Peter pisze:Wyrywasz zdania całkowicie z kontekstu i później nie wiadomo o co Tobie chodzi, jak z tym, że zacytowałeś moje słowa, kiedy pisałem, ze aranżacja jest bardzo ciekawa.
W porządku, następnym razem będę cytował wszystko. Do tej pory tego nie robiłem, bo myślałem, że zrozumiesz o co chodzi, no ale skoro nie.....
Peter pisze:Tam trzeba było zacytować w całości przytaczając także swoje słowa. Więc tu rękawicy nie podnoszę.
Chyba gdzieś już słyszałem te słowa... a tak nasz Administrator tak kiedyś do Ciebie napisał.
Peter pisze:Butterfly, Dreamlover i Honey mają bardzo udane aranże, przez co piosenki Mariah idealnie pasują do jej głosu, a chyba o to chodzi. Dodatkowo Dreamlover i Honey mają wspaniałe melodie, która łatwo zapadają w pamięci i można te utwory sobie zanucić w każdej chwili, nawet po miesiącu od słuchania ich. Szczególnie Honey, ja go zapamiętałem i po kilku latach byłem w stanie zanucić.
Jak dla mnie niestety, ale melodie są do bani. Wieje nudą i murzyńskimi wstawkami. Podziwiam Cię jednak Peterze, za to, że potrafisz zanucić te melodyjki - ja bym nie potrafił, już po 5 minutach.
Peter pisze:To jest prawdziwa muzyka.
Prawdziwa muzyka, to jest m.in to:
http://pl.youtube.com/watch?v=FujIQkKH15w
Prawdziwy zespół, to jest np. to (prócz twórczości Dietera

):
http://pl.youtube.com/watch?v=uMGjN8-9IG0
I tym podobne... to jest wg mnie
prawdziwa muzyka
Peter pisze:Może w Vision of love nie ma takiego bardzo wyraźnego przejścia, w pozostałych jest już bardzo wyraźne, tak jak np: Allways be my baby (ale Ty będziesz uważał, że tam znowu są murzyńskie wstawki)
Ja powiem więcej, ta piosenka to jedna wielka murzyńska wstawka i ciągłe bezsensowne modulowanie głosu przy każdej frazie.
Peter pisze:Co do wstawek w My all - to ja ich dalej nie widzę, raczej uważam, ze mariah poisuje się swoim cudownym głosem.
Peterze. Ja widzę, Ty nie widzisz. Myślę, że dalej już nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, bo żaden z nas nie przekona drugiego do swojego zdania. Powiedzieliśmy już chyba co mieliśmy powiedzieć i myślę, że możemy na tym zakończyć naszą (jak zwykle burzliwą i ciekawą

) dyskusję w tym temacie.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT