M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
-
jkris
czy swietny to nie wiem- mnie nie przekonal ale dla porownania pozycje na liscieArCrack pisze:You Can Get It to bezsprzecznie świetny kawałek, ale żeby nazywać go największym sukcesem...Nie przesadzajmy, nawet Now Or Never sprzedał się lepiej
NON 1,1,2,2,2,7,12
YCGI 1,2,1,1,1,2,4,6
chyba jednak YCGI jest wiekszym sukcesem, prawda? danych dotyczacych sprzedazy nie znam ale w zestawieniu rocznym to YCGI bedzie wyzej od NON.
juz tez kiedys ta teorie wysunalem...atlantyda pisze: ;o)zaczynam mysleć,że gdyby nie Rodriguez to Dieter być może nie potrafiłby sam takich hitów wyprodukować...może się mylę...
Ostatnio zmieniony pn wrz 03, 2007 17:23 przez jkris, łącznie zmieniany 2 razy.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli brać pod uwagę pozycje na listach w Niemczech to zdecydowanie jest większym sukcesem.
Jeśli dodać do tego pozycje w Austrii i Szwarcarii to już nie (YCGI w obydwu krajach max nr 3, NON nr 1).
Ponadto Now Or Never jest w Niemczech platynowy (>300 000), You Can Get It nie ma jeszcze oficjalnie wręczonego złota (150 000).
Jeśli dodać do tego pozycje w Austrii i Szwarcarii to już nie (YCGI w obydwu krajach max nr 3, NON nr 1).
Ponadto Now Or Never jest w Niemczech platynowy (>300 000), You Can Get It nie ma jeszcze oficjalnie wręczonego złota (150 000).
Jak piszesz tak cię widzą.
-
jkris
pozycja na liscie to w tym wypadku wg mnie wazniejszy wyznacznik. NON zostal kupiony w tak duzym nakladzie ze wzgledu na ekspresowy czas wydania po finale- tutaj naleza sie brawa za rozsadek- analogicznie na naszym krajowym rynku to jest maksymalna zenada. Włodarczyk wygrala JOŚ tyle miesiecy temu i cisza. podobno pod koniec roku ma cos sie pojawicArCrack pisze:Jeśli brać pod uwagę pozycje na listach w Niemczech to zdecydowanie jest większym sukcesem.
Ponadto Now Or Never jest w Niemczech platynowy (>300 000.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No dokładnie - nie ma znaczenia czy #1 wyprzedza #2 o 100 sztuk czy o 100 000 sztuk bo wyżej na listach już nie będzie i stąd pozorna strata Now Or Never.
"You Can Get It" z kolei swoje 1 miejsce w drugim tygodniu przegrał podobno o 0,3%...
Ale to wszystko w listopadzie czy grudniu liczyć się już nie będzie i zobaczymy jak nowy singiel oraz album poradzą sobie wtedy. Jakby na to nie patrzeć, Medlock ma realną szansę na cztery numery 1 z rzędu, bo 2 singli z płyty świątecznej raczej nie będzie.
"You Can Get It" z kolei swoje 1 miejsce w drugim tygodniu przegrał podobno o 0,3%...
Ale to wszystko w listopadzie czy grudniu liczyć się już nie będzie i zobaczymy jak nowy singiel oraz album poradzą sobie wtedy. Jakby na to nie patrzeć, Medlock ma realną szansę na cztery numery 1 z rzędu, bo 2 singli z płyty świątecznej raczej nie będzie.
- Pioetrek
- Kontakt:
A czy w kwietniu to nie będzie już czasem nowej edycji DSDS - w tym roku w kwietniu to było przed samym finałem. Bohlen będzie zajęty i raczej nie będzie mógł brać udziału w promocji nowej płyty Medlocka, żeby nie torpedować działań związanych z DSDS.
Ja podtrzymuję swoje zdanie, że płyta świąteczna będzie ostatnią ich wspólną płytą.
Dodatkowym argumentem (oprócz tego z singlami) jest wg mnie to, że płyta będzię trochę takim misz-maszem - trochę swiąteczna, trochę inna - tak jak ostatnia płyta BS i ostatnia MT.
Pozdrawiam
Piotrek
Ja podtrzymuję swoje zdanie, że płyta świąteczna będzie ostatnią ich wspólną płytą.
Dodatkowym argumentem (oprócz tego z singlami) jest wg mnie to, że płyta będzię trochę takim misz-maszem - trochę swiąteczna, trochę inna - tak jak ostatnia płyta BS i ostatnia MT.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
Alone2007
Dieter powinien wziąść się za nowe projekty.
Dieter po drugim albumie powinien skończyć współprace z Markiem, i wziąść się za nowe projekty w stylu który dał mu światową popularność.
-
jkris
Re: Dieter powinien wziąść się za nowe projekty.
problem w tym, ze nie bardzo mialby kto je wykonywac... z finalistami DSDS Dieter idzie na łatwizne, bo nawet przecietne piosenki staja sie hitam. a wykreowac kogos nowego od zera- tak jak przed laty np CCCatch raczej mu sie juz nie uda. probowal kilka razy bez efektu... zatem ja przypuszczam, ze po kolejnej plycie Medlocka prawdopodobna jest plyta kolejnego finalisty DSDS- zakladajac, ze sobie podpasuja. z tego tez powodu wolalbym zeby DSDS zakonczylo sie na tej edycji, bo od wielu lat jak dla mnie Bohlen nie wyprodukowal zadnej godnej uwagi plyty. ale pozyjemy zobaczymy... poki co emocje, ktore towarzyszly mi oczekiwaniu na nowe plyty MT zapewnia mi Sarah BrightmanAlone2007 pisze:Dieter po drugim albumie powinien skończyć współprace z Markiem, i wziąść się za nowe projekty w stylu który dał mu światową popularność.
-
adamek
dieter dla kasy zrobiłby wszystko, ponoć bardzo jest na kasę .....pytałem po rodzinie która mieszka w niemczech i niedaleko dietera, opinie są o nim nie ciekawe, ale kichać to ważniejsza muzyka zrobiona przez niegojkris pisze:modlmy sie aby kolejnej edycji DSDS nie wygral ktos o zacieciu heavy metalowym, bo wtedy to juz bylaby prawdziwa masakra. niestety mam wrazenie, ze Bohlen dla kasy bylby w stanie i taka plyte zrobic...
a CCCatch czeka... a moze tylko jej fani
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
-
DySkietkaDS
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
"Summer Love", pierwszy singiel ukaże się 2 maja. Ballady o takim tytule chyba nie będzie
Ciekawe zatem czy dostaniemy coś w stylu You Can Get It, czy też tak jak wspominano jakiś czas temu - stylizację na reggae.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 06, 2008 11:25 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mateusz
Dla mnie i jedno i drgie byloby OKArCrack pisze:Ciekawe za tym czy dostaniemy coś w stylu You Can Get It, czy też tak jak wspominano jakiś czas temu - stylizację na reggae.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt: