Koncerty w Polsce

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa

Koncerty

Sam Thomas wystarczy
12
38%
Brakuje Dietera
20
63%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MichałT

Re: Koncerty w Polsce

Post autor: MichałT »

you're my heart pisze:Co sądzicie o podkładzie muzycznym który znacznie różni się od oryginału
O ile w Płocku, te koncertowe aranżacje były nawet ciekawe :) o tyle we Wrocławiu, to była katastrofa <młotek> Co zaś się tyczy chórków, to mam wrażenie, jakby śpiewali w nich jacyś przypadkowi ludzie, zaczepieni na ulicy :|
you're my heart pisze:a także czy chcielibyście aby Thomas i Dieter chociaż podczas występu wystąpili razem,czy może bardziej podoba wam się sam Thomas?
Nie da się ukryć, że Dietera brakuje... Ale może kiedyś.........

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
arsau6

Post autor: arsau6 »

Zwlaszcza ze te chorki leca z playbacku. Taka jest prawda.
Muzyka, muzyka, to jest wszystko, wszystko, co mam.
arsau6 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

batman pisze:A bajki o rzekomej nienawiści Thomasa do Dietera to moga opowiadac dzieciom. Mieli prawie 20 lat na to aby sie nienawidziec i jakos im nie przeszkadzało, że jeden jest leniwy i prózny a drugi chciwy i pyskaty.
No nie wiem. Wydaje mi się, że się mylisz kolego w tej kwestii. Te animozje między nimi nie wzięły się z sufitu i tylko pod publiczkę. W mediach i w swojej książce Dieter wielokrotnie znieważał Thomasa wypisując o nim nieprawdziwe rzeczy, sprawa nawet otarła się o sąd. A w różnych wywiadach jak i nawet w tym ostatnim dla "Deutsche Welle" Thomas jeszcze raz absolutnie wykluczył możliwość powrotu do występów z Dieterem. Czy mimo tego wszystkiego obaj panowie kiedyś nie zmienią zdania to głowy nie dam ale póki co nie wydaje mi się. <bezradny>
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Personalnie za Dieterem nie przepadam i to zapewne widac w moich postach, ale zagłosowałam na pozycję: "brakuje Dietera", bo był, jest i będzie zawsze twórcą tego zespołu. To on był ojcem Modern Talking i to trzeba mu oddać... Ale bez Thomasa na pewno nic by nie osiągnął, albo bardzo niewiele. Zatem jestem zdania, że Modern Talking to Dieter i Thomas i takie koncertu (z udziałem ich obu) sobie i Wam życzę w przyszłości...
Na razie to wygląda tak: Thomas jezdzi z repertuarem swoim i MT i spiewa oczywiscie zajefajnie, ale chórki juz nie te same, natomiast Dieter jezdzi z repertuarem MT i ma same chórki w swoim wykonaniu :)
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
jkris

Post autor: jkris »

justysia854 pisze:Na razie to wygląda tak: Thomas jezdzi z repertuarem swoim i MT i spiewa oczywiscie zajefajnie, ale chórki juz nie te same, natomiast Dieter jezdzi z repertuarem MT i ma same chórki w swoim wykonaniu :)
Bohlen nigdy chorkow nie wykonywal- udawal ich spiewanie (puszczane byly z playbacku) i gre na gitarze na koncertach. od czasu do czasu powiedzial cos zabawnego czy powyglupial sie przez co atmosfera byla wesola. Co do zadanego pytania to sprawa dla mnie jest prosta- MT juz nie ma i nie bedzie wiec i Dieter z Thomasem nie beda wystepowali razem. Nie ma zatem sensu pytac czy razem czy osobno- bo to ewentualnie kwestia poboznych zyczen... Ja bym raczej zapytal na ktory koncert poszlibyscie? Samego Dietera udajacego, ze spiewa chorki, czy Thomasa- spiewajacego cala reszte?
PS
link dla tych, ktorzy uwazaja, ze Dieter potrafi spiewac ;-)
http://pl.youtube.com/watch?v=U7Dl3qqpSjM
alunia13

Post autor: alunia13 »

Hahaha dobre pytanie xD Takie udawanie to troche dziwne było bo każdy wiedział, że Dieter ciśnie z playbacków ale z drugiej strony jednak MT bez tego blondyna z gitarą to już nie to samo. ALe jkris ma racje MT już nie wruci i trzeba się z tym pogodzic.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

jkris pisze:
justysia854 pisze:Na razie to wygląda tak: Thomas jezdzi z repertuarem swoim i MT i spiewa oczywiscie zajefajnie, ale chórki juz nie te same, natomiast Dieter jezdzi z repertuarem MT i ma same chórki w swoim wykonaniu :)
Bohlen nigdy chorkow nie wykonywal- udawal ich spiewanie (puszczane byly z playbacku) i gre na gitarze na koncertach. od czasu do czasu powiedzial cos zabawnego czy powyglupial sie przez co atmosfera byla wesola. Co do zadanego pytania to sprawa dla mnie jest prosta- MT juz nie ma i nie bedzie wiec i Dieter z Thomasem nie beda wystepowali razem. Nie ma zatem sensu pytac czy razem czy osobno- bo to ewentualnie kwestia poboznych zyczen... Ja bym raczej zapytal na ktory koncert poszlibyscie? Samego Dietera udajacego, ze spiewa chorki, czy Thomasa- spiewajacego cala reszte?
PS
link dla tych, ktorzy uwazaja, ze Dieter potrafi spiewac ;-)
http://pl.youtube.com/watch?v=U7Dl3qqpSjM
Nie no oki- masz racje, Dieter wygina sie z gitarą jakby miał ADHD :D i generalnie wszyscy widzą że to przesadzone, sztuczne i nieprawdziwe... tak samo jak jego przesadne ruszanie ustami... Ale łatwiej mu puscic chórki z playbacku i udawac ze spiewa niz zaspiewac tą całą resztę która Thomas spiewa bez problemu. Sęk w tym, że D mniej się kompromituje spiewajac z playbacku niz gdyby cos faktycznie zaspiewal... ale to tylko moje zdanie. Mimo wszystko brakuje troche jego osoby dlatego opowiedzialam sie za druga opcją- może faktycznie troche zbyt pochopnie...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
alunia13

Post autor: alunia13 »

Jak by miał ADHD xD Strzał w 10 xD Ale masz racje, że bardziej by się skompromitował próbując śpiewac na żywo
"You can win, If You want..."
ml8
Użytkownik nieaktywny

Post autor: ml8 »

CHCEMY DIETERA,CHCEMY DIETERA!!!!!!!!!!!!!! :]
Brother louie,louie,louie!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Byłem na koncercie w Płocku i tam mi Dietera (uwaga uwaga...) nie brakowało :P
Faktem jest że w piosenkach Modern Talking się nie udzielał wokalnie, więc i śpiew podczas koncertów bez niego nie jest problemem. Aranżacje - no cóż, na żywo brzmi to cudownie, w telewizji już całkiem przeciętnie, pewnie kwestia emocji jakie czuje się widząc Thomasa parę metrów przed sobą. Chórki pominę milczeniem ;)
Bohlen to dla mnie kompozycje i studio, Anders - scena.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

angel pisze:Zdecydowanie brakuje Dietera w tym wszystkim.
Modern Talking to Dieter Bohlen i Thomas Anders i tak już na zawsze pozostanie.
Racja...Modern Talking to Dieter i Thomas razem a nie osobno. Oni tworzyli zespół, wypełniając sie nawzajem.
Modern Talking to wspaniałe piosenki Dietera w wykonaniu Thomasa...bez tych dennych chórków (Wrocław)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

no a co do występu Thomasa we Wrocławiu strasznie mnie denerwowała jedna rzecz(w Sopocie też chyba ona była),mianowicie jak leci zwrotka Brother Louie w oryginale w pewnym momencie w środku zaznaczonego zdania jest przerwa a w wersji koncertowej Chłopak który gra na gitarze(nie wiem czy basowa czy elektryczna) krzyczy w tej przerwie,co mi się nie spodobało.

Babe, don't let him steel your heart.
It's easy, it's easy

ps.Dlaczego temat został przeniesiony?
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

O tak...to nie było fajnie :/
Point Of No Return
Awatar użytkownika
arsau6

Post autor: arsau6 »

Nie on krzyczy it's easy, so easy.
Muzyka, muzyka, to jest wszystko, wszystko, co mam.
arsau6 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze:Bohlen to dla mnie kompozycje i studio, Anders - scena.
Fajnie to ująłeś, krótko i zwięźle. Podzielam twoje zdanie choć nie do końca. :wink: Thomas w studiu też potrafi czasem wyczarować coś fajnego. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

oglądałem i nie zaważyłem ale mam nagranie i obejrzę ten moment wpadki
ODPOWIEDZ