Najwyraźniej only love nie wie jak brzmi głos Thomasa, bo takie określenie śmiało można nazwać szczytowaniem w jak najbardziej negatywnym znaczeniu tego słowa.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Dokładnie ten sam, który śpiewa That's love wydawać się może, że jest to Rolf Kohler, ale jego głos brzmi tu inaczej niż w My bed is too big więc albo Kohler albo Detlef Wiedecke ze wskazaniem jednak na Kohlera.
Dokładnie ten sam, który śpiewa That's love wydawać się może, że jest to Rolf Kohler, ale jego głos brzmi tu inaczej niż w My bed is too big więc albo Kohler albo Detlef Wiedecke ze wskazaniem jednak na Kohlera.
A ja się będę upierał, że to Birger Corleis jako główny wokal w refrenie.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Chłopie Birger Corleis dość szybko rozstał się z Bohlenem, a ten głos brzmi identycznie jak w That's love. Jestem coraz bardziej przekonany, że to Detlef Wiedecke, wystarczy posłuchać jak udziela wywiadu o udziale SIBów w projektach Bohlena w Akte X. Chyba to on, bo głos jest mocniejszy od głosu Kohlera.
Jaki Nino...?
Wtedy zarabiał jeszcze jako piosenkarz, wokalistą sesyjnym stał się dopiero później, tym bardziej u Bohlena. Poza tym to zupełnie nie ta barwa głosu, wystarczy porównać wersję MT z wersją z Samuraja
25 lat zylem w przeswiadczeniu, ze ta piosenke w calosci wykonuje Bohlen. Teraz ciezko mi sie "przestawic", ze to moze byc ktos inny
Ale nam papcio Dieter zagadek dostarcza
Mateusz pisze:Chlopie.. instrumentalnym jest tylko częściowo bo ma refren śpiewany przez chórek
Chłopie...gdzie Ty w Behind the Silence słyszysz jakiś chórek? Może pomyliło Ci się z Try the impossible? Proponuje dobrze zapoznać się z płytą
A poza tym dyskusja dotyczy chyba There is too much in blue in missing you. Zdania są na razie podzielone, ale chyba jesteśmy bliżej niż dalej...