Twilight
-
arras09
Re: Twilight
Płytę pamiętam ze względu na "Save Me". Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam ten utwór.
- tanathos
utwór "save me " jest jakis taki perwersyjny:)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
arras09
Perwersyjny? W jakim sensie?tanathos pisze:utwór "save me " jest jakis taki perwersyjny:)
Jest wyjątkowy w każdym calu i nie ma takiego drugiego w BS. Oryginalny, nie ma cienia podejrzenia o plagiat, jak to często bywa w twórczości Dietera, melodyjny, choć nie nadaje się na singiel, nie jest też wypełniaczem na płycie, nie jest przebojem, choć słucha się zupełnie fajnie (i w swoim czasie dość często leciał w radiu), jednocześnie odróżnia się od pozostałych utworów i to nie tylko na albumie, w dyskografii w ogóle a przy okazji jest taki typowo "bohlenowski". Słuchając go łapię "ten" nastrój.
- Skyliner89MT
Album Twilight oceniam bardzo wysoko
. Nie przepadam jedynie za piosenką "Save Me". Jakoś mi nie pasuje
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Peter
Mi zawsze się podobał. Bardzo pasuje do płyty.Skyliner89MT pisze:Nie przepadam jedynie za piosenką "Save Me". Jakoś mi nie pasuje
- Kudlaty
Save Me zdecydowanie wyróznia sie na albumie, i to w pozytywnym sensie. Tak samo było z Try The Impossible i Behind The Silence z albumu Obssesion. Wszystkie trzy kawałki to eksperymenty, ale co wazne, udane eksperymenty, co Bohlenowi nie zawsze wychodziło.
Sam album Twilight oceniam wysoko. Gustuję poprostu w tego typu muzyce, która to skopiował SiB i dzięki temu przypomniał mi o tym albumie.
Nadal brak mi tej muzyki....
Sam album Twilight oceniam wysoko. Gustuję poprostu w tego typu muzyce, która to skopiował SiB i dzięki temu przypomniał mi o tym albumie.
Nadal brak mi tej muzyki....
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- MichałT
A komu (bynajmniej na tym forumKudlaty pisze:Nadal brak mi tej muzyki....
Skoro dziś produkuje się takie badziewia, a żeby otrzymać "złoto" za singiel w Polsce, trzeba 10 000 tysięcy sprzedanych egzemplarzy (stan na rok 2006
Jednak wciąż żyje we mnie nadzieja, że prawdziwa muzyka - jeszcze powróci
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
Album lubię za Love Me On The Rocks...genialny utwór no i oczywiście Magic Symphony...to typowy styl BS.
Point Of No Return
- you're my heart
Magic Symphony - Świetny utwór jeden z najlepszych Blue System
Love Me On The Rocks - Rockowe,ale łatwo wpadające w ucho brzmienie
Save Me - Ten eksperyment się nie udał
Nobody Makes Me Crazy - Genialny utwór świetnie brzmi w obydwu wersjach
Madonna Blue - No może być ta ballada
Call Me Dr Love - Trochę hałaśliwy refren ale sama piosenka może być
Little Jeannie - Genialny utwór,razem z Magic Symphony mój ulubiony z tego albumu
Carry Me Oh Carrie - No taki przeciętniak ale łatwo wpada w ucho
Big Yellow Taxi - Bardzo podoba mi się ta piosenka
Everything I Own - No piosenka może być ale refren to dla mnie kopia Magic Symphony
\
Album zasługuje na 5 .
Love Me On The Rocks - Rockowe,ale łatwo wpadające w ucho brzmienie
Save Me - Ten eksperyment się nie udał
Nobody Makes Me Crazy - Genialny utwór świetnie brzmi w obydwu wersjach
Madonna Blue - No może być ta ballada
Call Me Dr Love - Trochę hałaśliwy refren ale sama piosenka może być
Little Jeannie - Genialny utwór,razem z Magic Symphony mój ulubiony z tego albumu
Carry Me Oh Carrie - No taki przeciętniak ale łatwo wpada w ucho
Big Yellow Taxi - Bardzo podoba mi się ta piosenka
Everything I Own - No piosenka może być ale refren to dla mnie kopia Magic Symphony
Album zasługuje na 5 .
Ostatnio zmieniony ndz sie 16, 2009 14:21 przez you're my heart, łącznie zmieniany 1 raz.

- mabuse89
Pierwsze 3 utwory z Twilight to dla mnie kwintesenscja Blue System; a wspomniany Save Me to moim zdaniem swego rodzaju bohlenowski majstersztyk, choc wielu z moich znajomych mówi, że to zwykłe badziewie, eh... 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
-
riccardo1989
Chciałbym, żeby Dieter zaśpiewał w nowej wersji Little Jeannie albo dla kogoś napisał nową wersje 
- disco-man
Kasetę z Twilight dostałem od Mikołaja na gwiazdkę 89 roku.Zakochałem się od razu szczególnie w Nobodys makes me crazy.Z czasem pokochałem resztę utworów.Magic Symphony-wiadomo za co,Love me on the rocks-bo to dobry,mocny utwór,Madonna Blue za niesamowitą lekkość,Everything i own za wszystko!( to jeden z tych utworów Bohlena przy któyrm nieraz płakałem),Save me-kiedyś nie lubiłem,ale dziś kocham za oryginalność i fenomenalny klimat.Call me Dr love-choć to bardzo melodyjny utwór nigdy jakoś mnie nie przekonał.Little Jeanny-też musiało minąć sporo czasu aż zachwyciłem się tym utworem.Carrie me oh carry-dla mnie trochę za prosty utwór,lubię go ale czegoś mu brakuje.Big yellow taxi-kocham! Dość prosty utwór,ale ma to coś! Cieszyłem się że Didi wrócił do starego stylu,po dość nowoczesnej Body Heat.
- Adi
Lubię ten album najbardziej ze wszystkich. Dodatkowo jeszcze najbardziej cenię albumy "Body Heat" i "Obssesion". 
Także odnoszę takie wrażenie.tanathos pisze:utwór "save me " jest jakis taki perwersyjny:)
- tanathos
oczywiście to wszystko składa się na plus dla tego utworuAdi pisze:Lubię ten album najbardziej ze wszystkich. Dodatkowo jeszcze najbardziej cenię albumy "Body Heat" i "Obssesion".Także odnoszę takie wrażenie.tanathos pisze:utwór "save me " jest jakis taki perwersyjny:)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- Adi
A czy ja napisałem, że na minus? Jedynie tyle, że zgodziłem się z tobą, że utworek taki trochę tegez w pewnych klimatach. Ale fajny utworek i to fakt.tanathos pisze:oczywiście to wszystko składa się na plus dla tego utworuAdi pisze:Lubię ten album najbardziej ze wszystkich. Dodatkowo jeszcze najbardziej cenię albumy "Body Heat" i "Obssesion".Także odnoszę takie wrażenie.tanathos pisze:utwór "save me " jest jakis taki perwersyjny:)
- Monis
Twilight
Osobiście dla mnie ten album to zestawienie nieźle brzmiących numerów, a więc cały album można zaliczyc do jednego z lepszych. Jak dla mnie nie ma on słabych punktów, a spośród 10-siątki najlepsze niewątpliwie są:
1. Magic Symphony
2. Love Me On The Rocks
3. Save Me
4. Nobody Makes Me Crazy
5. Madonna Blue
6. Call Me Dr. Love
7. Little Jeannie
8. Carry Me Oh Carrie
9. Big Yellow Taxi
10. Everything I Own
1. Magic Symphony
2. Love Me On The Rocks