Duet z Sandra The Night is Still Young
- Peter
Re: Duet z Sandra The Night is Still Young
Brzmi to całkiem nieźle. Stara dobra Sandra. 
- Mateusz
Ciekawe tylko w jaki sposób udzieli się w tym numerze Thomas ? Mam nadzieje że zaśpiewa całą druga zwrotkę.
A tak wogóle to naprawde dobry kawałek. Ciekaw jestem nowej płyty.
A tak wogóle to naprawde dobry kawałek. Ciekaw jestem nowej płyty.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Adi
Ja jestem od początku fanem tego utworku. Jakoś tak już w tym samplu od razu wpadł mi do ucha ten fragment.
Dzięki jkris za wrzucenie tego utworku w całości. Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą
No nie wiem, może nie. Ale przecież kawałek brzmi tak "modernowsko".
Tylko jak dla mnie szkoda, że te głosy w części "chórkowej" brzmią nisko. Utworowi dodałyby kolorytu chórki z wysokim falsetem, takie jak w Modern Talking.
No może z Thomasem to tak jakoś zabrzmi podobnie.
Wtedy styl modernu wypisz, wymaluj.
Fajnie by było gdyby Thomas zaczął utwór, dalej razem z Sandrą refren, potem chórki, no i druga zwrotka Sandra, i dalej wg schematu.Mateusz pisze:w jaki sposób udzieli się w tym numerze Thomas ?
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
-
jkris
Thomas nie ma nic wspolnego z ta produkcja. to piosenka Tobiego Gada (brat Jensa Gada- producenta poprzedniej plyty Sandry i wspolproducenta Enigmy), ktora znajdowala sie w jego banku piosenek od 2007 roku.Adi pisze: Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą
co do przyjazni Thomasa z Sandra to nie jest tak, ze znaja sie od lat. maja domy na Ibizie i calkiem niedawno doszlo do ich poznania i zaprzyjaznienia sie. w latach '80 Sandra i Bohlen byli zacieklymi wrogami wiec pewnie nie pod drodze bylo jej takze z Thomasem. ale okolicznosci sie zmienily i oto mamy duet. zastanawiam sie tylko czy na samplu Sandry glos Thomasa zostal wyciety czy tez moze spiewaja na zmiane, a nie razem
- Adi
No co ty. No jednak Thomas ma coś wspólnego z tą produkcją skoro w niej ma zaśpiewać, co nie?jkris pisze:Thomas nie ma nic wspolnego z ta produkcja. to piosenka Tobiego Gada
- art_system
Uważam,że są to bardzo dobre kompozycje w porównaniu z jej ostatnią płytką. Świetne melodie na ostatnim krążku Sandra recytowała tekst a nie śpiewała taka pozostałość z Enigmy. Nareszcie będzie czego posłuchać. Bardzo ciekawy jestem jaki Thomas tym razem nagra album. Wolałem piosenki z jego pierwszych płyt teraz dopiero zaczynam doszukiwać sie brzmień MT w jego utworach Kissis in Christmis to dobra nagranie a to już dobrze bo te Jezzowe to tylko na półke odłożyć. Zacieram ręce na nowy ALBUM:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Daniel
Raczej RumunPeter pisze:No faktycznie takie Hiroshima, Everlasting love, Around my heart czy In the heat of the night to było dopiero coś. Ale ten Niemiec pisał jej fajne piosenki....
Cretu to geniusz, wiec Sandra musiala osiagnac sukces, tak jak potem Enigma.
Sandra bez Cretu to jak Thomas bez Dietera
- Peter
Dzięki Danielu, a ja mam pytanie do Jkrisa, ale do Ciebie też może być czy Cretu jest twórcą zdecydowanej większości piosenek Sandry i czy te backvocals, które słychać w jej piosenkach należą do Cretu?
-
jkris
chcialbym zauwazyc, ze napisales wczesniejAdi pisze: No jednak Thomas ma coś wspólnego z tą produkcją skoro w niej ma zaśpiewać, co nie?A nic wspólnego znaczy po prostu NIC. Przyznasz?
zatem ja piszac o tym, ze nie ma do czynienia z produkcja mialem na mysli wlasnie PRODUKCJE, a spiew nia nie jest. poza tym skoro mowa o duecie to faktem oczywistym jest, ze Thomas bedzie spiewal i Ty tez piszac o maczaniu palcow nie wokal miales na mysli. Przyznasz?Adi pisze: Ciekawe czy Thomas nie maczał palców przy tym utworze skoro oboje przyjaźnią się z Sandrą.
- Peter
Krzysiek powiedz lepiej coś więcej o Cretu, zainteresowała mnie ta postać, gdyż facet ma talent do pisania fajnych piosenek.
-
jkris
Peter pisze:Krzysiek powiedz lepiej coś więcej o Cretu, zainteresowała mnie ta postać, gdyż facet ma talent do pisania fajnych piosenek.
Cretu jest producentem wszystkich plyt Sandry oprocz ostatnio wydanej The Art Of Love. co do meskich wokali w piosenkach Sandry to naleza one do Huberta Kemmlera oraz Petera Reisa. byli oni takze wspolproducentami i autorami tekstow.Peter pisze:Dzięki Danielu, a ja mam pytanie do Jkrisa, ale do Ciebie też może być czy Cretu jest twórcą zdecydowanej większości piosenek Sandry i czy te backvocals, które słychać w jej piosenkach należą do Cretu?
- Peter
Czyli Wheel of time to też jego dzieło.
- Adi
Nie przyznam.jkris pisze:Przyznasz?
- you're my heart
Piosenka jest naprawde fajna chciałbym aby Thomas zaśpiewał...Refren 

- Daniel
Hubert Kah nie był tylko "chórkowcem" Sandry, ale nagrywał własne płyty.jkris pisze:co do meskich wokali w piosenkach Sandry to naleza one do Huberta Kemmlera oraz Petera Reisa.
Angel 07
http://www.youtube.com/watch?v=olJO8HuZ-UQ
wersja Extended
http://www.youtube.com/watch?v=pQipFmZrsnc
Jest bardzo ciekawym wykonawcą, oczywiście współpracował z Cretu, co słychać po stylu piosenek.
A tu widzimy samego mistrza Cretu (to ten klawiszowiec w gustownym sweterku):
http://www.youtube.com/watch?v=7--v-uzLe2U
Tutaj Cretu nawet spiewa, jego przebój Samuraj:
http://www.youtube.com/watch?v=evC79YQNhp0