Masoneria, anarchizm a Modern Talking

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
jkris

Post autor: jkris »

no dobra, wg mnie Bohlen jest zapowiadanym w znanej przepowiedni antychrystem... :roll:
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hmm nie zdziwiło by mnie to ale z kolei nie był by takim typowym, antychrystem. Jak wiadomo antychryści nie mają w zwyczaju m,in brania ślubów a dieterek miał przecież żony :D ale trzeba mu przyznać jedno. jest bogobojny ze względu na tę chcicę na kobiety i pieniądze.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
jkris

only love pisze: Jak wiadomo antychryści nie mają w zwyczaju m,in brania ślubów a dieterek miał przecież żony.
Hitler przeciez sie ozenil...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Hitler się nie ożenił,ona była tylko jego "lalą".
A po za tym podzielam pytanie jkrisa,czy okładki rzeczywiście projektował Bohlen i miał jakikolwiek wpływ na to,jak i gdzie będą kręcone teledyski :?:
Może miał wtedy w ekipie jakiegoś "dziwnego" gościa :?
Awatar użytkownika
flipper_69

Post autor: flipper_69 »

atlantyda ;o) pisze:Hitler się nie ożenił,ona była tylko jego "lalą".
A po za tym podzielam pytanie jkrisa,czy okładki rzeczywiście projektował Bohlen i miał jakikolwiek wpływ na to,jak i gdzie będą kręcone teledyski :?:
Może miał wtedy w ekipie jakiegoś "dziwnego" gościa :?
Hitler ożenił się w dniu swojej śmierci z Ewcią Braun. A co do projektów okładek to faktycznie Dieter wcale nie musiał wiedzieć jakie symbole się na nich znajdują.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

only love pisze:czy thomas tez należy do tego samego ruchu?
Otóż jestem przekonany na 99,9%, że Thomas nie należy do tego ruchu (masonów) , gdyż pamiętacie chyba jak opisywałem jak Thomas spędza święta z rodziną (w sposób typowo katolicki) więc wątpliwa jest dla mnie taka opcja. Aczkolwiek niewykluczone, że należy do jakiś innych stowarzyszeń np. na rzecz ochrony zwierząt, czy też np. na rzecz ochrony środowiska albo pomocy uzdolnionej młodzieży (powiedzmy w kwestii młodych talentów muzycznych). Ostatnio też wielu znanych artystów angażuje się w pomoc biednym rejonom Afryki (coś o Madonnie na ten temat słyszałem) a dziś w Teleexpresie widziałem o Bono na forum ekonomicznym w szwajcarskim Davos, który to Bono apelował więcej pomagać - mniej gadać!!
Tylko tak gdybam na temat Thomasa bo nie znam sprawdzonych wiadomości na ten temat ale kto wie :?:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Z tego co wiem to Thomas śpiewał w tym roku kolędy w Kościele i lata wczesniej też ma wystepy kościelne za sobą.Więc wykluczone aby należał do sekty przeciwko Kościołowi.
jkris

atlantyda ;o) pisze:Hitler się nie ożenił,ona była tylko jego "lalą
oczywiscie, ze sie ozenil... podobnie Napoleon czy Stalin - ten nawet 2krotnie ;-)
co zas okladek to z mojej strony nie bylo to pytanie, bo dla mnie to jest oczywiste, ze Bohlen nie zajmowal sie ich wygladem...
Awatar użytkownika
flipper_69

jkris pisze: co zas okladek to z mojej strony nie bylo to pytanie, bo dla mnie to jest oczywiste, ze Bohlen nie zajmowal sie ich wygladem...
W sumie to też tak uważam. Ale z drugiej strony jestem ciekawy co sądzisz o tych symbolach?
Awatar użytkownika
granieispiewanie
Kontakt:

Post autor: granieispiewanie »

A nawiasem mówiąc to okładki płyt MT z lat 80-tych (moim skromnym zdaniem) są dużo lepsze niż te po 1998.
Te kule, kryształy i szklane trójkąty, nadawały tajemniczośći i klimat MT.
Poza tym podoba mi się w nich jednolitość i ciągłość.
Takie same czcionki, wielkość liter i styl.
Awatar użytkownika
flipper_69

granieispiewanie pisze:A nawiasem mówiąc to okładki płyt MT z lat 80-tych (moim skromnym zdaniem) są dużo lepsze niż te po 1998.
Te kule, kryształy i szklane trójkąty, nadawały tajemniczośći i klimat MT.
Poza tym podoba mi się w nich jednolitość i ciągłość.
Takie same czcionki, wielkość liter i styl.
Sądzę, że chyba większosć użytkowników forum tak uważa. Tamte okładeczki to poezja...
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

a ja uważam że to Dieter miał wpływ na wygląd okładek; w końcu w MT to wszystkie pomysły i decyzje należały do niego. poza tym w swojej biografii napisał,że umieszczenie na okładce singla 'you're my heart' tenisówka i lakierka było jego pomysłem.per analogiam wnioskuje, że pozostałe motywy również
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

No i mysle,ze design okladek mozna wyjasnic. Spojrzalam na plyty MT np Ready For Romance i The 1st Album. Zobaczcie teraz na plyty CC np I Can Lose My heart Tonight i 'Cause You Are Young http://www.webdjsitalodisco.ch/eurodisco%20covers.htm I co sie okazuje- art direction+coverfoto na tych albumach robil ten sam czlowiek,a nazywa sie on-Manfred Vormstein. Czy te okladki nie sa w podobnym stylu,pewnie tak i inne tez. Taki styl pana Manfreda. Porownajcie sobie i napiszcie co o tym sadzicie.
jkris

flipper_69 pisze:
jkris pisze: co zas okladek to z mojej strony nie bylo to pytanie, bo dla mnie to jest oczywiste, ze Bohlen nie zajmowal sie ich wygladem...
W sumie to też tak uważam. Ale z drugiej strony jestem ciekawy co sądzisz o tych symbolach?
hmmm, nie znam sie na tym absolutnie, ale Twoje argumenty do mnie przemawiaja. Bohlen z pewnoscia nie projektowal okladek ale byc moze czlowiek, o ktorym wspomniano mial cos wspolnego z tym nurtem. albo co bardziej prawdopodobne wynikalo to tylko z jego artystycznej fascynacji sybolami masonerii...
cos zas sie tyczy okladek po '98 to juz w przypadku plyt BS mozna zauwazyc, ze od 3. plyty na kazda z okladek wepchano zazwyczaj wielka twarz Bohlena- pewnie po to aby nie przeoczyc krazka na sklepowej polce...
dobrze, ze w przypadku MT ostatnia plyta jest wyjatkiem...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Adi pisze:
only love pisze:czy thomas tez należy do tego samego ruchu?
Otóż jestem przekonany na 99,9%, że Thomas nie należy do tego ruchu (masonów) , gdyż pamiętacie chyba jak opisywałem jak Thomas spędza święta z rodziną (w sposób typowo katolicki) więc wątpliwa jest dla mnie taka opcja. Aczkolwiek niewykluczone, że należy do jakiś innych stowarzyszeń np. na rzecz ochrony zwierząt, czy też np. na rzecz ochrony środowiska albo pomocy uzdolnionej młodzieży (powiedzmy w kwestii młodych talentów muzycznych). Ostatnio też wielu znanych artystów angażuje się w pomoc biednym rejonom Afryki (coś o Madonnie na ten temat słyszałem) a dziś w Teleexpresie widziałem o Bono na forum ekonomicznym w szwajcarskim Davos, który to Bono apelował więcej pomagać - mniej gadać!!
Tylko tak gdybam na temat Thomasa bo nie znam sprawdzonych wiadomości na ten temat ale kto wie :?:

no tak nawet jeśli thomas by należał o stowarzyszeń ale pozytywnych to by mnie nie zdziwiło :lol:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Hmmm...chociaż kto wie,zaśpiewał piosenke o Lucyferze,nie...może rzeczywiście jest z nim nie dobrze :cry:
Nasz "boski"Dieter uwielbia szatana...kurde...temat na pierwsza stronę brukowca...hahaha
ODPOWIEDZ