Nowe forum

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Nowe forum

Post autor: Dr Mabuse »

Dzięki Only. Banalnie proste (i skuteczne zarazem) :oops:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Arku, jak zwykle kawał dobrej roboty. Nowa wersja forum jest znakomita.
Podpisuję się obiema rękoma pod tym. Co prawda z początku nie mogłem się zdeko przyzwyczaić ale po kwadransie obcykałem o co biega ze wszystkim. No cóż. Musimy iść z duchem czasu również w necie. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Jest jeszcze jeden mały drobiażek, który spędza mi sen z powiek :D A to dlatego tylko, że zapewne jest jakiś prosty i skuteczny sposób, aby się go pozbyć. Chodzi mianowicie o to, że po otwarciu strony forum, IE po krótkim czasie automatycznie ustawia obraz na dole strony. Efekt jest taki, że przez ułamek sekundy widoczny jest pierwszy post na stronie, a potem - ostatni. Jest dla mnie jeszcze jakiś ratunek :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adi

Być może powinien się wypowiedzieć w tej sprawie doświadczony informatyk bądź moderator strony ale ja np. używam Firefoxa i nie miałem jeszcze nigdy tego typu problemów a swojego czasu używałem długo tego właśnie Internet Explorera i również było OK a teraz naprzemiennie z Firefoxem używam Safari. (czasem Firefox otwiera mi niepoprawnie linki do You Tube) Więc może przerzuć się na inną przeglądarkę a może to wina po stronie systemu Windows?
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja też używam firefoxa i nie mam z nim większych problemów :wink:
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ja także używam firefoxa i też nie zauważyłam czegoś takiego :]
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

IE to dziwny program i szczerze mówiąc nie mam pojęcia z czego może wynikać ten problem :(
Na co dzień korzystam z Firefoxa i on z forum radzi sobie znakomicie, ale także gdy otwieram je w IE7, też nie widzę niczego niewłaściwego :? Gdy klikam na ikonkę nowego postu - przenosi do nowego, gdy klikam na ikonkę ostatniego - do ostatniego, gdy na nazwę tematu - przenosi do pierwszego postu.
Poszukam czegoś w tej sprawie w internecie, być może znajdę jakieś rozwiązanie.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Póki co częściowo udało sie rozwiązać kwestię wyświetlania ostatni hpostów na stronie głównej - pokazuje juz nowe posty nie nowe tematy, choć link przenosi jeszcze na 1 stronę tematu. Ale będę nad tym pracował ;)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Na Firefoxie wszystko jest OK. Jak wspomniałem problem dotyczy IE v. 6. Nie jest to raczej wina Windowsa, gdyż sprawdzałem na dwóch kompach i na obydwu jest ten sam problem. Ale dziękuję za zainteresowanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Nie wiem jak innym ale mnie brakuje domyślnego otwierania linków w nowym oknie/karcie.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Adi

Pioetrek pisze:mnie brakuje domyślnego otwierania linków w nowym oknie/karcie.
Aha No faktycznie. Zauważyłem, że u mnie też jest ten mały mankament. Nie przeszkadza mi to aż bardzo, gdyż potem już na linku wybieram prawym przyciskiem myszy - "Otwórz odnośnik w nowej karcie" i już. Ale nie miałbym nic przeciwko gdyby zostało to poprawione w ten sposób, żeby po kliknięciu bezpośrednio otwierało w nowej karcie. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Stare linki pewnie będą już się tak otwierały, ale nowe powinny być od teraz otwierane w osobnym oknie. Sprawdźcie czy działa ;)
Sam link www.moderntalking.pl
Link przez bbcode: Test
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Działa, działa..., dzięki :wink:

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Proszę administratorów o sprawdzenie opcji wklejania odnośników do innych stron, bowiem są z tym problemy!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zgadzam się udało mi się wkleić link do żwirka i muchomorka, ale nie udało mi się wilka i zająca, a przecież to taki kultowy serial :( :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ja krótko w tym temacie, bo chwilowo poza domem jestem ;)

Gdy link jest zbyt długi, prawdopodobni mechanizm forum automatycznie łamie go na kilka linijek. Żeby tego uniknąć, wystarczy zaznaczyć po wpisaniu dany link i klinkąć na "URL", które jest nad polem do pisania postu.

Kod: Zaznacz cały

[url]http://www.przykladowy-bardzo-dlugi-link.pl/ktory-nie-zostanie-zepsuty-przez-mechanizm-lamania[/url]
Efekt będzie następujący:

http://www.przykladowy-bardzo-dlugi-lin ... zm-lamania

Mam nadzieję, że to to ;)
ODPOWIEDZ