"Na tym forum nie ma fanów..." -kim jest fan?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Jestem fanką MT i TA od samego początku istnienia zespołu czyli od 1984 roku... koleżanki w szkole śmiały się wówczas ze mnie i mówiły, że jestem śmieszna, że niedługo mi przejdzie i za kilka lat sama będę się z tego śmiała... minęło ponad 20 lat a mi ani nie przeszło, ani nie mam zamiaru z tego się naśmiewać... Nie znaczy to, że na piosenki MT patrzę zupełnie bezkrytycznie...mam wszystkie albumy w oryginale ale nie znaczy to, że słucham wszystkich jak leci. Są piosenki które podobają mi się bardzo, są takie które mniej i są takie których słucham sporadycznie...

wczoraj przeglądałam stare kasety VHS z nagranymi wywiadami... znalazłam między innymi reportaż z TVN z wywiadem w czasie turnee po Polsce... Opiekunką grupy była młoda kobieta, która zapytana czy jest fanką MT stwierdziła, że była ale już z tego wyrosła... no cóż ludzie się zmieniają i ich gusta również... ale w takim razie mam podstawy twierdzić, że ja nigdy nie dorosnę :D Niech żyje młodość !!!
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
mihau

Post autor: mihau »

ja słucham MT od ponad roku!
i chyba jestem fanatykiem bo YMH YMS i YCWIYW moge słuchac na okrągło!
Każda płyta jest dla mnie MEGA - zależy od dnia.
w szkole razem z kolegą (btw. tez jest na tym forum) przemykamy z boomboxem - oczywiscie MT NON STOP!

P.S. Dzisiaj na kasetach VHS babci odkryłem TV SHOW (niestety troche zagrany przezemnie w dziecinstwie) z BS - Hello America :wink:
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Skoro temat został odkopany to dorzucę swoje 3 grosze ;)
Dla mnie Bohlen to głównie lata 84-89 z MT, BS i CCC. Reszty wykonawców jak i późniejszych produkcji słucham bardzo wybiórczo. Kiedyś też łykałem wszystko jak leci, ale z czasem człowiek otwiera się na nowe rzeczy. Okres fascynacji kiedyś przeminie. Najważniejsze, żeby z wiekiem całkowicie nie odrzucić tego z czym się dorastało, bo ta muzyka i tak pozostanie częścią nas. Nawet kiedy sięgamy po nią rzadko.
Jacek Z. pisze: 2) Umiejętność znoszenia tego, gdy Twoi idole są opluwani, tak jak w latach '80, gdy część społeczeństwa w ślad za jakimś zapalonym krytykiem "łyknęła" określanie MT jako "Modnych Tłuków", i wrzuciła ich do gara tzw. kiczu razem z Papa Dance i Kajagoogoo - i przyznawania się do tego, że ich się słucha, choćby wszyscy inni mówili że to "beee".
Przepraszam a co złego jest w Papa Dance, a już tym bardziej w Kajagoogoo? 8) taki sam "kicz" jak MT ;)
pozdrawiam
jkris

Post autor: jkris »

YaQb85 pisze:Dla mnie Bohlen to głównie lata 84-89 z MT, BS i CCC. Reszty wykonawców jak i późniejszych produkcji słucham bardzo wybiórczo. Kiedyś też łykałem wszystko jak leci, ale z czasem człowiek otwiera się na nowe rzeczy. Okres fascynacji kiedyś przeminie. Najważniejsze, żeby z wiekiem całkowicie nie odrzucić tego z czym się dorastało, bo ta muzyka i tak pozostanie częścią nas. Nawet kiedy sięgamy po nią rzadko.
zgadza sie- ja przyznam sie szczerze ostatnio raczej nie slucham BS. z wiekiem draznic zaczal mnie wokal Bohlena no i swiadomosc, ze polowa piosenki jest spiewana przez Kohlera. lubie pierwsze plyty, bo mysle, ze muzycznie sa bogatsze od pozniejszych. w przypadku MT do wokalu przyczepic sie nie moge, bo Thomasa glos uwazam za doskonaly. choc drazni mnie, ze np na Alone jest az tak nachalnie pozmieniany komputerem...
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Raz mój kolega powiedział zamiast Modern Talking "My Morda Is Talking" :evil: :evil: :evil: :x :x :x Wkurzyłem się nieźle. Powidziałem mu coś i już przestał tak gadać. Ja się nie wstydze słuchać Modern Talking. Głośno o tym mówie. Wcześniej jak miałem 12-14 lat to się przejmowałem co inni mówili o Modern Talking. Np. "jak możesz słuchać takiego gówna" itp. Śmali się ze mnie, ale teraz mam już 18 lat i mnie gówno obchodzi co inni myślą czy mówią o Modern Talking. Jak im się nie podoba to nie :roll: :roll: :roll: .
P.S. Sorki za słowo "gówno" ale musiałem :D:D:D, bo na spokojnie się nie da.
Pozdrawiam :D:D:D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Triko80

Post autor: Triko80 »

"*ówno" są Ci co tak mówią :twisted:
Ja nie lubię muzyki lat 80-tych. Ja ją kocham!!!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Widzę,że Triko80,to nastepny Simon_Bellisimo :wink: a może to ta sama osoba :?:

Nie wygłupiaj się chłopie,nie ma w karierze Bohlena samych Hitów,niektórych utworów wręcz nie da się znieść.
Jestem fanka Bohlena jeszcze z lat 80'tych,mam całe mnóstwo plakatów i artykółów z gazet zagranicznych i polskich,mam kasety,winyle i cd,przypinki,naklejki,znaczki a nawet prasowanki.Kasety kupowało sie wtedy ze względu na okładkę,tzn. mam np. 3 takie same albumy ale z innymi okładkami :oops: ,szlałam bardziej na punkcie Dietera niż jego muzyki,przyznam,że znam na pamięć każdy tekst jego utworów jeśli chodzi ściśle o MT i Blue System bo to moje główne "perełki".
Fani innych zespołów też mają swoje lepsze i takie które im się nie podobają utwory,więc nie wymyślaj nas od takich,co to nie sa prawdziwymi Fanami Dietera.

Trzeba umieć spojrzeć prawdzie w oczy :shock:
jkris

Post autor: jkris »

atlantyda ;o) pisze:a nawet prasowanki
:lol: myslisz, ze mlodsze pokolenie wie co to jest PRASOWANKA? :lol:
Ja mialem taka sliczną z Leonsio i Isaura :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Triko80

Widzę, że nie czytałaś innych postów i nie wiesz, że zmienił się mój pogląd, więc piszę dla wszystkich: MACIE RACJĘ. NIC NIE PORADZĘ NA TO, ŻE WSZYSTKIE PIOSENKI DO MNIE PRZEMAWIAJĄ, A DO WAS NIE. WAŻNE, ŻE MAMY JAKĄŚ WSPÓLNĄ CZĘŚĆ ZAINTERESOWAŃ DIETEREM I THOMASEM.

Pozdro i przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Czasem poprostu człowiek jest zły i nie przemyśla dokładnie wszystkiego. A ja poprostu kocham muzykę Modern Talking i lata 80-te...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

I My też "kochamy"muzykę Dietera i Thomasa :lol:

Nie wiem czy młodsze pokolenie wie co to są prasowanki bo teraz kupuje sie już gotowe koszulki z wizerunkiem swoich idoli.
Ja miałam MT,Limahla,Sandrę.
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Jeśli mogę się podciągnąć pod młodsze pokolenie :D to oczywiście pamiętam prasowanki. Miałem nawet z Michaelem Jacksonem.
Awatar użytkownika
Mona Lisa

Post autor: Mona Lisa »

Od podzatku obserwuję ten temat i co jest ciekawe to to,ze są fani i fani ale nie nam jest oceniać kto jest tym najprawdziwszym fanem czy ten co jest krytyczny,czy ten kto ma dystans itp.Ja mogę to powiedzieć od x lat,bo jestem już według mnie fanem bardzo, długo czyli od 85 roku taka jaka jestem kocham Ich razem i osobno,dzielę sie ich muzyką ze wszystkimi znajomymi,jedni są na tak, inni na nie,ale zawsze z dumą mówię JESTEM FANKĄ MODERN TALKING......i co?Dla mnie ok,a dla ciebie co....,szkoda posłuchaj np....i to działa!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Triko80

Nie ja założyłem ten temat. To administrator go przeniósł. A dla mnie być fanem oznacza poprostu lubić wszystkie piosenki zespołu.
Awatar użytkownika
Mona Lisa

Post autor: Mona Lisa »

I o to chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam.
talking1

Post autor: talking1 »

Oj nie wiem czy naprawdę o to tu chodzi żeby lubić wszystko, co tylko podają bo pewnego razu możemy dostać ......
Jak dla mnie wystarczy, że ogólnie lubię twórczość DB, dlatego że słuchannie tej muzyki przyniosło mi w życiu naprawdę wiele radości, fajnych odczuć, super wspomnień, a każda płyta przenosiła mnie wprost do raju... i dlatego właśnie uważam się za fana muzyki Dietera Bohlena.
Lecz są piosenki do których do dziś próbuję się przyzwyczaić... i nic:(

Ważne jest, aby ogólnie lepiej nam się żyło z tą muzyką, bo nie wyobrażam sobie życia bez niej.

POZDRAWIAM
talking1
Awatar użytkownika
Triko80

talking1 pisze:Lecz są piosenki do których do dziś próbuję się przyzwyczaić... i nic:(
Mógłbyś podać przykłady? :)
ODPOWIEDZ