Different

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Different

Post autor: MichałT »

Ja też za bardzo tego nie rozumiem. Skoro piosenka się podoba, to jej długi czas może być tylko atutem. Ja przynajmniej mam tak, że jak piosenka mi się podoba, to nie chcę, żeby się szybko kończyła.
Dobra, ale za długa :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

MichaleT ja też odczywam to co ty że piosenka jest dobra ale za długa
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Za długa SZOK!!!NIe rozumiem co Ty wypisujesz:)To własnie cały smaczek nagrania taka wersja. Jeseś pierwsza osobą, fanem jaką znam, która tak myśli. :mrgreen:
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
kubas988
Użytkownik nieaktywny

art_system pisze:Jeseś pierwsza osobą, fanem jaką znam, która tak myśli. :mrgreen:
Co?! a moze wytłumaczysz...? bo nie wiem co ci chodzi po głowie :roll:
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ja lubię tak czym dłuższa piosenka to jest lepsza :lol:
Awatar użytkownika
art_system

kubas988 pisze:
art_system pisze:Jeseś pierwsza osobą, fanem jaką znam, która tak myśli. :mrgreen:
Co?! a moze wytłumaczysz...? bo nie wiem co ci chodzi po głowie :roll:
Cieżka bateria z Ciebie, albo tylko tak udajesz. Te przygługawe nagrania według Ciebie sa złe i niepodobają Ci się. To mnie dziwi, dlatego napisałem ,ze jesteś chyba jedyną osoba jaką znam, ktora nie lubi tych wersji.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

nie bo je lubie ale nie lubie w nich czasu
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Według mnie to najlepszy album Thomasa, i długo oczekiwany, po rozpadzie MT fani długo oczekiwali na solowy album Thomasa, choć zapewne wielu fanów ten album rozczarował, ale mi się podoba.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Moim zdaniem gdyby Thomas wydał swój solowy album zaraz po rozpadzie MT,może odnosiłby sukcesy,a tak ludzie słuchali te 2 lata Bohlena i o Thomasie zapomnieli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Też jestem tego zdania. :) Co do albumu, to jednym z jego producentów, był sam Alan Tarney, a był min. odpowiedzialny za wczesne brzmienie A-Ha, tu tego brzmienia nie ma prawie wcale, jeśli już to troszeczkę w "Soldier" i to bardziej płyty 2-3 niż 1. Innym producentem był Guy Dudgeon, niestety nie udało mi się za wiele znaleźć na jego temat. :? Ale uważam, że bardzo dobrze zrobił swoją prace. Album może się podobać, choć wysłuchanie go w całości dla mnie jest bardzo trudne, bo niektóre piosenki są zdecydowanie za długie i choć mają ładne melodie, są na dłuższą metę po prostu nużące. Nie potrafię wysłuchac całego "Fool if you think it's over", choć ma piękną melodię. Pod względem wokalnym płyta jest bardzo dobrze zrobiona, choć przegrywa u mnie oczywiście z "Down on sunset" - to majsterszyk, Thomas tam odsłania pełnię możliwości, ale może to się dzieję tak za sprawą kompozycji, które na to pozwalają? Tu za dużo jest ballad czy utworów w middle tempie. :? Pod względem muzycznym, to już wspomniałem melodie są śliczne, czasem słodkie, ale co fajne, mamy pare efektów dźwiękowych jak np: dźwięk rozproszonych dzwoneczków, czy szum wody. :) Nie ma ich jednak za wiele, ale zawsze jednak coś.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Hmn.. Moim zdaniem "Different" to jeden z najlepszych albumów Thomasa ;) Bardzo przyjemnie się go słucha (nawet jak leci w całości nie zalatuję tzw nudą). Są na nim różnorodne piosenki, ale każda ma coś w sobie. Moje typy to:

" Love of my own " - świetny kawałek i jeszcze lepszy teledysk :!: Chyba każda fanka zazdrości tej tańczącej z nim brunetce ( no może z wyjątkiem Marii Magdaleny, która sama to przeżyła ) - a propos, pozdrowionka dla Ciebie Madziu ;)
" On my way " - też niczego sobie ;) Genialne brzmienie głosu Andersa w partiach "Down on line" :D
" Turn on the light " - uwielbiam w całości! :D
" You are my life " - być romantykiem - coś, co kocham!
" One thing " - kapitalny klip i extra brzmienie ;)
" Soldier " - łatwa, prosta i przyjemna pioseneczka ;) Fantastyczna jest wersja koncertowa, gdy chłopaki z bandu śpiewają "You're the only one, the soldier one", a Thomas tańcuje :D
i " Fool if you think it's over " - refren jest zabójczy :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Jeden z moich pierwszych jaki miałem i zarazem jeden z najlepszych albumów Thomasa. Moimi faworytami są "On My Way", "Soldier", "One thing", "Someone New" i "Fool if you think it's over" mimo, że to cover.
Awatar użytkownika
art_system

Zgadzam sie, że po rozpadzie MT album Different, który nagrał Thomas był świetny, cieszyłem sie, że w ogóle coś wydał. Nabyłem go na kasecie magnetofonowej, okładka na niej porzedstawiała Thomas w długich włosach i ten jego nowy znaczek, czy raczej logo TA. Cudowne wspomnienia, pamiętam też, że poczułem wielki smutek. To dlatego, ze nie było już naszych ukochanych chórków w piosenkach. Wtedy dotarło do mnie, że naprawdę nie bedzie już nowych piosenek mojego duetu. COs się zmieniło w moim życiu. Pomyślałem , że świat się zmiania, ja dorastam, chyba tak musi być. Muzyka, która towarzyszyła mi w czasach mojej młodości kończy się. Smutno mi było...zakończył sie pewien okres w moim życiu, wszystko przyspieszyło, aż jestem tu i teraz . Po 26 latach moge tylko powiedzieć, że dziękują Bogu,że mogłem dorastać w czasch kiedy MT powstało, było całym moim zyciem. Oczywiście jest nia nadal, jest zainstalowana we mnie jak Windows w komputerze. Zyczę wszystkim młodszym fanom podobnych przeżyć za 26 lat:)
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

art_system pisze:Zyczę wszystkim młodszym fanom podobnych przeżyć za 26 lat:)
Heh, dzięki art_system ;) Mam nadzieję, że moja miłość do Modern Talking nigdy się nie wykruszy i za kolejne 26 lat będę mogła powspominać stare, piękne czasy, w których to wyczekiwało się na spotkanie z Thomasem w Zielonej Górze :lol:
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Different to jedna z najlepszych płyt Thomasa. Praktycznie każda piosenka tutaj należy do udanych utworów. Jest to muzyka znacznie różniąca się od Modern Talking, które uwielbiam, ale - o dziwo - podoba mi się to brzmienie i muszę się przyznać, że coraz bardziej mnie wciąga :wink: Jest tu dużo pięknych nagrań a jednym z nich jest "Love Of My Own": cudna i niepowtarzalna piosenka, która od pierwszego usłyszenia głęboko wpadła mi w ucho i teraz bardzo często mam ochotę sobie jej posłuchać :wink: Kolejny utwór na tej płycie czyli "On My Way" także jest nagraniem bardzo dobrym. Klimatyczne zwrotki połączone z pięknym refrenem - to jest to. "Turn On The Light" ma cudowny refren i za ten refren kocham tę piosenkę :wink: Następna piosenka czyli "Living On the Edge" to taki cięższy kawałek mający swój klimat, ale na pewno może się podobać :wink: Ja zaliczam go do udanych. "You Are My life" to śliczna ballada :!: Przepiękna, bajeczna melodia refrenu bardzo mnie urzeka. Piosenka jest na prawdę warta uwagi. "One Thing" to bardzo dynamiczny utworek i z pewnością jeden z najlepszych. Nie można obok niego przejść obojętnie. "Solider" - ta piosenka ma tak magiczny refren, że gdy go słyszę to odpływam. Ta trąbka w nim to majstersztyk. "Someone New" ma z kolei bardzo dobre zwrotki. Refren ma moim zdaniem trochę zbyt mroczny klimat. Mogło to być nieco łagodniej zrobione. Przepiękną balladą jest także "Close Your Eyes To Heaven": śliczna, cudowna i wyśmienita :wink: Może trochę przesadziłem z tymi komplementami, ale rzeczywiście tak mi się podoba. "Fool If You Think It's Over" to bardzo miła dla ucha pioseneczka; fajna melodia, ma też swój charakter :wink: Najsłabszą piosenką na tym albumie jest niestety "True Love". Póki co klimat tego utworu nie przyciągnął zbytnio mojej uwagi. Bardzo fajnie, że na końcu płyty znalazła się druga wersja ballady "You Are My Life", która także jest bardzo ładna :D

Podsumowując: album bardzo dobry, choć w niczym nie przypominający brzmień Modern Talking. Oceniam go 5/6 :D
Obrazek
ODPOWIEDZ