Nowe forum
- Dr Mabuse
- Adi
Re: Nowe forum
Podpisuję się obiema rękoma pod tym. Co prawda z początku nie mogłem się zdeko przyzwyczaić ale po kwadransie obcykałem o co biega ze wszystkim. No cóż. Musimy iść z duchem czasu również w necie.Peter pisze:Arku, jak zwykle kawał dobrej roboty. Nowa wersja forum jest znakomita.
- Dr Mabuse
Jest jeszcze jeden mały drobiażek, który spędza mi sen z powiek
A to dlatego tylko, że zapewne jest jakiś prosty i skuteczny sposób, aby się go pozbyć. Chodzi mianowicie o to, że po otwarciu strony forum, IE po krótkim czasie automatycznie ustawia obraz na dole strony. Efekt jest taki, że przez ułamek sekundy widoczny jest pierwszy post na stronie, a potem - ostatni. Jest dla mnie jeszcze jakiś ratunek 

- Adi
Być może powinien się wypowiedzieć w tej sprawie doświadczony informatyk bądź moderator strony ale ja np. używam Firefoxa i nie miałem jeszcze nigdy tego typu problemów a swojego czasu używałem długo tego właśnie Internet Explorera i również było OK a teraz naprzemiennie z Firefoxem używam Safari. (czasem Firefox otwiera mi niepoprawnie linki do You Tube) Więc może przerzuć się na inną przeglądarkę a może to wina po stronie systemu Windows?
- Peter
Ja też używam firefoxa i nie mam z nim większych problemów 
- only love
- Kontakt:
ja także używam firefoxa i też nie zauważyłam czegoś takiego ![Dobre :] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
IE to dziwny program i szczerze mówiąc nie mam pojęcia z czego może wynikać ten problem
Na co dzień korzystam z Firefoxa i on z forum radzi sobie znakomicie, ale także gdy otwieram je w IE7, też nie widzę niczego niewłaściwego
Gdy klikam na ikonkę nowego postu - przenosi do nowego, gdy klikam na ikonkę ostatniego - do ostatniego, gdy na nazwę tematu - przenosi do pierwszego postu.
Poszukam czegoś w tej sprawie w internecie, być może znajdę jakieś rozwiązanie.
Na co dzień korzystam z Firefoxa i on z forum radzi sobie znakomicie, ale także gdy otwieram je w IE7, też nie widzę niczego niewłaściwego
Poszukam czegoś w tej sprawie w internecie, być może znajdę jakieś rozwiązanie.
Jak piszesz tak cię widzą.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Póki co częściowo udało sie rozwiązać kwestię wyświetlania ostatni hpostów na stronie głównej - pokazuje juz nowe posty nie nowe tematy, choć link przenosi jeszcze na 1 stronę tematu. Ale będę nad tym pracował 
- Dr Mabuse
Na Firefoxie wszystko jest OK. Jak wspomniałem problem dotyczy IE v. 6. Nie jest to raczej wina Windowsa, gdyż sprawdzałem na dwóch kompach i na obydwu jest ten sam problem. Ale dziękuję za zainteresowanie.

- Pioetrek
- Kontakt:
Nie wiem jak innym ale mnie brakuje domyślnego otwierania linków w nowym oknie/karcie.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Adi
Aha No faktycznie. Zauważyłem, że u mnie też jest ten mały mankament. Nie przeszkadza mi to aż bardzo, gdyż potem już na linku wybieram prawym przyciskiem myszy - "Otwórz odnośnik w nowej karcie" i już. Ale nie miałbym nic przeciwko gdyby zostało to poprawione w ten sposób, żeby po kliknięciu bezpośrednio otwierało w nowej karcie.Pioetrek pisze:mnie brakuje domyślnego otwierania linków w nowym oknie/karcie.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Stare linki pewnie będą już się tak otwierały, ale nowe powinny być od teraz otwierane w osobnym oknie. Sprawdźcie czy działa 
Sam link www.moderntalking.pl
Link przez bbcode: Test
Sam link www.moderntalking.pl
Link przez bbcode: Test
- Pioetrek
- Kontakt:
Działa, działa..., dzięki
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Proszę administratorów o sprawdzenie opcji wklejania odnośników do innych stron, bowiem są z tym problemy!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Zgadzam się udało mi się wkleić link do żwirka i muchomorka, ale nie udało mi się wilka i zająca, a przecież to taki kultowy serial

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ja krótko w tym temacie, bo chwilowo poza domem jestem 
Gdy link jest zbyt długi, prawdopodobni mechanizm forum automatycznie łamie go na kilka linijek. Żeby tego uniknąć, wystarczy zaznaczyć po wpisaniu dany link i klinkąć na "URL", które jest nad polem do pisania postu.
Efekt będzie następujący:
http://www.przykladowy-bardzo-dlugi-lin ... zm-lamania
Mam nadzieję, że to to
Gdy link jest zbyt długi, prawdopodobni mechanizm forum automatycznie łamie go na kilka linijek. Żeby tego uniknąć, wystarczy zaznaczyć po wpisaniu dany link i klinkąć na "URL", które jest nad polem do pisania postu.
Kod: Zaznacz cały
[url]http://www.przykladowy-bardzo-dlugi-link.pl/ktory-nie-zostanie-zepsuty-przez-mechanizm-lamania[/url]http://www.przykladowy-bardzo-dlugi-lin ... zm-lamania
Mam nadzieję, że to to