Eurowizja 2009

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Re: Eurowizja 2009

Post autor: IndependentGirl »

Szkoda, że i w tym roku nam się nie udało. Piosenka nie była najgorsza. No ale mówi się trudno, może za rok...
A tak na marginesie to cieszę się, że przeszedł Alexander Rybak (nie wiem czy dobrze napisałam), duet z Azerbejdżanu i jeszcze jeden duet, tylko nie pamiętam, jaki kraj reprezentowali. Śpiewał taki przystojny 32-letni mężczyzna z młodą kobietą. I nie wiem czy reperezentowali Słowenię czy Słowację, czy może zupełnie inne państwo <bezradny>
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

IndependentGirl pisze:Szkoda, że i w tym roku nam się nie udało. Piosenka nie była najgorsza. No ale mówi się trudno, może za rok...
Pomimo dobrego głosu naszej reprezentantki, takie piosenki na Eurowizji nie wygrawają. To było z góry wiadome, wcześniej już o tym pisałem. Co do samego konkursu, to nie udało mi się usłyszeć ani jednej ciekawej i naprawde przebojowej piosenki. Zamiast umiejętności śpiewania, bardziej liczy się "show" jakie zrobisz... Gdzie takie piosenki jak Congratulations, Waterloo, Save All Your Kisses For Me, Nel blu di pinto di blu, Hold Me Now, What's Another Year :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mi bardzo podobała się piosenka reprezentantki Albanii i Estoni :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Taki piosenki jak Hold me Mow sa zadkoscia.Wykonawca jest synem australinskiego tenora. On juz pare innych piosenek ktore byly na wysokich miejscach w tym konkursie napisal. Spiewali je rozni wykonawcy.
Awatar użytkownika
Gasolina91

A jak podobał się wam występ grupy De Toppers z Holandii??? :mrgreen:
Point Of No Return
Lynn

Post autor: Lynn »

Agata pisze:No to przygoda Polski z tegoroczną Eurowizją już zakończona. W sobotę Thomas będzie prezentował wyniki niemieckiego głosowania, co powinna pokazać nasza telewizja.
Licze na to,bo tylko dlatego będę oglądać ten glupi show.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ja wiedziałem, że nic z tego nie będzie. Takie piosenki nie znajdują uznania w oczach publiczności i jury. Piosenka powinna porywać do tanća czy powodować uśmiech na twarzy, a piosenka Lidii Kopanii tego nie miała, taka smętna ballada. Gdyby wysłali na Eurowizje Man Meadow to by Polska osiągneła jakiś sukces bo ich piosenka była w stylu Modern Talking, a jak wiadomo Modern Talking był wyjątkowo popularny w Europie... i jeszcze Modern Talking już nie ma na rynku muzycznym od 7 lat..., więc głód jest większy...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Zgadzam się :!: Takie ballady to kiepski pomysł na takie wydarzenia muzyczne (co nie znaczy że ich nie lubie).
Point Of No Return
alunia13

Post autor: alunia13 »

Ballady na Eurowizje się kompletnie nie nadają. Moimi faworytami są :Anastasia Prihodko(Rosja), Aysel Teymurzade & Arash(Azerbejdżan),Oscar Loya (Niemcy),Alexander Rybak(Norwegia) i Igor Cukrow (Chorwacja). Troche ich sporo :) A piosenka naszej reprezentantki mi się w ogóle nie podobała więc ciesze się, że odpadła.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Hehe, Thomas który prowadzi niemieckie studio eurowizyjne, na jednej scenie z Danielem Schuhmacherem i Markiem Medlockiem :P Ciekawe czy to on zapowie ich występy, czy zrobi to babka z którą dziś pracuje 8)
Jak piszesz tak cię widzą.
FOX

Post autor: FOX »

Thomas jest świetnym, jednym z największych dla mnie wokalistów na świecie. Powinien pojechać na Eurowizję z jakąś fajną szybką piosenką w stylu Modern Talking. Może w przyszłym roku godnie zaprezentuje Niemców lub Polskę? (marzenie :) )
W Modern Talking z Dieterem Bohlenem Thomas nie mógł śpiewać na żywo na koncertach, ale nie wiem dlaczego, bo przecież koncerty Thomasa śpiewane na żywo śą superodlotowe!!!
alunia13

Post autor: alunia13 »

No, no i mieliśmy Thomasa :D Fajnie było go znów zobaczyc :D A Norwegia pewnie wygra :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

ArCrack pisze:Hehe, Thomas który prowadzi niemieckie studio eurowizyjne, na jednej scenie z Danielem Schuhmacherem i Markiem Medlockiem :P Ciekawe czy to on zapowie ich występy, czy zrobi to babka z którą dziś pracuje 8)

Tu można oglądać to studio eurowizyjne na ARD:
http://mediathek.daserste.de/daserste/s ... to=1&show=
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

No i wygrał Alexander :D Cieszę się, bo ta piosenka spodobała mi się od razu. A Moskwa głośno przywitała Thomasa :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Gdyby Thomas Anders pojechał na Eurowizje to by była tragedia bo by zrunował sobie marke przez występ na konkursie na którą ciężko pracował :? :x :| . Wszyscy występujący pseudo artyści na Eurowizji mogą buty czyścić Thomasowi. Nie zdziwiłem się, że witał się po rosyjsku wkońcu największe sukcesy on tam odnosił, Modern Talking i Blue System... Żadna piosenka na tegorocznej Eurowizji nie podobała mi się. Jedyna godna uwagi to Arasha a inne to jedna wielka tandeta. Nawet ta piosenka z Norwegi... Gdyby Polska wysłała Man Meadow to jestem pewny, że by wygrali... Wystarczy wejść na YouTube i sobie zobaczyć, że ok 99% kojarzy Ich piosenke z Modern Talking..., a przegrana Lidii Kopanii wogule mnie nie zdziwiła.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

No i mamy odpowiedź: Daniela zapowiedziała pani Wunderlich :wink:

Thomas i przedeurowizyjne odliczanie:
Thomas i Dieter (!) :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=WgPt1c1P ... annel_page

Thomas w rozmowie z reprezentantem Niemiec:
ODPOWIEDZ