Modern Talking reloaded
- izabela
Re: Modern Talking reloaded
Witam wszystkich fanów, no cóż nawiązując do występu sobowturów to Dieter podobny , ale Thomas nie . Pozdrawiam 
- Adi
Moim zdaniem wszelkie próby naśladownictwa Dietera i Thomasa z wyglądu są co najmniej komiczne. Owszem można naśladować mniej więcej nurt muzyczny bo przecież naśladowców stylu Modern Talking nie brakuje. Właściwie wiele współczesnych popowo-danc'owych kawałków jest do siebie podobnych.
Ale osobiście jakbym miał naśladować nurt muzyczny moich idoli no to na pewno nie wyglądem czy sposobem poruszania się.
A poza tym weźmy np. takie Systems in blue. Niby fajne mają utworki ale z drugiej strony każdy wie, że są to swojego rodzaju podróby z Modernu
Mnie osobiście zależałoby na wypracowaniu własnej marki. Choć grając podobną muzykę na pewno ciężko jest uciec od porównań.
- only love
- Kontakt:
wow
koleś wygląda jak sobowtór dietera ale ten co udaje thomasa to już jest mniej podobny
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- maja33
Faktycznie,gość jest podobny do Dietera(chociaż daleko mu do niego),a co do sobowtóra Thomasa nie widzę zadnego podobieństwa.Ciekawa jestem co Dieter i Thomas sądzą na ten temat.Pozdrawiam wszystkich.
Powiedz,że wiecznie chcesz żyć...a wieczność zaczyna się dziś
- Peter
dobre określenie. a czy mają fajne utwory to bym polemizował. Systems in blue zatrzymali się w swojej muzyce na latach osiemdziesiątych tymczasem świat poszedł troszkę do przodu, a nawet tworząc muzykę aranżowaną na lata 80 te nie zbliżyli się chociaż minimalne do Modern Talking. I nigdy się bardziej nie zbliżą, może to zrobić tylko Thomas.Adi pisze:A poza tym weźmy np. takie Systems in blue. Niby fajne mają utworki ale z drugiej strony każdy wie, że są to swojego rodzaju podróby z Modernu
- Kudlaty
Za to zbliżyli sie nieco do Blue System, co chyba było ich zamiarem. Oczywiscie czas leci, swiat poszedł do przodu, co nie zmienia faktu, ze ludzie tesknia za taką muzyka. Gdyby Systems In Blue tworzył kawałki wzorowane na współczesnych trendach, to ich produkcje skonczyły się na pierwszym albumie, a kto wie, moze by nawet tego albumu nie było... Chwała im za to co robią, za muzyke, za którą tęskniłem.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
-
talking1
Wracając do tematu ... reloaded, to nigdy nie będzie czegoś takiego jak "prawie Modern Talking"
MT to przede wszystkim muzyka, a nie wygląd dwóch facetów, chodź trzeba przyznać, że wyglądają bardzo podobnie.
MT to przede wszystkim muzyka, a nie wygląd dwóch facetów, chodź trzeba przyznać, że wyglądają bardzo podobnie.
talking1
- Peter
No cóż różne są gusta... ja uważam, ze należy iść z duchem czasu dlatego nie cenię SIB.Kudlaty pisze:Gdyby Systems In Blue tworzył kawałki wzorowane na współczesnych trendach, to ich produkcje skonczyły się na pierwszym albumie, a kto wie, moze by nawet tego albumu nie było... Chwała im za to co robią, za muzyke, za którą tęskniłem.
A to dobre, dawno mnie nic tak nie ubawiłotalking1 pisze:SIB - Out Of The Blue jest super, szacunek dla tych panów!
- Adek
Dla mnie SiB to po prostu Blue System, ale bez Bohlena
A wracając do tych dwóch gości udajacych Thomasa i Dietera, co to właściwie miało być? Sygnał do powrotu na scene pawdziwego MT?
A wracając do tych dwóch gości udajacych Thomasa i Dietera, co to właściwie miało być? Sygnał do powrotu na scene pawdziwego MT?
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- Adi
Wydaje mi się, że nie jest to żaden sygnał do powrotu prawdziwego Modernu ale z miłą chęcią chciałbym się mylić i miło być zaskoczonym w razie czego, gdyby Dieter i Thomas nagle postanowili spowrotem połączyć siły z powodu m.in. słabej dynamiki ich obecnych karier.Adek pisze:A wracając do tych dwóch gości udajacych Thomasa i Dietera, co to właściwie miało być? Sygnał do powrotu na scene pawdziwego MT?
- Peter
To nie jest Blue System nigdy nie będzie!!!!!!!!!!!!!!!!! W tym zespole nie tylko brakuje głosu Bohlena ale rzecz w tym, że ci panowie nie potrafią aranżować piosenek i nie mają dobrego inżyniera dźwięku.Adek pisze:Dla mnie SiB to po prostu Blue System, ale bez Bohlena
- only love
- Kontakt:
wg mnie też SIB to nie to samo co BS nigdy bym sobie takiego porównania nie wymyśliła bo każdy z tych zespołów lubię na swój sposób i nie umiała bym pomylić ich ze sobą.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
-
Alunia96
- Użytkownik nieaktywny
ja wolę prawdziwy ,ci pomimo wszelkich starań nie będą choć w 10% podobni do prawdziwy:)
- only love
- Kontakt:
no wiadomo 
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- Kudlaty
i chwała ze nie ma Bohlena na wokalu, ale jako producent przydałby się...Peter pisze: W tym zespole nie tylko brakuje głosu Bohlena ale rzecz w tym, że ci panowie nie potrafią aranżować piosenek i nie mają dobrego inżyniera dźwięku.
I need a woman. A woman to run to.
- Adek
No może troche przesadziłem z tym co powiedziałem, bo jednak BS był odrobinę lepszy.
Ale za to chórki w BS I SiB to ci sami ludzie.
Co do aranżacji, to mam wrazenie, jakby była zrobiona na jakimś keybordzie, barakuje jej tego czegoś, co jest w produkcjach Bohlena.
Ale za to chórki w BS I SiB to ci sami ludzie.
Co do aranżacji, to mam wrazenie, jakby była zrobiona na jakimś keybordzie, barakuje jej tego czegoś, co jest w produkcjach Bohlena.
Modern Talking.....i wszystko jasne!