Formuła 1

Rozmowy zupełnie nie na temat.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Formuła 1

Post autor: Peter »

No i mamy małą niespodziankę: Vettel wygrał 1 konkurs. Nowa gwiazda czy przypadek? Bo ja myślę, ze to pierwsze.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:Vettel (...) Nowa gwiazda czy przypadek?
A ja myślę, że to drugie :wink:

Pozdrawiam
Wileki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ufff.. po wczorajszych kwalifikacjach bałem się że będzie dużo gorzej. Ale tym razem Team BMW nie zawiódł a pokerowa zagrywka z przejściowymi oponami okazała się dobrą decyzją. To był emocjonujący wyścig choć raczej ze względu na pogodę. Padło pytanie o Vettela: myślę że jest to talent, choć w tym zwycięstwie pomogły mu niewątpliwie warunki panujące w ten weekend na torze.
Sądzę że na walkę o mistrzostwo będzie musiał jeszcze trochę poczekać. Ale zwycięstwo na Monzie na pewno wzbudzi zainteresowanie Vettelem ze strony liczących się teamów. Szczególnie mam na myśli Ferrar.
Na koniec zadam pytanie: Który mógłby być dzisiaj Kubica gdyby był choć 9-ty w sobotnich kwalifikacjach ? :wink:
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

GP Singapuru

Żeby Formuła 1 stała się sprawiedliwsza, trzeba by koniecznie zmienić przepis o pit lane. To co się dzisiaj stało nijak nie oddaje tego jak jechali poszczególni kierowcy. Sądze że gdyby nie kara Robert byłby znów na podium i walka o mistrzostwo byłaby dla niego otwarta. A tak powoli trzeba szykować się na gratulacje dla Hamiltona. I powoli nasuwa się pytanie: czy Raikonen zasługuje na jazdę dla Ferrari ? Zaczynam mieć wątliwości co do tego.
"
Awatar użytkownika
Peter

No cóż kubica miał po prostu pecha. :( Massa niestety równmież, bo urwał wąż. :D A szkoda, bo to mój ulubiony zawodnik. Ale fajnie też, że wygrał Alonso.
Didi&Thomas pisze:I powoli nasuwa się pytanie: czy Raikonen zasługuje na jazdę dla Ferrari ? Zaczynam mieć wątliwości co do tego.
Też mam wątpliwości.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zapomniałem o jednym klipie na temat ;) http://pl.youtube.com/watch?v=V-Fo_wy9yHI&fmt=18
Uprzedzając ewentualne pytania, było to montowane przed startem obecnego sezonu.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

I znowu ten Alonso. Facet jest na fali, trochę Massa się niestety nie spisał, ale za to Robert był świetny. :P
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta ?? Już raz to się sprawdziło - oby sprawdziło się ponownie :wink:
"
Awatar użytkownika
Peter

Dobrze życząc Robertowi, ja jednak jestem realistą i mam nadzieję, że wygra Massa.
Awatar użytkownika
Peter

Szkoda, że Massa i Barrichello nie jeżdżą w jednym teamie. A kiedyś moim wielkim idolem był Ayrton Senna. Teraz w GP2 startuje jego siostrzeniec.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Mówisz o Bruno Sennie. Ja podejrzewam że od nowego sezonu to będzie zawodnik Hondy. A może....zastąpi Vettela ?
"
Awatar użytkownika
Peter

Właśnie jego miałem na myśli. :-) A co do Massy, to czy ktoś pamięta te czasy jak jeździł dla Saubera?
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mam nadzieje, że Kubica wygra tegoroczną edycje Formuły 1 :D Oprucz Kubicy lubie Alonso :D. Za Massą i Hamiltonem nie przepadam <młotek> .
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Skyliner89MT pisze:Mam nadzieje, że Kubica wygra tegoroczną edycje Formuły 1
Też bym chciał, ale trzeba realnie oceniać szanse poszczególnych zawodników. Też lubię Alonso. Hamiltona też nie lubię. Kiedyś bardzo lubiłem jeszcze Nikiego Laude, czy ktoś go jeszcze pamięta? A co myślicie o nowych przepisach o pit lane? Według mnie są trochę niesprawiedliwe. Na tym ostatnio stracił Robert.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Robert wcześniej czy później zdobędzie tytuł. W tym roku było o niebo lepiej niż w porzednim sezonie, choć BMW nie ustrzegło się błędów. Ale zbierają doświadczenie i myslę że to, iż Robert został jednak w BMW to najlepsze co w tej chwili mógł zrobić. Sądzę że w najbliższej przyszłości jego największym rywalem w drodze po tytuł będzie Sebastian Vettel. Podejrzewam że przepisów o Pit Lane na razie nie zmienią, natomiast spodziewam się w nast. sezonie większej ilości awarii w bolidach co będzie związane z pośpiesznym wprowadzaniem systemu odzyskiwania energii KERS. I to może byc największy problem...
P.S. A jutro spodziewam się jazdy Roberta na jedno tankowanie i miejsca w pierwszej piątce ;)
"
Awatar użytkownika
Peter

Didi&Thomas pisze:Sądzę że w najbliższej przyszłości jego największym rywalem w drodze po tytuł będzie Sebastian Vettel. P
A mi się wydaje, że jednak Massa, który się dzisiaj pokazał z bardzo dobrej strony.
ODPOWIEDZ