Patty Ryan

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Poszukuję Singla Patty Ryan You're My Love, You're My Life'98, jakby ktos miał i chciał się podzielićto dajcie znac na forum. z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Deja Vu

Post autor: Deja Vu »

Oprócz You're My Love You're My Life czy Stay With Me Tonight to podoba mi się I Don't Wanna Lose You Tonight i Love Emotion

YaQb85 pisze:choć kilka utworów ma całkiem przyjemnych "Down On My Knees"
Z jakiej jest to płyty, bo nie znam tego :(
Love Suite
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Poszukuję Singla Patty Ryan You're My Love, You're My Life'98, jakby ktos miał i chciał się podzielićto dajcie znac na forum. z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no ja lubię stay with me tonight - super piosenka :-D
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Re: Patty Ryan

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Sama CC próbuje obecnie zmontować album w stylu mniej wiecej trance, łagodne techno, więc Systems In Blue są jej w tej chwili wybytnie nie po drodze ;)
Sądząc po jej nowych piosenkach to raczej nie te klimaty, choć oczywiście nie słyszałem wszystkiego.
A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you. Nawet SIB starali się o trochę oryginalności brzmienia. Choć mimo wszystko słucha się jej dokonań całkiem przyjemnie.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you.
Posiadam obszerny wywiad z Patty, który został nagrany w 2003 roku w czasie gdy miała swój występ w Moskwie na ogromnym Show - Discoteca 80. Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek. Ona wtedy tylko śpiewała te piosenki, które dla niej wyprodukowano.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Pkmodern pisze:Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek.
Myślałem, że to jej "Dzieło" :wink: Ale to pewnie nie tylko Rodriguez wpadł na ten świetny pomysł, pewnie jej kompozytor także.
Awatar użytkownika
Peter

Pomijając już to "dzieło" to pierwsza płyta Ryan jest fantastyczna, ja najbardziej lubie You're my love, you're my love i Love is a name of the game. Podoba mi sie także Chinese eyes, a jeśli chodzi o Feelin' so blue, to cóż Bohlen też zapożyczył sobie skądś aranżację do My bed is too big i wyszło to świetnie, podobnie jest w przypadku Ryan. Bardzo lubię Patty Ryan.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Pkmodern pisze:
Peter pisze:A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you.
Posiadam obszerny wywiad z Patty, który został nagrany w 2003 roku w czasie gdy miała swój występ w Moskwie na ogromnym Show - Discoteca 80. Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek. Ona wtedy tylko śpiewała te piosenki, które dla niej wyprodukowano.
Czyli to był Luis a nie Gerd Rochel? Dobrze, że przynajmniej ta kwestia się wyjaśniła.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Fajnie, ze po początkowym zachwycie płytą Love is a name of the game zachwyt nie minął :wink: tak jak to było z twórczością SIB. A płyta jest cudna, choć niektóre kawałki są takie zwyczajne, to jednak wymienione przeze mnie utwory są super. Obok nich podoba mi się jeszcze I don't wanna loose you tonight.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:Fajnie, ze po początkowym zachwycie płytą Love is a name of the game zachwyt nie minął :wink: tak jak to było z twórczością SIB.
Bo to przecież oryginalna muzyka lat 80tych, a nie jakaś mierna imitacja SIBów.
Płyta jest rewelacyjna i szkoda ze Patty nie nagrala więcej w tym stylu.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Bo to przecież oryginalna muzyka lat 80tych, a nie jakaś mierna imitacja SIBów.
Porównywać jedno do drugiego... :wink: Jedno nie umywa się do drugiego. Patty psuje sobie renomę występując z SIB.
Daniel pisze:Płyta jest rewelacyjna i szkoda ze Patty nie nagrala więcej w tym stylu.
Też tak myślę.
sova

Post autor: sova »

Pioetrek pisze:
Czyli to był Luis a nie Gerd Rochel? Dobrze, że przynajmniej ta kwestia się wyjaśniła.

Pozdrawiam

Piotrek
Gerd Rochel to pseudonim Luisa Rodrigueza. Pseudonimem tym poslugiwał się przy kilku projektach. Dlatego te sample do "Chinese eyes" czy "I'm feeling so blue" było łatwo pozyskać.
Awatar użytkownika
Peter

To przynajmniej dowiedziałem się kto był producentem Patty Ryan. Czy ktoś wie więcej na jej temat.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

sova pisze:
Pioetrek pisze:

Pozdrawiam

Piotrek
Gerd Rochel to pseudonim Luisa Rodrigueza. Pseudonimem tym poslugiwał się przy kilku projektach. Dlatego te sample do "Chinese eyes" czy "I'm feeling so blue" było łatwo pozyskać.
Gerd Rochel to nie jest pseudonim Luisa.
Jeśli chodzi o te nagrania to autorami są Gerd Rochel (Gino Rocci), Peter Columbus - Cindy Hire, Peter Columbus, Gerd Rochel.
Gerd to Gerd (a czasami Gino Rocci, Luis miał podobne pseudo - Luigi Ricco), Peter Columbus to Bernd Göke.
Dotychczas nie miałem wiedzy, kto odpowiadał za produkcję tych nagrań, niewykluczone też że aranżacje i miksy również wykonał Team33.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
ODPOWIEDZ