"Modern Talking" na Festiwalu w Sopocie 2008!!!
-
Mefistofeles
Re: "Modern Talking" na Festiwalu w Sopocie 2008!!!
Stawiam na Geronimo's Cadillac i Brother Louie Special Long versions .Wiem że 1% szans ale stawiam.
-
jkris
mysle, ze na 100% bedzie YMHYMS, moze jakis megamix i mam nadzieje, ze Ibiza 
wiem, ze Sandra bedzie spiewala 3 piosenki wiec Thomas pewnie tez 3...
wiem, ze Sandra bedzie spiewala 3 piosenki wiec Thomas pewnie tez 3...
- Peter
Też myślę, że YMHYMS będzie na 100% a do tego może Jet airliner i może YCWIYW. Na nowsze utwory jak i na Ibizę nie ma co liczyć.jkris pisze:mysle, ze na 100% bedzie YMHYMS, moze jakis megamix i mam nadzieje, ze Ibiza
- Varcetti
- Kontakt:
Według mnie będzie YMHYMS, You Are Not Alone oraz Jet Airliner 
-
riccardo1989
To ma być powrót do lat '80 więc napewno na nowe piosenki nie ma co liczyć.
- Soldier
Kochani,to nie bedzie Modern Talking,tylko Thomas ze swoja kapela. Repertuar zapewne modernowski,ale nie bedzie to niestety MT,przeciez gdyby mial byc rowniez Dieter,juz by o tym trabili,no chyba ze chca zrobic niespodzianke
co raczej pozostaje w sferze marzen
........
-
jkris
Soldier pisze:Kochani,to nie bedzie Modern Talking,tylko Thomas ze swoja kapela.
dziekujemy za informacje ale chyba wszyscy o tym wiedza
poza tym, jak dla mnie to Bohlena moze nie byc, bo przeciez jego udzial ograniczylby sie tylko do machania rekoma i markowania gry na gitarze
mam tez nadzieje, ze Thomas zaspiewa na zywo...
-
riccardo1989
Wielka szkoda że Dieter nie został zaproszony bo nagrał solo jako Blue system sporo hitów w tamtych latach.
Dla mnie też dziwne jest, że nie będzie Bad Boys Blue...
Dla mnie też dziwne jest, że nie będzie Bad Boys Blue...
-
riccardo1989
http://www.italo.top.pl/modules.php?op= ... le&sid=188
czytaliście to? Mimo że to było kilka lat temu napisane to raczej znikome szanse są że coś się zmieniło do dziś, więcj na współny występ nie ma co liczyć.
czytaliście to? Mimo że to było kilka lat temu napisane to raczej znikome szanse są że coś się zmieniło do dziś, więcj na współny występ nie ma co liczyć.
- Mateusz
Dziś w radiu Zet usłyszałem następującą reklamę: "Jeśli chcesz usłyszeć jak dziś brzmi Sandra, Sabrina, Modern Talking i inni wykonawcy z lat 80 koniecznie oglądaj Sopot Festival tylko w telewizji TVN" Swoboda z jaką wszyscy dookoła używają nazwy "Modern Talking" wskazuje na to że każdy czuje się bezkarny używając jej bądź na niewiedzę ozganizatorów o tym ze MT już nie ma. Myśle ze jakby DB dowiedział się o tym mógłby zrobić małe zamieszanie w sądzie. 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Maro_D
Moim zdaniem używają nazwy Modern Talking by przyciągnąć tłumy wiernych i dla jasności. Jakby wymienili te nazwiska i na końcu Thomas Anders - dla niektórych mogłoby być niejasne o kogo chodzi (Powiedzmy sobie szczerze - jak rzucam znajomym nazwisko Thomas Anders, to nie mają pojęcia kim jest...kwestia wieku?). Tak mi się wydaje, choć z drugiej strony w latach 80-tych nawet antyfani wiedzieli, że MT to Thomas A. i Dieter B (albo udawali antyfanów
). Poprawnie jest "Thomas Anders z Modern Talking" lub "Thomas Anders (the voice of Modern Talking) & Band". Podobnie jest gdy zapowie się przyjazd zespołu Eruption, a w rzeczywistości na scenie występuje Precious Wilson.
Ja to tak widzę...zresztą spójrzmy jak było z zapowiedziami Ostródy i Płocka. Takie rzeczy poprostu są popularne w świecie muzyki. Zrobi się sensację, że przyjeżdża zespół X, zapowie się, a na koncercie występuje 1/2 bądź 1/3 X.
Ale taki zabieg, jak słusznie Mateusz wskazuje, mógłby nieco zbulwersować Dietera. Zresztą nie tylko jego (tutaj już mam na myśli innych wykonawców, którzy używają nazw zespołów, w których nie występują).
Ja to tak widzę...zresztą spójrzmy jak było z zapowiedziami Ostródy i Płocka. Takie rzeczy poprostu są popularne w świecie muzyki. Zrobi się sensację, że przyjeżdża zespół X, zapowie się, a na koncercie występuje 1/2 bądź 1/3 X.
Ale taki zabieg, jak słusznie Mateusz wskazuje, mógłby nieco zbulwersować Dietera. Zresztą nie tylko jego (tutaj już mam na myśli innych wykonawców, którzy używają nazw zespołów, w których nie występują).
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Soldier
Poniewaz MT praktycznie nie istnieje,to najuczciwiej byloby uzywac chwytu Thomas Anders EX Modern Talking. Takie stwierdzenie jest najblizsze prawdy a i Dieter nie mialby prawa do zadnych pretensji. Maro_D-zgadzam sie z Tobe,ze niewiele osob kojarzy kim jest Thomas,za to nazwe MT znaja prawie wszyscy i jest to doskonaly chwyt reklamowy. Kiedys juz o tym pisalam,ze Thomas napewno tez ma prawo do uzywania tej nazwy,poniewaz jest polowa duetu,no oczywiscie w obecnej sytuacji z dodatkiem EX. Pisalam tez,ze nie wiem na 100%,ale o ile mnie pamiec nie myli Dieter nie wygral procesu,ani z Thomasem ani z CCC. Dieter uzurpowal sobie wylaczne prawo do tych dwoch nazw i wizerunku gwiazd,poniewaz jak twierdzil on je wymyslil,ale sad stwierdzil inaczej.
-
andrzej1988
moim zdaniem Thomas zaśpiewa Brother Louie, Chery, Chery Lady i You're My Heart, You're My Soul. YMHYMS zaśpiewa na 100%
-
Mefistofeles
Szkoda że Thomas nie ma takiego głosu jak kiedyś miał w latach 84-7
Na pewno nie będzie to takie Cheri Cheri Lady jak kiedyś czy You're my heart
Najlepszy wokalista na świecie za czasów Modern Talking
- MichałT
Według mnie podstawa sukcesu MT jest prosta:
Kompozycje i teksty Dietera
Do tego śpiew Thomasa
Dzięki temu stworzyli tak wspaniały zespół, to co komponował Dieter śpiewał Thomas, to była taka "złota proporcja".
Dalej - według mnie (może wszystkich zaskoczę, ale muszę to powiedzieć) panowie naprawdę się lubią
Przeanalizujmy wszystkie fakty:
1 Rozpad Modern Talking: Nora, to ona nakręcała Thomasa (czemu on się jej słuchał
) do takich a nie innych zachowań oraz ingerowała w sprawy zespołu, MT zawiesił działalność
2 Rozpad Modern Talking: Dieter (jest też w tym trochę jego winy) zbytnio zaangażował się DSDS, przez co zaczynało brakować czasu na MT, napewno nie zaplanował tego specjalnie (chyba
) i jeszcze Thomas w USA jako Modern Talking, bez "gitarzysty"
Te wszystkie aspekty znów doprowadziły do rozpadu, tym razem być może na zawsze
Podsumowując: w rozpadzie Modern Talking jest dużo winy, zarówno Thomasa jak i Dietera, lecz większa w tym wina przeróżnych zbiegów okoliczności i różnych innych ludzi, przez których Dieter i Thomas nastawili się przeciwko sobie, takie jest moje zdanie...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Modern Talking jeszcze powróci
http://muzyka.kulichki.net/modern_talki ... _band3.jpg
Dzięki temu stworzyli tak wspaniały zespół, to co komponował Dieter śpiewał Thomas, to była taka "złota proporcja".
Dalej - według mnie (może wszystkich zaskoczę, ale muszę to powiedzieć) panowie naprawdę się lubią
Przeanalizujmy wszystkie fakty:
Te wszystkie aspekty znów doprowadziły do rozpadu, tym razem być może na zawsze
Podsumowując: w rozpadzie Modern Talking jest dużo winy, zarówno Thomasa jak i Dietera, lecz większa w tym wina przeróżnych zbiegów okoliczności i różnych innych ludzi, przez których Dieter i Thomas nastawili się przeciwko sobie, takie jest moje zdanie...
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Modern Talking jeszcze powróci
http://muzyka.kulichki.net/modern_talki ... _band3.jpg
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Mona Lisa
Zapewniam Cie(byłam w Płocku),że Thomas ma wspaniały głos i jest w swietnej formie.Czy Ty myslisz,ze w latach 84-87 to był prawdziwy głos Thomasa?Mefistofeles pisze:Szkoda że Thomas nie ma takiego głosu jak kiedyś miał w latach 84-7Na pewno nie będzie to takie Cheri Cheri Lady jak kiedyś czy You're my heart
Najlepszy wokalista na świecie za czasów Modern Talking