MT - ilość sprzedanych płyt

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: MT - ilość sprzedanych płyt

Post autor: MichałT »

To jest forum Modern Talking, a nie Beatlesów i jasne jest, że wszyscy wolimy tu twórczość Dietera niż Lennona i McMartneya :wink:
Beatlesi byli prekursorami muzyki którą niektórzy lubią bardziej, a niektórzy mniej (bo widzę, że nie wszyscy lubią np te z lat 60.)
Peter o Beatlesach pisze:choć nie są oczywiście prekursorami wszystkiego nie wymyślili oni nP; soulu, rapu, hip hopu czy r'n'b.
Przecież jasne jest, że nie wymyślili oni takich nowych beznadziejnych nurtów muzycznych (może prócz rapu który w dobrym wykonaniu - jest niezły) <bezradny> gdyż tworzyli oni zupełnie inną, o wiele lepszą muzykę 8)
Podsumowując - napewno od Beatlesów wolę Modern Talking, ale myślę, że jednak Beatlesi są bardziej rozpoznawalni niż MT.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Oczywiście jasne jest, że Modern Talking jest muzyczną legendą :wink: 8)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Peter o Modern Talking napisał pisze: choć są oczywiście prekursorami to wszystkiego nie wymyślili nP; soulu, rapu, hip hopu czy r'n'b.
Ja to napisałem o Modern Talking, że są prekursorami swojej muzyki, ale też oczywiste, ze nie wymyślili wszystkich rodzajów muzyki. :wink: Najwyraźniej czegoś nie doczytałeś. :wink:
MichałT pisze:Podsumowując - na pewno od Beatlesów wolę Modern Talking, ale myślę, że jednak Beatlesi są bardziej rozpoznawalni niż MT.
Też jestem tego zdania. A poza tym to jest forum Modern Talking i piszmy na temat.
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 17:17 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:Ja to napisałem o Modern Talking
Widocznie za szybko czytałem :wink:
Peter pisze:choć są oczywiście prekursorami wszystkiego nie wymyślili oni np: soulu, rapu, hip hopu czy r'n'b.
Więc są też prekursorami rock'n'roll'a :?: :wink:
Natomiast mogę się zgodzić, że są prekursorami nowego nurtu wspaniałej muzyki :wink: 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Natomiast mogę się zgodzić, że są prekursorami nowego nurtu wspaniałej muzyki :wink: 8)
Na pewno nie są prekursorami synthpopu bo wcześniej byli Depeche Mode, ale na pewno są prekursorami swojego stylu.
MichałT pisze:Więc są też prekursorami rock'n'roll'a :?: :wink:
Znowu za szybko czytałeś ja tam napisałem, że nie są prekursorami np: wymienionych gatunków. :P
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

Dobra, chłopaki, mniejsza o prekursorów.. powrót do tematu. :wink:
Z nudów policzyłam sobie, co by było, gdyby lista wszechczasów wspomniana na początku wątku uwzględniała tylko europejskich wykonawców. Zaskoczyło mnie, ilu tam Europejczyków! :shock: A niby USA to taka potęga muzyczna, no cóż, chyba nie tym razem, hyhy.. :>
Więc gdyby wywalić resztę świata i zostawić nasze europejskie podwóreczko, MT mieliby nie 22 miejsce, a 16. To tak jakby ktoś był ciekawy. 8)
Przeliczania milionów płyt na lata działalności nie podejmuję się, ale z pewnością MT byliby w pierwszej 5.. :lol: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Peter

Ilość sprzedanych płyt byłaby za pewnie większa gdyby nie muzyka dostępna w internecie i gdyby Dieter nie angażował sie w DSDS, a w latach 2002-2003 miał przerób taki jak w latach 1985-1987 (przynajmniej jeśli chodzi o Modern Talking).
Ostatnio zmieniony pn wrz 29, 2008 16:15 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ostatnio Marek Sierocki podawał na koncercie Thomasa Andersa w Katowicach, że Modern Talking sprzedał 125 mln płyt na całym świecie.
Dlaczego to nie jest uwzględnione na przykład na tej liście: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ic_artists?
Tam w ogóle nie ma Modern Talking...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
FAN90

Post autor: FAN90 »

Powiem tak...ta wyszukiwarka nie jest wiarygodnym źródłem informacji. I to nie tylko w tym przypadku, ale również w wielu innych. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Chodzi zapewne o ten zapis:
All artists included on this list have their lowest available claimed figure(s) supported by at least 15% in certified units. That is why Cliff Richard, Alla Pugacheva, Charles Aznavour, Bing Crosby, Nana Mouskouri, Deep Purple, Tom Jones, The Jackson 5 and A. R. Rahman have not been included on this list. The percentage amount of certified sales needed increases the newer the artist is, so artists that started appearing on the charts before 1975 are only expected to have their claimed figures supported by at least 15% in certified units. However, newer artists such as Lady Gaga and Rihanna are expected to have their claimed figures supported by at least 60% in certified units. Certified units are sourced from available online databases of local music industry associations.

Note: Although this list largely relies on claimed figures by highly reliable sources, some of the figures may need further examination to avoid inflated sales figures which is frequently practiced by record companies for promotional purposes.[1][2] Sources must say records and not albums, unless no such sources are available.
Gdyby komuś chciałoby się przejrzeć strony organizacji przyznających złote i platynowe płyty i uzbierałby z tego przynajmniej 18 mln egzemplarzy (15% ze 120 mln), to MT trafiłoby na tę listę.
Jak piszesz tak cię widzą.
senior fan

Fenomen 125 mln sprzedanych płyt

Post autor: senior fan »

Udało się to tylko Didiemu i Tomkowi ,bez sprzedaży płyt w Stanach ,cieżko sprzedać w europie ,azji itp bez Stanów taką ilość płyt.125 mln singli,albumów ,składanek i insertów wow . Jestem z nich dumny
Ponad 400 złotych i platynowych płyt i mega comeback w 1998 a w Polsce dołożyliśy ponad 1 mln sprzedanych płyt oczywiscie oficjalnie. Na bazarkach i stadionikach w latach 80 i 90 piraciki szacuje na jakieś ponad 10 mln to napewno ,pozostali poprostu nagrywali z radia.
Modern oficjalnie najwięcej płyt sprzedał w niemczech przez pierwsze 3 lata dzialanosci sprzedali ponad 6,5 mln sztuk nielicząc oczywiscie wschodnich niemiec ,gdzie amiga oficjalnie wydała mini album mt w 1986 roku sprzedajac go w ponad 250 tyś sztuk.Na ich najważniejszym rynku niemieckim best to 1 singiel you are my heart.. oczywiscie ponad 930 tys w samym 1985 roku, 1st album ponad 700 tys,ycwiyw ponad 530 tys.ccl ponad 650 tys a 2 album Lets talk .. ponad 640 tys info by music markt.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Tak zazwyczaj bywa z nowymi gwiazdami, początkowy szał publiczności nie trwa długo, najczęściej są wypierane przez nowe wschodzące gwiazdy które jako nowości budzą wiekszą ciekawość.
Przykładem może być Mark Medlock który leciał na łep na szyję z każdym nowym albumem.Przejadł się...
Tylko naprawdę kultowe zespoły typu Depeche Mode, Pet Shop Boys i właśnie MT potrafią zgromadzić stałych odbiorców.Ale ludzie mniej zainteresowani grupą kupią z ciekawości właśnie 2, 3 albumy i szukają kolejnych doznań.
O Britney Spears która zaledwie po wydaniu pierwszego albumu została ogłoszona księżniczką popu obecnie prawie całkiem słuch zagiinął i teraz stara się podtrzymać popularność reklamując bieliznę
I LOVE DB AND TA!
senior fan

W przypadku mt nie było tak źle, 3 album RFR ponad 630 tys a single BL i AIC po 500 tys, 4 album IMON 500 tys i takze platyna ,a GC singiel ponad 200 tys,dopiero 5 MT RW i singiel to po troche mniejszy sukces analogicznie 200 tys i 120 tys.6 MT i singiel to dopiero spadek pod koniec 1987 po 50 tys ,ale Didi promował juz BS i MT nie zaliczyli nawet jednego występu w tv mimo wielu zaproszen.Wszystkie dane pochodzą tylko z Niemiec w latach 1984 do 1987.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To pewnie że nie żle,wiadomo co kultowa grupa, legęda to słuch o niej odrazu nie ginie :wink:
Ale takie spadki sprzedaży można zaobserwować chyba u wszystkich.
MT po powrocie zrobił oszałamiający sukces, potem już było coraz gorzej...
Ciekawe czy to nie była też jedna z przyczyn zakończenia przez Dietera współpracy z TA.
Wydaje mi się że gdyby teraz DB zrobił choć jeden album dla TA szał mógłby wrócić.
Tylko nie powinien tego projektu ciągnąć za długo
I LOVE DB AND TA!
senior fan

Po powrocie w 1998 było raczej stabilnie albumy w niemczech sprzedawały sie b. Dobrze nie było regresu drastycznego .Oczywiscie Bfg był mega sukcesem ponad 2 mln sprzedanych sztuk ale album Alone to prawie 1 mln,pozostałe yotd 450 tys,America 350 tys,v 300 tys,U ponad 150 tys i final a 80 tys.Single tez dobrze sobie radziły you are my heart 98 ponad 800 tys , pozostałe też spoko od 100 tys do blisko 300 tys.Sądzę ,że DB nie wyprodukuje solowego albumu dlaTA ale powrót jest możliwy po zakończeniu edycji dsds 2015.Bohlen cały rok coś majstruje z jeo w jeopark studio pod hamburgiem.Powinno coś z tego być
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Mnie to zawsze zastanawiała różnica pomiędzy 120 milionami płyt ,a 160 które obecnie serwują.Jeli chodzi o wszystkie płyty :D
Dzięki za aż tak dokładne dane, a na czym Twoim zdanem polega ta róznica?

Wg mnie sprawa musi wyglądać tak że po ostatnim rozstaniu MT 120 milionów się sprzedało, potem było wiele składanek, Dieter też wypuścił trochę płyt więc...
Ciekawe czy te 160 w 2014 r to same płyty MT czy łącznie z Dietera DSDSowsą twórczościa?
I LOVE DB AND TA!
senior fan

Witam cie ponownie . Modern Talking sprzedało ponad 125 mln płyt ,oczywiscie oficjalnie tzn ariola pozniej bmg a teraz sony tyle oficjalnie sprzedano od 1984 roku do 2014 w ponad 30 krajach. CZASAMI mniej zorientowani dziennikarze podają liczbę160 mln ,ale ta związana jest bardziej z ilością sprzedanych płyt przez Didiego jako producenta i tu by się to zgadzało bo sprzedał on ok 45 mln od 1984 do dzisiaj powiedzmy.Pamietajmy ,ze z gwiazdami dsds i tylko z nimi w niemczech ,ausrii oraz szwajcari to ponad 13,5 mln oraz wszyscy pozostali podopieczni tez odnosili duze sukcesy sprzedażowe .Ostatnim hitem była Andrea Berg ponad 2,5 mln i jej 3 albumy w tych 3 krajach.Didi za pierwsze 2 abumy z AB otrzymał w 2013 17 zlotych plyt od sony w jednym z kwietniowych odcinkow dsds dostał wtedy tez zloto za album daniela negroni za pona 100 tys,
ODPOWIEDZ