Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Znałem jednak wersję rap YMHYMS i wywnioskowałem, że skoro ten czarny śpiewa wysokim głosem, to rapować musi ten blondyn :lol:
Ja znałem MT długo więcej od Ciebie, ale kiedy usłyszałem wersję rap, nieznając teledysku, to myślałem na początku, że to Thomas.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

atlantyda ;o) pisze:Hmmm...no wiesz Shizonek po pierwsze chcę nawiązać do głosu Thomasa,Ty nie miałaś z tym problemu żeby Thomasa nie pomylić z kobietą,a raczej jego głosu bo widziałaś zapewne najpierw teledysk Modern Talking
Nieee.. mylisz się, i to bardzo. :) Pierwszy mój kontakt z MT to rozmyte wspomnienia z czasów szkolnych, gdy to, idąc ulicą, słyszało się ich piosenki z co drugiego okna.. :twisted: No ale powiedzmy, że to się nie liczy, nie miałam nawet pojęcia "co to, kto to..". Bardziej świadomy kontakt z mojej strony to już schyłek lat 90 (pamiętam ich utworki lecące w radiu), ale nawet wtedy, znając ileś tam ich kawałków, nie miałam pojęcia, kto jest w tym zespole, ilu ludziuf, zero pojęcia, jak wyglądają, skąd pochodzą, no nic. Tylko znałam nazwę MT i ich piosenki... 8)
Pierwszy raz zobaczyłam TA&DB na okładce Back for good :!:, i to wcale nie w 1998, tylko później, a pierwszy teledysk MT to wyobraź sobie, zaliczyłam jakieś 3-4 tygodnie temu.. :!: :lol: :lol: Także - może to trochę zabawne, ale MT poznałam i polubiłam wyłącznie 'na słuch', zero sugerowania się (bądź też zniechęcania :?: :lol: ) wyglądem, image'm, teledyskami.. (no może nie do końca, bo w dużej mierze 'ściągnął' mnie tu tegoroczny 'sopocki' Thomas.. :mrgreen: )

Mnie w sumie kwestia chórków też nurtowała (od kiedy zajarzyłam, że zespół tworzą TA&DB 8) ). Jakoś nieodparcie kojarzyły mi się one z Dieterem, nie wiem dlaczego, zresztą, co śmieszniejsze - do tej pory mi się z nim kojarzą, choć już dobrze wiem, że on w MT ani me ani be.. Ale jakoś mi tak pasuje do tego brzmienia... :lol:
Za Chiny natomiast nie pasowały mi owe chórki do Thomasa.. gdyby mnie ktoś usiłował przekonać, że to on je śpiewa, to bym się popukała w głowę z politowaniem.. 8)
Co do rapu, czułam, że to musi być 'ktoś obcy' :lol: - taki charakterystyczny głos mają tylko czarnoskórzy raperzy.. nie da się nie rozpoznać..
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

shizonek pisze: Aha, zapomniałam dodać, pierwsze zaskoczenie w ogóle, to było, jak usłyszałam Thomasa zasuwającego w Sopocie piękną angielszczyzną, bez żadnego paskudnego akcentu.. :> Pomyślałam sobie wtedy "ejże, ten gość na pewno jest Niemcem?, może mi się coś pomyliło.." :lol:
No wlasnie i dla mnie na samym poczatku MT to byl szok-poprostu nie wierzylam,ze oni sa Niemcami. Tak samo odwazny wyglad,glownie Thomasa-te dlugie wlosy, malowane usta i do tego wszystkiego normalny niezmanierowany facet.Co do samego Thomasa dlugo bylam swiecie przekonana,ze jego rodzice,a przynajmniej jedno musi byc jakies egzotyczne :lol: Pamietajcie,ze wtedy nie bylo jeszcze netu :/ i dostep do informacji byl bardzo utrudniony.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mnie zaskoczył rozpad Modern Talking w 2003 roku i teledysk do Win The Race. Dopóki nie zobaczyłem teledysku do Win The Race, zawsze myślałem, że akcja dzieje się na jakimś torze F1 :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Ja pamiętam, jaki ból sprawiło mi czytanie znanej już pewnie wam książki "Nicht aber die Wahrheit" (Nic jak tylko prawda), w której nawrzucał wszystkim, którzy byli z nim na długość ręki. Zaś kompletna jazda po Thomasie, był jak sztylet wbity w plecy - można podkąsywać rękę, która cię karmi, ale żeby od razu odgryźć całą?!
Dla mnie było to niewyobrażalne, i przez to do dzisiaj czuję do Dietera odrazę - ta paskudna, pomarszczona twarz oraz nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę. Ale w końcu "pogodziłem" się z nim, bo w końcu obaj tworzyli legendę Modern Talking i nie mogłem udawać, że Dieter nie należał do tego duetu - bo jeśli nie on, to kto? <pokręcony>

Ale najlepszym, co się stało - jak się domyślacie - był powrót MT. Do dziś pamiętam, jak skacząc po kanałach, nagle wpadam na kanał ZDF, a tam widzę - cóż to? Dieter Bohlen? Pierwsze takty "YMHYMS"... kim jest ten facet obok? Mocniejszy bit, Bohlen macha ręką przy gitarze. Zbliżenie na faceta po lewej... dziwnie znajoma twarz. Aż z ciekawości zajrzałem do moich kaset. Patrzę to na "The Best Of...", to na "Wetten, dass...?" - znajome rysy twarzy. Ta mimika... utwór przechodzi w "YCWIYW".
Nagle - olśnienie! :idea:
Przyglądam się baaaardzo uważnie i... szok :o
Toż to Thomas Anders i Dieter - ramię w ramię, ze swym "No. 1 Hit Medley"! Co prawda kawałek poznałem dopiero wtedy, gdy kilka dni potem przechadzałem się po EMPiKu i moje oczy wyhaczyły leżące sobie płytki "Back For Good" - czarno-biała, z Dieterem i Thomasem, jak za dawnych czasów...
Bez zastanowienia, z porywczości wyrwałem aż dwie sztuki (i za obie zapłaciłem!), po czym rozsiadłem się w fotelu i...
...dalej już pamięć nie ta sama itp.
Awatar użytkownika
Peter

Pointrox pisze:nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę.
Co masz na myśli? Bo płyta Here I am, DTH, single YGI i Summer love do słabych chyba nie należą?
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter pisze:
Pointrox pisze:nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę.
Co masz na myśli? Bo płyta Here I am, DTH, single YGI i Summer love do słabych chyba nie należą?
Czytając całość mojego powyższego postu, powinieneś zauważyć, że było to wtedy, kiedy chciałem Dietera, no... <młotek>
Teraz inaczej podchodzę do jego twórczości :wink:
Awatar użytkownika
Peter

To fajnie, że jednak dostrzegasz, że muzyka Bohlena, dobra muzyk nie kończy się na Modern Talking.
Awatar użytkownika
shizonek

atlantyda ;o) pisze:Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
Tak, pewnie.. z drugiej strony.. Schwarzenegger większość życia spędził w USA, a nadal gada jak połamany.. :]
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

shizonek pisze:
atlantyda ;o) pisze:Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
Tak, pewnie.. z drugiej strony.. Schwarzenegger większość życia spędził w USA, a nadal gada jak połamany.. :]
Nie porównuj Schwarzneggera z Thomasem....błagam :/ To zupełnie inna bajka...Arnold skupiał się wyłącznie na swoich mięśniach a nie na tym,żeby poprawnie mówić.Thomas będąc piosenkarzem zapewne chciał,aby ludzie rozumieli bez problemów co śpiewa :wink:
Awatar użytkownika
shizonek

atlantyda ;o) pisze:Nie porównuj Schwarzneggera z Thomasem....błagam :/ To zupełnie inna bajka...Arnold skupiał się wyłącznie na swoich mięśniach a nie na tym,żeby poprawnie mówić.
Och, nie utożsamiajmy Arnolda z jego rolami filmowymi.. :wink: Chciałam tylko zauważyć, że..
W 1979 roku Arnold Schwarzenegger ukończył z wyróżnieniem Uniwersytet Wisconsin na wydziale Humanistycznym za specjalnością w marketingu międzynarodowym i administracji przedsiębiorstw.
więc chyba nie jest pierwszym lepszym mięśniakiem.. 8) (nie chcę być złośliwa, ale Thomasowi taka sztuka chyba się nie udała? :> )
Natomiast pewnie masz rację co do
atlantyda ;o) pisze:Thomas będąc piosenkarzem zapewne chciał,aby ludzie rozumieli bez problemów co śpiewa :wink:
choć Schwarzenegger też mógłby się postarać o lepszy akcent - politykowi to tak samo potrzebne jak piosenkarzowi. :twisted:
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Dlamnie zaskoczeniem było to że MT w 1998roku zdobył taką sławe ze starymi przebojami. Co spowodowało że ludzie dalej chcieli słuchać MT ?
Ninio

Post autor: Ninio »

Tak sie własnie wsluchuje w pierwszy album Modern Talking... wydaje mi sie ,ze dieter mogl pozostac przy tym aby na albumie bylo max 10 piosenek tak jak to bylo na pierwszych 6 albumach. Tu kazda piosenka ma swoj niepowtarzalny klimat,jest wyjatkowa i po pierwszych nutach juz wiem czego slucham. Od roku 98 i albumu Alone na plytach jest prawie po 20 piosenek i jakos sie one rozmyawaja, Sa przeboje wyjatkowe ale jest tez duzo takich mdlych i niewyraznych. Szkoda...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

marian123 pisze:Dlamnie zaskoczeniem było to że MT w 1998roku zdobył taką sławe ze starymi przebojami. Co spowodowało że ludzie dalej chcieli słuchać MT ?
Mi się wydaje że wielu ludzi na nowo zaczęło sluchac MT bo dawniej sami ten zespół lubili a po powrocie spodziewali sie tego MT z lat 80 ale i czegoś nowego..
Point Of No Return
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

MichałT pisze:Modern Talking zacząłem słuchać od tych "nowych" albumów. Po jakimś czasie, zacząłem się interesować tymi starszymi.
Pare miesięcy potem, kupiłem z tatą te DVD:

Obrazek
Włączyłem pierwszy teledysk i od razu rozpoznałem na nim młodego Dietera, ale tego drugiego za nic nie mogłem poznać <bezradny> i pomyślałem sobie, że Modern Talking, na początku tworzył Dieter z jakimś zupełnie innym wokalistą :lol:
Potem jeszcze długo nie mogłem uwierzyć jak się Anders zmienił przez te 11-letnią przerwę w działalności MT :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
mnie zaskoczył wygląd thomasa na teledysku Love of my own włosy zapięte w kucyk, broda i kolczyczki u faceta PORAŻKA!
ODPOWIEDZ