Body To Body

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Body To Body

Post autor: MichałT »

Osobiście mam duży sentyment do tej płyty, bo to właśnie od niej zaczęła się moja przygoda z Blue System :D
Jak każda płyta Blue System, ma ona swój niepowtarzalny klimat z moim ukochanym
"Can This be Love " na czele :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zgadzam się utwór jest bardzo ładny, a płyta jest jedną z fajniejszych. Nie bardzo mi się natomiast podoba inny wizerunek Bohlena. Natomiast pod względem muzycznym płyta jest super, uwielbiam to tempo szczególnie On&on czy Deeper, deeper.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Płyte oczywiscie fajnie sie slucha, bo piosenki sa chwytliwe.
Ale ja wole typowy Blue System, a nie takie podrobki DJa Bobo, Fun Factory i La Bouche.
Ten album to typowy dance lat 90tych, dum dum dum, tratata, On And On, tarara-ri-rarara.
Plyta jest bardzo slaba, choc w ucho wpada.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Plyta jest bardzo slaba.
Obiektywnie na pewno, al ja ją bardzo lubię.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie się piosenka BTB bardzo podoba...fajnie sie przy niej tańczy..ale album jak dla mnie to taki sobie. Ale lubię jeszcze For The Children i Deeper, Deeper
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Body to body - pogodny kawałek, z ładną melodią i chwytliwym refrenem.
Only with you - mocniejszy beat i znowu bardzo udany kawałek, tym razem o szybkim tempie.
For the children - ładna ballada z bardzo dobrym tekstem.
It's for you - ten utwór początkowo do mnie nie trafiał, później już trafił, trochę lżejszy brzmieniowo niż większość. Jak dla mnie za mało tam Bohlena a za dużo żeńskiego wokalu.
Dam dam - podobny do poprzedniego, jednak trochę bardziej udany, może do tańczenia się nie nadaje, ale przyjemnie się go słucha.
Can't this be love - bardzo dobry spokojny utwór, na początku śpiewany delikatnie, nemalże szeptem przez Bohlena, a później mocnym głosem Kohlera. Bardzo ładny.
On&on - rewelacyjna dyskotekowa bomba. Uwielbiam utwory w takim tempie.
Freedom - kolejny świetny utwór z troszeczkę słabszym beatem, w pewnym momencie można pomylić głosy Bohlena i Kohlera, który śpiewa znaczące partie w zwrotkach co jest rzadkościa.
Deeper deeper - tak jak Freedom, również bardzo mi się podoba.
Oh I miss you - z 3 ballad, ta jest najładniejsza, popis możliwości wokalnych Bohlena.
Thanks God it's friday night - jak on&on. Również bardzo udany.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

płytka Mnie także się podoba "Body to body".jest ok 8)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re:

Post autor: atlantyda ;o) »

ArCrack pisze: Z wokalem Dieter jest ciekawa historia we Freedom, to prawdopodobnie jedyny (poza instrumentalnymi) kawałek BS, w którym nie da się go usłyszeć :)
Dziwne,bo ja tam słyszę Bohlena i to doskonale,On ma takie charakterystyczne "seplenienie języka angielskiego" po tym można rozpoznać jego śpiew.Nikt mi nie wmówi,że w którejś z piosenek Bohlena nie on śpiewa jakaś zwrotkę,to totalne bzdury.
Chyba,że pokażecie mi jakieś konkretne i potwierdzone zapiski na ten temat.
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Zaraz po ''21st Century'' to drugi co do moich ulubionych albumów BS :wink:
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Album Body to body jest wspaniały.Bardzo taneczny i gorący.Dance na najwyższym poziomie.Dieter pokazał klasę.Według mnie zostawił w tyle takich modnych wtedy wykonawców jak D.J.Bobo,E-Rotic czy U-96.Ten album to rewelacyjny Eurodance.Gdy pierwszy raz usłyszałem kawałek Body to body, myślałem że to D.J.Bobo-zresztą jeden z moich ulubionych wykonawców lat 90.Od razu zakochałem się też w Dam,dam,It's for you , On and one i Thank god it's friday night(Genialna zwrotka!!!).To idealny album na imprezę! Wspaniały,porywający,melodyjny ,gorący i dopracowany dance!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

disco-man pisze:To idealny album na imprezę! Wspaniały,porywający,melodyjny ,gorący i dopracowany dance!
To fakt. Sam go podtykałem na zabawach kuzynowi DJ'owi w latach 90-tych. :wink: Jednak nie zawsze to co jest fajne do poskakania zawiera doceniany walor muzyczny. :) Ja ten album też darzę sentymentem ale jak go porównam do np. do "Twilight" to bardziej cenię ten drugi. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Wg mnie to w ogóle wszystkie albumy w stylu dance'90 strasznie się zestarzały.
Czego nie można absolutnie powiedzieć o "klasycznych" albumach zespołu.
W każdym razie dla mnie :)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Po raz pierwszy "Only With You" usłyszałam na lekcji w-f, było na jakiejś składance Bravo i od razu mi wpadło w ucho, byłam zachwycona. Poza tym lubię "Dam Dam", bo jest rytmiczne, przyjemne i delikatne w brzmieniu; "Can't This Be Love" - mam słabość do tej ballady, może z powodu tego szeptu?; "Oh I Miss You" - z tym kawałkiem wiąże się cała historia :D; "Thanks God It's Friday Night" ma niezłe fragmenty; najmniejsze wrażenie na mnie zrobiły "Deeper Deeper", "On&On", za mało urozmaicone.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
nado

Post autor: nado »

AAA. Mam chwilę, to podroczę się trochę z Peterem. A więc Peter, co ci się tam powiedziało ?
Peter pisze:Body to body - pogodny kawałek, z ładną melodią i chwytliwym refrenem.
Nigdy nie lubiłem D.J. Bobooo. Bohlen go tak lubił, że aż mu pozazdrościł i skopiował jego radosne plumkanie. "Body to body" - Bohlen miał chyba na myśli masochistów.
Peter pisze:Only with you - mocniejszy beat i znowu bardzo udany kawałek, tym razem o szybkim tempie.
Zapomnniało ci się Peter, że Bohlen zrobił już "Only with you" tylko o rok wcześniej i pod innym tytułem "Laila". To się nazywa "druga woda po kisielu". Jak ktoś lubi niech pije. Smacznego !
Peter pisze:For the children - ładna ballada z bardzo dobrym tekstem.
Tak. Powróciłem na chwilę do złotych lat 80. Aż dziw bierze, że tej do bólu poprawnej ballady na zamówienie nie zaśpiewał Chris Norman. Ballada mogłaby nazywać się " Midnight lady for the children". A jak komponuje się z albumem ! Powiedzenie "pasuje jak kwiatek do kożucha" nabiera tu zupełnie nowego znaczenia.
Peter pisze:It's for you - ten utwór początkowo do mnie nie trafiał, później już trafił, trochę lżejszy brzmieniowo niż większość. Jak dla mnie za mało tam Bohlena a za dużo żeńskiego wokalu.
Za dużo wokalu żeńskiego dla ciebie, dla mnie za dużo wszystkiego, a przede wszystkim tejże lekkości, o której piszesz - "nieznośnej lekkości bytu". Bohlen pomyślał: każde moje ambitne dzieło trafia kulą w płot, teraz zrobię coś głupiego. No i znowu się udało.
Peter pisze:Freedom - kolejny świetny utwór z troszeczkę słabszym beatem, w pewnym momencie można pomylić głosy Bohlena i Kohlera, który śpiewa znaczące partie w zwrotkach co jest rzadkościa.
Kolejna pozycja dla masochistów. 200 % D.J. Bobo. Jeszcze gorszy od oryginału.
Peter pisze:Deeper deeper - tak jak Freedom, również bardzo mi się podoba.
Zastanawiam się komu Dieter robił dobrze w chwili, gdy wpadł na pomysł tej piosenki. Wychodzi na to, że im przyjemniej Bohlenowi, tym gorzej mi. Tępe walenie głową w mur: coraz mocniej, coraz boleśniej, aż do radosnego zamroczenia.
Peter pisze:Oh I miss you - z 3 ballad, ta jest najładniejsza, popis możliwości wokalnych Bohlena.
Tak. Gdyby Bohlen był młodszy robiłby w boysbendzie i pisałby dla niego równie szałowe, ckliwe, proste jak budowa cepa, ballady.
Nie podzielam Peter twojego optymizmu co do wartości artystycznej tej płyty i nie mogę się nadziwić, jak mogła ona spodobać się takiemu znawcy tematu, jak ty.
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Peter pisze:No i uważam, że za mało tam jest wokalu Dietera.
No z tym jest różnie.Jak sam zapewne zauważyłeś że duża część ludzi uważa że jego muzyka jest ok. a tym bardziej gdy on nie śpiewa.Ja bardzo lubię jego wokal, do niego trzeba się poprostu przyzwyczaić.Płyta oczywiście super, fajne skoczne utworki utrzymane w Bohlenowskim stylu.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Jest to kolejny bardzo dobry album :wink: Genialne utwory to "Body To Body", "It's For You", "Dam, Dam", "On And On" i "Freedom", reszta piosenek to też bardzo dobre kompozycje. Jedynie nie podoba mi się tutaj to, że w piosenkach słychać zbyt dużo żeńskiego wokalu.

Ocena to 5-/6
Obrazek
ODPOWIEDZ