ale nikt nie mowi, ze masz nie sluchac. grunt to nie byc fanatykiem tylko fanem...Skyliner89MT pisze:Ja Cie zapewniam, że to mi nie minie. Nawet jak będe miał 80 lat to i tak będe słuchał Modern Talking z zapałem. Modern Talking będe słuchał do końca swoich dni.
Bohlen & Górniak?
-
jkris
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jedyne co jest naprawdę dobre w muzyce Bohlena to "melodie",piosenki "łatwo wpadające w ucho" a po przetłumaczeniu niczym nie różnią się od Disco Polowych tekstów.
Oczywiście ma gorsze i lepsze teksty ale raczej pisał na "odpieprz"(sorry),byle był rym i nie ważne czy pasuje do reszty.
Co do duetu Bohlena z Edytą czy też napisania singla dla niej hmmm...w duet nie wierzę,singiel może by i wydali ale nie liczyłabym na sukces tej współpracy.
Oczywiście ma gorsze i lepsze teksty ale raczej pisał na "odpieprz"(sorry),byle był rym i nie ważne czy pasuje do reszty.
Co do duetu Bohlena z Edytą czy też napisania singla dla niej hmmm...w duet nie wierzę,singiel może by i wydali ale nie liczyłabym na sukces tej współpracy.
- only love
- Kontakt:
gurniaczka jest porąbana odwala cyrki i mierzy zbyt wysoko ale po tych cyrkach wszyscy mają chyba raczej jej dość a co do dietera to jego piosenki nie składają się wyłącznie z tekstów więc nie tylko na nie należy zwracać uwagę,
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- Louie, Louie, Louie
W sumie nie wiem skąd pomysł na połączenie ich razem? Edyta ma zdecydowanie ambitniejsze piosenki i jej melodie również w niczym nie przypominają brzmień Dietera (weźmy np. Dotyk- może tekst "zmieniłeś mnie w dotyk" nie jest zbyt górnolotny, ale mam teraz na myśli tą dramaturgię, której nigdy nie słyszeliśmy w MT). Co do sprzeczki Jkris ze Skylinerem, przyznam rację Jkris, Sky, nie możesz obrażać się za stwierdzenie, że teksty Dietera są do d... ale szczerze mówiąc, ich zadaniem nie było skłanianie do refleksji, tylko to, żeby się dobrze rymowały i dobrze brzmiały w połączeniu z muzyką.
Germany's most successful pop duo ever.
- Louie, Louie, Louie
-
jkris
"gUrniaczka" wyglada swietnie, spiewa swietnie, jako jedyna z kraju zaistaniala w ostatnich latach na swiecie wiec nie wiem skad ten niemadry tekst, ze mierzy zbyt wysoko? czym niby sie to objawia? zdaje sie, ze nie postanowila zostac papiezem??? no chyba, ze Twoim zdaniem B.Spears ma lepszy glos i wygladonly love pisze:gurniaczka jest porąbana odwala cyrki i mierzy zbyt wysoko
mozna kogos nie lubic- ja sam jestem chory czasami jak slucham jej wypowiedzi ale nie ma w naszym kraju nikogo innego z takim glosem, umiejetnosciami i wygladem... a to, ze nie udalo sie wypromowac jej dostatecznie dobrze kilka lat temu to nie porazka "gUrniaczki" a jej producentow
- only love
- Kontakt:
prawdę mówiąc źle to ujęłam miałam na myśli to ze ona nie mierzy bóg wie jak wysoko tylko że ma o sobie zbyt wysokie mniemanie a sławę to ona zdobyła głównie dzięki swoim skandalicznym wybrykom bo tak naprawdę nie zawsze wystarczy świetny głos ttp. żeby stać się sławnym, dieter nie miał tego świetnego głosu i nie robił aż tak idiotycznych skandali a mimo to poradził sobie doskonale śpiewając w BS sprzedał mnóstwo płyt. W Modern Talking też sobie z thomasem poradzili świetnie a to za sprawą pomysłu na muzę a nie wokalu czy skandali a więc Dieter nawet jeśli ma o sobie wysokie mniemanie ( a na pewno ma) to jest to słuszne bo on dużo więcej osiągnął tworząc mnóstwo fajnej muzy niż gurniaczka która sławę największą zdobyła skandalami. nie lubię jej tak samo jak dody 
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
-
jkris
domyslam sie, ze piszac takie rzeczy musisz miec kilkanascie lat. Gorniak nie jest znana w naszym kraju dzieki zadnym skandalomonly love pisze:prawdę mówiąc źle to ujęłam miałam na myśli to ze ona nie mierzy bóg wie jak wysoko tylko że ma o sobie zbyt wysokie mniemanie a sławę to ona zdobyła głównie dzięki swoim skandalicznym wybrykom bo tak naprawdę nie zawsze wystarczy świetny głos
porownanie Gorniak do Dody to juz totalna masakra i nieporozumienie. o Dodzie mowi sie niemal wszedzie i codziennie ale zauwaz, ze niestety nigdy w kontekscie jej muzycznych osiagniec a zawsze w zwiazku z jej sztucznym malzenstwem, wyrezyserowanym chamstwem i wygladem 100% blachary
-
moonwalker
Jasny gwint , w 2008 roku taki obssesion ? O ciebie trzeba kolego należycie dbać i pielęgnować - bo to okaz niebywały. Jeśli twórczość Bohlena sprawia że wstajesz z uśmiechem na ustach , że chce Ci się żyć to super - każdy powinien mieć jakiegoś Guru , jakiś wzór , jakiś cel - to wzmacnia i jest ok.Skyliner89MT pisze:Ja Cie zapewniam, że to mi nie minie. Nawet jak będe miał 80 lat to i tak będe słuchał Modern Talking z zapałem. Modern Talking będe słuchał do końca swoich dni.
Ale gdybanie co by było gdyby itd. jest trochę szukaniem na siłę leku na coś co przemija.
Dużo jeszcze przed Tobą , musisz się dobrze zapoznać z twórczością Bohlena , pisanie że wylansował Normana jest nie na miejscu - Bohlen pod koniec lat 70-tych grupie Smokie do pięt nie dorastał. Nie tak dawno odkryłeś She's A Lady - super sprawa , wręcz zazdroszczę ci uczucia jakie towarzyszy jak się coś takiego pierwszy raz słyszy (i to na poważnie mówię).
Ale jak się już osłuchasz z tymi wszystkimi hitami , jak już poznasz każde tłumaczenie tych hitów , jak prześledzisz na czym ten biznes polega to gwarantuję ci że wstąpisz kiedyś na forum i przeprosisz tą ''gurniaczkę'' tego szcześniaka i wielu innych których bezpodstawnie , bez jakiegokolwiek muzycznego uzasadnienia zmieszałeś z błotem.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości i wiary.
-
alunia13
- Skyliner89MT
Pan ArCrack usunął mojego posta Brawo Brawo Brawo panie Arku. Ostry był bo nie pozwole sobie w kasze dmuchać . Chociaż mnie jedna osoba popiera
od ArCrack - owszem, usunąłem ze względu na kolejny emotikonowy lunapark, który mimo próśb wciąż sie powtarzał. Z treścią nie miało to nic wspólnego
od ArCrack - owszem, usunąłem ze względu na kolejny emotikonowy lunapark, który mimo próśb wciąż sie powtarzał. Z treścią nie miało to nic wspólnego
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- only love
- Kontakt:
domyslam sie, ze piszac takie rzeczy musisz miec kilkanascie lat. Gorniak nie jest znana w naszym kraju dzieki zadnym skandalom
zaslynela dzieki 2giemu miejscu na Eurowizji a pozniej kazda piosenka i plyta, ktora wydala stawala sie hitem. kolejny etap to byla jej miedzynarodowa kariera- wtedy zniknela z Polski ale nie zniknela z radia i TV. jakies 2, 3 lata temu wrocila i byla akcja z dziennikarzami Fuckt'u, zdjeciem jej syna itd ale to chyba nie dzieki temu kazdy Polak wie kim jest. moze sie tak Tobie wydawac- zakladajac, ze masz 13-15 lat i mozesz nie pamietac co bylo 10lat temu...
porownanie Gorniak do Dody to juz totalna masakra i nieporozumienie. o Dodzie mowi sie niemal wszedzie i codziennie ale zauwaz, ze niestety nigdy w kontekscie jej muzycznych osiagniec a zawsze w zwiazku z jej sztucznym malzenstwem, wyrezyserowanym chamstwem i wygladem 100% blachary
[/quote]
ja mam 22 lata i wiem co osiągnęła górniczka i doda jednak nie napisałam ze one są podobne do siebie w 100 %, lecz w tym ze pewną sławę osiągnęły za pomocą skandalów, to fakt doda nie była nawet w Eurowizji ale mam prawo do wyrażania swych poglądów tak jak wszyscy, niby była dobra w tej całej euro wizji, zajęła doskonałe miejsce ale nie lubię jej za te skandaliczne zachowanie, i nic tego nie zmieni ani twoja gadka ani jej muzyka bo nigdy nie byłam fanatyczką jej muzyki, jej kawałki jakoś specjalnie mi w ucho nie wpadały a z kolei kawałki MT zawsze wpadały mi w ucho, Thomasa solo nie darzyłam jakąś specjalna sympatią ale jego kawałki były i są lepsze niż jej, a co do blue system to cały czas słyszę w głowie ich piosenkę sorry litle sarah a z kolei żadna piosenka gorniaczki nie ma polotu do tego utworku choć dziś mam urodziny i troszkę wypiłam to przynajmniej mówię to co myślę i proszę was nie gniewajcie się na mnie za to
ja mam 22 lata i wiem co osiągnęła górniczka i doda jednak nie napisałam ze one są podobne do siebie w 100 %, lecz w tym ze pewną sławę osiągnęły za pomocą skandalów, to fakt doda nie była nawet w Eurowizji ale mam prawo do wyrażania swych poglądów tak jak wszyscy, niby była dobra w tej całej euro wizji, zajęła doskonałe miejsce ale nie lubię jej za te skandaliczne zachowanie, i nic tego nie zmieni ani twoja gadka ani jej muzyka bo nigdy nie byłam fanatyczką jej muzyki, jej kawałki jakoś specjalnie mi w ucho nie wpadały a z kolei kawałki MT zawsze wpadały mi w ucho, Thomasa solo nie darzyłam jakąś specjalna sympatią ale jego kawałki były i są lepsze niż jej, a co do blue system to cały czas słyszę w głowie ich piosenkę sorry litle sarah a z kolei żadna piosenka gorniaczki nie ma polotu do tego utworku choć dziś mam urodziny i troszkę wypiłam to przynajmniej mówię to co myślę i proszę was nie gniewajcie się na mnie za to
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- Skyliner89MT
To wszystkiego najlepszego Only Love z okazji urodzin
Widzisz Only Love Ci starsi myślą, że nie znamy się na muzyce, że jesteśmi gorsi od nich. Żałosne !!!. Do Pana Arka: Panie Arku to według pana jak mam wyrażać swoje emocje w moich postach ???. Panie Moonwalker jak panu coś się nie podoba to niech pan nie czyta moich postów. Każdy człowiek robi to co mu radość sprawia i poprawia humor. Ja to słucham piosenek Modern Talking albo jazda samochodem sprawia mi przyjemność. A teksty napisane przez Dietera Bohlena są bardzo dobre. Angielski znam bardzo dobrze. A jak dla nie których teksty piosenek Dietera są tandetne to nie mój problem. Górniak łądna jest i ma ładny głos. Ale większość jej piosenek jest beznadziejna. Ja już mowiłem które piosenki Górniak mi się podobają. A Szcześniaka za co mam przepraszać. Nie rozśmieszaj mnie Moonwalker. Górniak i Szcześniak nigdy nie odniosą takiego sukcesu jak Modern Talking. Nigdy !!!. Z polskiej sceny muzycznej to ja słucham Boys, Stachurskiego, Lady Pank, Wilki i jeszcze tam paru.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ja również dołączam sie do życzeń 
Co do Ciebie Arku (nie wiem po co to przechodzenie na "pan", dzielą nas dwa lata zaledwie
) to pisałem już o co chodzi. Wystarczy wstawić emotikonę raz, bo gdy pojawiają się całe serie, utrudnia to czytanie postów (tym bardziej, gdy trafiają sie animowane). Z tym co piszesz się nie zgadzam, ale to nie są powody dla których usuwam posty. Prześledź starsze tematy i zobacz ile razy nie zgadzałem sie choćby z jkrisem 
A w kwestii Bohlen / Górniak, są przecież wykonawcy którym zależy na sukcesie i są tacy, dla których ważniejsza od sukcesu jest jakaś samorealizacja, poczucie dobrze wykonanej pracy. Pomijam fakt, że są też tacy, którzy tą rzekomą samorealizacją zasłaniają swoje komercyjne niepowodzenia jak i tacy, którzy swoje całkiem zwyczajne produkty na siłę próbują podawać z "ambitną" otoczką
A każdym razie Edytę widzę w grupie tych drugich i zdaje się, że zupełnie wystarczy jej status jaki ma w Polsce. Na muzyce sie dorobiła, może sobie teraz pozwolić na gwiazdorstwo i nagrywanie dokładnie tego co chce. Nijak by nie pasowała do Bohlena.
I nie martwi mnie to specjalnie, bo nie darzę jej jakąś wielką sympatią
Co do Ciebie Arku (nie wiem po co to przechodzenie na "pan", dzielą nas dwa lata zaledwie
A w kwestii Bohlen / Górniak, są przecież wykonawcy którym zależy na sukcesie i są tacy, dla których ważniejsza od sukcesu jest jakaś samorealizacja, poczucie dobrze wykonanej pracy. Pomijam fakt, że są też tacy, którzy tą rzekomą samorealizacją zasłaniają swoje komercyjne niepowodzenia jak i tacy, którzy swoje całkiem zwyczajne produkty na siłę próbują podawać z "ambitną" otoczką
A każdym razie Edytę widzę w grupie tych drugich i zdaje się, że zupełnie wystarczy jej status jaki ma w Polsce. Na muzyce sie dorobiła, może sobie teraz pozwolić na gwiazdorstwo i nagrywanie dokładnie tego co chce. Nijak by nie pasowała do Bohlena.
I nie martwi mnie to specjalnie, bo nie darzę jej jakąś wielką sympatią
Jak piszesz tak cię widzą.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska