Ja znałem MT długo więcej od Ciebie, ale kiedy usłyszałem wersję rap, nieznając teledysku, to myślałem na początku, że to Thomas.ArCrack pisze:Znałem jednak wersję rap YMHYMS i wywnioskowałem, że skoro ten czarny śpiewa wysokim głosem, to rapować musi ten blondyn![]()
Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
- Peter
Re: Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
- shizonek
Nieee.. mylisz się, i to bardzo.atlantyda ;o) pisze:Hmmm...no wiesz Shizonek po pierwsze chcę nawiązać do głosu Thomasa,Ty nie miałaś z tym problemu żeby Thomasa nie pomylić z kobietą,a raczej jego głosu bo widziałaś zapewne najpierw teledysk Modern Talking
Pierwszy raz zobaczyłam TA&DB na okładce Back for good
Mnie w sumie kwestia chórków też nurtowała (od kiedy zajarzyłam, że zespół tworzą TA&DB
Za Chiny natomiast nie pasowały mi owe chórki do Thomasa.. gdyby mnie ktoś usiłował przekonać, że to on je śpiewa, to bym się popukała w głowę z politowaniem..
Co do rapu, czułam, że to musi być 'ktoś obcy'
- Soldier
No wlasnie i dla mnie na samym poczatku MT to byl szok-poprostu nie wierzylam,ze oni sa Niemcami. Tak samo odwazny wyglad,glownie Thomasa-te dlugie wlosy, malowane usta i do tego wszystkiego normalny niezmanierowany facet.Co do samego Thomasa dlugo bylam swiecie przekonana,ze jego rodzice,a przynajmniej jedno musi byc jakies egzotyczneshizonek pisze: Aha, zapomniałam dodać, pierwsze zaskoczenie w ogóle, to było, jak usłyszałam Thomasa zasuwającego w Sopocie piękną angielszczyzną, bez żadnego paskudnego akcentu..Pomyślałam sobie wtedy "ejże, ten gość na pewno jest Niemcem?, może mi się coś pomyliło.."
- Skyliner89MT
Mnie zaskoczył rozpad Modern Talking w 2003 roku i teledysk do Win The Race. Dopóki nie zobaczyłem teledysku do Win The Race, zawsze myślałem, że akcja dzieje się na jakimś torze F1 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
-
Pointrox
Ja pamiętam, jaki ból sprawiło mi czytanie znanej już pewnie wam książki "Nicht aber die Wahrheit" (Nic jak tylko prawda), w której nawrzucał wszystkim, którzy byli z nim na długość ręki. Zaś kompletna jazda po Thomasie, był jak sztylet wbity w plecy - można podkąsywać rękę, która cię karmi, ale żeby od razu odgryźć całą?!
Dla mnie było to niewyobrażalne, i przez to do dzisiaj czuję do Dietera odrazę - ta paskudna, pomarszczona twarz oraz nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę. Ale w końcu "pogodziłem" się z nim, bo w końcu obaj tworzyli legendę Modern Talking i nie mogłem udawać, że Dieter nie należał do tego duetu - bo jeśli nie on, to kto?
Ale najlepszym, co się stało - jak się domyślacie - był powrót MT. Do dziś pamiętam, jak skacząc po kanałach, nagle wpadam na kanał ZDF, a tam widzę - cóż to? Dieter Bohlen? Pierwsze takty "YMHYMS"... kim jest ten facet obok? Mocniejszy bit, Bohlen macha ręką przy gitarze. Zbliżenie na faceta po lewej... dziwnie znajoma twarz. Aż z ciekawości zajrzałem do moich kaset. Patrzę to na "The Best Of...", to na "Wetten, dass...?" - znajome rysy twarzy. Ta mimika... utwór przechodzi w "YCWIYW".
Nagle - olśnienie!
Przyglądam się baaaardzo uważnie i... szok
Toż to Thomas Anders i Dieter - ramię w ramię, ze swym "No. 1 Hit Medley"! Co prawda kawałek poznałem dopiero wtedy, gdy kilka dni potem przechadzałem się po EMPiKu i moje oczy wyhaczyły leżące sobie płytki "Back For Good" - czarno-biała, z Dieterem i Thomasem, jak za dawnych czasów...
Bez zastanowienia, z porywczości wyrwałem aż dwie sztuki (i za obie zapłaciłem!), po czym rozsiadłem się w fotelu i...
...dalej już pamięć nie ta sama itp.
Dla mnie było to niewyobrażalne, i przez to do dzisiaj czuję do Dietera odrazę - ta paskudna, pomarszczona twarz oraz nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę. Ale w końcu "pogodziłem" się z nim, bo w końcu obaj tworzyli legendę Modern Talking i nie mogłem udawać, że Dieter nie należał do tego duetu - bo jeśli nie on, to kto?
Ale najlepszym, co się stało - jak się domyślacie - był powrót MT. Do dziś pamiętam, jak skacząc po kanałach, nagle wpadam na kanał ZDF, a tam widzę - cóż to? Dieter Bohlen? Pierwsze takty "YMHYMS"... kim jest ten facet obok? Mocniejszy bit, Bohlen macha ręką przy gitarze. Zbliżenie na faceta po lewej... dziwnie znajoma twarz. Aż z ciekawości zajrzałem do moich kaset. Patrzę to na "The Best Of...", to na "Wetten, dass...?" - znajome rysy twarzy. Ta mimika... utwór przechodzi w "YCWIYW".
Nagle - olśnienie!
Przyglądam się baaaardzo uważnie i... szok
Toż to Thomas Anders i Dieter - ramię w ramię, ze swym "No. 1 Hit Medley"! Co prawda kawałek poznałem dopiero wtedy, gdy kilka dni potem przechadzałem się po EMPiKu i moje oczy wyhaczyły leżące sobie płytki "Back For Good" - czarno-biała, z Dieterem i Thomasem, jak za dawnych czasów...
Bez zastanowienia, z porywczości wyrwałem aż dwie sztuki (i za obie zapłaciłem!), po czym rozsiadłem się w fotelu i...
...dalej już pamięć nie ta sama itp.
- Peter
Co masz na myśli? Bo płyta Here I am, DTH, single YGI i Summer love do słabych chyba nie należą?Pointrox pisze:nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę.
-
Pointrox
Czytając całość mojego powyższego postu, powinieneś zauważyć, że było to wtedy, kiedy chciałem Dietera, no...Peter pisze:Co masz na myśli? Bo płyta Here I am, DTH, single YGI i Summer love do słabych chyba nie należą?Pointrox pisze:nędzne produkty jego pomodernowskiej twórczości budziły we mnie odrazę.
Teraz inaczej podchodzę do jego twórczości
- Peter
To fajnie, że jednak dostrzegasz, że muzyka Bohlena, dobra muzyk nie kończy się na Modern Talking.
- shizonek
Tak, pewnie.. z drugiej strony.. Schwarzenegger większość życia spędził w USA, a nadal gada jak połamany..atlantyda ;o) pisze:Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Nie porównuj Schwarzneggera z Thomasem....błagamshizonek pisze:Tak, pewnie.. z drugiej strony.. Schwarzenegger większość życia spędził w USA, a nadal gada jak połamany..atlantyda ;o) pisze:Thomas kilka lat mieszkał w Ameryce ,wyjechał tam po pierwszym rozpadzie MT w latach '80 ,więc na pewno podszlifował angielski stąd ta płynność wymowy.
- shizonek
Och, nie utożsamiajmy Arnolda z jego rolami filmowymi..atlantyda ;o) pisze:Nie porównuj Schwarzneggera z Thomasem....błagamTo zupełnie inna bajka...Arnold skupiał się wyłącznie na swoich mięśniach a nie na tym,żeby poprawnie mówić.
więc chyba nie jest pierwszym lepszym mięśniakiem..W 1979 roku Arnold Schwarzenegger ukończył z wyróżnieniem Uniwersytet Wisconsin na wydziale Humanistycznym za specjalnością w marketingu międzynarodowym i administracji przedsiębiorstw.
Natomiast pewnie masz rację co do
choć Schwarzenegger też mógłby się postarać o lepszy akcent - politykowi to tak samo potrzebne jak piosenkarzowi.atlantyda ;o) pisze:Thomas będąc piosenkarzem zapewne chciał,aby ludzie rozumieli bez problemów co śpiewa
- marian123
Dlamnie zaskoczeniem było to że MT w 1998roku zdobył taką sławe ze starymi przebojami. Co spowodowało że ludzie dalej chcieli słuchać MT ?
-
Ninio
Tak sie własnie wsluchuje w pierwszy album Modern Talking... wydaje mi sie ,ze dieter mogl pozostac przy tym aby na albumie bylo max 10 piosenek tak jak to bylo na pierwszych 6 albumach. Tu kazda piosenka ma swoj niepowtarzalny klimat,jest wyjatkowa i po pierwszych nutach juz wiem czego slucham. Od roku 98 i albumu Alone na plytach jest prawie po 20 piosenek i jakos sie one rozmyawaja, Sa przeboje wyjatkowe ale jest tez duzo takich mdlych i niewyraznych. Szkoda...
- Gasolina91
Mi się wydaje że wielu ludzi na nowo zaczęło sluchac MT bo dawniej sami ten zespół lubili a po powrocie spodziewali sie tego MT z lat 80 ale i czegoś nowego..marian123 pisze:Dlamnie zaskoczeniem było to że MT w 1998roku zdobył taką sławe ze starymi przebojami. Co spowodowało że ludzie dalej chcieli słuchać MT ?
Point Of No Return
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
mnie zaskoczył wygląd thomasa na teledysku Love of my own włosy zapięte w kucyk, broda i kolczyczki u faceta PORAŻKA!MichałT pisze:Modern Talking zacząłem słuchać od tych "nowych" albumów. Po jakimś czasie, zacząłem się interesować tymi starszymi.
Pare miesięcy potem, kupiłem z tatą te DVD:
Włączyłem pierwszy teledysk i od razu rozpoznałem na nim młodego Dietera, ale tego drugiego za nic nie mogłem poznaći pomyślałem sobie, że Modern Talking, na początku tworzył Dieter z jakimś zupełnie innym wokalistą
![]()
Potem jeszcze długo nie mogłem uwierzyć jak się Anders zmienił przez te 11-letnią przerwę w działalności MT![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT