Lost & Found CD

Kupię, sprzedam, zamienie...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Lost & Found CD

Post autor: atlantyda ;o) »

Daniel pisze:
Peter pisze:Tak może masz rację, że to pirat, tylko dlaczego Secret star napisała, że to oryginał?
Bo ona sprzedaje głównie piraty, wmawiając że to oryginały.
W dodatku po chorych cenach.
Powinna się tym zająć prokuratura.
WYPRASZAM SOBIE TAKIE TEKSTY!!!!!!

Jedyne nie oryginalne wydania jakie sprzedałam to były remixy BS i MT i kupujacy byli zadowoleni,nie wspomnę już ,że w Anglii sprzedają się jeszcze lepiej,dlatego postanowiłam ściągnąć je do nas.Za granicą fani zadowoleni są z wszystkiego,nie to co u nas,wolicie pościagać z netu albo poodgrywać sobie,a sprzedawałam za cenę taką jaką mnie 1 CD wychodziło więc nie wchodż mi synek w paradę.Jak masz jakiś problem to zgłoś się na forum lekarskim,może ktoś Ci pomoże.

Czepiacie się mnie.
Dlaczego nikt nie napisze,że Tillman sprzedał 2 takie cd i to po 250 zł + 7 przesyłka.

http://www.allegro.pl/item554867865_tho ... nd_cd.html

http://www.allegro.pl/item549773859_tho ... nd_cd.html

Widocznie nie są to piraty.
A jakie ten sprzedawca ma ceny?
Chcesz kupujesz,nie chcesz to nie kupujesz,szukasz mp3 na necie i cieszysz się jak głupi <pokręcony>
Allegro to nie fundacja charytatywna.

Tylko dlatego,że Arek nie ma tej płyty w katalogu to uważacie,że to piratGratuluję czuję się jakbym była na forum Radia Maryja.
Arek nie ma w katalogu wielu płyt ,które ukazały się w Japonii i są to jaknajbardziej wydania oryginalne.
A o cenach nawet nie wspomnę bo kto z Was kupiłby 5 album MT za 500 zł,wydanie japońskie?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja właśnie sobie kupiłem tą płytkę na allegro i to za 180 zł, więc nie tak drogo. :wink:
250 zł bym jednak za to nie dał.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Bo ona sprzedaje głównie piraty, wmawiając że to oryginały.
W dodatku po chorych cenach.
Powinna się tym zająć prokuratura.
Ona sprzedaje tyle by się jej to opłacało, a poza tym nie wierzę, żeby ktoś taki, z tak dobrymi recenzjami jak Atlantyda sprzedawał lewe płyty.
To co Tillman robi to jest dopiero grube przegięcie. Ale jak chcą takie coś kupować ich sprawa, ja tam wolę Atlantydę.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dzięki Peter za miłe słowa.
W tym tygodniu powinna dojść ta płytka do Ciebie.
Awatar użytkownika
Peter

Wiesz Atlantydo, to było nie fair, bo na Ciebie naskoczyli, a to Tillman przegina. A nie wiem jak Ty ale ja myślę, że DD Fan Club nabyli prawa autorskie do utworów Thomasa, poddali je masteringowi i wydali na płycie, z drugiej strobny zastanawia mnie czemu firma, która wydaje płyty Duranów akurat zechciała wydać płytę Thomasa?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Wiesz co,nie znam się za bardzo na tym jaka firma czy wytwórnia z kim ma kontrakt,po prostu widzę co jest do zdobycia w Polsce a co za granicą.Staram się sprowadzać płyty,które u nas są niedostępne alby polscy fani też mieli dostęp do nagrań unikalnych.
Jeżeli okazuje się,że CD jest nie legalne,nie sprowadzam tego więcej.Sprowadzam na prywatne życzenia zainteresowanych.
Nie zarabiam na takich CD,sprzedaje za taką cenę za jaką je sprowadziłam.
Mnie to osobiście nie przeszkadza,że mam płytę zrobioną w Rosjii z nagraniami Steve Bensona,Monzy itp.bez trzasków i szumów jakie są na winylach.Niestety ceny są jakie są do tego dochodzi aktualny kurs waluty,koszt przesyłki ubespieczoej.

W większości mam oryginalne CD w swojej kolekcji takie ,które mogę kupić do góra 600 zł i które są dostępne na CD.
Brakuje mi jedynie Fan Clubowych Thomasów 2 mcd,Jazzowego Thomasa,Magic Symphony Remix'90,Laila Masterboya.
Winyli nie zbieram bo nie mam ich na czym słuchać,ale może w przyszłości,jak już nie będę miała na co wydawać kasy....
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

atlantyda ;o) pisze:W większości mam oryginalne CD w swojej kolekcji takie ,które mogę kupić do góra 600 zł i które są dostępne na CD.
Brakuje mi jedynie Fan Clubowych Thomasów 2 mcd,Jazzowego Thomasa,Magic Symphony Remix'90,Laila Masterboya.
Winyli nie zbieram bo nie mam ich na czym słuchać,ale może w przyszłości,jak już nie będę miała na co wydawać kasy....
Mój znajomy dał mi info iż jest osoba, która ma do sprzedania "Laila" - Remixes By Masterboy (x2, Promo, 5'CD) za 110 euro + 4 euro przesyłka.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ty atlantyda sama dobrze wiesz, że sprzedajesz piraty :)
Akurat znam człowieka (bo to polski DJ), który robił remixy Blue System, które Ty sprzedawałaś jako oryginały.
A takowe oryginały nigdy się nie ukazały. Tylko jakiś gościu naściągał mp3ki z netu i powypalał "oryginalne" płyty.
I jeszcze bezczelnie i wielkimi literami piszesz, że płyty są w 100% oryginalne.
Ja sam w firmie mam takie urządzenie, które drukuje labele na płytach z jakością fotograficzną i też bym mógł takich oryginałów sprzedawać na pęczki.
Nie twierdzę, że tylko piraty miewasz, ale zdarzają się nad wyraz często.
Ale chyba należy się czasami nad sobą zastanowić, prawda?
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Daniel pisze:Ty atlantyda sama dobrze wiesz, że sprzedajesz piraty :)
Akurat znam człowieka (bo to polski DJ), który robił remixy Blue System, które Ty sprzedawałaś jako oryginały.
A takowe oryginały nigdy się nie ukazały. Tylko jakiś gościu naściągał mp3ki z netu i powypalał "oryginalne" płyty.
I jeszcze bezczelnie i wielkimi literami piszesz, że płyty są w 100% oryginalne.
Ja sam w firmie mam takie urządzenie, które drukuje labele na płytach z jakością fotograficzną i też bym mógł takich oryginałów sprzedawać na pęczki.
Daniel... Nie szukaj zaczepki...
Awatar użytkownika
Peter

Atlantyda obiecała mi wysłać w tym tygodniu tą płytkę, więc sprawdze, czy to jest oryginał, ja nie mam wątpliwości, ale jak chcecie to mogę się temu dokładnie przyjżeć.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze: Rozpoznać je można jedynie po braku nadruku tłoczni Sono na wewnętrznej stronie nośnika.
Arku zapomniałeś dodać, ze dotyczy to wyłacznie płyt wydawanych przez Bertelsmana. Mam wiele płyt SONY, SONY BMG, EMI, POLYDOR, kupionych z legalnego źródła, które w myśl tej definicji byłyby piratami. Kiedyś kupiłem przez nieuwagę pirata jakieś płyty MT i dzięki temu łatwo rozpoznaję pirata. Pirat ma ładnie nadrukowaną płytę, a po drugiej stronie nie ma właściwie nic, nawet kodu kreskowego, czy logo wytwórni. Oryginalne płyty mają nadruk logo wytwórni i kod kreskowy. Poza tym pirat ma przeważnie skromniejszy booklet.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Też mogę wyrwać z kontekstu któreś zdanie z Twojej wypowiedzi i tak się do niego odnieść. Przeczytaj tamten post jeszcze raz, zauważysz o czym pisałem i o czym "zapomniałem".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Pirat nie znaczy CD-R, przecież nielegalne czy ładniej ujmując nieoficjalne płytki są także tłoczone, hologram to też rzecz do podrobienia. Inaczej nie mieli byśmy przecież na aukcjach podróbek np. pierwszych singli CD Blue System. Rozpoznać je można jedynie po braku nadruku tłoczni Sono na wewnętrznej stronie nośnika.
A więc chodziło Ci o single Blue System, a ja zrozumiałem, że każda płyta bez tłoczni SONO jest piratem. Bo twoje zdanie można rozumieć dwojako:
a) Rozpoznać nieoficjalne płytki można jedynie....
b) rozpoznać single Blue System można jedynie....
Staraj się pisać przejrzyściej.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

aaale drogo
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

No drogo to sprzedaje Tillman, mi się udało to na szczęście kupić stosunkowo tanio. :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Daniel pisze:Ty atlantyda sama dobrze wiesz, że sprzedajesz piraty :)

Tłumaczyłam się już z tego i jedynymi dotąd piratami były te remixy,nic po za tym.
Dostałam za nie pozytywne opinie,więc zainteresowani byli zadowoleni.
Zdarzyły się osoby,które prosiły o takie cd na Allegro bo nie mają możliwości płacenia za granicą.
Robiąc komuś przysługę,teraz za to płacę.

Nie opowiadaj Danielu,że nie masz ani jednej płyty pirackiej w domu czy ściągniętych utworów z netu,bo w to nie uwierzę i nie zamierzam dłużej wdawać się z Tobą w dyskusje.

Wszystkich,których uraziłam sprzedażą takich CD PRZEPRASZAM.
ODPOWIEDZ