Kim Wilde.
- IndependentGirl
- Peter
Re: Kim Wilde.
Kim troszkę się przytyło, ale ja uważam, ze jak na swoje lata świetnie się trzyma i ten jej niesamowity głos wciąż ma. ona ma najlepszy głos w Europie.
- Peter
Jeszcze parę fotek:
Kim dzisiaj:

Kim dawniej:

Kim, z ojcem Martym i bratem Rickiem (autorzy większości jej piosenek).

Kim dzisiaj:

Kim dawniej:

Kim, z ojcem Martym i bratem Rickiem (autorzy większości jej piosenek).

- IndependentGirl
- phantomas
- Kontakt:
Fotoszop czyni cudaNa tym pierwszym zdjęciu Kim bardzo ładnie wyszła
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Jak na swój wiek wygląda dobrze, a poza tym to wielka artystka, która miała przeboje przynajmiej przez dekadę o czym może pomarzyć nie jeden dzisiejszy wykonawca, podobnie jak o przeboju w USA, a Kim go miała.
Więc należy się jej szacunek za to co dokonała.

- Gosia91
- Peter
W tym roku ma wyjść jej nowa płyta. Na pewno znajdzie się tam "Put Your Weapons Down" i "Lovin' You More Than You Know" - a te ballady nie wróżą raczej elektronicznych brzmień. Ma także na niej się znaleźć piosenka napisana przez Nat Jay, może wejdzie piosenka z Fibes oh fibes....
- Peter
- Peter
Kim Wilde to nie tylko legenda muzyki pop, ale i super teledyski:
Child Come Away - 1982:
Dancing In the Dark - 1983
The Touch - 1984
Hey Mr. heartache - 1988
Szkoda, ze nie wydali tego na DVD....
Child Come Away - 1982:
Dancing In the Dark - 1983
The Touch - 1984
Hey Mr. heartache - 1988
Szkoda, ze nie wydali tego na DVD....
- Peter
Nowy singiel Kim Wilde nadchodzi, oceńcie sami:
- Emil45677
http://muzyka.interia.pl/pop/news/corec ... ka,1559577 - wczorajszy artykuł z Interii o Kim
Wszystko było by ok ale nie spodobał mi się ten fragment: "Polacy pamiętają blondwłosą wokalistkę z występu na festiwalu w Sopocie, w 1988 roku, i dwadzieścia lat później, kiedy towarzyszyły jej inne gwiazdy kiczu: Sabrina, Shakin' Stevens, Limahl i Kajagoogoo czy Thomas Anders z Modern Talking."....Autor chyba nie wie co to są gwiazdy kiczu
.
Pozwolę sobie wstawić teledysk do "Lights Down Low"
:
Wszystko było by ok ale nie spodobał mi się ten fragment: "Polacy pamiętają blondwłosą wokalistkę z występu na festiwalu w Sopocie, w 1988 roku, i dwadzieścia lat później, kiedy towarzyszyły jej inne gwiazdy kiczu: Sabrina, Shakin' Stevens, Limahl i Kajagoogoo czy Thomas Anders z Modern Talking."....Autor chyba nie wie co to są gwiazdy kiczu
Pozwolę sobie wstawić teledysk do "Lights Down Low"
- Peter
Ajajaj porobiło się, premiera "Real Life" została niestety wstrzymana, według mnie wybór piosenki na singla był bardzo dobry, to jest marnowanie jej potencjału, zwłaszcza że na płycie nie ma wielu przebojów.
To chyba będziemy wspominać stare dobre czasy:
To moja ukochana jej piosenka wybrana z całej jej twórczości.
To chyba będziemy wspominać stare dobre czasy:
To moja ukochana jej piosenka wybrana z całej jej twórczości.
- Peter
Nie wiem czy wiesz ale Wildeowie zrobili repryzę tej piosenki, tym razem bez wokalu. Jest ona na albumie "Select" i ma ponad 7 minut, singlowa wersja ma bodajże 3:58 minuty i poza tym niczym się nieróżni od tej albumowej, bo tam jest chwilowe wyciszenie przed przejściem w repryze. polecam Ci jeszcze "Take me tonight" z tego albumu.disco-man pisze:"Cambodia" i weselny aranż?! Powtórzę jeszcze raz załącz sobie Bayer Full to wtedy poczujesz co to znaczy weselny aranż. A "Fade to grey jest genialnym utworem i naprawdę jednym z najważniejszych utworów lat 80. Singiel ten wstrząsnął muzycznym światem bardzo mocno i wyznaczył nowy kierunek ,nową erę i nową jakość muzyki syntezatorowej.Ten singiel miał ogromny wpływ na światowych producentów,którzy od tej pory zaczęli dużo większą wagę przykładać do tego aby ich piosenka była dobrze zaaranżowana i jednocześnie miała ciekawą i dobrą melodię."Fade to grey" to symbol,znak nowej jakości,to utwór który dał początek wielu wspaniałym nurtom od New Romantic po Italo-Disco.
Wogóle to jeden z najgenialniejszych albumów jakie słyszałem z lat 80 tych, pełno smaczków i masa elektroniki pod znakiem new romantic. Co do "Cambodii" to ja myślałem kiedyś że to euro disco, ale tego terminu wtedy nie było, prędzej nowa fala w późniejszym nie post punkowym rozumieniu. Kiedyś zmixowania tego dzieła się podjął Paul Oakenfold, oceń sam:
http://kersiu.wrzuta.pl/audio/arRyYUZyN ... fold_remix
- Peter
Coś przycichło o Kim, album wydany właściwie tylko w krajach niemieckojęzycznych (nadspodziewanie sobie tam poradził) i Grecji. UK chyba już nie podbije, bo tam mają inną ulubienicę - Cheryl Cole
To znacie? Dwaj sportsmeni weszli na scenę i tańczą a Kim śpiewa i nawet mówi coś po polsku. Ubaw po pachy.
To znacie? Dwaj sportsmeni weszli na scenę i tańczą a Kim śpiewa i nawet mówi coś po polsku. Ubaw po pachy.
- phantomas
- Kontakt:
Taka była wiejsko-wąsata moda w Polsce. Na nieszczęście niektórym to nie przeszło 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami