There`s too much blue in missing you

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

only love pisze:i pewnie w you and me jest podobnie z wokalami bo też tam jakoś Thomasa nie słychać ale czy Dieter tam śpiewa:?: :?: :?:
Jak to Thomasa nie słychać w YOU AND ME :?:

Słychać,że aż HEJ!
talking1

Post autor: talking1 »

Najwyraźniej only love nie wie jak brzmi głos Thomasa, bo takie określenie śmiało można nazwać szczytowaniem w jak najbardziej negatywnym znaczeniu tego słowa.
talking1
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

co jak co al to akurat wiem tylko może pomyliłam tytuły piosenek ... no wiecie ... byłam po butelce winka cin&cin :-D i jest efekt ;-D
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

jkris pisze:slyszysz panow z SIB...
Dokładnie ten sam, który śpiewa That's love wydawać się może, że jest to Rolf Kohler, ale jego głos brzmi tu inaczej niż w My bed is too big więc albo Kohler albo Detlef Wiedecke ze wskazaniem jednak na Kohlera.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Peter pisze:
jkris pisze:slyszysz panow z SIB...
Dokładnie ten sam, który śpiewa That's love wydawać się może, że jest to Rolf Kohler, ale jego głos brzmi tu inaczej niż w My bed is too big więc albo Kohler albo Detlef Wiedecke ze wskazaniem jednak na Kohlera.
A ja się będę upierał, że to Birger Corleis jako główny wokal w refrenie.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Peter

Chłopie Birger Corleis dość szybko rozstał się z Bohlenem, a ten głos brzmi identycznie jak w That's love. Jestem coraz bardziej przekonany, że to Detlef Wiedecke, wystarczy posłuchać jak udziela wywiadu o udziale SIBów w projektach Bohlena w Akte X. Chyba to on, bo głos jest mocniejszy od głosu Kohlera.
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

załamka! co jest z Waszym słuchem??? jaki Wiedecke? jaki Kohler? jaki Corleis?
przecież ten refren śpiewa NINO!!!! i tego będę się trzymał!
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jaki Nino...? ;)
Wtedy zarabiał jeszcze jako piosenkarz, wokalistą sesyjnym stał się dopiero później, tym bardziej u Bohlena. Poza tym to zupełnie nie ta barwa głosu, wystarczy porównać wersję MT z wersją z Samuraja :P
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

25 lat zylem w przeswiadczeniu, ze ta piosenke w calosci wykonuje Bohlen. Teraz ciezko mi sie "przestawic", ze to moze byc ktos inny :)
Ale nam papcio Dieter zagadek dostarcza :D
Awatar użytkownika
Peter

Ja też bardzo długo myślałem, że śpiewa ja w całości Bohlen. To na pewno jest ktoś z Systems in blue i jestem już pewny, że nie jest to Kohler.
moonwalker

Post autor: moonwalker »

No to teraz niezły cyrk się zrobił - kto w takim razie śpiewa chórki w Behind The Silence ???
Awatar użytkownika
Peter

Chłopie Behind the silence jest utworem instrumentalnym...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Chłopie Behind the silence jest utworem instrumentalnym...
Chlopie.. instrumentalnym jest tylko częściowo bo ma refren śpiewany przez chórek :D
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Mateusz pisze:Chlopie.. instrumentalnym jest tylko częściowo bo ma refren śpiewany przez chórek
Chłopie...gdzie Ty w Behind the Silence słyszysz jakiś chórek? Może pomyliło Ci się z Try the impossible? Proponuje dobrze zapoznać się z płytą :wink:
A poza tym dyskusja dotyczy chyba There is too much in blue in missing you. Zdania są na razie podzielone, ale chyba jesteśmy bliżej niż dalej...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Peter pisze:Może pomyliło Ci się z Try the impossible?
Chłopie...masz racje :D:D pomyliło się, zmeczenie materiału po calym dniu wykładów ;]

Wracając do pytania bo moonwalker chyba tez miał na mysli Try the impossible :D - kto tam śpiewa w chórkach, chyba SIB prawda?

PS. Swoja drogą Behind the Silence to rewelacyjny kawalek, szkoda ze Bohlen więcej takich instrumentali nie nagrał.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Tam śpiewają Detlef Wiedecke i Michael Scholz a w tle słychać głos Rolfa Kohlera.
ODPOWIEDZ