Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
- Gasolina91
Re: Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
A mi się wydaje że "tajemnicy tworzenia" piosenek przez Dietera nie da się podrobić. On jest jeden i jedyny w swoim rodzaju 
Point Of No Return
- marian123
Dobra powiec dla czego ??? i jeśli ich nie lubisz to daj spokój z takimi komentarzami.To sie tyczy Petera
- Peter
Po prostu to wszystko wymyślił już Bohlen. Takie zespoły jak BBB i podobne tylko powielają schematy przez kogoś wymyślone nie wnosząc od siebie nic nowego. Nie wszyscy mogą być po prostu mistrzami, ktoś musi być uczniem. problem w tym, ze niezbyt pojętnym.
- Gasolina91
Zgadzam się z Peterem w 100% (co ukazuje mój poprzedni post) 
Point Of No Return
- marian123
Czyli Dietera jest Bogiem
- Peter
Dla mnie prawie tak. Jest bliski pewnego idealnego wzorca, do którego bardzo trudno się zbliżyć. Jest jednak paru takich, choć nie wielu, któremu się to udaje, chyba najbliżej są Rodriguez i Al Camarro.
- Gasolina91
Często jest tak że jeśli na scenie muzycznej pojawia się ktoś nowy i ma swój oryginalny styl, to inni starają sie podrobić trochę pod jego styl . Ale jak wiemy nie zawsze im to wychodzi 
Point Of No Return
- Daja
Ja osobiście nie lubię BBB. Dla mnie jest to zespół który nie ma pomysłu na siebie starając się podrobić styl Dietera. Dla mnie niestosowne jest porównywać BBB do MT.
- MichałT
Peter pisze:Po prostu porównanie BBB do MT uważam za niestosowne i tyle.
Daju, czy Ty masz jakieś własne zdanieDaja pisze:Dla mnie niestosowne jest porównywać BBB do MT.
To nie tak, że Bad Boys Blue, kopiowali styl Bohlena, bo ich pierwsze single (L.O.V.E In My Car BBB i You're My Heart You're My Soul MT) , wyszły niemal w tym samym czasie (na jesieni '84). Po prostu w latach 80. był taki świetny trend i zarówno Bad Boys Blue jak i Modern Talking, wydawali piosenki w tym że stylu. Równie dobrze można by było napisać, że Dieter ściągnął chórki z Bee Gees

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Blue Forever
- Kontakt:
Peter pisze:Po prostu porównanie BBB do MT uważam za niestosowne i tyle.
Ja reczej stosowałem się do TEMATU założonego na forum, z czym ty wyskakujesz?
- Daniel
Bzdury gadasz Peterze. Plyta Heartbeat z 1986 roku to prawdziwa perełka, sa na niej genialne nagrania!Peter pisze:Nie wiem jak można takich "wykonawców" w ogóle stawiać w jednym szeregu z MT. Przecież to się nie wiele różni od Talking System czy SIB.
Czy wogole slyszales piosenki I Wanna Hear Your Heartbeat, MoonAmie, Kisses & Tears, Blue Moon ?
To ja sie dziwie, jak mozna porownywac BBB z takimi shitami jakimi sa Talking System, SIB, czy Mark Ashley, ktore ewidentnie rżną z Bohlena bez jakiegokolwiek opamietania (w dodatku bardzo nieudolnie) ? BBB bardzo dlugo trzymali wysoki poziom - nie tak wysoki jak MT z lat 80tych, ale w tym nurcie muzyki sa na szczycie, osiagając wysokie pozycje na listach. A czy Talking System, SIB, czy Mark Ashley wogole osiagneli JAKĄKOLWIEK pozycje na JAKIEJKOLWIEK liscie? Watpie
Owszem, ostatnia plyta "pseudo BBB" jest slaba - ale to zuplenie inny zespol, juz po rozpadzie. Pozostal tylko John McIntre, ktory jak widac sobie nie radzi.
-
jkris
biorąc pod uwage najnowsze osiagniecia BBB to nawet porownanie ich do SIB jest krzywdzace- dla chorzystow MT oczywisciePeter pisze:Przecież to się nie wiele różni od Talking System czy SIB. Mniej więcej zespół podobnej klasy, aczkolwiek różni się od nich tym tylko, ze potrafią wymyślić dla siebie nazwę.
-
Ninio
Daniel masz racje. Bad boys Blue to chyba jedyny zespol podobny stylowo do Modern Talking ktory mnie do siebie przekonal. Piewrwsze ich nagrania sa dobre ale to co dzieje sie teraz.... patrzac na Modern Talking przez pryzmat tego co robia chlopaki z Bad Boys Blue to chyba sie ciesze ze Dieter wiedzial kiedy zakonczyc dzialalnosc MT. Mogl to co prawda zakonczyc w troche innym stylu... no ale Modern Talking to dalej Modern Talking a Bad Boys Blue to teraz "jakis tam zespol"
Pozatym Bad Boys Blue gralo podobnie,mialo podobny styl do Modern Talking ale niekopiowalo ich piosenek natomiast SiB i inni wrecz kopiuja piosenki Dietera w nieudolny sposob probujac je nieznacznie zmienic,taki jakby, pozal sie Boze, mix
Pozatym Bad Boys Blue gralo podobnie,mialo podobny styl do Modern Talking ale niekopiowalo ich piosenek natomiast SiB i inni wrecz kopiuja piosenki Dietera w nieudolny sposob probujac je nieznacznie zmienic,taki jakby, pozal sie Boze, mix
- FAN MT
- Użytkownik nieaktywny
Daj spokój,nie znasz sie na muzie wogóle,oczywiscie jestem najwiekszym fanem MT,ale BBB tez mieli swoje wspaniale lata,a co najwarzniejsze to graja po dzien dzisiejszy,trwaja juz ok 24 lata,a MT sie rozpadl i THOMAS juz nie daje rady sam,a JOHNY Z BBB trwa wciąż i śpiewa za jak najlepszych czasówPeter pisze:Porównywać Bad Boys Blue do MT to jakby porównać Hamburgera do Homara. Oni nie tyle zeszli na psy, bo nigdy nie tworzyli dobrej muzyki. Nie wiem jak można takich "wykonawców" w ogóle stawiać w jednym szeregu z MT. Przecież to się nie wiele różni od Talking System czy SIB. Mniej więcej zespół podobnej klasy, aczkolwiek różni się od nich tym tylko, ze potrafią wymyślić dla siebie nazwę.
- Peter
Dla mnie to jeden wielki badziew i tandeta do sześcianu. Nikt przecież nnie musi ich lubić, ale to nie chodzi o moje zdanie, a raczej o obiektywny brak wielkich sukcesów BBB, dlatego porównanie ich do MT jest niestosowne.
- FAN MT
- Użytkownik nieaktywny
Daja hahaha,prosze cie nie wypisuj tu takich bzdur,podrabiac MT.Maja swoja muze i taka sobie tworząDaja pisze:Ja osobiście nie lubię BBB. Dla mnie jest to zespół który nie ma pomysłu na siebie starając się podrobić styl Dietera. Dla mnie niestosowne jest porównywać BBB do MT.