M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Oczywiście nie chodzi mi o dosłowny styl lat 80'tych,ale o utwory w stylu - łatwo wpadających w ucho i melodyjnych,bo to najlepiej Bohlenowi wychodziło,w ogóle zaczynam mysleć,że gdyby nie Rodriguez to Dieter być może nie potrafiłby sam takich hitów wyprodukować <bezradny> ...może się mylę...
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:You Can Get It to bezsprzecznie świetny kawałek, ale żeby nazywać go największym sukcesem... ;) Nie przesadzajmy, nawet Now Or Never sprzedał się lepiej :)
czy swietny to nie wiem- mnie nie przekonal ale dla porownania pozycje na liscie
NON 1,1,2,2,2,7,12
YCGI 1,2,1,1,1,2,4,6
chyba jednak YCGI jest wiekszym sukcesem, prawda? danych dotyczacych sprzedazy nie znam ale w zestawieniu rocznym to YCGI bedzie wyzej od NON.
atlantyda pisze: ;o)zaczynam mysleć,że gdyby nie Rodriguez to Dieter być może nie potrafiłby sam takich hitów wyprodukować <bezradny> ...może się mylę...
juz tez kiedys ta teorie wysunalem...
Ostatnio zmieniony pn wrz 03, 2007 17:23 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli brać pod uwagę pozycje na listach w Niemczech to zdecydowanie jest większym sukcesem.
Jeśli dodać do tego pozycje w Austrii i Szwarcarii to już nie (YCGI w obydwu krajach max nr 3, NON nr 1).
Ponadto Now Or Never jest w Niemczech platynowy (>300 000), You Can Get It nie ma jeszcze oficjalnie wręczonego złota (150 000).
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

ArCrack pisze:Jeśli brać pod uwagę pozycje na listach w Niemczech to zdecydowanie jest większym sukcesem.
Ponadto Now Or Never jest w Niemczech platynowy (>300 000.
pozycja na liscie to w tym wypadku wg mnie wazniejszy wyznacznik. NON zostal kupiony w tak duzym nakladzie ze wzgledu na ekspresowy czas wydania po finale- tutaj naleza sie brawa za rozsadek- analogicznie na naszym krajowym rynku to jest maksymalna zenada. Włodarczyk wygrala JOŚ tyle miesiecy temu i cisza. podobno pod koniec roku ma cos sie pojawic :lol: tylko kto to kupi?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No dokładnie - nie ma znaczenia czy #1 wyprzedza #2 o 100 sztuk czy o 100 000 sztuk bo wyżej na listach już nie będzie i stąd pozorna strata Now Or Never.
"You Can Get It" z kolei swoje 1 miejsce w drugim tygodniu przegrał podobno o 0,3%...

Ale to wszystko w listopadzie czy grudniu liczyć się już nie będzie i zobaczymy jak nowy singiel oraz album poradzą sobie wtedy. Jakby na to nie patrzeć, Medlock ma realną szansę na cztery numery 1 z rzędu, bo 2 singli z płyty świątecznej raczej nie będzie.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A czy w kwietniu to nie będzie już czasem nowej edycji DSDS - w tym roku w kwietniu to było przed samym finałem. Bohlen będzie zajęty i raczej nie będzie mógł brać udziału w promocji nowej płyty Medlocka, żeby nie torpedować działań związanych z DSDS.
Ja podtrzymuję swoje zdanie, że płyta świąteczna będzie ostatnią ich wspólną płytą.
Dodatkowym argumentem (oprócz tego z singlami) jest wg mnie to, że płyta będzię trochę takim misz-maszem - trochę swiąteczna, trochę inna - tak jak ostatnia płyta BS i ostatnia MT. :D

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter w wywiadzie dla Bohlenworld stwierdził, że nic nie wie o tym trzecim albumie :lol: Za to świąteczna płyta ma nie być tak bardzo świąteczna, to w zasadzie będzie normalny album.
Alone2007

Dieter powinien wziąść się za nowe projekty.

Post autor: Alone2007 »

Dieter po drugim albumie powinien skończyć współprace z Markiem, i wziąść się za nowe projekty w stylu który dał mu światową popularność.
jkris

Re: Dieter powinien wziąść się za nowe projekty.

Alone2007 pisze:Dieter po drugim albumie powinien skończyć współprace z Markiem, i wziąść się za nowe projekty w stylu który dał mu światową popularność.
problem w tym, ze nie bardzo mialby kto je wykonywac... z finalistami DSDS Dieter idzie na łatwizne, bo nawet przecietne piosenki staja sie hitam. a wykreowac kogos nowego od zera- tak jak przed laty np CCCatch raczej mu sie juz nie uda. probowal kilka razy bez efektu... zatem ja przypuszczam, ze po kolejnej plycie Medlocka prawdopodobna jest plyta kolejnego finalisty DSDS- zakladajac, ze sobie podpasuja. z tego tez powodu wolalbym zeby DSDS zakonczylo sie na tej edycji, bo od wielu lat jak dla mnie Bohlen nie wyprodukowal zadnej godnej uwagi plyty. ale pozyjemy zobaczymy... poki co emocje, ktore towarzyszly mi oczekiwaniu na nowe plyty MT zapewnia mi Sarah Brightman ;-)
adamek

Post autor: adamek »

jkris pisze:modlmy sie aby kolejnej edycji DSDS nie wygral ktos o zacieciu heavy metalowym, bo wtedy to juz bylaby prawdziwa masakra. niestety mam wrazenie, ze Bohlen dla kasy bylby w stanie i taka plyte zrobic...
a CCCatch czeka... a moze tylko jej fani ;-)
dieter dla kasy zrobiłby wszystko, ponoć bardzo jest na kasę .....pytałem po rodzinie która mieszka w niemczech i niedaleko dietera, opinie są o nim nie ciekawe, ale kichać to ważniejsza muzyka zrobiona przez niego :-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Niedawno w wywiadzie prasowym Medlock opowiedział nieco o planach nowej płyty. Otóż w czerwcu ma ukazać się nowy singiel, z którym Mark i Dieter będą próbowali powtórzyć sukces You Can Get It ;)
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Luzik :D Nareszcie coś świeżego...
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

"Summer Love", pierwszy singiel ukaże się 2 maja. Ballady o takim tytule chyba nie będzie :) Ciekawe zatem czy dostaniemy coś w stylu You Can Get It, czy też tak jak wspominano jakiś czas temu - stylizację na reggae.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 06, 2008 11:25 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ArCrack pisze:Ciekawe za tym czy dostaniemy coś w stylu You Can Get It, czy też tak jak wspominano jakiś czas temu - stylizację na reggae.
Dla mnie i jedno i drgie byloby OK :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Numery tych singli to:
Single-CD 8 86973 13622 5
Maxi-CD 8 86973 13632 4

A promocja w TV będzie w tych terminach:

18.04.2008 RTL Die ultimative Chartshow
26.04.2008 RTL Deutschland sucht den Superstar
01.06.2008 ZDF Fernsehgarten
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Mark Medlock miał powiedzieć podczas ostatniego koncertu, że słyszał już gotową piosenkę, ma ona być jeszcze "heftiger" (energiczniejsza, mocniejsza) niż You Can Get It i że ma w niej śpiewać Dieter :P
ODPOWIEDZ