świat bez Dietera Bohlena

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Re: świat bez Dietera Bohlena

Post autor: Skyliner89MT »

Podoba mi się ten wierszyk, który napisałeś MichałT.
Bardzo fajny :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Peter pisze:Wracając do tematu, to świat bez Bohlena byłby bardzo ponury, zdominowany przez różne mało pociągające rytmy hip hopu, soulu i kiepskiego popu, jakiego dzisiaj mamy pod dostatkiem.
Tak, rzeczywiście masz rację. Ja niestety nie znoszę takiej muzy, jest dla mnie za mało wyrazista. Po prostu taka estetyka (wokal typu pojękiwanie, rytmiczne poszczekiwanie, muzyka - jakieś blade tło bez wyrazu) nie tyle do mnie nie przemawia, co powoduje u mnie odruch wymiotny i chęć ucieczki. <bezradny> Niestety, taki styl teraz dominuje w muzyce, i nic na to nie poradzę, dlatego pewnie nie słucham tzw. mainstreamu, tylko głównie muzy alternatywnej, niszowej albo ze starych czasów. Ta muzyka przynajmniej jest "jakaś". :)
Mam tylko nadzieję, że kiedyś moda na r'n'b się skończy, tak jak kończy się prędzej czy później każdy dominujący styl (początek lat 90 - grunge - był, nie ma, ostre techno - było, nie ma).
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:Ładny wierszyk. :wink:
Skyliner89MT pisze:Podoba mi się ten wierszyk, który napisałeś MichałT.
Serdeczne dzięki za pozytywne opinie w stosunku co do mojego wierszyka :wink:
Ciesze się, że komuś się spodobał :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Daniel pisze:Czy zastanawialiście się kiedyś, jak wyglądał by świat i Wasze życie, gdyby nie narodził się Dieter Bohlen?
Miałbym mnóstwo wolnego czasu, zapewne inną pasję i nie poznał bym pewnych osób, że tak nieładnie to ujmę mających obecnie dla mnie pewne znaczenie ;) A jak wyglądał by świat - nie mam pojęcia, może ktoś prędzej czy później zrobił by z Thomasa czy CC Catch gwiazdy, może nie. Wymyślanie alternatywnej wersji zdarzeń nie jest rzeczą, której często się poświęcam i jeśli już to robię - znacznie łatwiej przychodzi mi to w odniesieniu do samego siebie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

"Świat bez Dietera..."

Wróciłem wczoraj z Tunezji. Pierwsza piosenka jaka mnie tam przywitała w hotelu to piosenka Marka Medlocka...
Czy więc można sobie wyobrazić świat bez Dietera??? Przecież on ze swoją muzyką obecny jest wszędzie...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Malediwy pisze:Wróciłem wczoraj z Tunezji. Pierwsza piosenka jaka mnie tam przywitała w hotelu to piosenka Marka Medlocka...
Może kiedyś wszyscy się przekonają do piosenek Dietera 8) ...
Pomyślcie tylko, o ile pogodniejszy byłby świat :D ...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Madonna tak samo, teraz nagrywa po prostu nagrania pod publiczkę <bezradny> np. "Give It To Me" - to jakieś kompletne nieporozumienie
Mi bardzo odpowiada dzisiejsza twórczość Madonny, nie zmienia to jednak faktu, że świat bez Bohlena byłby mało interesujący. Co najwyżej minimalizuje.
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

Hmm...Świat bez Dietera???????To jakby świat beze mnie,tak bardzo utożsamiam się z tą muzyką,znajomi,najbliżsi wiedzą,że mam <pokręcony> na punkcie muzyki Dietera :lol: .Dla mnie Dieter(a raczej jego muzyka :) ), jest jak lustro,w którym się odbijam,bo ja po prostu jestem w 100% taki jak jego muzyka.Albo rozdarty wewnętrznie pełen bólu i żalu,albo taki radosny i pełen energii.Jeżeli ktoś jest z Tobą na dobre i złe przez 23 lata,to co ja Wam będę tłumaczył :mrgreen: ,to musi być kimś bardzo,bardzo,bardzo ważnym...I muzyka Dietera taka jest,każdy utwór kojarzy mi się z jakimś wydarzeniem w moim życiu.Każda płyta to jakiś etap mojego życia,muzyka Dietera jak drzewo, wrosła z korzeniami do mojego wnętrza i będę z nią jak ona ze mną na wieki wieków...A świat bez Dietera?Muzyka ma wielu wspaniałych twórców i wrażliwy człowiek zawsze odnajdzie muzykę ,która go wzruszy.Świat bez Dietera,to świat bez Drogi Mlecznej na niebie :P .Świat bez muzyki?Wyobrażcie sobie :( pozdrawiam fanki i fanów :D
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
ODPOWIEDZ