Midnight Lady
- Peter
Re: Midnight Lady
Mimo, że uwielbiam to w wykonaniu Bohlena, przekonałem się też nieco do wersji Chrisa. 
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- justysia854
No cóż- bezapelacyjnie Chris Norman. Fakt- ten kawałek Dietera ma beznadziejną jakosc dzwieku i jest 'na zywo' bo z koncertu, a kawalek Chrisa to teledysk, zatem wrzucam linka do wykonania Chrisa live: http://www.youtube.com/watch?v=0Gfi5c8Fqr0
No cóż roznica jest znaczna i niestety Dieter słabo wypada w tej rywalizacji. Piosenka jest na prawde bardzo ładna i chwala za to Dieterowi, ale do mikrofonu nie powinien podchodzic.
Chris Norman moze nie zaspiewal tego rewelacyjnie, ale poprawnie i mozna tego wysluchac nie zatykajac uszu. Powiem wiecej- nawet milo mi sie tego slucha (choc fajerwerkow nie ma).
Dieter niestety wył jakby mu gardło podcinali i do tego falszowal (ale to chyba zadna nowosc), przynajmniej dla mnie... Dieter kompozytor- TAK, Dieter wokalista- NIE.
No cóż roznica jest znaczna i niestety Dieter słabo wypada w tej rywalizacji. Piosenka jest na prawde bardzo ładna i chwala za to Dieterowi, ale do mikrofonu nie powinien podchodzic.
Chris Norman moze nie zaspiewal tego rewelacyjnie, ale poprawnie i mozna tego wysluchac nie zatykajac uszu. Powiem wiecej- nawet milo mi sie tego slucha (choc fajerwerkow nie ma).
Dieter niestety wył jakby mu gardło podcinali i do tego falszowal (ale to chyba zadna nowosc), przynajmniej dla mnie... Dieter kompozytor- TAK, Dieter wokalista- NIE.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Peter
Wykonanie Chrisa jest poprawne, ale ja wolę bezapelacyjnie Bohlena i wcale nie wył w tym wykonaniu, tylko cudownie modulował swój głos śpiewając tą śliczna piosenkę. Dieter kompozytor - Tak, Dieter wokalista - Tak.
- Gosia91
- Peter
No na pewno ma mocnijszy głos i lepiej zaśpiewał refren. 
- kate
Ja głosuję na Dietera bo wspaniale wychodzi mu ta piosenka i jego głos dodaje jej pazura
Wersja Chrisa Normana jest taka grzeczna. Za bardzo jak dla mnie.
Wersja Chrisa Normana jest taka grzeczna. Za bardzo jak dla mnie.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- MTalkingusia28
Moim zdaniem wersja Dietera nie jest zła, jest nawet całkiem fajna, jednak trochę bardziej wolę wersję Normana, z racji głosu. 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Bezapelacyjnie lepsza jest jak dla mnie wersja Chrisa Normana. Glos Chrisa jest dobry jesli nie bardzo dobry. Jaki jest glos Dietera kazdy widzi a raczej slyszy - slabiutenki - Dieter falszuje, ze az "uszy wiedna"
To jest najlepszy dowod na to, ze Dietera glos do spiewania "na zywo" sie raczej nie nadaje. Co innego spiew w studio nagran, gdzie nawet z cieniutkiego glosu mozna zrobic przy pomocy komputera w miare przyzwoity glos a co innego glos bez elektronicznego wspomagania.
Te wersje Midnight Lady traktuje jako ciekawostke - pamietam jak ogladalem ten program na VIVIE - najbardziej podobal mi sie moment, gdy Stefan Raab wkrecil Dietera zachecajac go do zaspiewania kolejnej zrotki, podczas gdy muzycy juz skonczyli grac
Ubaw byl "po pachy"
)
Pozdrawiam!
Te wersje Midnight Lady traktuje jako ciekawostke - pamietam jak ogladalem ten program na VIVIE - najbardziej podobal mi sie moment, gdy Stefan Raab wkrecil Dietera zachecajac go do zaspiewania kolejnej zrotki, podczas gdy muzycy juz skonczyli grac
Ubaw byl "po pachy"
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- Dami
Obaj panowie mają specyficzny chrypliwy głos lecz zdecydowanie w śpiewie lepszy jest CHN.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- art_system
oh!, gdyby Bohlen miał taki głos jak Chris to dopiero tworzyliby duet z Thomasem-a piosenki Modernów wtedy jakby fantastycznie brzmiały w połączeniu tak różnych i specyficznych głosów. Osobiście Chrisa uwielbiam, zarówno solo jak i w Smolkie, dlatego stawiam na wersję oryginalną.NIe mogłem sie powstrzymać, proponuje poniższy link. Cudowne lata...
http://www.youtube.com/watch?v=_bl_9ySZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=_bl_9ySZ ... re=related
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Tomasz T
oj, chris to inna historia...
a Bohlen to jest człowiek który również bardzo dobrze do tej piosenki pasuje i dlatego głosowałem na niego.... zresztą to część MT ....
a Bohlen to jest człowiek który również bardzo dobrze do tej piosenki pasuje i dlatego głosowałem na niego.... zresztą to część MT ....
-
Kawa Księżycowa
Podobają mi się trzy wersje "Midnight Lady", każda innego powodu:
- Chris Norman - lubię jego głos, podoba mi się, jak śpiewa "Midnight Lady" od samego początku, z tego powodu nim się zainteresowałam;
- Dieter Bohlen - uważam te wykonanie za ciekawą interpretację; szkoda tylko, że jakość nagrania jest słaba, dobrze w ogóle jest;
- Roland Kaiser - jego głos też lubię, jest taki mocny i przekonywujący, jedna z lepszych jego piosenek.
- Chris Norman - lubię jego głos, podoba mi się, jak śpiewa "Midnight Lady" od samego początku, z tego powodu nim się zainteresowałam;
- Dieter Bohlen - uważam te wykonanie za ciekawą interpretację; szkoda tylko, że jakość nagrania jest słaba, dobrze w ogóle jest;
- Roland Kaiser - jego głos też lubię, jest taki mocny i przekonywujący, jedna z lepszych jego piosenek.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
- phantomas
- Kontakt:
Z całym szacunkiem do Dietera moim zdaniem nie ma nawet sensu porównywać go wokalnie do Chrisa.
Nie ta klasa, ale pięknie, że kiedyś potrafił stworzyć takie piosenki
Chris Norman live z 2009 roku.
Nie ta klasa, ale pięknie, że kiedyś potrafił stworzyć takie piosenki
Chris Norman live z 2009 roku.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami