"There's no Love in the [...]" i inne tajemnice

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Re: "There's no Love in the [...]" i inne tajemnice

Post autor: Pioetrek »

Peter pisze: Może to się po prostu nie nadawało dla BS. Nie wyobrażam sobie wielu utworów MT zaśpiewanych przez Bohlena a zwłaszcza przez Kohlera nawet inaczej zaaranżowanych. Prosty przykład Sorry little Sarrah, planowany dla BS. Prędzej mogła to dostać CC Catch w tym wypadku wszystko zależy od klasy utworu bo CC Catch dostawała odrzuty.
Sorry Little Sarah było utworem planowanym pierwotnie dla Modern Talking.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tak właśnie miałem na myśli, tylko źle napisałem, dzięki za zwrócenie uwagi :) Trochę tam zamieszałem :oops: Miałem na myśli to, że nie wyorażałbym sobie wielu utworów MT szczególnie z ostatniej płyty w wykonaniu Kohlera i Bohlena prosty przykład Slow Motion - to nawet inaczej zaaranżowane się po prostu nie nadaje do BS.
piciasty

Post autor: piciasty »

Bohlen w jednym z wywiadow i to byl chyba wywiad dla TVN powiedzial ze na jeden album zostaje napisanych ponad 90 utworow i dopiero scisla selekcja wylawia to co my kupujemy na kolejnych albumach. Czyli szuflada pana Dietera jest pelna ze az boje sie pomyslec co tam moze byc.Jednak sadze ze nie jest nam pisane je uslyszec <bezradny>
jkris

Post autor: jkris »

piciasty pisze:Bohlen w jednym z wywiadow i to byl chyba wywiad dla TVN powiedzial ze na jeden album zostaje napisanych ponad 90 utworow
mysle, ze o 90 uitworach mozna mowic w sytuacji kiedy ktos pisze plyte w kilka lat a nie w kilka... tygodni ;-)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Myślę, że Dieter miał na myśli, że powstaje 90 "utworów" tj. ok. 20 odrębnych utworów melodii a reszta to są wersje, z których wybiera się te najlepsze a słabsze odrzuca na kolejnych etapach.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Może kiedyś poznamy ten utwór, do niego pasowała by aranżacja taka jak ze Slow motion. Nie wiem jak zaaranżowano ten utwór, ale musi być cudny.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Mi się wydaję, że ten tytuł mógłbyć, zbyt podobny do innego, przez co może w rzeczywistości istnieć (piosenka), lecz pod inną nazwą i ze zmienionym tekstem <bezradny>
http://pl.youtube.com/watch?v=-KgObbc5t_Y = Whitesnake, Ain't No Love In The Heart Of The City

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Ale piosenka musiała być/(jest :?: ) świetna 8)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Ja jednak wierzę, że ten utwór istnieje pod taką właśnie nazwą w archiwum Thomasa. Bo gdyby to było u Dietera zaraz by wyszło na jakieś składance. Ma ktoś maila do Thomasa?
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

There's no Love in the [...]"

myślę że ten utwór mógł zostać wydany, pod innym oczywiście tytułem, na "in the garden of venus". przecież 6. płyta była takim właśnie zlepkiem utworów uprzednio pomijanych.
tytuł ("There's no Love in the [...]" )nawiązuje do klimatu "in 100 years" albo "don't let it ge you down"
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Sporo bym dał żeby usłyszeć tę piosenkę :D , albo chociaż za wiadomość, pod jaką nazwą się ukrywa (o ile się ukrywa :wink: ).
Prócz tego, chętnie usłyszałbym jeszcze "October In Orange" 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Sporo bym dał żeby usłyszeć tę piosenkę :D
Ja też. Ma ktoś maila do Thomasa? A poza tym nie wierzę w to, że ten utwór istnieje pod inną nazwą. Na pewno istnieje do niego demówka jak do Deepera.
Awatar użytkownika
Peter

Ja mam przeczucie, że tych niepublikowanych piosenek nie ma za wiele. W latach 80 tych jak wiadomo dostawała je CC Catch, a później możliwe, że piosenki planowane na BFG dostało Touche, Alone i YOTD to wyczerpały chyba wszystko co na nie napisano, podobnie dwie kolejne płyty, a na ostatnia moze już zabrakło pomysłów?
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:W chochlika nie wierzę ;) Może później ten kawałek przeistoczył się w And The Angels Sing In New York City, może w co innego, a może leży na półce, Thomas przy okazji Shooting Star mówił, że jest wiele niewydanych dotąd kawałków MT.
Chciałbym w to wierzyć... Sam Thomas do tej pory się nie wypowiedział na swoim forum w tej kwestii, nie wiem gdzie znalazłeś taką jego wypowiedź... Może są melodie nagrane a wokal nie? Dziwi mnie to bo by to spokojnie mogło wyjść na jubileuszowej składance...
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

Peter pisze:Ja mam przeczucie, że tych niepublikowanych piosenek nie ma za wiele. W latach 80 tych jak wiadomo dostawała je CC Catch, a później możliwe, że piosenki planowane na BFG dostało Touche, Alone i YOTD to wyczerpały chyba wszystko co na nie napisano, podobnie dwie kolejne płyty, a na ostatnia moze już zabrakło pomysłów?
a to ciekawe! zatem piosenki które miały być przeznaczone na Back For Good trafiły na album Touche? czy to potwierdzona wiadomość?
uzasadniałaby to jedna z wypowiedzi Dietera, kiedy wspomianał, że jego pierwotna koncepcja na powrót MT w 1998 r. polegała na wydaniu płyty z nowym materiałem i promowaniem nowych utworów. jednak stanęło na nowych wersjach starych piosenek
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Peter

O nie powiedziałem, że tak było na pewno, dla mnie Touche to produkt przejściowy między BS a MT i część piosenek już brzmiało jak MT. Dlatego jest to prawdopodobne, ale nikt nie potwierdził tego oczywiście. ;)
Awatar użytkownika
Peter

No i Thomas jasno powiedział, że nie ma niewydanych piosenek MT, bo przecież mogłyby być wydawane przy reedycjach albumów. Pozostaje mieć tylko nadzieję na publikację wersji demo piosenek MT. Wierzę, że takowe istnieją. :)
ODPOWIEDZ