Współpraca ze Szcześniakiem?!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
s.benson

Post autor: s.benson »

Tak i ja - pół żartem, pół serio...
fajny film co nie zmiania faktu ze dieter błagał na czworaka z jezorem wywalonym na wierzch :wink:

tak sowja droga ciekawe ile didi mial tych operacji plastycznych ze wyglada tak bosko :lol:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

fajny film co nie zmiania faktu ze dieter błagał na czworaka z jezorem wywalonym na wierzch
Liczę, że w następnym poście w tym temacie podasz źródło tej informacji. Jeśli nie większość Twoich postów z tego tematu usunę (te które mają w treści "błagać")

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nawet Onet zwrócił na głównej uwagę na kwestię Szcześniak & Bohlen ;)
http://muzyka.onet.pl/0,1355274,newsy.html
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Współpraca ze Szcześniakiem?!

Post autor: Louie, Louie, Louie »

W wywiadzie dla "Dziennika" Mietek Szcześniak wspominał, że Dieter proponował mu śpiewanie z Modern Talking :shock: !
"Ta oferta była konsekwencją mojego występu w Sopocie w 1989 r. Nie tylko wyśpiewałem wtedy Bursztynowego Słowika, ale podobno zawojowałem jury. W efekcie zaproszono mnie na kilka festiwali zagranicznych, z których trzy wygrałem, dostałem też propozycję nagrania programu dla telewizji austriackiej, nagrania anglojęzycznej płyty w Austrii i Turcji oraz ofertę współpracy od tego blondyna, który kręcił wszystkim wszystkim w Modern Talking i wylansował też inne gwiazdki. Z tych propozycji nic nie wyszło, bo nie było wtedy powszechnie faksów (śmiech)"

Akurat, faksów nie było, jak Dieter go zapraszał, to dał mu chyba jakiś kontakt? Telefon, albo adres? Jak myślicie, czy Dieter rzeczywiście zaproponował współpracę Szcześniakowi? A jeżeli tak, to ciekawe czy nagranie wspólnego kawałka? Zastąpienie Thomasa w Modern Talking (w co wątpię)? Może Bohlen chciał dla niego komponować muzykę? A może Miecza po prostu fantazja poniosła :). Ja bym stawiała na to ostatnie...
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ten temat był już poruszony na forum. viewtopic.php?t=548
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wszystko już połączone w jedno ;)
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ojejjj masakra ... szcześniak błagany o współpracę przez dietera na kolanach ... no normalnie nie wierzę wydaje mi się że dieter nie zniżył by się aż tak żeby błagać na kolanach o współpracę poza tym nawet jeśli błagał to ja nie wiem co on w nim zobaczył ... bo ja nie widzę żeby on miał jakiś super talent
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

S.Benson co za pierdoły piszesz. :x :x :x :| :| :| Dieter błagał na kolanch Szcześniaka o współprace co mu się udała piosenka w duecie z Edytą Górniak do filmu Ogniem i Mieczem :?: :?: :?: <pokręcony> <pokręcony> <pokręcony> <młotek> <młotek> <młotek> Żałosneeeee. Szczesniak to kolejny sezonowy polski artysta. Wogule nie umie śpiewać. Kiedy było o nim głośno 4, 5 , 9 lat temu :> :> :> :roll: :roll: :roll: S.Benson czy Ty wogule się dobrze czujesz ??? Wizyta u lekarza by Ci się przydała.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Proszę o:
- Nie wstawianie co zdanie kilku takich samych emotikonek
- Używanie kropek, przecinków, wielkich liter...
- Ważenie słów i unikanie osobistych wycieczek

Prośba ta tyczy się nie tylko do powyższego postu, ale ogólnie do pewnych wypowiedzi, które pojawiły się w ostatnim czasie. Mam nadzieję, że ich autorzy wiedzą wiedzą o co chodzi i zrozumieją moje intencje.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Dobrze panie Arku :D:D:D
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

nikt nie dodał, że mietek powiedział Bohlenowi NIE :) jak pisze w artykule...
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
moonwalker

Post autor: moonwalker »

no tak , ale co miał powiedzieć po roku ? że tak ? Pamiętam debiut Szcześniaka właśnie w Sopocie , wygrał zestaw do odbioru telewizji satelitarnej , ktoś z pijanej publiczności (jakiś żołnierz) krzyczał : Mietek do chaty !
Nie oceniam go źle , raczej trudno o bardziej wyczulonych odbiorców jego klimatów , zapewne liczy się z tym ale rację trzeba mu przyznać że ma szacunek do siebie i swojej misji na tej ziemi.
Ponadto niejednokrotnie czytam tutaj posty i jakiekolwiek najazdy na innych artystów świadczy tylko o tym ze dużo w życiu musicie jeszcze usłyszeć , i do dużej liczby produkcji musicie dorosnąć. Ten Szcześniak coś po sobie zostawi , Mandaryna również , jakiś Tokio Hotel i inne formacje też - a Wy ?
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Tak Tak. Filozof się znalazł :roll: :roll: :roll:. Każdy ma swoje opinie i prosze je uszanować. Nie wszystkim musi się podobać Doda, Mandaryna, Tokio Hotel czy Szcześniak. Każdy słucha co mu się podoba. A co do muzyki jestem na bierząco. Doda się skończy, Tokio Hotel też, Szcześniak pewnie już się skończył. A Modern Talking zawsze będzie żywe, bez względu co się stanie. Ludzie nadal słuchają Elivisa Presleya chodż juz ponad 30 lat mineło od jego śmierci :D:D:D. Ciekawe co po sobie zostawi Mandaryna, Szcześniak, Tokio Hotel ??? Ludzie o nich zapomną. To tacy artyści sezonowi. Brutalna Prawda. O Enrique Iglesiasie było głośno w 1999, 2001, 2003 i teraz 2007 roku głośno, a o Modern Talking było głośno w latach ich działalności czyli od 1984-1987 i od 1998-2003. Nawet teraz ludzie ich pamietają. Wracją do ich muzyki. To daję do myślenia, że Modern Talking był, jest i będzie wyjątkowym zespołem.
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Szcześniak sezonowy artysta - pięknie to ująłeś , podpisując tym samym swoją muzyczną wiedzę - ale mniejsza z tym , jesli uważasz Modern Talking za esensje muzyki stawiając ich na tej samej półce co Presley no to już wybacz ale to świętokradctwo.

Modern Talking nigdy nie był i nie jest i nie będzie spostrzegany jako dzieło artystyczne , jest tylko odpowiednio dopracowaną komercyjną produkcją , z góry nastawioną na zyski , ta muzyka ma bawić ludzi - ludzie mają ją kupować , wielki powrót MT w 1998 roku to nie odpowiedź na prośby fanów , to poprostu otwarcie ich porfeli przez ponad rok szczegółowo opracowane , poprzedzone badaniami rynku.

Dieter Bohlen skończył się w 1989 roku , kto do tego roku z nim był to wie o czym mówię.

Oczywiście przyznaję z całym szacunkiem ku jego osobie że zrobił dużo dla muzyki rozrywkowej - i tak właśnie jego twórczość należy traktować używając słów producent , rozrywka , komercja - ale jeśli ktoś sobie go wstawia na najwyższej półce branży muzycznej rozkoszując się tekstami no to wybaczcie ale to jakieś już ptapty na oczach i uszach.

I prawdą jest że każdy słucha to co lubi , ale wypisywanie bzdetów pod adresem innch wykonawców gorszych czy lepszych muzycznie świadczy tylko ograniczonym obiektywizmie , co sprowadza się do prostoty osobowości. Jesli czegoś nie słucham , coś mnie nie pociąga to odpowiadam poprostu nie , to nie dla mnie , nie w moim stylu - ale cenię ludzi którzy włożyli w to swoją pracę , bo jest tam jakiś wysiłek i jakiś sukces i są odbiorcy co jest właśnie podpisem tego sukcesu , nawet jeśli jest to discopolo bo i ta muzyka ma swoich fanów.

Myślę że jesteś mlodym fanem (nastoletnim jeszcze) i chętnie wysłuchałbym twojej opini jak bardziej poznasz branże muzyczną - pozdrawiam
Awatar użytkownika
venturak

Post autor: venturak »

ArCrack pisze:Proszę o:
- Nie wstawianie co zdanie kilku takich samych emotikonek
a nadal używają :P
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Choć mam dopiero 18 lat to troche na muzyce się znam. Może i mam świra na punkcie Modern Talking, ale nic na to nie poradze <bezradny> <bezradny> <bezradny>. Już 11 lat słucham Modern Talking. Jak miałem 14 czy 15 lat to koledzy się dziwili, że słucham Modern Talking. Mówili różnie o Modern Talking. Raz mój kolega powiedział na Modern Talking "My Morda Is Talking" wtedy się przejmowałem, ale teraz to się zmieniło. Już mnie nie obchodzi opinia innych o Modern Talking. Głośno o tym mówie, że słucham Modern Talking.
A co do Szcześniaka to powiem szczerze to tylko jedną jego piosenke pamiętam w duecie z Edytą Górniak do filmu "Ogniem i Mieczem".
Z tym porównaniem Elvisa Presleya do Modern Talking chodzi mi o to, że ludzie nadal pamiętają o nich. Nadal ich słuchają. Dla nich muzyka Modern Talking i Elvisa Presleya jest nadal żywa. Chodź już 4 lata mineły od rozpadu Modern Talking. Myślisz, że tą wiadomość łatwo przyjąłem. To był cios dla mnie :cry: :cry: :cry:.
Dieter Bohlen ma wielki talent. Wypromował wiele artystów m.in. C C Catch, Chrisa Normana, Marka Medlocka i wielu innych. Jest bardzo dobrym kompozytorem i producentem, a Thomas Anders ma wspaniały głoś i to połączenie spowodowało, że Modern Talking osiągnął tak duży sukces. Chodź gdyby nie ich wielka różnica charakterów pewnie sukces był by o wiele większy. Przecież kiedy C C Catch przestała współpracować z Bohlenem to znikła z rynku muzycznego. Pod opieką Bohlena osiągała międzynaradowe sukcesy. A wraz z odejściem od współpracy z Dieterem Bohlenem sukcesy się skończyły. I to świadzy o tym, że Bohlen jest wspaniałym, utalentowanym kompozytorem i producentem. Jego ostatni album z 2006 "Dieter - Der Hits" bardzo się spodobał. To samo tyczy się Blue System.
Disco Polo też słucham. Z tego gatunku muzycznego najbardziej cenie zespół Boys.
A nie zauważyłeś, że dziewczynki w wieku od 12 do 18 lat szaleją na punkcie Tokio Hotel, US5, Enrique Iglesias i wielu innych. One patrzą na wygląd, a ich muzyka idzie na dalszy plan. US5 ma fajne piosenki. Enrique Iglesias też ma fajne. To samo tyczy się jego ojca. Zdarza się tak, że niekiedy ludzie słuchają danego artsty bo jest akurat popularnym w tym momencie. Np. Enrique Iglesias, a za tydzień albo po miesiącu "On nie jest na fali" będe teraz słuchał/a Tokio Hotel bo są teraz na fali. A ten zespół Feel z piosenką A Gdy Jest Już Ciemno jest bardzo popularny. Teraz tą piosenke można usłyszeć w prawie każdej rozgłośni radiowej. Zespół Feel wygrał wszystkie nagrody w Sopocie. Ale według mnie. Po roku będzie o nich cicho, ale czas pokaże. Może się myle.
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2007 2:59 przez Skyliner89MT, łącznie zmieniany 4 razy.
ODPOWIEDZ