Medlock: Wild Wild World 03:45
10 Mark Medlock: Forgive Me 03:59
11 Mark Medlock: Why Can't We Live Together 04:07
12 Mark Medlock: Last Summer
http://www.bibigmbh.cba.pl
e-mail: bibigmbh@wp.pl
@BibiGmbH
http://www.bezdomnechrupki.flog.pl
---
You Can Win If You Want
@BibiGmbH
---
You Can Win If You Want
-
jkris
a ja mysle, ze to celowe zagranie marketingowe, korzystne dla obu Panow...ArCrack pisze:Granie sobie wzajemnie na nosie miało miejsce już kilkukrotnie, m.in. 3 lata temu gdy wypuścili solowe albumy dokładnie tego samego dnia.
- bibigmbh
no i dobra, dla nas moze i lepiej, bo wiecej plyt 
http://www.bibigmbh.cba.pl
@BibiGmbH
---
You Can Win If You Want
@BibiGmbH
---
You Can Win If You Want
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
12 utworów - pierwsze co nasuwa mi się na myśl, to "mało". Ostatnio tyle było na Dieter der Film ponad 3 lata temu. Mam nadzieję, że powodem jest rezygnacja z zapełniaczy, ew. pozostawienie czegoś na drugi singiel. Logicznie myśląc, ten album musi już się obronić dobrymi nagraniami bo szał na punkcie Medlocka minął, a oskarżenia o zażywnie narkotyków czy pobicie raczej mu ostatnio pozytywnie pojmowanej popularności nie przysporzyły. Może się okazać, że ten ostatni tytuł na płycie będzie znamienny 

Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 9:10 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodana okładka
Powód: Dodana okładka
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Dostępny już jest odsłuch piosenek :
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/5307678
Copacabana - Genialne!
Ogólnie płyta brzmi całkiem nieźle,melodie typowo Bohlenowskie.
Niestety aranżację są do siebie bardzo podobne,tempo utworów zwalnia od mniej więcej połowy,ale i tak wydaje mi się że to najlepsza płyta Medlocka.
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/5307678
Copacabana - Genialne!
Ogólnie płyta brzmi całkiem nieźle,melodie typowo Bohlenowskie.
Niestety aranżację są do siebie bardzo podobne,tempo utworów zwalnia od mniej więcej połowy,ale i tak wydaje mi się że to najlepsza płyta Medlocka.
Screw you guys, I'm going home!
-
jkris
dla mnie nic szczegolnego- ot kolejna wersja YCGI...MJay pisze:Copacabana - Genialne!
tak w ogole cala plyta brzmi jak jeden wielki remix przecietnej piosenki w stylu Bohlenreggae i tylko zastanawia fakt mnie dlaczego 3 (niestety tez przecietne i szablonowe) ballady zestawiono na samym koncu plyty...
jedyna wyrozniajaca sie piosenka to singlowa Heart2Heart- szkoda tylko, ze ma wolne tempo. w wersji szybkiej/dyskotekowej bylaby jeszcze lepsza moim zdaniem. Moze adamstan sie tym zajmie
- Mateusz
Dawa kawałki mi się podobają bazując tylko na fragmentach - "Wild Wild World" oraz "Last Summer" . Pozostałe jakies takie podobne do siebie, mało melodyjne i ja tam osobiście nie słysze tego "czaru Bohlena" 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Pit-98
Po kilkukrotnym odsłuchaniu fragmentów tych piosenek faktycznie większość z nich odzwierciedla samą nazwę albumu jaką jest CLUB TROPICANA.Wyraźnie wyczuć tu styl Bohlena jaki on zarezerwował dla słuchaczy Medlocka.Podobnie jak słuchając jego muzyki z okresu lat 80-tych da się wyczuć ten specyficzny styl w utworach różnych jego podopiecznych tak i teraz jest on namacalny, lecz już w nieco bardziej uwspółcześnionym nurcie jaki obecnie on tworzy.Jednak ciągle to ten sam kompozytor i nawet w tych krótkich kawałkach da się to jakoś podświadomie odczuć.Sądze,że cały album w pełnym odsłuchu będzie brzmiał równie dobrze jak brzmią same jego próbki 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Dopiero dziś przesłuchałem te próbki i myślę, że umieszczenie ballad na końcu dobrze wyjdzie tej płycie (podobnie jak było na albumie Thomasa "This Time"). Szału nie ma, nagrania wydają się dość oklepane, ale zdaje się że jednak będzie ciekawiej niż rok temu. Zwłaszcza jedno z nagrań w okolicach miejsc 5-7 (nie pamiętam które, a do próbek nie chcę wracać) ma całkiem miłą melodię refrenu. Zostaje poczekać jak zabrzmi to w całości.
- art_system
Dla mnie 6 to po szybkim odsłuchaniu najlepszy utwór - super melodia romantyczna , czyste lata 80'. Super ,że Medlock wydaje taka płytkę
)))
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
radek
wg. mnie najlepsza płyta M.Medlocka!!! kilka utworów typowych dla Dietera ! a o to przeciez chodzi. Cobacabana moze mieć szanse na drugi singiel który moze ukazac sie wsrodku lata:)
- art_system
!!! Put A Smile On Your Face !!! - to musi być 2 singlem ,rewelacja. Ależ melodia na lato 2009:)Kurcze czesy Modernów powracaja słysząc takie cudo:)))))WOW
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- venturak
-
jkris
zazdroszcze Ci tego zachwytu... tez chcialbym uslyszec to co Ty,ale niestety... slysze glownie głos Medlocka, ktorego bardzo nie lubie...art_system pisze:Kurcze czesy Modernów powracaja słysząc takie cudo:)))))WOW
- angel
No album całkiem nie zły,no już napewno lepszy niż poprzedi album "Cloud Dancer",w którym podobała mi się tylko i wyłącznie jedna piosenka pt."Summer Love".
Natomiast w albumie "Club Tropicana",wpadło mi w ucho parę piosenek takich jak
"Heart To Heart"-fajny utworek,ale wielka szkoda,że został nagrany jako ballada
,wolałabym w wersji szybszej ,no ale cóż...
"Put A Smile On Your Face"- tak jak ocenił art_system,utwór również dla mnie naprawdę fajny
.
Pozostałe utwory takie jak: "Reach For The Stars","Forever"i "Que Sera"-nie najgorsze,ale też bardzo dużo tym piosenkom brakuje.
Chciałam też dodać,że bardzo mi się podoba głos Marka Medlocka i jego wokal w utworach jest naprawdę bardzo fajny i ciekawy.
Wcale się nie dziwię,że wygrał niemieckiego idola,bo jego "głos" zasłużył na zwycięstwo.
Fajnie,że Dieter też dostrzegł jego ciekawy wokal i nagrał z nim i dla niego utwory,które mu naprawdę bardzo dobrze wychodzą śpiewając swoim głosem.
Natomiast w albumie "Club Tropicana",wpadło mi w ucho parę piosenek takich jak
"Heart To Heart"-fajny utworek,ale wielka szkoda,że został nagrany jako ballada
"Put A Smile On Your Face"- tak jak ocenił art_system,utwór również dla mnie naprawdę fajny
Pozostałe utwory takie jak: "Reach For The Stars","Forever"i "Que Sera"-nie najgorsze,ale też bardzo dużo tym piosenkom brakuje.
Chciałam też dodać,że bardzo mi się podoba głos Marka Medlocka i jego wokal w utworach jest naprawdę bardzo fajny i ciekawy.
Wcale się nie dziwię,że wygrał niemieckiego idola,bo jego "głos" zasłużył na zwycięstwo.
Fajnie,że Dieter też dostrzegł jego ciekawy wokal i nagrał z nim i dla niego utwory,które mu naprawdę bardzo dobrze wychodzą śpiewając swoim głosem.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...