Jennifer Lopez
- Peter
Re: Jennifer Lopez
Bardzo udaną płytą jest drugi album amerykańskiej wokalistki zatytułowany J Lo. Zawiera takie kawałki jak Love don't cost a thing, I'm real, Ain't funny czy Play. Stylistycznie jest kontynuacja poprzedniej płyty. Jest to najlepiej sprzedający się album Lopezki do tej pory sprzedało się 12 mln. egzemplarzy.
- punky linsky
Przy okazji tego tematu wypowiem się, że nie przepadam za muzyką popularną ze Stanów. Nie wiem , jak dla mnie jest to zwykła muzyka, niezbyt często porywająca, a wszelka kreatywność polega tam na udziwnianiu wszystkiego co się da, szczególnie te podkłady jakby nie w takt...
Mimo to jest kilku artystów stamtąd, których bardzo cenię, m.in: Beastie Boys, Tool, Metallica, Foo Fighters no i przede wszystkim twórcy sceny techno i minimal z Detroit: Robert Hood i Jeff Mills. No ale nie jest to raczej muzyka popularna
Mimo to jest kilku artystów stamtąd, których bardzo cenię, m.in: Beastie Boys, Tool, Metallica, Foo Fighters no i przede wszystkim twórcy sceny techno i minimal z Detroit: Robert Hood i Jeff Mills. No ale nie jest to raczej muzyka popularna
think for yourself - question authority
- Adi
A dołączając do tego Jennifer Lopez powiem tylko, że na pewno bardzo wskazane jest dla uszu aby czasem posłuchać trochę innej muzyki i ja tak też czynię. Na pewno w pierwszej kolejności jestem fanem M. T. ale takiej J. L. też czasem lubię posłuchać, choć nie mam jej płyt to często jednak słyszę ją w różnych stacjach radiowych - przeważnie te popularne kawałki jak np. "Waiting for tonight", "Love don't cost a thing", I'm real, "Ain't funny". Jej pioseneczki wpadają w ucho więc i je również lubię.punky linsky pisze:Mimo to jest kilku artystów stamtąd, których bardzo cenię, m.in: Beastie Boys, Tool, Metallica, Foo Fighters no i przede wszystkim twórcy sceny techno i minimal z Detroit: Robert Hood i Jeff Mills. No ale nie jest to raczej muzyka popularna
A tak obok tematu to czasem też lubię posłuchać Tiny Turner z jej albumu "Twenty four seven", skąd pochodzi jej popularny utwór "When the heartache is over". Podoba mi się też jej duet z Erosem Ramazottim. Czasem też mnie najdzie na ZZ TOP.
- Peter
No z tym się akurat nie mogę zgodzić, bo fantastyczną muzykę robi Don Johnson. A wracając do tematu to najsłabszą moim zdaniem płytą J Lo jest Rebirth.punky linsky pisze:Nie wiem , jak dla mnie jest to zwykła muzyka, niezbyt często porywająca, a wszelka kreatywność polega tam na udziwnianiu wszystkiego co się da, szczególnie te podkłady jakby nie w takt...
- Peter
Ostatnio słucham On the 6

Bardzo mi się podoba.

Bardzo mi się podoba.
- Peter
Wszystkich, którzy lubią Lopezkę, zapraszam na moje forum:
http://www.jlo.fora.pl/
http://www.jlo.fora.pl/
- disco-man
A moim zdaniem ona jest okropna i ma okropne piosenki. Nie wiem co się wam podoba w Waiting for tonight,bo jak dla mnie to jedna z najbardziej znienawidzonych piosenek lat 90. Tyle.
- Romantic Warrior
ja lubię jej niektóre kawałki singlowe (całych płyt nie znam), ale nie wszystkie, niektóre po prostu są za mało melodyjne
w kategorii wokalistek latynoskich znacznie bardziej mi podchodzi Shakira
choć nie wszystkie piosenki J.Lo mi podchodzą to podobają mi się jej wszystkie bez wyjątku teledyski, w tym te, gdzie występuje gościnnie...
w kategorii wokalistek latynoskich znacznie bardziej mi podchodzi Shakira
choć nie wszystkie piosenki J.Lo mi podchodzą to podobają mi się jej wszystkie bez wyjątku teledyski, w tym te, gdzie występuje gościnnie...
- Peter
Lopez nie dawno grała w nowym filmie "Plan B" premiera właśnie na ekranach kin. poza tym nagrywa płytę "Love". Nad nią pracowała cała śmietanka producentów, głównie amerykańskich, ale jest i David Guetta, który zrobił dla niej cover piosenki D. Summer "On the radio" i brzmi rewelacyjnie, z demówwek to chyba największe wrażenie robią taneczne "Everybody's girl" i "Hooked on you" stylizowane na dzisiejszy electropop. Premiera wiecznie przekładana, najpierw miało być na styczeń, potem na kwiecień, a teraz na lato 2010, do tego wiele piosenek wyciekło do sieci, skąd my to znamy? 
- Peter
Nowa piosenka:
produkcja David Guetta, wolę oryginał, ale brzmi to bardzo przyzwoicie.
produkcja David Guetta, wolę oryginał, ale brzmi to bardzo przyzwoicie.
- Peter
Coś ruszyło, bo pojawiła się okładka:

Co z tego jak mówi się już o kolejnym poślizgu, tym razem na rok 2011...

Co z tego jak mówi się już o kolejnym poślizgu, tym razem na rok 2011...
- Dami
Ona a MT, oj dużo jej brakuje.Beznadziejna muzyka, jej osobowość także, jest paskudna i nieapetyczna.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
Oficjalny singiel Lopez z Pitbullem, czy ja tam słyszę Lambadę?
- Peter
Nowy teledysk, jak się wam podoba piosenka? Za dużo tam jak dla mnie Pitbula, ale muzyka jak najbardziej w porządku:
Królowa dyskotek.
Królowa dyskotek.
- Peter
Premiera w kwietniu jednak:

Nagrane piosenki:
* "Beautiful" (Chris Sernel) (produced by Mike Caren)
* "Everybody's Girl" (Mike Caren, Shep Crawford, Wynter Gordon) (produced by Mike Caren)
* "Fresh Out the Oven" (featuring Pitbull) (Pharell Williams, Armando Pérez, Jennifer Lopez, Amanda Ghost) (produced by The Neptunes)
* "Good Hit" (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Greatest Part of Me" (Kelly Sheean, Theadis Harrell, Sean Hall) (produced by Sean Hall)
* "Hooked on You" (Antea Birchett, Anesha Birchett, Otis Grayson, Muhammed Kateeb) (produced by Chris & Teeb)
* "Keeper" (Britney Bereal, Luke Boyd) (produced by Danja)
* "Louboutins" (Christopher Stewart, Terius Nash) (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Love and War" (produced by Danja)
* "On the Floor" (featuring Pitbull) (Bilal Hajji, Kinda Hamid, Gonzalo G. Hermosa, Ulises G. Hermosa, Achraf Janussi, Nadir Khayat, Armando C. Perez, Geraldo Sandell (produced by RedOne
* Samples "Lambada" by Kaoma (1989)
* "One Love" (Jennifer Lopez, Antea Birchett, Anesha Birchett, Emile Dernst) (produced by D'Mile)
* "One Step at a Time" (Jennifer Lopez)
* "On the Radio" (prodeced by D. Guetta)
* "Pieces"
* "Run the World" (featuring The-Dream and Rick Ross) (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Starting Over" (Wynter Gordon, Nathaniel Hills) (produced by Danja)
* "Story of My Life" (Tor Erik Hermansen and Mikkel Storleer Eriksen) (produced by StarGate)
* "This Cannot Be Love" (produced by Darkchild)
* "Until It Beats No More"
* "Villain" (Jennifer Lopez, Christoper Stewart) (produced by Tricky Stewart)
* "What Is Love" (Wynter Gordon, Emile Dernst) (produced by D'Mile)
* "What Is Love (Part 2)" (produced by Jean Baptiste)
Hooked on you i one love oraz what is love to wycieki do sieci z 2009, mają być jednak inaczej zrobione na płycie, z dodaniem mocniejszego beatu. Pozostała większość to ballady takie jak na "Brave", genialne są też szybsze piosenki jak "Everybody's girl" czy "On the radio". Poza tym Jenny zaangażowała śmietankę producentów, bo jest i RedONE, Guetta, Danja. Coś czuję, że będzie to płyta roku, ja będę czatował chyba przed empikiem, 19 kwietnia.....
Nagrane piosenki:
* "Beautiful" (Chris Sernel) (produced by Mike Caren)
* "Everybody's Girl" (Mike Caren, Shep Crawford, Wynter Gordon) (produced by Mike Caren)
* "Fresh Out the Oven" (featuring Pitbull) (Pharell Williams, Armando Pérez, Jennifer Lopez, Amanda Ghost) (produced by The Neptunes)
* "Good Hit" (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Greatest Part of Me" (Kelly Sheean, Theadis Harrell, Sean Hall) (produced by Sean Hall)
* "Hooked on You" (Antea Birchett, Anesha Birchett, Otis Grayson, Muhammed Kateeb) (produced by Chris & Teeb)
* "Keeper" (Britney Bereal, Luke Boyd) (produced by Danja)
* "Louboutins" (Christopher Stewart, Terius Nash) (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Love and War" (produced by Danja)
* "On the Floor" (featuring Pitbull) (Bilal Hajji, Kinda Hamid, Gonzalo G. Hermosa, Ulises G. Hermosa, Achraf Janussi, Nadir Khayat, Armando C. Perez, Geraldo Sandell (produced by RedOne
* Samples "Lambada" by Kaoma (1989)
* "One Love" (Jennifer Lopez, Antea Birchett, Anesha Birchett, Emile Dernst) (produced by D'Mile)
* "One Step at a Time" (Jennifer Lopez)
* "On the Radio" (prodeced by D. Guetta)
* "Pieces"
* "Run the World" (featuring The-Dream and Rick Ross) (produced by The-Dream, Tricky Stewart)
* "Starting Over" (Wynter Gordon, Nathaniel Hills) (produced by Danja)
* "Story of My Life" (Tor Erik Hermansen and Mikkel Storleer Eriksen) (produced by StarGate)
* "This Cannot Be Love" (produced by Darkchild)
* "Until It Beats No More"
* "Villain" (Jennifer Lopez, Christoper Stewart) (produced by Tricky Stewart)
* "What Is Love" (Wynter Gordon, Emile Dernst) (produced by D'Mile)
* "What Is Love (Part 2)" (produced by Jean Baptiste)
Hooked on you i one love oraz what is love to wycieki do sieci z 2009, mają być jednak inaczej zrobione na płycie, z dodaniem mocniejszego beatu. Pozostała większość to ballady takie jak na "Brave", genialne są też szybsze piosenki jak "Everybody's girl" czy "On the radio". Poza tym Jenny zaangażowała śmietankę producentów, bo jest i RedONE, Guetta, Danja. Coś czuję, że będzie to płyta roku, ja będę czatował chyba przed empikiem, 19 kwietnia.....
- Skyliner89MT
Kopia piosenki Kaoma - Lambada
Dla porównania:
Dla mnie Jennifer Lopez jest przeciętną piosenkarką. Jedynie dwie piosenki mi się podobają: "If You Had My Love" i "Let's Get Loud".
Dla porównania:
Dla mnie Jennifer Lopez jest przeciętną piosenkarką. Jedynie dwie piosenki mi się podobają: "If You Had My Love" i "Let's Get Loud".
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING