In 100 Years - wspomnienie
- Gasolina91
- Peter
Re: In 100 Years - wspomnienie
Dla mnie In 100 years to chyba najlepszy singiel MT. Fajny jest long version future mix, ale jeszcze bardziej lubię In 100 years Part II.
-
niaskam
Jak dobrze ,że są fani tej piosenki i wspaniałego teledysku.Jest ona stosunkowo mało znana i popularyzowana przez media. Gdy pierwszy raz ją usłyszałam bardzo mnie zaskoczyła swoim brzmieniem innym od pozostałych piosenek MT. Zupełny odlot był ,gdy zobaczyłam pełną wersję teledysku do tej piosenki.Thomas ,super wygląda - ani nie wymalowany ani zbyt dziwnie ubrany z poważnym wyrazem twarzy śpiewa swoje przesłanie dla świata.Czasem,słuchając tej piosenki mam wrażenie ,że oni te 21 lat temu przewidzieli co może nastąpić już na początku XXI wieku.Ekolodzy i my wszyscy powinniśmy o tym pamiętać.Szkoda,że to był ich ostatni wspólny teledysk.Również uważam, że jest to jeden z najlepszych w ich karierze.
Tak na marginesie,Dieter jednak rzuca dwa razy- raz częścią od gitary a na końcu teledysku właśnie albumem,który się spala:)
Tak na marginesie,Dieter jednak rzuca dwa razy- raz częścią od gitary a na końcu teledysku właśnie albumem,który się spala:)
- Gasolina91
No i jest jeszcze taka sprawa ze na koniec MT, Dieter stworzył tak wspaniałą piosenkę. Pewnie wielu ludzi się czegoś takiego nie spodziewało na zakończenie MT. Tu Dieter pokazał ze nawet w trudnych momentach potrafi stworzyć tak piękną piosenkę 
Point Of No Return
- Skyliner89MT
Witam 
Polecam genialny remiks "In 100 Years"
http://skyliner89.wrzuta.pl/audio/bX3Ay ... mega_remix. Kwintesensja Dietera Bohlena
.
Pozdrawiam
Polecam genialny remiks "In 100 Years"
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Jestem ciekaw kto śpiewał w In 100 years Part II. refren bo taki chrypki głos przypomina mi Dietera
-
sova
gdzie to wyczytałeś? W bravo?kubas988 pisze: przez głupia, chora i popapraną Nore
Teoria z Norą to największe kłamstwo i mit, który narósł wokół MT. Sami zainteresowani w osobach DB i TA zdementowali to kilkakrotnie w wywiadach w 1998 roku. Po prostu Anders miał już dość Bohlena i nie chciał godzić się na bycie jego śpiewającym służącym i koniec. Bohlen też nie chciał za wszelką cenę zatrzymać Thomasa, bo miał już inne plany (m.in. Blue System) i tak się to skończyło. Przypominam, że nie tylko Anders nie chciał współpracować już z Bohlenem. Czy C.C. Catch też odeszła przez Norę? A Chris Norman czemu nie chciał już śpiewać piosenek Bohlena? Też przez Norę? Dieter Bohlen jest bardzo trudny we współpracy, co potwierdzają wszyscy, którzy mieli z nim do czynienia na niwie zawodowej. Nie daje nikomu nic wnieść od siebie do wspólnych projektów i dlatego po pewnym czasie ludzie mają dość współpracy z panem B. Nie Nora była przyczyną rozpadu MTw 1987, tylko trudny charakter DB i brak porozumienia z TA.
- Peter
No nie wiem czy Bohlen miał inne plany, bo on się długo zastanawiał co będzie robił po MT, zresztą w DTF Dieter dopiero po MT wymyślił wersję Dieter solo czyli BS. Co do In 100 years to piosenka piękna i cieszę, się, ze tak wspaniały singiel zamknął na 11 lat działalnośc grupy zamiast czegoś słabego.
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Zgadza sięIn 100 years to piosenka piękna i cieszę, się, ze tak wspaniały singiel zamknął na 11 lat działalnośc grupy .
- rut
In 100 Years jest moją ulubioną piosenką. Jak usłyszałam ją po raz pierwszy płakałam jak małe dziecko.
Pozdrawiam rut
- Prophet5
Nieprawda, już przy piątym albumie Modern Talking, głośno mówił o swojej solowej karierze.Peter pisze:No nie wiem czy Bohlen miał inne plany, bo on się długo zastanawiał co będzie robił po MT, zresztą w DTF Dieter dopiero po MT wymyślił wersję Dieter solo czyli BS.
Co do Nory, się zgadzam. Jednak do jakiejś tam współpracy przy utworach dopuścił zarówno Chrisa Normana, co jest zaznaczone na płycie "Some hearts are diamonds", jak i Les McKeown'a.sova pisze:Dieter Bohlen jest bardzo trudny we współpracy, co potwierdzają wszyscy, którzy mieli z nim do czynienia na niwie zawodowej. Nie daje nikomu nic wnieść od siebie do wspólnych projektów i dlatego po pewnym czasie ludzie mają dość współpracy z panem B. Nie Nora była przyczyną rozpadu MTw 1987, tylko trudny charakter DB i brak porozumienia z TA.
- Peter
@ Prophet 5
http://www.moderntalking.pl/bs/index.php?strona=si1.htm
Cytuję:
"Długo się zastanawiałem co powinienem robić po Modern Talking".
Cytuję:
- Prophet5
Tylko, że dalej masz: "Długo się zastanawiałem co powinienem robić po Modern Talking. Nigdy nie mieliśmy hitu w stylu samby w Niemczech. Było dla mnie sporym wyzwaniem napisać pierwszy raz taki utwór. A tą piosenką jest "Sorry Little Sarah".Peter pisze:@ Prophet 5
Cytuję:
Mówi o piosence, nie o Blue System. Żyłem w tamtych czasach. Gdy istniał już Blue System, chodziłem do średniej szkoły. Dobrze pamiętam, że o solowej karierze Bohlen mówił w wywiadach już przy piątym albumie MT. Podkreślał, że ma kontrakt na sześć płyt i nie może się doczekać jego końca, by nagrywać solo.
- Peter
OK niech Ci będzie, może zastanawiał się nad stylem swojego solowego projektu, a nie nad nim samym.