Komputery i notebooki
- Peter
Re: Komputery i notebooki
No ale od czego są aktualizacje. Własnie zainstalowałem i chodzi to całkiem fajnie. Tylko czasem zdarzają się dziwne sytuacje.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
w ogóle Vista jest do kitu nie da się niektórych programów zainstalować
- Skyliner89MT
Re: Pioetrek - problemy z komputerem
Najlepszym systemem operacyjnym według mnie jest Windows XP. Cenie sobie go za przejrzystość i prostote obsługi. Vista jest za bardzo przekombinowana
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- labambino
Re: Pioetrek - problemy z komputerem
Nienawidzę Visty i może za trzy lata ją zainstaluję,jak wydadzą kolejne servicepacki i hotfixy ,tak ,żeby qrna wszystko działało.Sam korzystam z Windows XP Prof.Servicepack3 MalcolmMX7-to taka przeróbka polskiego programisty,ale niezawodna 
you can win if you want!
- Gasolina91
Zacytuję samą siebieGasolina91 pisze:Ja od wielu kolegów słyszałam że ta Vista to kijowa jest
Od czwartku mam swój własny laptop: Acer Extensa 5635Z

A co do Visty....to właśnie ją mam bo była juz wgrana w laptopie ale jak narazie to nie narzekam.
Point Of No Return
- Jasmine
Dużo osób z mojego otoczenia uważa że Vista jest okropna. Ja nie wiem czy to prawda, nie korzystałam jeszcze z niej.
Ja też wolę Windows XP, jest ze mną od kiedy kupiłam komputer i nie zawiódł mnie ani razu.
Ja też wolę Windows XP, jest ze mną od kiedy kupiłam komputer i nie zawiódł mnie ani razu.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie uważam aby Vista była taka zła.Trzeba się po prostu do niej przyzwyczaić 
Ja wymieniłam mojego kompa 2 lata temu na laptopa czy Notebooka (właściwie czym to się różni?)HP Pavilion dv5 Notebook PC.
Jestem z niego bardzo zadowolona :)Przede wszystkim wszędzie można zabrać ze sobą-pod warunkiem,że się ma jeszcze net bezprzewodowy ;)Zajmuje mało miejsca i nie hałasuje tak jak komputer
(wiatraki chłodzące).
Ja wymieniłam mojego kompa 2 lata temu na laptopa czy Notebooka (właściwie czym to się różni?)HP Pavilion dv5 Notebook PC.
Jestem z niego bardzo zadowolona :)Przede wszystkim wszędzie można zabrać ze sobą-pod warunkiem,że się ma jeszcze net bezprzewodowy ;)Zajmuje mało miejsca i nie hałasuje tak jak komputer
- Prophet5
Dzisiaj niestety te pojęcia potocznie występują zamiennie, choć jest to nieprawidłowe. Chyba dlatego, że zwyczajnie słowo laptop łatwiej wymówić.atlantyda ;o) pisze:[...] laptopa czy Notebooka (właściwie czym to się różni?)
Jednak laptop oznaczał w latach 80-tych komputer mniejszy od notebooka, kładziony na kolana (ang. lap - kolana), odpowiednik mniej więcej takiego dzisiaj... netbooka. Produkowano tego typu laptopy, były większe z kolei od... palmtopów,
Prawidłowo fachowa nazwa na te powszechne dziś komputery przenośne, to jednak mimo wszystko NOTEBOOK (notatnik)!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Dzięki za wyjaśnienie.
Wcześniej myślałam,że to Notebooki to są te mniejsze,które nie mają napędu dvd (bo się po prostu nie mieści) i służy tylko do przeglądania netu i takiej podręcznej pracy na nim.Jak się okazało mój model to właśnie Notebook i mieści wszystko co tylko możliwe
Wcześniej myślałam,że to Notebooki to są te mniejsze,które nie mają napędu dvd (bo się po prostu nie mieści) i służy tylko do przeglądania netu i takiej podręcznej pracy na nim.Jak się okazało mój model to właśnie Notebook i mieści wszystko co tylko możliwe
-
Husku
- Członek TAFC Polska
To są netbooki.atlantyda ;o) pisze:Wcześniej myślałam,że to Notebooki to są te mniejsze,które nie mają napędu dvd (bo się po prostu nie mieści) i służy tylko do przeglądania netu i takiej podręcznej pracy na nim.
- Jasmine
Ja już się powoli gubię w tym wszystkim, dla mnie jest tego za dużo 
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Cóż... Dokładnie. Trochę techniki i człowiek się gubiJasmine pisze:Ja już się powoli gubię w tym wszystkim, dla mnie jest tego za dużo
- Jasmine
Szczególnie że tego teraz pełno jest 
-
Husku
- Członek TAFC Polska
A ta technologia szybko się rozwija.
Pomysl, co będzie za kilka- kilkadziesiąt lat, jak teraz tego nie ogarniamy.
Będziemy jak dinozaury.
Pomysl, co będzie za kilka- kilkadziesiąt lat, jak teraz tego nie ogarniamy.
Będziemy jak dinozaury.
- Jasmine
O no właśnie
Hm... Ja przyszłość sobie wyobrażam taką jak z jednego odcinka Batman Przyszłości- ludzie bawili się genetyką i powstawały jakieś mutanty.
A co do tego tematu:
Ja wolę mój stary, zwykły komputer który jest ze mną od 2 klasy podstawówki, a z ipoda czy laptopa korzystam tylko wtedy gdy przylatuje siostra.
Hm... Ja przyszłość sobie wyobrażam taką jak z jednego odcinka Batman Przyszłości- ludzie bawili się genetyką i powstawały jakieś mutanty.
A co do tego tematu:
Ja wolę mój stary, zwykły komputer który jest ze mną od 2 klasy podstawówki, a z ipoda czy laptopa korzystam tylko wtedy gdy przylatuje siostra.
-
Husku
- Członek TAFC Polska
No to ja mam odwrotnie. Bez iPoda żyć nie mogę.Jasmine pisze:Ja wolę mój stary, zwykły komputer który jest ze mną od 2 klasy podstawówki, a z ipoda czy laptopa korzystam tylko wtedy gdy przylatuje siostra.