nowe piosenki od CCCatch

Dyskusja na temat C.C. Catch
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Z nowych kawałków Caro podoba mi się jedynie Silence. To muzyka którą lubimy. :D
steen

Post autor: steen »

Z tego co czytam to jest parę osób zniechęconych obecnym trendem Bohlena. Na siłę dopasowywanie się do obecnie "bitej" muzyki też niczego dobrego nie wróży. Pamiętam chociażby ingerencję Singeltona w zbyt mocnym rapowaniu. Teraz snucie sie jak mgła Mendlocka. Owszem wstawki mogą być, ale nie bez przesady.

Współpracy Thomasa i Caro jakos do tej pory nie brałem pod uwagę i jestem ciekaw jakie panują miedzy nimi stosunki? Love is like Raibow bardzo miła i sympatyczna kompozycja - udana Thomasa. Sielence Caro słabo znam.
jkris

Post autor: jkris »

steen pisze: Sielence Caro słabo znam.
oto Silence
http://www.youtube.com/watch?v=BJd6QtQEiLI
steen

Podziękowania i ukłony dla Jkris za podpowiedź Sielence Caro :):). Teraz poznałem i bym się bardzo ucieszył gdyby ktoś mi szepnął, gdzie można znaleźć mp3 tego utworu do lepszej analizy. Mam takie stare naloty, że jak coś mi sie spodoba, to słucham tego aż do wyczerpania sił. Naturalnie to pierwsze wrażenie jest najlepsze.

Przy okazji pytanie o mp3 remixu Strangers by night z 2007. Za więcej niż miesiąc mój miesiąc maj. Z nim się wiążą bardzo ważne wspomnienia z '86. Majowa premiera albumu Catch The Catch, początek szaleństwa za Caro i ........kto w maju urodzony powstań, powstań, powstań...........
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

steen

Ukłony dla Soldier!

Pierwszy link pokazuje mi Starngers ale w wersji extended, którą znam i bardzo lubię (ostre gitarowe solówki, przejścia kanałowe dźwięku).
Drugi link jest nieaktywny (tak mi mój komp pokazuje). Na poczatku lutego znalazłem remix Strangers z 2007 na wrzucie, ale po pewnym czasie zniknął, a szkoda. Może kiedyś go gdzieś usłyszę.
Awatar użytkownika
Peter

Nie wiem czy zauważyliście, ale pozostałe kawałki nie za bardzo pasują do Silence. Są w innym stylu. Trochę ta płyta jest słaba. Mogła być lepsza gdyby wszystkie kawałki utrzymane były w stylu disco tak jak kawałek "Shake your head". Myślałem, że się też na niej znajdzie.
steen

Z tego co wiem, czasami tak bywa, że nargane single są singlami, bez szansy na stworzenie albumu. To jest bezpieczna taktyka nie topienia funduszy w interesie. Przy założeniu, że singiel odnosi sukces, jest sens pracy nad dalszą częścią Long Playa. Tak było z Catch the Catch. Najpierw I can.. potem 'Cause You... i Strangers.

Silence i Shake... nie odniosły silnego zainteresowania i dlatego Caro machnęła ręką. Z tego co widze to strasznie sie ona broni przed nawiązaniem kontaktu z Bohlenem. A szkoda!
jkris

Peter pisze:Trochę ta płyta jest słaba. Mogła być lepsza gdyby wszystkie kawałki utrzymane były w stylu disco
ja tylko powtorze, ze tu raczej nie ma mowy o zandej plycie. te piosenki to tylko remiks kilku piosenek Caro, ktore nie stworza nigdy albumu. z tego co pisal jej brat, takich piosenek nagranych po '98 wystarczyloby na 5 nowych plyt wiec to przypadkowa zbitka opublikowana jako niespodzianka dla fanow.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jak dla mnie najlepszą z po-Bohlenowskich piosenek Caro jest Silence i to w podstawowej wersji, nie tej która poszła w owym mixie. Świetna melodia i całkiem sympatyczny aranż. Pozostałe z kolei zupełnie do mnie nie trafiają... :/
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:Jak dla mnie najlepszą z po-Bohlenowskich piosenek Caro jest Silence i to w podstawowej wersji
ale mowisz o tej wersji z singla czy tej z video? bo mnie najbardziej podoba sie ta teledyskowa wersja ale jej niestety na singlu nie ma...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

No może tak nie do końca podstawową, chodzi mi o Live Vibe Mix ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

W 100% się Arku z Tobą zgadzam. Silence dużo lepiej brzmi w wersji standardowej, niż jakiś mix tego kawałka. CC Catch pokazała, że potrafi stworzyć niezły kawałek bez Bohlena. Szkoda, że inne nowe kawałki są dalekie od tego brzmienia. A jak wam się podoba "shake your head" Bo dla mnie ten kawałek jest równie dobry choć nieco słabszy.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

No jeśli ja miałbym oceniać to rzeczywiśćie chyba ta nowa "Silence" bardziej mi się podoba od "Shake your head". I to ta nowa też mi się najbardziej podoba w wersji oryginalnej. Po odsłuchaniu jej mixów też stwierdziłem, że jednak w tym wypadku akurat oryginał jest lepszy. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

a ma ktoś może jakiś inny link??? bo na torrencie nie mam konta a z kolei ta wrzuta sie nie wyświetla
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Wszystkie te kawałki mimo, że różnią się stylistycznie od Silence są całkiem przyjemne. Cokolwiek Caro zaśpiewa jest po prostu fantastyczne. Jednak mogło by być lepsze gdyby to było w dawnym stylu. Szkoda, że raczej ie prędko te kawałki ujrzą światło dzienne.
ODPOWIEDZ