Muzyczna ofensywa Thomasa
-
alunia13
Re: Muzyczna ofensywa Thomasa
Ano niestety.. ;( Wychodzi na to, że Thomas nie przepada za Polską i vice versa ;(
"You can win, If You want..."
- Kudlaty
a tam gadacie... Thomas NAPEWNO by przyleciał, ale to nie zależy tylko od niego. Musi byc też organizator koncertu, który Thomasa do nas zaprosi, a jeśli tych brak, to trudno oczekiwac cudów.
I need a woman. A woman to run to.
Someone who cares in the night.
Someone who cares in the night.
- Peter
Tak prawdę mówiąc to Thomas Anders ma gdzieś nasz kraj podobnie jak inne gwiazdy światowe. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A na czym miała by się opierać ta prawda...?
Nie ma najmniejszego problemu z organizacją koncertu Thomasa w Polsce: http://www.thomasanders.pl/kontakt.php
Wystarczy przelać odpowiednią kwotę na konto Solarisa i oni już się wszystkim zajmą.
Nie ma najmniejszego problemu z organizacją koncertu Thomasa w Polsce: http://www.thomasanders.pl/kontakt.php
Wystarczy przelać odpowiednią kwotę na konto Solarisa i oni już się wszystkim zajmą.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Miała by się opierać na faktach. Thomasowi jakoś nigdy nie było po drodze do Polski. Niestety.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Sam sobie występów organizować nie będzie, jeśli go chcą - przyjeżdża. Jest w Polsce regularnie co dwa lata od 1998, choć ostatnio wpadł tylko na nagrania do płyty. Problem raczej w tym, że polscy organizatorzy różnego rodzaju imprez niestety nie chcą go zapraszać / nie stać ich na zapraszanie Thomasa.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Pewnie to zbyt duża gwiazda i się nieźle ceni
A szkoda bo mogło by to Thomasa wypromować w Polsce i zapewnić mu nowych fanów.
- Adi
No w sumie szkoda, ze omija. Jednak wydaje mi się, że nie omija nas z powodu jakiegoś bliżej nieokreśłonego "widzimisię. Może w Polsce jest tak samo popularny jak w Pakistanie choć z drugiej strony jak napisał ArCrack, faktycznie ktoś musi mu ten koncert zorganizować i zaprosić go. Jednak zastanówmy się skoro to jest takie proste, to dlaczego jednak żadna firma nie chce jednak zorganizować mu tego koncertu i zaprosić go? Może faktycznie chodzi albo o to, że byłby zbyt drogi albo jednak jest tak jak mówię, że po rozpadzie Modern Talking nie jest już tak popularny w Polsce. Jednak za czasów Modernu wraz z Dieterem byli nie jako "na fali" i sam mam znajomyh, którzy wybierali się na koncerty Modernu mimo, że nie byli specjalnie ich fanami. Ale w ówczesnym czasie było to "cool".Krzychoo pisze:Thomas daje koncerty na naprawde w różnych krajach. Nie sądze żeby w np. Pakistanie był bardziej populrany niż w Polsce. On poprsotu ją omija.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
I nasz Thomas się rozkręca (lub raczej publiczność rozkręca):
Kod: Zaznacz cały
http://pl.youtube.com/watch?v=RA0iBA_WO9IMODERN TALKING FOREVER!!!
- shizonek
Nie wiem jak jest z popularnością MT/Andersa w PL, ale chyba nie tak źle, biorąc pod uwagę tegoroczny Sopot. Polska po prostu jest niewdzięcznym krajem, jeśli chodzi o koncerty, a nie jakaś urojona niechęć Thomasa do Polski (to jest ta niechęć
http://www.se.pl/multimedia/video/show/ ... ha-polske/).
U nas najzwyczajniej rynek koncertowy zepsuto darmowymi festynami, które sponsoruje ten albo inny browar, kto więc zapłaci za bilet, jeśli przyzwyczajono go, że to za friko.
Przypuszczam, że przez takie praktyki bardzo obniżyła się ranga występujących zespołów, piosenkarzy - pewnie część ludzi w PL traktuje ich teraz jako przysłowiową, należną im "rozrywkę do kotleta"..
Nieraz czytałam, jak to odwoływano koncert tej czy innej wielkiej gwiazdy z powodu 'braku zainteresowania' - no pewnie, jak trzeba płacić, to Polacy gremialnie okazują się antyfanami muzyki, myślałby kto. U nas, w niemal 40-milionowym kraju, nawet U2 czy inszy Michael Jackson mieliby problem z zapełnieniem sali, bynajmniej nie z powodu braku fanów..
Pkmodern: dzięki za linka.
Publiczność faktycznie niezła.. 
U nas najzwyczajniej rynek koncertowy zepsuto darmowymi festynami, które sponsoruje ten albo inny browar, kto więc zapłaci za bilet, jeśli przyzwyczajono go, że to za friko.
Pkmodern: dzięki za linka.
-
night auditor
- Członek TAFC Polska
Witam
Odnoście zainteresowania koncertami Thomasa. W 1998 podczas comebacku Modern Talking byłem na koncercie W Spodku. I mimo tego że zespół był na ogromnej fali to i tak nie udało sie hali zapełnic w 100%. Inne gwiazdy nie miały z tym problemu. Obecnie Thomas nie jest obecny w mediach mimo ostaniego występu w Sopocie. Brak go w radio mimo świetnych nowych kawałków. Jeśli już to pojawiaja się utwory ze "starego" Modern Talking.
Aby koncert się opłacił musi zostać sprzedanych kilka tysiecy biletów. Tak jak wcześniej pisaliscie publicznośc jest przyzwyczajona do darmowych występów i wtedy się dobrze bawi. Ale czy kilka tysięcy ludzi w Polsce zapłaciło by pieniądze aby zobaczyć Thomasa Andersa?.
Oczywiście Thomas ma sporo fanów w Polsce ale czy oni są w stanie zapełnić sporą hale koncertową?.
Dodatkowo pewnie sporo ludzi zna Thomasa tylko Z Modern Talking mimo że wydał mnóstwo solowych albumów i raczej liczyła by na koncercie na zestaw najwiekszych hitów Modern Talking.
Ja osobiście z niecierpliwoscią czekam na koncert Thomasa w Polsce tylko dla fanów. I nie koniecznie musi wykonywać tylko hity MT.
Pozdrawiam
Odnoście zainteresowania koncertami Thomasa. W 1998 podczas comebacku Modern Talking byłem na koncercie W Spodku. I mimo tego że zespół był na ogromnej fali to i tak nie udało sie hali zapełnic w 100%. Inne gwiazdy nie miały z tym problemu. Obecnie Thomas nie jest obecny w mediach mimo ostaniego występu w Sopocie. Brak go w radio mimo świetnych nowych kawałków. Jeśli już to pojawiaja się utwory ze "starego" Modern Talking.
Aby koncert się opłacił musi zostać sprzedanych kilka tysiecy biletów. Tak jak wcześniej pisaliscie publicznośc jest przyzwyczajona do darmowych występów i wtedy się dobrze bawi. Ale czy kilka tysięcy ludzi w Polsce zapłaciło by pieniądze aby zobaczyć Thomasa Andersa?.
Oczywiście Thomas ma sporo fanów w Polsce ale czy oni są w stanie zapełnić sporą hale koncertową?.
Dodatkowo pewnie sporo ludzi zna Thomasa tylko Z Modern Talking mimo że wydał mnóstwo solowych albumów i raczej liczyła by na koncercie na zestaw najwiekszych hitów Modern Talking.
Ja osobiście z niecierpliwoscią czekam na koncert Thomasa w Polsce tylko dla fanów. I nie koniecznie musi wykonywać tylko hity MT.
Pozdrawiam
- krystian395
Także czekam na taki koncert a jeśli chodzi o utwory to jestem za tym żeby wykonał pół utworów MT i pół swoich własnychnight auditor pisze: Ja osobiście z niecierpliwoscią czekam na koncert Thomasa w Polsce tylko dla fanów. I nie koniecznie musi wykonywać tylko hity MT.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
You are not alone - I'll be there for you........
- Peter
Trudno, żeby było inaczej wystarczy spojrzeć na to czego dostarczają polscy wykonawcy. Jak tu lubić w ogóle muzykę...shizonek pisze:Polacy gremialnie okazują się antyfanami muzyki, myślałby kto.
Jeżeli chodzi o Thomasa to mógłby coś zaśpiewać z 4 pierwszych płyt. Wszystkie 4 są cudowne. Barcos de Cristal niestety nie znam.
Co do jego ofensywy to chyba wszystko idzie w dobrym kierunku, poznałem jego 3 kawałki nowe i jest super, byleby ten album wyszedł na CD.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Czyżby kolejna próba Thomasa na Eurowizję...?
Kod: Zaznacz cały
http://www.dermedienverwerter.de/html/100210_wird_thomas_anders_der_.htmlMODERN TALKING FOREVER!!!
-
alunia13
-
jkris
To bylby bardzo dobry pomysl zeby ponownie wystapil pod jednym warunkiem:
- piosenka musi byc daleka od tej sprzed 2 lat, to musialoby byc cos w stylu Modern Talking albo w stylu Ibizy- szybka, chwytliwa piosenka... a moze Bohlen by ja napisal?
Gdyby zostal zauwazony, niekoniecznie wygral, to z pewnoscia moglby polaczyc to z promocja nowej plyty, ktora moglaby ukazac sie zaraz po konkursie. Promocja darmowa i w zasadzie w calej Europie. dobrze kombinuje
- piosenka musi byc daleka od tej sprzed 2 lat, to musialoby byc cos w stylu Modern Talking albo w stylu Ibizy- szybka, chwytliwa piosenka... a moze Bohlen by ja napisal?
Gdyby zostal zauwazony, niekoniecznie wygral, to z pewnoscia moglby polaczyc to z promocja nowej plyty, ktora moglaby ukazac sie zaraz po konkursie. Promocja darmowa i w zasadzie w calej Europie. dobrze kombinuje