Maxitune

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Dami

Re: Maxitune

Post autor: Dami »

Dla mnie disco 80 wygląda jak parodia italo disco, do końca nie wiem czy on jest fanem czy robi sobie z tego jaja.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Dami pisze:Typowa rąbanina a YMHYMS dobre do ostatniego kielicha żeby zasnąć.
To przykre, że potrzebujesz niejednego kielicha żeby zasnąć. Są specjalne poradnie dla takich przypadków :roll:
Kiedyś obiecywałeś zaprezentować swoje fantastyczne kompozycje. Po prostu nie mogę się ich doczekać, bo z tego co piszesz o innych, to prostu muszą miażdżyć.
Co do Disco 80 - czyż nie można bawić się konwencją? Moim zdaniem nie trzeba trzymać się schematów, żeby stworzyć coś fajnego.
No chyba, że to ma być przygrywka na weselichu, wtedy eksperymenty nie są wskazane.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Dami

phantomas pisze:To przykre, że potrzebujesz niejednego kielicha żeby zasnąć. Są specjalne poradnie dla takich przypadków
A ty tylko jednego, oj cienki z ciebie koleś co widać na avatarze!
phantomas pisze:Kiedyś obiecywałeś zaprezentować swoje fantastyczne kompozycje
Trzeba trochę rozglądać sie po postach a nie pisać głupoty. Jasne że zamieściłem utwór i do tego grany z ręki a nie jakąś komputerową rąbaniną przetworzoną na programach, mixerach itp. Wiem dobrze że automaty ładnie grają a jak równo i bez pomyłek.
Ps. Nie musisz słuchać mojego wykonania bo z góry wiem że odpowiedzią będzie kolejny bezsensowny odzew z twojej strony, zresztą żeby kogoś oceniać to trzeba samemu mieć trochę pojęcia o muzyce.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
kaczanoga

Post autor: kaczanoga »

Jeśli ktoś były chętny to mam do sprzedania w sumie 90 singli i płyt dostępnych na stronie Yancia:
- 65 szt. Modern Talking
- 11 szt. Blue System
- 2 szt. CCCatch
- 5 szt. Dieter Bohlen
- 4 szt. System In Blue
- 2 szt. Bad Boys Blue
- 1 szt. Alphaville

Jest wśród nich kilkanaście produkcji Maxituna ale również i innych świetnych mikserów. Są to płytki z nadrukiem plus okładki gór i dół. Wszystkie zakupione u Janusza co może poświadczyć. Niestety jestem zmuszony wyprzedać cześć swojej kolekcji. Cena 5 zł za sztukę + ewentualnie cena za pudełeczko bo Yancio też sprzedaje bez pudełek no i oczywiście koszt przesyłki, przy czym przy większej ilości mogę koszt przesyłki wziąć na siebie. Wszystkie płyty i okładki w stanie idealnym.

Zainteresowanych zapraszam na priva lub kaczanoga@interia.pl.

Jeśli ktoś ma wątpliwości to mogę sprzedać przez allegro.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Bardzo słabe te jego wypociny. Każdy korzystając z eJaya jest w stanie zrobić coś lepszego, co za sztuka powycinać wokale i dołożyć własny podkład? Podejrzewam, że nasz Dami by stworzył lepsze wersje.
Awatar użytkownika
Dami

Peter pisze:Bardzo słabe te jego wypociny. Każdy korzystając z eJaya jest w stanie zrobić coś lepszego, co za sztuka powycinać wokale i dołożyć własny podkład?
Dzięki Peter, widzę ży ty jedyny czaisz o co tu w tym wszystkim chodzi. Jest tak dokładnie jak piszesz, wystarczy trochę pojęcia "trochę zaznaczam" a resztę robią za ciebie wszelkie nowinki techniczne, a publiczka sika po nogach. Pozdro!
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Każdy korzystając z eJaya jest w stanie zrobić coś lepszego, co za sztuka powycinać wokale i dołożyć własny podkład?
No to dawaj czadu Peter, chętnie posłucham :) Skoro każdy może to pewnie taki ekspert muzyczny stworzy coś niesamowitego :)
Może stworzycie duet? 8)
Awatar użytkownika
Peter

Powiedziałem, że Dami stworzyłby coś o niebo lepszego, ja nie jestem muzykiem. Ale słyszałem jego aranżacje i uważam je za dużo lepsze niż te które robi Maxitune. A ja może też się kiedyś pokuszę o jakiś remix, na razie nie zajmuję się tym tak profesjonalnie jak Dami i inni muzycy choćby Adamstan.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Przecież napisałeś, że każdy może. Nie pierwszy raz piszesz coś zanim pomyślisz.
Ja nie mam talentu, więc się nie pokuszę o tworzenie czegokolwiek. Ale podziwiam ludzi którym się chce tworzyć coś fajnego. Czy to jest Maxitune, Adamstan czy ktokolwiek inny.
Niestety niektórzy, jak widać powyżej, więcej mówią co niby tworzą, lub co to by nie stworzyli o wiele lepiej. Później się okazuje, że nic nie potrafią lub "grają" szlagiery na weseliskach. I tyle ich inwencji twórczej.
Awatar użytkownika
Peter

Tak, ale każdy, kto w jakimś stopniu się zajmuje muzyką. Choćby Pointrox robi lepsze rzeczy, a nie wspomnę już o takich mistrzach jak Stuart Price czy The Pet Shop Boys. Maxitune jest dla mnie przeciętnym remixerem, cenię bardziej Moto Blanco. Sam także się tym nie zajmuję, ale cenię tych naszych forumowych kolegów, którzy są naprawdę dobrzy w tym co robią.
Awatar użytkownika
Dami

phantomas pisze:Niestety niektórzy, jak widać powyżej, więcej mówią co niby tworzą, lub co to by nie stworzyli o wiele lepiej. Później się okazuje, że nic nie potrafią lub "grają" szlagiery na weseliskach. I tyle ich inwencji twórczej.
Chłopcze nie znasz mnie, nie widziałeś, nie słyszałeś a więc przyhamuj i uważaj co piszesz bo w pewnym momencie to przestaje być śmieszne. Chcesz zobaczyć moje umiejetności to zapraszam do Lublina i możesz wziąść ze sobą kolegę Maxitune, tylko trochę szkoda jak chłopina sie skompromituje.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Niestety, mogę czerpać opinie o Tobie na podstawie przechwałek. Do tego jeszcze mam się fatygować kawał świata żeby posłuchać (sztuk)mistrza z Lublina?
Bez przesady, nawet najlepsi muzycy w dzisiejszych czasach znają opcję "upload" żeby zaprezentować swoje nieprzeciętne umiejętności.
I przy tym są o niebo skromniejsi.
Także jak na razie zatrzymam się przy słuchaniu Maxitune'a, przynajmniej chłopak potrafi coś fajnego zaprezentować i podzielić się z innymi.
Awatar użytkownika
Dami

Żeby stwierdzić czy ktoś jest dobry trzeba zobaczyć, podstawiać durne muzyczki na YT to i dziecko potrafi, robią ludziom bałagan w głowach (tobie chyba największy), no nic jak ktoś jest laikiem właśnie tak to odbiera czyli podnieca się byle gów.em. Może zacznijmy tak od początku, czy ja się chwalę? W wątkach o muzyce, aranżach itp. mogę z każdym podyskutować i nikt mnie nie zagnie bo znam się na tym a że ktoś wspomina czym się zajmuję to odrazu chwali?. Np. ty jesteś najlepszy w pisaniu najbardziej tępych i beznadziejnych postów na tym forum zapewne nic innego nie potrafisz, dlatego czepiasz się innych. Dla mnie umiejętnością jest zagrać Walca Des-dur opus 70 Chopina a nie modyfikować znane i proste utwory (tak piosenki MT są dziecinnie proste) lecz szacunek dla Bohlena że można wymyślić piosenkę na trzech prostych akordach, która staje się hitem w przeciwności do twojego idola Maxitune gdzie jego umiejętności muzyczne są zerowe (ciekawe czy widział kiedykolwiek nuty na oczy). Uważam temat za zamknięty, rozmowa z tobą nie ma najmniejszego sensu, lubię z kimś podyskutować o muzyce ale z tobą?, może lepiej o pogodzie tutaj nie musisz mieć większych zdolności wystarczy że wystawisz głowę przez okno.
Ps. Jednak warto żeby coś oceniać jest zobaczyć na własne oczy, aha i korzystaj trochę z życia, wyjdź na świerze powietrze przy okazji przewietrzysz pewną część ciała bo chyba te DAAAAARMOWE "uploady" źle na ciebie działają, może po drodze natkniesz się na sklep muzyczny i sprawisz sobie porządną płytkę z muzyką tylko pamiętaj miej przy sobie parę groszy bo tam nie ma wersji download.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Cytując Bohlena, "kto nie idzie do przodu z czasem, odchodzi z nim". Końcowego odbiorcę muzyki nie interesuje czy coś jest zagrane z ręki, z głowy czy z komputera, grunt że może czerpać radość z piosenki.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Dami

O kurcze ale mądre, szkoda że 99% społeczeństwa myśli inaczej. Wraz z phantomasem jesteście w tym 1% więc wasza grupa jest nieliczna.
Ja czerpię radość z tego forum, dopóki nie zobaczę waszych postów i zastanawiam się dlaczego z innymi forumowiczami można podyskutować o wszystkich i wszystkim, potrafią uszanować każdą wypowiedź czy kogoś lubimy czy nie. Z wami jest odwrotnie wystarczy aby napisać nie po waszej myśli i wojna rozpoczęta, do cholery to jest forum i wyrażajmy swoje opinie a nie atakujmy się wzajemnie. Jak można oceniać czyjeś możliwości skoro się go nie zna, po jaką cholerę w wątku o Maxitune czepiać się moich możliwości muzycznych skoro jest temat założony przeze mnie gdzie wstawiłem utwór w moim wykonaniu a więc tam można komentować ale zaznaczam po usłyszeniu a wiadomo że wstawiajac własne wykonanie przygotoiwany jestem także na słowa krytyki.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Większość postów w tym temacie jest pozytywna wobec twórczości Maxitune, więc skąd nagle te 99% niezadowolonych? To nie jest wojna tylko dyskusja - odnieś się do argumentu a nie do tego, że się nie znam.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ