Patty Ryan
- Deja Vu
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Odpowiedź znajdziesz tu:
http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... =patty.htm
http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... =patty.htm
MODERN TALKING FOREVER!!!
- only love
- Kontakt:
no ja lubię stay with me tonight - super piosenka 
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Peter
Re: Patty Ryan
Sądząc po jej nowych piosenkach to raczej nie te klimaty, choć oczywiście nie słyszałem wszystkiego.ArCrack pisze:Sama CC próbuje obecnie zmontować album w stylu mniej wiecej trance, łagodne techno, więc Systems In Blue są jej w tej chwili wybytnie nie po drodze
A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you. Nawet SIB starali się o trochę oryginalności brzmienia. Choć mimo wszystko słucha się jej dokonań całkiem przyjemnie.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Posiadam obszerny wywiad z Patty, który został nagrany w 2003 roku w czasie gdy miała swój występ w Moskwie na ogromnym Show - Discoteca 80. Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek. Ona wtedy tylko śpiewała te piosenki, które dla niej wyprodukowano.Peter pisze:A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you.
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Myślałem, że to jej "Dzieło"Pkmodern pisze:Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek.
- Peter
Pomijając już to "dzieło" to pierwsza płyta Ryan jest fantastyczna, ja najbardziej lubie You're my love, you're my love i Love is a name of the game. Podoba mi sie także Chinese eyes, a jeśli chodzi o Feelin' so blue, to cóż Bohlen też zapożyczył sobie skądś aranżację do My bed is too big i wyszło to świetnie, podobnie jest w przypadku Ryan. Bardzo lubię Patty Ryan.
- Pioetrek
- Kontakt:
Czyli to był Luis a nie Gerd Rochel? Dobrze, że przynajmniej ta kwestia się wyjaśniła.Pkmodern pisze:Posiadam obszerny wywiad z Patty, który został nagrany w 2003 roku w czasie gdy miała swój występ w Moskwie na ogromnym Show - Discoteca 80. Zapytano ją tam o te piosenki i ona odpowiedziała iż producentem tych piosenek był Luis Rodriguez, współtwórca przebojów Modern Talking i ona nie miała nic wspólnego w tworzeniu piosenek. Ona wtedy tylko śpiewała te piosenki, które dla niej wyprodukowano.Peter pisze:A co do Patty Ryan, to cóż głos to ona ma niezły szkoda tylko, że nie ma własnego pomysłu na piosenki i uważam,że trochę przesadziła jak zerżnęła aranżację z There is too much blue in missing you.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Fajnie, ze po początkowym zachwycie płytą Love is a name of the game zachwyt nie minął
tak jak to było z twórczością SIB. A płyta jest cudna, choć niektóre kawałki są takie zwyczajne, to jednak wymienione przeze mnie utwory są super. Obok nich podoba mi się jeszcze I don't wanna loose you tonight.
- Daniel
Bo to przecież oryginalna muzyka lat 80tych, a nie jakaś mierna imitacja SIBów.Peter pisze:Fajnie, ze po początkowym zachwycie płytą Love is a name of the game zachwyt nie minąłtak jak to było z twórczością SIB.
Płyta jest rewelacyjna i szkoda ze Patty nie nagrala więcej w tym stylu.
- Peter
Porównywać jedno do drugiego...Daniel pisze:Bo to przecież oryginalna muzyka lat 80tych, a nie jakaś mierna imitacja SIBów.
Też tak myślę.Daniel pisze:Płyta jest rewelacyjna i szkoda ze Patty nie nagrala więcej w tym stylu.
-
sova
Gerd Rochel to pseudonim Luisa Rodrigueza. Pseudonimem tym poslugiwał się przy kilku projektach. Dlatego te sample do "Chinese eyes" czy "I'm feeling so blue" było łatwo pozyskać.Pioetrek pisze:
Czyli to był Luis a nie Gerd Rochel? Dobrze, że przynajmniej ta kwestia się wyjaśniła.
Pozdrawiam
Piotrek
- Peter
To przynajmniej dowiedziałem się kto był producentem Patty Ryan. Czy ktoś wie więcej na jej temat.
- Pioetrek
- Kontakt:
Gerd Rochel to nie jest pseudonim Luisa.sova pisze:Gerd Rochel to pseudonim Luisa Rodrigueza. Pseudonimem tym poslugiwał się przy kilku projektach. Dlatego te sample do "Chinese eyes" czy "I'm feeling so blue" było łatwo pozyskać.Pioetrek pisze:
Czyli to był Luis a nie Gerd Rochel? Dobrze, że przynajmniej ta kwestia się wyjaśniła.
Pozdrawiam
Piotrek
Jeśli chodzi o te nagrania to autorami są Gerd Rochel (Gino Rocci), Peter Columbus - Cindy Hire, Peter Columbus, Gerd Rochel.
Gerd to Gerd (a czasami Gino Rocci, Luis miał podobne pseudo - Luigi Ricco), Peter Columbus to Bernd Göke.
Dotychczas nie miałem wiedzy, kto odpowiadał za produkcję tych nagrań, niewykluczone też że aranżacje i miksy również wykonał Team33.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"