Zapomniane i niedoceniane.
- disco-man
To prawda 89 rok to był rok! Cudowne ballady Nino de Angelo ,rewelacyjny soundtrack Rivalen...i wlaśnie Cry in the night B. Bianco, ktora rewelacyjnie wczula sie w tą piosenkę ( te zmiany tonacji) .To genialna ballada Bohlena, z POTEZNA dawką smutku ,sentymentu i tęsknoty...Co za siła!!! Ta piosenka byla chyba przebojem , czy nie? Wiem ze byla bardzo popularna, choc moze za malo promowana.
-
jkris
nie przypominam sobie, zebym slyszal te piosenke w latach '80. szczerze mowiac to teraz musialem wyszukac ja na youtube zeby wiedziec o czym mowa. ona jest wrecz identyczna (aranz melodia) z I Need Your Love Tonight M. Rosenberg...disco-man pisze:Cry in the night B. Bianco, ktora rewelacyjnie wczula sie w tą piosenkę... Wiem ze byla bardzo popularna, choc moze za malo promowana.
- Peter
Re: Zapomniane i niedoceniane.
TITANIC 650604, Don't stop to dance - BS
Slow motion i Locomotion tangfo - MT
Jump in my car - CC Catch.
Slow motion i Locomotion tangfo - MT
Jump in my car - CC Catch.
- Mateusz
Ten numer to prawdziwy majstersztyk, nadawałby się na singiel, można by zrobić mnóstwo ciekawych remixów.Peter pisze:TITANIC 650604
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Peter
W 100% się tu z Tobą zgadzam. To po prostu cudny utwór i dałby sobie radę jako singiel, a może byłby lepszy niż Silent water.Mateusz pisze:Ten numer to prawdziwy majstersztyk, nadawałby się na singiel, można by zrobić mnóstwo ciekawych remixów.
- Varcetti
- Kontakt:
Nie zapominajmy też o rewelacyjnej MT - No Face No Name No Number. Uważam, że ten utwór również nadawałby się na singiel, gdyż jest o wiele lepszy od Don't Take Away My Heart 
- Peter
To prawda. DTAMH jest utworem przeciętnym, jakich wiel, a No face, no name no number jest utworem świetnym.Varcetti pisze:Uważam, że ten utwór również nadawałby się na singiel, gdyż jest o wiele lepszy od Don't Take Away My Heart
- tanathos
Re:
słyszałem niedawno "romeo & juliet " w programie 1. polsiego radia w jakimś koncercie życzeń. co ciekawe spiker zapowidając ją powiedział "utwór ten pochodzi z muscialu romeo i julia"- nie wiem czy się pomylił, czy możeTriko80 pisze:Ja też nawiązując do Give Me Peace On Earth i Hollywood Nights, ale dodałbym od siebie. Romeo & Juliet - dlaczego tak świetna piosenka się nie przyjęłaJa jej nigdy nie słyszałem w radiu.
bardzo się pomylił.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
riccardo1989
Szkoda, że nikt nie wymienił utworu Stranded In The Middle Of Nowhere. To chyba najpiękniejsza ballada MT. Ma niepowtarzalny klimat.
- Dr Mabuse
- Peter
A dla mnie The night is yours the night is mine (Ryan Simmons) i There is too much blue in missin' you.
-
piciasty
Moje typy to
BONNIE BIANCO - A CRY IN THE NIGHT
SMOKIE - YOUNG HEART
i nie wiem dlaczego MT- Keep Love Alive
BONNIE BIANCO - A CRY IN THE NIGHT
SMOKIE - YOUNG HEART
i nie wiem dlaczego MT- Keep Love Alive