Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwonawokal

Re: Po Raz pierwszy Usłyszałem/am...

Post autor: iwonawokal »

You're my heart , You're my soul ;D
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja po raz pierwszy usłyszałam Cheri Cheri Lady. Miałam to nagrane na kasecie i jako mała dziewczynka bardzo lubiłam przy tym tańczyć :lol: Dopiero potem było YMH YMS. Nigdy bym się nie spodziewała, że ten zespół tak zawróci mi w głowie :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

You're My Heart, You're My Soul - album Back For Good 1998 :D miałem wtedy 9 lat i stwierdziłem, że bardzo ładnie te kobiety śpiewają :lol: byłem w szoku, gdy zostałem uświadomiony, że to sami faceci :mrgreen: a wogóle całej płyty słuchałem na okrągło :wink:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

IndependentGirl pisze: Nigdy bym się nie spodziewała, że ten zespół tak zawróci mi w głowie :mrgreen:
Dokładnie. Ja się zastanawiam co by było gdybym w 1998 r nie zobaczyła teledysku Cheri Cheri Lady...jak wygladało by moje zycie...czego bym słuchała...
:wink:
Point Of No Return
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

Moja przygoda zaczęła się hmmm... dokładnie nie pamiętam1984 lub 1985 rok ,musiałbym sprawdzić kiedy ,mianowicie wakacje były1984-1985,byłem w gdyni na koloni,była taka dyskotekaw takim wielkim namiocie cyrkowym,moja 1sza dyskoteka jako młodociany.Nie zapomnę byl na takiej niby scenie tv kolorowechyba 10 czy 12 dokłdnie nie pamiętam i tam grali i puszczali wideoklipy, i tam zaraziłem się MT, wtedy słuchałem lady pank i kombi (jak dobrze pamięam to wtedy gdy byłem na koloni kombi wydało nową plytę taka czerwona okładka ,można by sprawdzić który to był rok) ale pamiętam tylko z tamtego czasu youre my heart i you can win... tak się zaczęła przygoda z MT
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Ja usłyszałem pierwszą piosenke Cheri Cheri Lady w roku 1997 w programie Disci Polo Live.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

You're My Heart, You're My Soul... ale Modern Talking poznałem dzięki Blue System, a było to w 1995 roku :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Ja uslyszalam pierwszy raz Modern Talking w Przebojach dwojki. to byla preniera Your my heart w styczniu 85 roku.
piciasty

Post autor: piciasty »

You're my heart usłyszałem na samym początku ale nie przemawiało to do mnie bo moim numerem 1 był Shakin Stevens ale kiedy juz usłyszałem Cheri Lady to wszystko było jasne i cofnąłem sie do tyłu i trafiło do mnie You're my heart i te klipy dzis niby lipne ale wtedy wywoływały emocje.To było baaardzo dawno temu.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Nigdy tego nie zapomnę...
Był to rok 1998,byłam na komunii u mojej kuzynki w lokalu i tam właśnie,ktoś puścił kasetę,a mianowicie był to singiel tej właśnie piosenki...usłyszałam piosenkę "You're My Heart,You're My Soul 98" i leciała ona na okrągło w różnych wersjach.
Piosenka ta odrazu wpadła mi w ucho i bardzo mnie zainteresowało to,kto to wykonuje i właśnie mama mi powiedziała,że to zespół z lat '80 Modern Talking,którego słuchała i świetne mieli nagrania i stwierdziła,że chyba teraz na nowo grają ze sobą,bo coś słyszała o tym.
Po tygodniu znów usłyszałam ta piosenkę w jakimś radiu i znów te same odczucia...
Pojechałam z mamą do sklepu gdzie poszukiwałam płyty tego zespołu i znalazłam album "Back For Good".
Mama była zaskoczona tą okładką ,a mianowicie wyglądem tych dwóch panów,którzy się bardzo zmienili,nie wiedziała że oni teraz tak wyglądają,bo wiadomo mama pamiętała ich i słuchała w latach 80'.
I tak się to zaczęło od tej właśnie piosenki,zaczłam kupywać kolejne albumy i byłam pod wrażeniem muzyki i piosenek tego właśnie zespołu 8) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
21Kris21

Post autor: 21Kris21 »

na pewno You're My Heart, You're My Soul
pierwszy siingiel
dodam tyklko, że jakość miałem kiedyś zawsze zniekształconą z dużym plusem na wyskich tonach (10 KHz) ale słuchało się tego rewelacyjnie. Innych utworów MT w okresie kiedy startowali też. Do dziś pamietam, że Cheri Cheri Lady miałem dość głucho nagrane i wkurzałem się z tego powodu, a także dlatego że utwór był za krótki.
Obecnie na szczęście mogę sobie posłuchać różnych przedłużonych wersji i przyznam, że wersje ponad 5 minutowe z oryginalną instrumentacją i bez wielkich udziwnień są dla mnie najlepsze. Także podobnie zrobione miksy obowiazkowo zawierające najwieksze przeboje z pierwszych płyt.
W ogóle MT raczej trzeba słuchac głosno i z dobrej jakości plików (albo płyt) na dobrym sprzęcie - wtedy to ma sens. Brzęczenie z komórki to profanacja.
Jak kiedys szukałem 1 albumu i sciągnałem pliki 128 kbps to az mnie zatrzesło i wywaliłem to szybko do kosza - paskuda.
adam-jakubczyk

Po rozpadzie MT jak usłyszałem Gangster love....takie ciary miałem a nie wiedziałem kto to śpiewa,po jakimś czasie u koleżanki znalazem płyty analogowe z węgier czy bułgarii( chyba węgry) i czytam :blue system,kto to?? czytam D.Bohlen i znowu zakręcony na lata.....
adam-jakubczyk

POPRAWKA,czytam na naszej stronie ,że było wydanie bułgarskie i to by się zgadzało,chociaż pamiętam napisy raczej rosyjskie chyba były.....
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Pierwszym utworkiem, jaki usłyszałem, z pewnością było YMHYMS - ale początkowo jakoś do mnie nie trafiło. Przyglądałem się z boku temu całemu zamieszaniu jakie powstało wokół MT (mówię o latach 80-tych) i niezbyt to mnie pociągało :oops: . Muszę, z biciem się w piersi przyznać, że z przymrużeniem oka patrzyłem na kolesi wyrywających sobie na przerwach w szkole "Świat Młodych" z wywiadem z "tymi dwoma", którzy z zamieszczonego w numerze zdjęcia, w obłoczkach mówili: "Hej, to My - Telefonujemy do Ciebie". Dopiero gdy usłyszałem u kolegi Mariusza w jakimś miksie "Cheri Cheri Lady", "coś we mnie drgnęło, coś się zmieniło". Cały wakacyjny dzień (roku 85 najprawdopodobniej) zużyliśmy, aby z tego miksu wyłuskać dla mnie samo "Cheri Cheri Lady" :D - swoją drogą - ciekawe co to był za mix :?: Później kolega Lechu zaraził mnie sympatią do CC Catch (oczywiście wtedy nie mogłem zdawać sobie sprawy, że to ta sama "stajnia" :shock: Korzystając z okazji, obydwu kolegów serdecznie pozdrawiam :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady Lai

Post autor: Lady Lai »

Zapewne już ok. 14 lat temu, czyli na etapie wczesnokołyskowym :) Jako dziecko rodziców- maniaków danc'e w wieku 1, 5 roku wesoło podrygiwałam w rytm "Brother Louie" (mam to na kasecie :D ) i to chyba ten utwór jako pierwszy zaistniał w mojej świadomości. Gdy miałam 3 lata, próbowałam nawet go śpiewać (na to również posiadam dowody) :D
Och, come on- WIN!
Lynn

Post autor: Lynn »

Ja pierwszy raz usłyszałam jako mały brzdąc ,a był to utwór...Atlantis is calling.
Myślałam jak byłam mała że Thomas jest z USA i że jest Indianinem,hihihi :lol: ale mądra byłam...wstyd! :oops:
ODPOWIEDZ