MT feat. Eric Singleton

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Adi

Re: MT feat. Eric Singleton

Post autor: Adi »

Gasolina91 pisze:Ja osobiście nie przepadam za piosenkami Rap Version i wogóle Eric nie pasował do MT
Eric mi się podoba ale tylko w teledyskach, zwłaszcza dwóch pierwszych po powrocie: "YMHYMS", oraz "Brother Louie". Na scenie rzeczywiście do nich nie pasował. A rap tak jak napisałaś był wtedy popularny. Na pewno w jakimś stopniu taką aranżacją Dieter przyciągnął nowych, młodych fanów, którzy też słuchali rapu. Ale czy ci "rapowcy" dalej słuchali modernu po albumie "Year of the dragon"? To trudno powiedzieć, czy ten zabieg odniósł na dłuższą metę zamierzony skutek :?:
A tak apropo tematu :)

Kod: Zaznacz cały

http://pl.youtube.com/watch?v=HTeWeZT03FQ&feature=related
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Mi sie tam nawet Erick podoba :D Taka odmiana w MT :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Moje zdanie jest takie jeden utwór bodobami się z Singletonem
Brother Louie'98 a reszta to przesyt. Dobrze że utwór Win The Race jest bez Singletona.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Prawie wszystkie wersje z Ericem mi się podobają. Nie przepadam za "Don't Take Away My Heart (Rap Version)", Ale wydłużona wersja "Last Exit To Brooklyn" z Ericem jest cudowna tak samo jak wydłużona wersja "You're My Heart, You're My Soul 98" z Ericem :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
krystian395

Post autor: krystian395 »

you're my heart pisze:Ja kompletnie jestem tym zawiedziony właściwie Thomas nic nie śpiewał w tych singlach bo tylko refren z Dieterem pare razy słuchałem wersje wokalne tych utworów i doszłem do wniosku że są o wiele lepsze .Rap Erica mi się podobał tylko w Brother Louie'98 reszta masakra

Tak w Brother Louie'98 najlepiej chyba Eric śpiewał w innych też było fajnie lecz było za mało, stanowczo za mało Dietera i Thomasa :D :D :D
You are not alone - I'll be there for you........
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

marian123 pisze: Dobrze że utwór Win The Race jest bez Singletona.
No gdyby WTR było by z Ericiem to była by już przesada...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Soja

Post autor: Soja »

Jestem nowy na forum więc postanowiłem nieco odświeżyć temat.
Ja wersje piosenek z Singletonem lubię, a Rap Version Brother Louie wręcz uwielbiam(teledysk wg mnie też jest świetny).
Jednak podobnie jak wielu uważam, że był to zabieg Bohlena typowo w celu pozyskania młodych słuchaczy.
Wersje rap rzeczywiście były jakby tworzone nieco na siłę i na jedno kopyto, a moim zdaniem szkoda, bo umiejętnie wplatając rap Erica w różnych ilościach w piosenki MT można było zyskać sporo więcej. A tak to dawni fani MT mogli czuć się zdegustowani wszechobecnością rapera w singlach i teledyskach, a fanów rapu raczej nie przyciągnięto zbyt wielu paroma singlami.
Chodziło chyba raczej o to, żeby młodych zainteresować muzyką MT i to być może się udało.
shizonek pisze:
MichałT pisze:pomysł rap - refren - rap - refren, w piosenkach Dietera i Thomasa, uważam za udany :P
Ale niespecjalnie odkrywczy, a wręcz anachroniczny. "Przerobiłam" to już na początku lat 90, kiedy taki rodzaju muzyki przeżywał szczyty popularności i zespoliki typu "rapujący facet i śpiewająca kobieta" powstawały jak grzyby po deszczu, tworzyły hiciory w stylu "Mr Vain" czy "No Limits" i znikały w niebycie. A Thomas z Dieterem wpadli na tąż ideę (tzn. rapu, nie zniknięcia w niebycie :lol: ) dobre 5 lat po tym. :]
Piszesz o EuroDance i zespołach w stylu La Bouche, Masterboy, 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor, Mr President, Culture Beat itd itp.
No cóż, takie były czasy, taka była moda, taka stylistyka dominowała w dyskotekach(chociaż ja tego osobiście nie pamiętam, za młody byłem). Ale w porównaniu z dzisiejszymi "hitami czarnej muzyki" lansowanymi w klubach czyli jakimiś postękiwaniem różnych Timbalandów i Nelly Furtado to bardzo chciałbym żyć i uczęszczać dyskoteki w tamtych czasach zamiast dzisiaj.
Ja z kolei nie znoszę współczesnej "czarnej muzyki" a EuroDance cenię wysoko. Wiadomo, że ani te współczesne jęki i postękiwania, ani EuroDance ani "bohlenowskie rytmy" to nie jest muzyka wysokich lotów, ale to chyba nie jest forum fanów muzyki uznawanej za bardzo ambitną.

Co do wtórności i anachroniczności pomysłu o zaangażowaniu rapera do singli, to trzeba pamiętać, że EuroDance miało swój silny bastion w Niemczech i tam Masterboy czy Mr President zachowały popularność dłużej a z tego co wiem to istnieją do dzisiaj(słynne "Coco Jumbo" jest z 1996 roku, więc w 1998 aż takim wielkim anachronizmem nie było zaangażowanie rapera). Co więcej Anders ma głos dość wysoki, do tego bardzo czysty i dźwięczny(niektórzy mówią że zbliżony do żeńskiego, a inni że po prostu "pedalski") więc teoretycznie on i Singleton pasowali razem do konwencji EuroDance. Jednak tylko teoretycznie, bo stylistyka MT jest moim zdaniem inna i to co wyszło ze współpracy z raperem trudno podpiąć pod EuroDance.

Mimo wszystko uważam, że ta współpraca wyszła co najmniej nieźle :)
mrowa1808

Post autor: mrowa1808 »

A kto z was posiada You're my heart you re my soul z Ericiem versie wydluzona
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

Mi się bardzo podobało MT z Ericiem Singletonem. Bardzo pasowali do siebie na scenie, dla mnie Thomas+DIeter+Eric+SiB to bylo to prawdziwe Modern Talking i wtedy właśnie zespół przeżywał okres największej popularności-po 2001 popularność gwałtownie spadała. Gdyby MT miało teraz wrócić z Eric'iem sngletonem na pewno osiagneliby bardzo dużą popularność. ZAuważcie jaką teraz popularność osiągają:Akon, Cardinal Offishial, Florida... Ich styl muzyczny jest badrzo podobny do tego który prezentowało MT z Eric'iem. Na pewno w ten sposób podbili by listy przebojów.
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

O tak piosenki Modern Talking z Ericem Singletonem są naprawde świetne.
Super,że Modern Talking nawiązało współpracę właśnie z tym raperem,który dodał wiele "atrakcyjności" do utworów Modern Talknig.

Maciek Kowerski napisał:"po 2001 popularność gwałtownie spadała"

Jednak nie zgodzę się z tym,co napisał powyżej kolega że popularność Modern Talking spadła po 2001 r.
Zauważ,że np. piosenka "Win The Race" czy "TV Makes The Superstar",które zostały nagrane bez rapera odniosły naprawdę wielki sukces w porównaniu z piosenką "China In Her Eyes" czy "Don't Take Away My Heart",które zostały zaśpiewane przez rapera.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Wafl

Post autor: Wafl »

Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Linka nie mam, ale mam tę wersję w mp3 na kompie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

mam pytanie, kto pisał teksty do tych rapowanych przez Singletona wstawek? Eric czy Dieter?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

IndependentGirl pisze:Linka nie mam, ale mam tę wersję w mp3 na kompie ;)
To wrzuć na odsiebie lub rapidshare jak chcesz pomóc Waflowi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

No to może tak apropo tematu :D (dawni bywalcy już to kiedyś widzieli :wink: )

You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

you're my heart pisze: To wrzuć na odsiebie lub rapidshare jak chcesz pomóc Waflowi :)
Wrzuciłam :mrgreen:
http://odsiebie.com/pokaz/5542289---fc29.html
Obrazek
ODPOWIEDZ